Kako stvoriti web stranicu bez kodiranja

Kako stvoriti web stranicu bez kodiranja


Ako nemate vještine kodiranja, ali ne možete se odreći ideje da biste postali sretni vlasnik web stranice, postoje usluge koje omogućiti pokretanje web stranice ispočetka bez ikakvog kodiranja uopće. Ovo su prikladni i funkcionalni sustavi poznati kao graditelji web stranica.

Jedan od najistaknutijih i neporecivih istaknutaka graditelja web stranica je njihova snažna usredotočenost na potrebe početnika. Te su usluge jednostavan za upotrebu i povoljno čak i za one korisnike koji prije nisu bili uključeni u izradu web stranica imaju namjeru pokrenuti profesionalne projekte temeljene na značajkama.

Većina graditelja web stranica dolazi s intuitivnim nadzornim pločama, besplatni responzivni ili mobilni predlošci i napredne alate za prilagodbu dizajna koji vam pomažu da iskoristite maksimum u procesu web dizajna. Još jedna korisna značajka graditelja web stranica je njihova profesionalna korisnička podrška koja vodi korisnika kroz sve faze procesa razvoja web mjesta. Konačno, s tim platformama se često pojavljuju besplatni integrirani hosting izbor domene i imena domene. To omogućava stvaranje i objavljivanje vašeg projekta izravno na web mjestu, što eliminira potrebu traženja pouzdanog pružatelja usluga hostinga drugdje.

Najbolji graditelji web stranica bez koda:

 1. Wix – najbolji graditelj web stranica za izradu web stranica bez kodiranja
 2. Bluehost – najbolji hosting sa besplatnim ugrađenim CMS-om (WordPress)
 3. uKit – Jednostavan graditelj web stranica za izgradnju web lokacije za male tvrtke

Želite li nastaviti s izradom vaše web stranice bez vještina kodiranja i preliminarne pozadine web dizajna? Tada je krajnje vrijeme da se te platforme detaljno pregledaju kako bi se utvrdile njihove snažne točke i posebne značajke koje pomažu u pojednostavljivanju postupka. Svjesnost ovih značajki omogućit će vam odabir najboljeg sustava koji odgovara vašim individualnim potrebama i potrebama.

Wix – najbolji graditelj web stranica za izradu web stranica bez kodiranja

Wix - Najbolji graditelj web stranica za stvaranje osobne web stranice

Ime proizvoda:Wix
Službena stranica:wix.com
Složenost:Vrlo jednostavno
Besplatni plan:Neograničen
Premium plan:od 13 dolara mjesečno
Osnovan:2006
Zapovjedništvo:Izrael
Isprobajte besplatno

Wix – je najbolji graditelj web stranica za stvaranje web stranice bez kodiranja. Ovo je također najpopularnija i pouzdana platforma što omogućava stvaranje svih vrsta projekata, bez obzira na njihovu specijalizaciju, veličinu i razinu složenosti. Usluga all-in-one s pravom dolazi s višestrukim značajkama, naprednim opcijama prilagodbe dizajna i alatima potrebnim za pokretanje i upravljanje web stranicama. Wix sadrži praktičnost, jednostavnost uporabe i fleksibilnost koja se spaja s funkcionalnošću – upravo to nedostaje većini novorođenčadi drugim graditeljima web stranica.

Glavne značajke

Wix se izdvaja iz gomile zbog svoje usredotočenosti na potrebe novorođenih i dostupnosti vrhunskih značajki koje vam omogućuju da dizajnirate projekte bez ijednog retka koda. Nije potrebna i pozadina web dizajna za rad s Wixom. Samo se prijavite za sustav, odaberite potrebne predloške i nastavite s postupkom prilagodbe dizajna. Ako želite saznati koje značajke točno ima sustav na skladištu, pogledajte sljedeće aspekte:

 • Dvije opcije uređivanja web stranica – Wix ADI i standardni Wix uređivač;
 • Jednostavan WYSIWYG editor;
 • Wix App Market s desetak widgeta, čija integracija ne podrazumijeva kodiranje svijesti;
 • Bogata kolekcija besplatnih prilagodljivih predložaka spremnih za mobilne uređaje;
 • Integrirani motori za bloganje i e-trgovinu.

