Kako prenijeti domenu s WordPress-a na Wix

kako-transfer-domena-od-wordpress-na-Wix


Pa ste se odlučili prebaciti s WordPress do Wix. Razlozi za to mogu biti brojni, ali algoritam djelovanja je gotovo isti u svim slučajevima. Nekoliko je koraka koje morate poduzeti kako biste premjestili web mjesto na Wix. Jedan od njih je prijenos imena domene.

Stvar je u tome što u većini slučajeva korisnici već imaju svoja aktivna imena domena web mjesta. U pravilu se oni plaćaju unaprijed i kupuju od određenog domaćina domene. U skladu s tim, pristup postavkama domene može se pronaći na web lokaciji registrara.

Koje su radnje koje možete poduzeti kako biste sigurno prebacili postojeće ime domene s WordPress-a na Wix? Pogledajmo sada najpopularnije nijanse.

Smjernice za prijenos domene

Čim odlučite postati Wix korisnik, nema smisla hostirati svoju domenu uslugom treće strane. To je zato što riskirate zaboraviti ili izgubiti podatke o pristupu.

Upravo iz tog razloga, bolje je prenijeti svoju domenu izravno na Wix. Ovo su koraci koje je potrebno učiniti:

 1. Pristupite usluzi i naučite opće upute.
 2. Korak 1 - Opće informacije o domeni prijenosa

 3. Unesite naziv domene i aktivirajte “podnijeti” dugme.
 4. 2. korak - Unesite naziv domene

 5. Pregledajte padajući izbornik kako biste odabrali registrara koji će označiti platformu na kojoj je vaše ime domene kupljeno.
 6. Korak 3 - Odaberite Registrar domene

 7. Slijedite detaljne smjernice i odaberite potrebne potvrdne okvire.
 8. 4. korak - otključajte svoju domenu

 9. Odaberite razdoblje produljenja (kad odaberete Wix, imajte na umu da ćete trebati proširiti postojeću domenu najmanje 1 godinu).
 10. 5. korak - Proširite svoju domenu

 11. Unesite ili uredite svoje kontaktne podatke.
 12. Korak 6 - Ažurirajte kontaktne podatke

 13. Odaberite željenu opciju privatnosti – bilo privatnu ili javnu registraciju.
 14. Korak 7 - Odaberite zaštitu privatnosti domene

 15. Odaberite odgovarajući način plaćanja.
 16. Pošaljite podatke i dovršite kupnju. Aktivirajte vezu za potvrdu u e-pošti koju ćete dobiti i provjerite detalje.

Prijenos domene na Wix poslužitelje imena

Ako i dalje imate namjeru napustiti svoje ime domene s domaćim davateljem usluga, ali planirate prelazak s WordPress-a na Wix, algoritam akcija će se ponešto razlikovati. To je zato što ćete se suočiti s potrebom povezivanja naziva domene na Wix poslužitelju. Ovako treba učiniti:

 1. Prije povezivanja vaše domene s Wixom, imajte na umu da ćete se morati pretplatiti ili nadograditi na Premium plan.
 2. Pristupite odjeljku “domene“Stranicu.
 3. Aktivirajte “Povežite domenu koja je već vaša“(Ako imate onaj koji je već povezan s vašim računom, samo kliknite”Dodajte domenu“Gumb i povežite ga).
 4. Odaberite web mjesto koje želite biti povezani s vašom domenom.
 5. Unesite željeno ime domene u odjeljak “Što je vaše ime domene?
 6. Pridržavajte se smjernica koje ćete vidjeti dalje.

Prijenos poddomene na web mjesto Wix kada primarna domena nije povezana s Wixom

Na kraju, postoji još jedna popularna opcija. Ako je vaša web stranica WordPress povezana s poddomenom poput site.wordpress [.] Com, ali želite da bude spojena na Wix, potrebna vam je sljedeća uputa:

 1. Nadogradite na Premium plan započeti (vidi Wix tarife u detalje).
 2. Dodajte postojeću poddomenu na svoj Wix račun.
 3. Postavljanje poddomene dodavanjem određenih zapisa DNS-a putem vanjskog domaćina domene (imajte na umu da ćete morati dodati poddomena na stranicu računa My Domains Wix).
 4. Slijedite upute za dovršetak postupka.

Ovo su najčešće raširene situacije s kojima se možete suočiti kad odlučite prenijeti svoju WordPress domenu na Wix. Izgleda da vas dovoljno zbunjuje? Ne brinite, puno je usluga koje vam mogu pomoći u prijenosu domene. SiteBuilders.PRO najpouzdaniji je među njima. No, postoje i tri druge mogućnosti koje bi vas mogle zanimati. Sada ćemo ih pregledati brzo.

Spajanje poddomene na web mjesto Wix

U slučaju da na jednom Wix računu imate dvije povezane web stranice, moguće je povezati domenu druge web stranice s domenom prve web stranice putem poddomene. To se može primijeniti, na primjer, na web stranicama objavljenim na nekoliko jezika, ali imajte na umu da obje web stranice trebaju biti upravljane pod uvjetima Premium plana.

Da biste dovršili zadatak, pristupite korisničkoj ploči na vašem Wix računu i aktivirajte karticu “domeneOdjeljak. Zatim dodajte domenu i povežite drugu. Nakon toga u odjeljku “Što je vaše ime domene” navedite domenu koju želite povezati? odjeljak. Slijedite savjete koji će vam se dalje nuditi.

Spajanje poddomene na web mjesto Wix kada se primarna domena poveže s Wixom putem točke

Ponekad postoje situacije kada je primarna domena povezana s Wixom putem usluge Pointing. Ako je to vaš slučaj, a želite povezati poddomene na Wix, prvo se morate registrirati u sustav i dodati ga na svoj Wix račun. To je prilično jednostavno i brzo.

