Kako prenijeti web mjesto Wix na drugi račun

Kako prenijeti web mjesto Wix na drugi račun


Bez obzira na razloge za premještanje vaše web stranice Wix na drugi račun, postoji jedno uobičajeno pitanje koje većina korisnika postavlja prije nego što prijeđe na postupak prijenosa web mjesta..

Pitanje je: mogu li prenijeti Wix web mjesto na drugi račun? Zapravo, nema ništa iznenađujuće i čudno u ovoj široko rasprostranjenoj zabrinutosti, jer postoji mnogo nijansi povezanih s postupkom.

Ako ste u pravu za dovršavanje istog postupka, krajnje je vrijeme da razgovarate o dvije opcije koje ćete morati odabrati na temelju vrste web stranice koju pokrećete i pretplate koju trenutno koristite – besplatne ili plaćene. Krenimo sada.

Kako prenijeti besplatno web mjesto na drugi Wix račun

Ako trenutno pokrećete besplatnu web stranicu kreiranu s Wix-om i želite je premjestiti na drugi račun u sustavu, imajte na umu sljedeće korake koji će vam olakšati zadatak:

 1. Prijaviti se s trenutnim računom i doći do nadzorne ploče vaše web stranice;
 2. lizati “Radnje na web mjestu” gumb tamo dostupan, a zatim kliknite gumb Gumb “Prijenos web mjesta”;
 3. Prijenos web mjesta Wix

 4. Ponudit će vam se da uđete adresa e-pošte primatelja u odgovarajućem polju (imajte na umu da bi adresa e-pošte trebala biti obvezna povezana s novim Wix računom na koji namjeravate premjestiti);
 5. Kliknite gumb “Prijenos web mjesta”, a zatim pritisnite gumb “Zatvori”. Po završetku ovog koraka primatelj će dobiti e-poštu s pozivnicom koju mora potvrditi za aktiviranje postupka prijenosa. Odmah nakon toga sustav će generirati korake koje će primatelj morati dovršiti kako bi prihvatio prava vlasništva;
 6. Wix transfer - prihvatite prava vlasništva

 7. Prihvatite prava vlasništva (ako je potrebno). Ako želite prihvatiti prava na web mjestu zajedno s prijenosom, samo ispunite gore navedeni korak. U ovom će se slučaju vlasništvo web mjesta automatski prenijeti zajedno s web stranicom na novi račun. Ako ne namjeravate prenijeti vlasnička prava, ali želite dodati drugog suradnika (ili nekoliko njih) idite na stranice “Uloge i dopuštenja” da biste dobili detaljne smjernice o tome kako pozvati različite vrste suradnika koji će vam pomoći u daljnjem upravljanju web stranicama. Ovdje ćete moći dodijeliti uloge i prava vlasništva svojim suradnicima.
  Također treba napomenuti da je prava vlasništva na web mjestu moguće prenijeti samo na jednog korisnika. U slučaju da odlučite započeti novi prijenos prije nego što se prvi dovrši, prethodni će se postupak automatski otkazati;
 8. Wix - potvrda prijenosa

 9. Promijenite URL web mjesta. Ako je korisničko ime računa uključeno u besplatnu web stranicu URl koja izgleda kao https://username.wixsite.com/sitename, morat ćete promijeniti besplatni URL web stranice nakon prijenosa na novi račun;
 10. Provjerite elemente web mjesta. Sve medijske datoteke (videozapisi, slike i drugi prijenosi) uglavnom su povezani s vašom web stranicom Wix. Kada ga prenesete na drugi račun unutar sustava, oni će se tamo prikazati i ostat će dostupni u Media Manageru novog računa. Isto se odnosi i na kontakte s web mjesta, uključujući pretplatnike, kupce, korisnike koji imaju stranice samo za članove itd. Međutim, ima smisla provjeriti da li će nakon prijenosa projekta ove informacije automatski biti uklonjene sa starog računa nakon što je proces dovršen ;
 11. Kontrolirajte postavke marketinga e-pošte. Za razliku od glavnih elemenata i kontakata web stranice, sve marketinške kampanje putem e-pošte ne prenose se samo na novi Wix račun, već ostaju dostupne na starom računu.

Gore navedeni koraci primjenjuju se samo na standardne web stranice, ali što je s internetskim trgovinama i blogovima?