Za i protiv

Graditelj web stranica omogućuje pristup bezbroj značajki koje doprinose učinkovitosti razvoja web mjesta. Sustav dolazi s praktičnim WYSIWYG uređivačem koji korisniku omogućuje kontrolu svih faza izrade web mjesta i po potrebi uredi izmjene. Wix također omogućuje odabir pogodne opcije uređivanja web stranica. Novosađani će sigurno cijeniti priliku upotrebe naprednog Wix ADI uređivača koji će im omogućiti maksimalnu upotrebu Alat za umjetnu dizajnersku inteligenciju.

Takođe je moguće odabrati i prilagoditi jedan od više predložaka, tako što ćete izmjene učiniti pri ruci povuci i ispusti urednik. Da bi poboljšao performanse web stranice, sustav omogućuje integriranje jednog od widgeta s App Market-a.

Što se tiče negativnih značajki sustava, treba napomenuti da Wix ne dopušta vam prebacivanje između predložaka zbog apsolutnog pristupa pozicioniranju koji sustav slijedi. Također se nije lako naviknuti na nadzornu ploču sustava zbog sučelja koje djeluje pomalo preopterećeno elementima i alatima, posebno za prvašiće. Isto se može reći i za proširenja App Market-a. Nije uvijek lako osobi koja se upravo registrirala na sustav odabrati funkcionalne aplikacije koje najbolje odgovaraju njihovim projektima. Treba pregledati katalog i vidjeti koji dodaci vrijede odabrati.

cijena

Wix nudi nekoliko opcija cijene, koji su vrlo pristupačni i značajni. Besplatni plan nikad ne ističe i omogućuje vam otkrivanje i testiranje svih integriranih funkcionalnosti platforme. Čim završite s tim, možete pristupiti odabiru odgovarajućeg plana. Ovdje ćete se suočiti s potrebom da birate između dvije grupe planova. Evo ih.

Standardni Wix planovi

 • Combo (13 $ / mj) – za osobnu upotrebu, besplatna veza s domenom, besplatno oglašavanje, besplatni hosting;
 • Neograničeno (17 $ / mj) – za slobodnjake i poduzetnike, 10 GB prostora za pohranu, neograničene propusnosti;
 • Profesionalno (22 $ ​​/ mj) – za kompletno mrežno brandiranje, 2 sata prostora za pohranu videozapisa, ugrađeni Google Analytics;
 • VIP (39 $ / mj) – za VIP projekt, profesionalni logo, podrška prvog prioriteta itd.

Planovi poslovanja / e-trgovine

 • Business Basic (23 $ / mj) – internetsko plaćanje;
 • Poslovno neograničeno (27 $ / mj) – platforma za e-trgovinu, alati za razvoj poslovanja, poslovne aplikacije za poduzetnike;
 • Poslovni VIP (49 $ / mj) – neograničena propusnost i prostor za pohranu video zapisa, kompletan Wix Suite;
 • Enterprise (500 $ / mj) – poslovno rješenje od kraja do kraja koje osigurava visoke performanse i bogatu kolekciju alata.

Wix je također poznat po opsežnom i čestom izboru posebnih ponuda, programa vjernosti i popusta. Sustav također nudi 14-dnevnu garanciju povrata novca za korisnike koji ne vole nešto o pretplatama koje su odabrali.

Isprobajte Wix besplatno

Bluehost – najbolji hosting s besplatnim ugrađenim CMS-om (WordPress)

Ime proizvoda:Bluehost
Službena stranica:bluehost.com
Složenost:Iznad prosjeka
Besplatni plan:
Premium plan:od 2,95 dolara mjesečno
Osnovan:2003
Zapovjedništvo:SAD
Pokušaj sada

Bluehost – snažan je, pun oglašen i pouzdan hosting pružatelj usluga s besplatnim ugrađenim WordPress sustav upravljanja sadržajem. Nadalje, WordPress službeno preporučuje Bluehost kao najbolja hosting tvrtka za pohranu stvorenih projekata. I nije čudo što Bluehost pruža pristup bezbroj opcija i alata koji doprinose funkcionalnosti web stranica koje se temelje na WordPressu.

