Koliko treba stvoriti web lokaciju za poslovanje na Wixu

Koliko treba stvoriti web lokaciju za poslovanje na Wixu


Novac je uvijek bitan kada se radi o oživljavanju novog web projekta. Ako niste milijunaš, vjerojatno biste tražili različite načine da uštedite nekoliko dolara, posebno kad je riječ o ograničenom proračunu. Kao što većina vas zna, Wix – je jedan od najpopularnijih graditelja web stranica s prilično pristupačnim planovima za različite potrebe. Ali je li zaista vrijedno platiti taj novac?

Da bismo ispisali točka Is i prešli Ts, detaljno ćemo pogledati Wixove planove, cijene i mogućnosti isporučene sa svakim paketom. Korisnici će se napokon moći odlučiti hoće li platformu koristiti ili ne. Prije nego što uđemo duboko u brojeve, cijene i karakteristike, trebali bismo reći da je Wix definitivno softver koji ćete izabrati. No morate razmotriti neke probleme ovisno o vrsti vaše web lokacije i funkcionalnosti koju želite implementirati. Dakle, pokrenimo to.

Da li to košta novca za stvaranje Wix web stranice?

Svakako! Wix je jedna od najnaprednijih i skalabilnijih platformi za izgradnju web stranica koja sadrži milijune pretplatnika i živih projekata. Softver je svestran i izuzetno jednostavan za korištenje. Nije potrebno kodiranje. Dobivate sve značajke s jednim planom. Teško bi se odbila od takve ponude.

Wix editor

Kao vlasnik tvrtke trebali biste jasno razumjeti da postupak izrade web stranica uvijek dolazi s različitim troškovima. Besplatna rješenja nikada neće uspjeti u slučaju dugotrajnih projekata. Ne uspijevaju isporučiti dovoljno objekata i tehnologija za pokretanje potpuno funkcionalnog projekta, kao ni njegovo plasiranje na tržište, rast ili promociju. Ne možete kupiti automobil bez da ga stvarno platite.

Nadalje, neke web stranice mogu dodatno zatražiti podršku, održavanje, modifikacije itd. Bilo koja od tih radnji rezultirat će dodatnim troškovima, a ne spominje se proizvodnja sadržaja, optimizacija itd. Sa Wix-om ne morate tretirati nijedno od gore spomenutog. Platforma dolazi kao potpuno upravljani softver koji za vas radi većinu posla.

Vaše će web mjesto imati integrirane relevantne blokove i dodatke bez potrebe da ih ručno instalirate. Sve što trebate je dodati sadržaj i krenuti uživo. Zvuči odlično s obzirom da planira cijene. Pogledajmo i postupak izrade web mjesta putem Wixa.

Koraci za stvaranje web stranice s Wix-om

Da bismo razumjeli, zašto je Wix možda jeftin, pogledajmo korake potrebne za stvaranje web lokacije ispočetka. Smatramo da već imate izrađen plan i strukturu uz relevantni sadržaj koji će se prikazati na vašoj web lokaciji. Sada trebate učiniti sljedeće:

 1. Prijaviti se. Wix je SaaS web dizajner web stranica. Kad kažemo “na mreži”, mislimo da nema potrebe za preuzimanje teškog softvera ili dodatnih aplikacija. Korisnici nisu prisiljeni dobiti ključeve i dijeliti ih s nekoliko uređaja. Sve što trebate je laptop, tablet ili pametni telefon spojen na Internet. Unesite svoju prijavu i zaporku ili koristite račun društvene mreže.
 2. Odaberite predložak. S Wixom ne morate uopće kodirati. Jednostavno odaberite predložak iz kategorije tvrtke ili započnite s izradom nove web stranice s prazne stranice. Novopečenici mogu imati koristi od koristi Wix ADI alat. Instrument temeljen na AI koji vam u samo nekoliko minuta kreira izgled stranice. Iskusni korisnici imaju priliku samostalno razviti elemente web mjesta.
 3. Uređivanje predloška. Sada morate dodati sadržaj, preuzeti slike, videozapise ili fotografije. Ne zaboravite upisati podatke za kontakt, uređivanje postavki SEO, dodajte widgete, integrirajte usluge treće strane itd. Wix vam omogućuje da upravljate svim tim procesima samo jednim klikom.
 4. Odaberite plan i idite uživo. Posljednja faza je odabir paketa. Trebate besplatnu domenu ili SSL? Hoće li vaš poslovni projekt zahtijevati značajke e-trgovine? Da biste razumjeli kako svaki plan funkcionira, pogledajmo značajke i mogućnosti koje pružaju.