Čim završite s tim, postavite svoju poddomenu specificiranjem DNS zapisa putem vanjskog domaćina imena domene. Sustav će osigurati te zapise nakon što se prijavite.

Povezivanje e-pošte kupljene izvan Wixa

Dok prelazi s WordPressa na Wix, morate brinuti o pravilnoj migraciji e-pošte. To nije lako, ako je vaš poštanski pretinac prvobitno registriran izvan Wixa. Ako je to slučaj, imajte na umu da će se u tom slučaju izgubiti sve postavke e-pošte. Da biste izbjegli ovu neugodnu situaciju, morat ćete dodati potrebne zapise na svoj Wix račun.

Prije nego što to učinite, morate biti sigurni da imate Premium plan. U suprotnom, ime domene i, samim tim, prijenos e-pošte neće biti mogući. Još jedna stvar koju trebate učiniti je provjeriti je li vaše ime domene povezano pomoću poslužitelja imena (ali ne i putem pokazivača).

Ako je i dalje povezan putem usmjerenja, morate se obratiti vašem prethodnom hostu domene kako biste utvrdili i prilagodili DNS zapise davatelja usluga e-pošte s kojim radite. Jeste li gotovi s tim? Tada imajte na umu potrebne korake kako biste e-poštu povezali s Wixom:

 1. Odaberite zapise svog davatelja usluga e-pošte. Da biste to učinili, prvo biste trebali pristupiti stranici Moje domene i kliknuti strelicu za proširenje koja se nalazi pored vaše domene (ako pokrećete nekoliko domena odjednom). Ako imate samo jedno ime domene, možete ga jednostavno odabrati i prijeći na sljedeći korak.
 2. Aktivirajte karticu “Spremnici”.
 3. Pronađite kartice “Promjena postavki” ili “Konfiguriranje vaših MX zapisa” i aktivirajte ih.
 4. Dosegnite padajući popis “Davatelj usluga e-pošte” i odaberite onoga koji koristite. Ako iz nekog razloga nije na popisu, kliknite gumb “Odustani” i prijeđite na sljedeći korak za dodavanje DNS zapisa. Zatim kliknite “OK”.
 5. Dodajte DNS zapise vašeg davatelja usluga (ako ste otkazali prethodnu radnju). U tu svrhu stupite u kontakt s domaćinom e-pošte kako biste dobili podatke potrebne za povezivanje poštanskog sandučića.
 6. Ponovno dođite do stranice Moje domene i na popisu s ponuđenih odaberite željenu domenu. Ako imate samo jedno ime domene, možete ga jednostavno odabrati i prijeći na sljedeći korak.
 7. Naprijed dodajte DNS zapise koji ste dobili od domaćina e-pošte. Da biste to učinili, aktivirajte karticu “Napredno”, kliknite odjeljak “Uredi DNS” i karticu “Shvatio sam”. Zatim dodajte (ili uredite) potrebne DNS zapise i spremite ih.
 8. Kliknite karticu “Spremnici”, a zatim kliknite “Konfiguriraj svoje MX zapise” ili “Promijeni postavke.
 9. Dosegnite padajući popis “Pružatelj usluga e-pošte” i odaberite karticu “Ostalo”.
 10. Uredite, izbrišite ili dodajte svoje MX zapise i kliknite gumb “U redu”.

Imajte na umu da, ako svoje ime domene povežete s Wix-om putem poslužitelja imena, vaši će se postojeći DNS zapisi automatski dodati u sustav kako bi se potencijalni zastoj poštanskog sandučića smanjio na minimum.

Povezivanje vašeg G Suite e-pošte s Wixom

Ako imate poslovnu adresu e-pošte registriranu u G Suite, njemu je moguće pristupiti i s vašeg novog Wix računa. Nakon što ste kupili i postavili poštanski sandučić, trebali biste se prijaviti u poštanski pretinac da prihvaćate ugovor GSuite. Da biste kasnije dobili pristup svom poštanskom sandučiću, provedite sljedeće korake:

 1. Dosegnite stranicu Moje poštanske sandučiće.
 2. Istražite popis predanih poštanskih sandučića i kliknite onaj koji vas zanima.
 3. Kliknite karticu “Idi na poštanski sandučić” ako još niste prijavljeni na svoj Google račun. Ako ste tada, automatski ćete biti preusmjereni u mapu pristigle pošte.
 4. Prijavite se u svoj poštanski pretinac, pronađite i kliknite gumb “Dalje”, unesite lozinku i na kraju kliknite karticu “Prijava”.

U slučaju da ste trenutno prijavljeni na drugi vlastiti račun, prebacite se na onaj koji vam je potreban u desnom gornjem kutu stranice.

Poanta

Wix je jednostavan univerzalni program za izradu web stranica koji dolazi s vanjskim mogućnostima. Omogućuje stvaranje različitih vrsta web stranica bez posebnog znanja kodiranja ili web dizajna. Nije ni čudo što mnogi korisnici WordPress-a, koji teže pojednostavljivanju procesa izrade web-a, usvajaju odluku o prelasku s ovog popularnog CMS-a na Wix.

Među koracima koji bi trebali biti učinjeni za dovršavanje zadatka, prijenos imena domene jedna je od najvažnijih i najsloženijih točaka. Trajanje i složenost procesa prijenosa domene ovisi o različitim čimbenicima. U skladu s tim, za to će se možda zahtijevati više / manje koraka. U članku se daje pregled glavnih opcija, kao i koraci koje trebate poduzeti kako bi bili uspješni.

Naručite prijenos domene

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map