Glavne značajke

Bluehost dolazi s karakterističnim nizom značajki koje omogućuju sigurnu pohranu projekata temeljenih na WordPressu. Platforma omogućava pristup višestrukim naglascima koji će biti korisni za svaku web stranicu. Osim pristupačnih cjenovnih planova, mogućnosti instalacije u jednom kliku, obilja dodataka i skripti, postoji i nekoliko drugih značajki koje sustav izdvajaju iz gomile, naime:

 • Napredne aplikacije i dodaci za različite vrste web stranica;
 • Različite mogućnosti za razvoj web stranica, koristeći Gutenberg Editor i vizualni Elementor dodatak;
 • Prilika integracije dodataka;
 • Bogato tržište aplikacija, dodataka i skripti;
 • Opsežna e-trgovina i poslovne aplikacije.

Za i protiv

Kada je u pitanju izrada web stranica s WordPressom, korisnik dobiva višestruke prednosti. Prije svega, moguće je odabrati prikladnu opciju uređivanja projekata s obzirom na vaše vještine, potrebe i stupanj poznavanja web dizajna. Možete se koristiti integriranim Gutenbergovim uređivačem, koji je nedavno predstavio sustav i podsjeća na tvorce web stranica svojim jednostavnim pristupom uređivanja web stranica bez koda. Druga opcija podrazumijeva uporabu integriranog vizualnog uređivača Elementor – besplatnog integriranog graditelja web stranica, koji je dizajniran za WordPress projekte. Dodatak dolazi s integriranim značajkama povlačenja i ispuštanja i intuitivnim sučeljem koje omogućuje ne-tehničarima stvaranje i prilagođavanje kvalitetnih web stranica.

Što se tiče nedostataka rada sa sustavom, potrebno je neko vrijeme da se naviknemo. Integracija dodataka / widgeta također podrazumijeva određenu nišnu svijest, ali to nije veliki problem za korisnike voljni ovladati sustavom i koristiti ga u budućnosti.

cijena

Iako je WordPress potpuno besplatan graditelj web stranica, još uvijek postoji potreba za hostiranjem web stranica pokrenutih s njim. Ovdje će vam dobro doći Bluehost. Tvrtka omogućava izbor između nekoliko pretplata. To uključuje:

 • Osnovni plan (3,95 $ / mj) – neograničena propusnost, 50 GB prostora za pohranu diska, besplatna SSL veza, redovna ažuriranja za WordPress;
 • Plus plan (5,45 $ / mj) – neograničena propusnost i pohrana, mogućnost stvaranja bilo kojeg broja web stranica, neograničene domene i e-pošte, 200 USD za posebne marketinške ponude;
 • Izbor plus (5,45 $ / mj) – sve neograničene značajke, stručnjak za zaštitu od neželjene pošte, sigurnosna kopija web stranica, privatnost domene.

Kao što je već spomenuto, svi novo registrirani korisnici dobivaju besplatnu bonus domenu za prvu godinu korištenja sustava. Na kraju ovog termina, domena će koštati oko 12 do 14 dolara godišnje.

Isprobajte Bluehost odmah

uKit – Jednostavan graditelj web stranica za izradu web stranica za male tvrtke

Ime proizvoda:uKit
Službena stranica:ukit.com
Složenost:Super jednostavno
Besplatni plan:Suđenje od 14 dana
Premium plan:od 4 USD / mj
Osnovan:2015
Zapovjedništvo:Ruska Federacija
Isprobajte besplatno

uKit – je jednostavan graditelj web stranica pokretanje i upravljanje web stranicama za male tvrtke od nule. Ovo je ujedno i jedna od najpovoljnijih platformi koja je stvorena za potrebe novorođenih. uKit je toliko jednostavan i prikladan za prvopričesnike da vam nije potrebno puno truda i vremena da se s njim kreiraju vrhunski projekti. Bez obzira na poslovnu nišu na koju se fokusirate i bez obzira na vještine web dizajna, sigurno ćete moći istražiti i iskoristiti cijelu svoju skupinu značajki u korist.