Nakon što kupite plan, možete objaviti svoju web stranicu kako bi bila vidljiva na mreži. Sada se moramo vratiti planovima i cijenama Wix-a.

Trošak web stranice tvrtke Wix

Još uvijek oklijevam hoću li odabrati Wix ili ne? Krajnje je vrijeme da razmotrimo svaki Wix Premium plan kako bismo shvatili koje značajke nude za poslovne i druge potrebe. Morate shvatiti koji će sadržaji i izvori zahtijevati vaš projekt. Očekujete li golem promet ili je web mjesto samo za internetsku zastupljenost? Planirate li ga učitati sa sadržajem i stranicama ili će to biti jednostavno jedno stranice?

Ovisno o odgovorima, možete odabrati jedan od sljedećih paketa:

Cijene Wix web stranica

Combo plan za osobnu upotrebu

Plan je dobar izbor za male web stranice s jednostavnom strukturom i minimalnim sadržajem. To teško da će biti sjajna opcija za velike tvrtke i rastuće poslovanje iako će možda još uvijek uspjeti da mala portfelja i web stranice freelancera uvedu svoju nadležnost.

Evo nekih značajki Wix Combo plana:

 • Cijena – 13 USD mjesečno.
 • Što je unutra? – Uklonjeni su Wix oglasi, jednogodišnja besplatna domena kao i mogućnost povezivanja vlastitih + 2 GB propusne širine i 3 GB prostora na disku.
 • Dobro za – male web stranice, portfelje, odredišne ​​stranice, blogovi.

Neograničen plan za poduzetnike

Plan dolazi s malo bogatijim obilježjem za slobodnjake, neovisne pružatelje usluga i poduzetnike. Osnovne značajke su gotovo jednake, s nekim očitim razlikama:

 • Cijena – 17 dolara mjesečno.
 • Što je unutra? – Neograničena propusnost i 10 GB prostora na disku uz integrirane aplikacije Booster Site i Visitor Analytic.
 • Dobro za – neovisni web dizajneri, freelanceri i poduzetnici.

Pro plan za promociju robne marke

Pro plan je savršen za pokretanje novog branda ispočetka, kao i za njegovo promoviranje i uspostavljanje na mreži. Za pristupačnu cijenu, dobijate besplatnu domenu pored neograničene propusnosti i alata za promociju.

 • Cijena – 22 dolara mjesečno.
 • Što je unutra? – neograničena propusnost s 20 GB prostora za pohranu, dodavanje vaučera u iznosu od 300 USD, profesionalni logotip, kalendar događaja itd.
 • Dobro za – razvoj, rast i uspostavljanje marke.

VIP plan za ljubavnike prioriteta

Plan zapravo duplicira prethodni paket, koji sadrži sve iste opcije, iako s malim dodacima.

 • Cijena – 39 dolara mjesečno.
 • Što je unutra? – značajke Pro plana plus prioritet i VIP podrška.
 • Dobro za – zahtjevni vlasnici tvrtki koji trebaju VIP pomoć.

Dodatni planovi

Platforma ima besplatan plan. Međutim, dobar je samo za testiranje. Možete ga koristiti za provjeru kako sustav funkcionira. Ako planirate pokrenuti internetsku trgovinu, platforma nudi odvojene pakete za e-trgovinu. Cijena se ovdje kreće od 23 do 49 dolara mjesečno s praktički istim značajkama kao u Premium planovima.