Zapravo, sam proces pomicanja ovih projekata ostaje gotovo nepromijenjen. U slučaju da odlučite prenijeti web lokaciju eCommerce na novi Wix račun, sve postavke, proizvodi i katalozi bit će prebačeni na taj račun. Imajte na umu da se digitalni proizvodi premještaju automatski, dok digitalne datoteke zahtijevaju dodatno učitavanje nakon dovršetka prijenosa.

Govoreći o blogovima Wix-a, trebali biste znati da postojeće postove na blogovima neće biti moguće uređivati ​​nakon završetka postupka prijenosa web mjesta. Međutim, moći ćete u njih dodavati nove postove i integrirati medijske datoteke. Uz to, novi račun omogućit će vam / onemogućiti opciju komentiranja za preostale postove, označiti ih kao istaknute i po potrebi ih izbrisati. Takvi će postovi biti dostupni za čitanje na vašoj novoj web stranici uživo, ali neće biti dostupni u dijelu Upravitelja postova na nadzornoj ploči..

To je sve što trebate znati o procesu prijenosa besplatnih Wix web stranica s jednog računa na drugi. Kao što vidite, uopće nije komplicirano, ali postoje još uvijek važne nijanse koje možete zanemariti zbog nesvjesnosti vašeg sustava. A sada, prijeđimo na prijenos web lokacija registriranih na Premium računima. Postoje li razlike između procesa i koji je od njih složeniji i dugotrajniji? Samo napred to saznajte.

Kako prenijeti premium web mjesto na drugi Wix račun

Proces premještanja Premium Wix web lokacije na drugi račun traje otprilike nekoliko minuta i uključuje nekoliko obaveznih koraka. Uz web mjesto, morat ćete prenijeti i naziv domene koji je s njim povezan, adresu e-pošte koja je vezana za domenu (ako postoji) kao i Premium aplikacije povezane na web mjesto. Kao i kod besplatne web stranice, prava vlasništva mogu se istovremeno prenijeti samo na jednog korisnika. Pokretanje drugog prijenosa do završetka prvog rezultirat će njegovim otkazivanjem. Drzi to na umu. Evo što biste trebali učiniti da biste web lokaciju Premium Wix premjestili na novi račun:

 1. Prijaviti se na svoj Wix račun i pristupite nadzornoj ploči vaše web stranice;
 2. Kliknite gumb “Radnje na mjestu”, a zatim gumb “Prijenos web mjesta”;
 3. Pronađite obrazac za prijenos vlasništva i ispunite ga. Navedite adresu e-pošte primatelja, odaberite ili odbacite sljedeće mogućnosti prijenosa: Transfer Premium Plan (plan mjesta na kojem se nadograđuje automatski se prenosi s njim) i prijenos domene (domena i poštanski pretinac na koji je povezan prenose se i s web mjesta).
 4. Potvrdite ili odbijte potvrdni okvir “Zadrži me kao administratora”. Odlučite li odabrati opciju, ostat ćete glavni suradnik web mjesta koji ima ograničena prava pristupa. U ovom će slučaju novi vlasnik web stranice moći svakog trenutka opozvati prava pristupa vašem projektu. U slučaju da odlučite odbiti opciju, više nećete moći upravljati, ažurirati i uređivati ​​web mjesto.
 5. Označite ili odbijte potvrdni okvir “Stvori kopiju”. Ako odlučite odabrati opciju, nakon završetka postupka prijenosa kopija web stranice će ostati nepromijenjena unutar vašeg računa. Ako ne označite potvrdni okvir, kopija web stranice neće biti spremljena na računu, ali imat ćete priliku urediti je kao suradnik ako očuvate administratorska prava.
 6. Završite postupak prijenosa. Nakon dovršetka gore navedenih koraka i odabira željenih opcija, bit će vam ponuđeno da kliknete gumb „Dalje“, pregledate detalje trenutnog postupka prijenosa i dostupne bilješke, potvrdite potvrdni okvir. Tada ćete morati aktivirati gumb “Prijenos vlasništva” i dovršiti postupak klikom na gumb “Shvati to”..
  Ako sve napravite kako treba, primatelj će dobiti e-poštu s pozivom koja mora biti potvrđena za dovršetak prijenosa. To treba učiniti tijekom 3 dana, inače će veza za potvrdu isteći.
  Nakon dovršetka prijenosa Premium web stranice na novi Wix račun, bit će vam ponuđeno 14-dnevno besplatno probno razdoblje. Povrat za preneseni Premium projekt nije moguć.
 7. Provjerite Uvjete za prijenos vlasništva. Dok prenosite pretplaćene pretplate zajedno s domenom, web stranicom i Premium aplikacijama, svim uplatama nakon toga upravljat će novi vlasnik. Vlasništvo web stranice automatski će se prenijeti zajedno s web stranicom na novi račun.
  Ako ne namjeravate prenijeti vlasnička prava, ali želite dodati drugog suradnika (ili nekoliko njih) idite na stranice “Uloge i dozvole”. Ovdje ćete pronaći detaljne smjernice o tome kako pozvati različite vrste suradnika da vam pomognu u daljnjem upravljanju web stranicama.
 8. Pregledajte elemente web mjesta. Sve medijske datoteke (videozapisi, slike i drugi prijenosi) uglavnom su povezani s vašom web stranicom Wix. Kada ga prenesete na drugi račun unutar sustava, oni će se tamo prikazati i ostat će dostupni u Media Manageru novog računa. Isto se odnosi i na kontakte s web mjesta, uključujući pretplatnike, kupce, korisnike koji imaju stranice samo za članove itd.
  No, ima smisla provjeriti da li će nakon prijenosa projekta ove informacije automatski biti uklonjene sa starog računa nakon što je proces dovršen. Ako odlučite prenijeti svoju web trgovinu Wix na drugi račun, sve postavke, proizvodi i njihove kolekcije automatski će se prebaciti na novi račun po završetku postupka.
 9. Kontrolirajte postavke marketinga e-pošte. Za razliku od glavnih elemenata i kontakata web stranice, sve marketinške kampanje putem e-pošte ne prenose se samo na novi Wix račun, već ostaju dostupne na starom računu.