Glavne značajke

Graditelj web mjesta istaknuo se kao karakterističan i jednostavan sustav za pokretanje poslovnih projekata. Jednostavna i intuitivna nadzorna ploča razumljiva je svima od prvih trenutaka rada sa sustavom. Uz to, platforma omogućuje pristup profesionalnoj korisničkoj podršci i korisnim vodičima koji pojednostavljuju proces izrade web stranica. Pogledajte ostale najvažnije dijelove sustava sada:

 • Lagana krivulja učenja za prvašiće;
 • Zbirka besplatnih reaktivnih predložaka;
 • Opsežni izbor widgeta;
 • Pogodan i intuitivan editor za povlačenje i ispuštanje;
 • Prilika integracije aplikacija treće strane.

Za i protiv

Postoji pristup bogatoj kolekciji prilagodljivih predložaka koji se mogu prilagoditi i koji se mogu prebaciti u bilo kojoj fazi procesa izrade web mjesta. Korisnici također mogu odabrati i integrirati više widgeta i aplikacija trećih strana bez potrebe za uređivanjem koda. uKit je također poznat po intuitivnoj i jednostavnoj nadzornoj ploči, koja je razumljiva svim korisnicima. Pomoć za korisničku podršku također zaslužuje pažnju jer pomaže ubrzati proces izrade web stranica.

Kada govorimo o nedostacima graditelja web stranica, ima smisla spomenuti nepostojanje besplatnog plana, koji bi mogao pružiti dodatnu mogućnost istraživanja sustava za prvašiće. Ako planirate dizajnirati velike web lokacije opterećene značajkama ili projekte e-trgovine s uKit-om, ovo nije najbolji izbor. Odlično djeluje za male i srednje projekte.

cijena

uKit je jedan od najjeftiniji graditelji web stranica, čija cijena ne utječe na pruženu kvalitetu i značajke. Nudi 14-dnevno besplatno probno razdoblje za testiranje svojih mogućnosti i četiri plaćena plana. To su sljedeće:

 • Minimalno ($ 5 / mj) – prilagođena veza s nazivom domene, neograničena SMS obavijesti, podrška 24/7, neograničen broj stranica, posjetitelja i prostora na disku, sigurnosna kopija, besplatni hosting, preko 200 profesionalnih dizajna;
 • Osnovni, temeljni (10 $ / mj) – podrška za live chat, integrirana Google Analytics, nepostojanje autorskih prava na sustavu, moćni alati za praćenje statistika, pristup premijskim predlošcima;
 • e-trgovina (12 $ / mj) – besplatno 14-dnevno probno razdoblje, svestrane mogućnosti dostave i plaćanja, opsežne postavke košarice, izbor valute, pristupanje mrežnim plaćanjima (PayPal, Wallet One itd.);
 • “Pro” (15 $ / mj) – integracija prilagođenog koda, primjena prilagođene sheme boja, napredna funkcionalnost e-trgovine.

Isprobajte uKit besplatno

Izgradnja web stranice bez koda: Ultimate vodič

Da biste pokrenuli projekt bez linije koda, morat ćete poduzeti nekoliko jednostavnih koraka. Neće vam trebati posebne vještine ili iskustvo web dizajna da biste ih uspješno dovršili, jer su posebno namijenjeni korisnicima koji nemaju znanje o kodiranju. Evo ih:

1. Postupak prijave

Čim odaberete odgovarajućeg izrađivača web mjesta, očito ćete se morati prijaviti za uslugu koju ste odabrali. U pravilu se to može učiniti na dva načina – ili slanjem e-pošte ili aktiviranjem veze za potvrdu ili korištenjem jednog od računa društvene mreže (Facebook i Google su najrasprostranjenije opcije). Obje su varijante brze, jednostavne i učinkovite.