Cijene Wix e-trgovine

Pretplatnici e-trgovine dobivaju više prostora za pohranu, više video sati, pristup relevantnim widgetima i aplikacijama. Ogromne tvrtke mogu imati koristi od Enterpriseovog paketa koji košta 500 USD mjesečno s poboljšanom analitikom i izvedbenim alatima, premium podrškom, obukom itd.

Pogledajte sve Wix planove u detalje

Postoje li jeftinije Wix alternative?

Samo u slučaju da si ne možete priuštiti Wix planove, postoje neke jeftinije alternative. Međutim, trebali biste jasno razumjeti da jeftinije ne znači i uvijek bolje. Manje skupa platforma znači i manje mogućnosti unutar paketa. To rezultira dodatnim radnjama koje korisnici trebaju poduzeti. Drugim riječima, što manje plaćate, manje ćete dobiti u pogledu sredstava web stranice i više problema morate sami upravljati..

uKit – jeftinija alternativa za Wix

uKit graditelj web stranica

uKit mogao bi biti izlaz u slučaju ograničenih proračuna. Nudi dovoljno dobre funkcionalnosti za pokretanje poslovne stranice iako se teško može natjecati s Wixom u pogledu tehnologija i pruženih usluga.

Planovi i cijene su sljedeći:

 • minimalni plan počinje u $ 2,50 na mjesec. Uključuje neograničen prostor za pohranu, podršku tokom cijelog sata, besplatno hosting i sigurnosno kopiranje, ali bez besplatne domene. Zadano je samo jedan prilagođeni.
 • Osnovni plan polazi od $ 5 mjesečno i dodatno uključuje podršku za live chat i dizajn predloška Premium.
 • Plan e-trgovine koštat će vas od $ 6 mjesečno sa svim značajkama iz prethodnih planova plus funkcionalnošću digitalne trgovine.
 • Pro plan počinje u $ 7,50 mjesečno s prilagođenim kodom i prilagođenim shemama boja.

Čak i uKit Pro plan djeluje pomalo ograničeno u usporedbi s Wix Combo i Unlimited. S druge strane, možda će uspjeti u slučaju uskih financija.

Isprobajte uKit besplatno

WordPress – besplatna alternativa za Wix

Graditelj web stranica WordPress

Ako ne planirate plaćati mjesečno ili imaju sjajne vještine kodiranja, WordPress bit će sjajna alternativa. Sam CMS je besplatan. Sve što trebate je platiti domenu i hosting. Premium teme ne trebate kupiti u slučaju da možete sami kodirati. open-source platforma omogućuje vam prilagođavanje njegovih PHP tema što god želite.

Loša vijest je da se novorođenčad nikada neće moći nositi s postupkom. Oni će biti prisiljeni plaćati ne samo za opće probleme poput hostinga (od 2 do 10 USD mjesečno) i domena (10 – 15 dolara godišnje) ali i za premium teme, proširenja dodataka i pretplate, izmjene predložaka itd.

Ova će se inačica raditi samo za iskusne tehničare i programere kojima zapravo ne treba rješenje sve u jednom. Bolja ideja je koristiti WordPress sa Bluehost. popularni pružatelj usluga hostinga nudi planove optimizirane za WP koji olakšavaju upravljanje, postavljanje i podršku vašoj web stranici za cijenu koja počinje od 2,95 USD mjesečno.

Isprobajte WordPress odmah

Donja linija

Trebat ćete plaćati od 12 do 39 USD mjesečno za izgradnju potpuno opremljenog i profesionalnog poslovnog mjesta s Wixom. Konačna cijena ovisi o složenosti web mjesta, sadržaju i drugim ključnim stvarima. Naša misija bila je pokazati da platforma vrijedi platiti taj novac.

Svaki plan dolazi s paketom opcija koje sprječavaju korisnike u dodatnim radnjama. Dobijate dovoljno propusne širine i prostora, besplatnu domenu i alate da biste odmah započeli s radom i krenite uživo za nekoliko sati. Što se tiče alternativa, one nude ili manje značajki ili traže poboljšana tehnička znanja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map