Ovo se odnosi na prijenos web lokacija Premium Wix na druge račune u sustavu. Nema ničeg previše kompliciranog u procesu čak i za novorođenče. Međutim, uvijek postoji rizik da ćete zanemariti ključne nijanse, ako to nikada prije niste učinili. Čitajte dalje kako biste saznali glavne probleme s kojima se može povezati postupak prijenosa web mjesta.

Otkriveni razlozi za rješavanje problema Wix Web lokacije

Problem je u tome što najveći broj korisnika nije svjestan presudnih razloga koji bi na kraju mogli pokrenuti probleme s prijenosom Wix web stranica. Pogledajte ih sada kako biste nakon toga izbjegli moguće komplikacije.

 • Istek poziva pozivnice. Kao što je gore spomenuto, rok trajanja veze za pozivnicu koja je poslana u e-pošti iznosi 3 dana. U slučaju da primatelj ne potvrdi pozivnicu i prihvati prijenos za to vrijeme, veza će nadahnuti i nemoguće je odjednom dovršiti prijenos. Korisnik će morati ponovo poslati vezu za prijenos, što će, međutim, trebati više vremena.
 • Otkazivanje poštanskog sandučića. Ako planirate prenijeti web mjesto s povezanom domenom koja dolazi s priloženim poštanskim sandučićem, nećete moći otkazati poštanski pretinac nakon pokretanja postupka prijenosa..
 • Otkazivanje Premium plana i Domene. Nije dopušteno otkazati Premium pretplatu ili nakon početka postupka prijenosa web stranice. To se također odnosi na plaćene planove koji su na probnom roku od 14 dana. Isto tako, zabranjeno je isključivanje ili otkazivanje imena domene ili promjena primarnog imena domene nakon što pokrenete postupak prijenosa.
 • Otkazivanje integriranih aplikacija treće strane. Ako web mjesto koje namjeravate prenijeti na novi Wix račun dolazi s integriranom aplikacijom treće strane, nećete ga moći otkazati. Isto tako, nije dopušteno dodavanje novih aplikacija nakon prijenosa.

Bez obzira imate li besplatnu ili plaćenu web stranicu registriranu na Wixu, možda ćete se suočiti s potrebom da je iz različitih razloga premjestite na drugi račun. To nije tako komplicirano kako se na početku čini, ali još uvijek morate poduzeti određene korake kako bi proces uspio. Nadamo se da će vam gore navedene smjernice dobro doći tijekom dovršetka zadatka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map