2. Odabir predloška

Ulaskom u sustav nemojte očekivati ​​da ćete od samog početka biti preusmjereni na nadzornu ploču (iako, neki sustavi to čine). Prevladavajući iznos usluga nudi mogućnost odabira predloška koji će najbolje raditi u niši u kojoj radite, alata koje namjeravate koristiti i funkcionalnosti koje želite. Predlošci su svestrani, a neki sustavi omogućuju odabir praznih platna radi apsolutnog dizajniranja web stranice od nule.

3. Naziv domene

Izbor izbora naziv domene Također je jako važno kada nastavite s razvojem web stranice. U pravilu, graditelji web stranica besplatno nude poddomene besplatno, ali ova opcija djeluje lijepo samo u slučaju da namjeravate testirati značajke sustava. Nije više. Ako zaista imate dugotrajne planove, istražite integrirane domene i mogućnosti hostinga većina ponuda graditelja web stranica. Drugim riječima, sustav će pružiti priliku za odabir jedne od domena na temelju naziva vaše tvrtke. Možete povezati i vlastiti.

4. Razvoj dizajna

Čim odaberete predložak koji vam se sviđa i dobijete ime domene za objavljivanje web mjesta kada je spremno, krajnje je vrijeme da poradite na njegovoj prilagodbi dizajna. Općenito, graditelji web stranica imaju moćne alate koji vašem projektu daju potreban dizajn. Bit će vam ponuđeno da birate između različitih inačica izgleda, pozadina, ikona, stilova, fontova, opcija galerije i video integracije i drugih elemenata dizajna. Samo odaberite one koji će s vašeg stajališta najbolje pridonijeti prilagođavanju vaše web stranice.

5. Dodavanje sadržaja

Dizajn izgleda vašeg web mjesta i općenito privlačnost vašeg projekta značajna je faza procesa web razvoja, ali … to je samo njegov dio. Sadržaj je ono što većina korisnika traži na vašoj web lokaciji i morate se maksimalno potruditi da biste pretraživali, odabrali i prenijeli samo zanimljive informacije relevantne za vašu (poslovnu) specijalizaciju. To uključuje slike, video zapise, ankete, članke i sve što ne.

6. SEO postavke

Sljedeći korak koji ćete morati proći je postavljanje SEO parametara za vaše web mjesto. Ako želite da vaš projekt zauzme veće pozicije u tražilicama, obavezno popunite metaoznake i ostale SEO postavke.

7. Objava web stranica

Posljednji korak razvoja vaše web stranice je njezino objavljivanje. Prije toga, međutim, temeljito provjerite sve elemente i sadržaj vaše web stranice. Čim budete sigurni u spremnost svoje web stranice za objavu – učinite to i gledajte rezultat!

Poanta

Izgradnja web stranice bez kodiranja izazov je, ali u tome nema ništa nemoguće ako koristite izrađivače web stranica. Ovi sustavi obuhvaćaju širok spektar značajki, alata i opcija. Izradu web stranica čine glatkim, jednostavnim i ugodnim procesom.

Wix, uKit i Bluehost (WordPress) one su platforme koje djeluju izvrsno za razvoj različitih vrsta web stranica na temelju vaših posebnih potreba, namjera i proračuna. Iako je Wix profesionalno višenamjensko rješenje za izradu web stranica, uKit se uglavnom usredotočuje na razvoj web stranica za male tvrtke. Bluehost je sa svoje strane lijep izbor kad je riječ o dizajniranju projekata s WordPressom i njihovom gostovanju sa sigurnom i pristupačnom platformom.

Sve su opcije vrijedne pažnje. Istražite svaku uslugu prije nego što donesete izbor, koji najbolje funkcionira za vaše konkretne zadatke za izradu web stranica.

Izradite web stranicu BESPLATNO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map