Kako odabrati najbolji hosting za svoju web stranicu

Kako odabrati najbolji CMS za svoju web stranicu


Web stranica bez hostinga nije ništa drugo nego gomila datoteka bez mjesta gdje ih možete pohraniti. Da biste svoj projekt učinili vidljivim korisnicima na mreži, morate pronaći odgovarajuće rješenje poslužitelja koje ispunjava zahtjeve web mjesta u pogledu pohrane propusnosti, sigurnosti, vremena učitavanja itd..

Odabir jednog može biti gnjavaža, posebno za ljude koji nisu daleko od domaćina stručnjaka. Nikada ne smijete potcijeniti ulogu hostinga u pogledu pokretanja, održavanja i podrške web stranice.

Udruživanje s pogrešnim hostingom dovest će vaš projekt na neuspjeh. S druge strane, odabir pravog istog je uspostavljanja partnerstva između pružatelja usluga i vlasnika web stranica. Plaćate za odabrani plan i dobijate potpunu podršku bez prekida rada, kao i tehničke ili sigurnosne borbe. Pitanje je kako zapravo odabrati ispravno rješenje? Koje značajke treba uzeti u obzir i gdje potražiti? Nastavite čitati članak da biste pronašli odgovore na ta pitanja.

Što je web hosting?

Sam pojam “hostinga” znači virtualni prostor ili pohranu gdje možete osigurati život svoje web stranice. Svaki mrežni projekt sastoji se od naziva domene, HTML / PHP ili drugih datoteka, tekstova, slika, fotografija itd. Svi se ti elementi nalaze u određenim mapama. Trebate mjesto za spremanje tih mapa i osiguravanje ispravnog rada web mjesta. Ovdje može pomoći web hosting. Drugim riječima, on predstavlja smještaj vaše web lokacije uz mogućnost drugih mrežnih korisnika da mu pristupe kad god im zatreba.

U današnjoj stvarnosti, pojam je predstavljao tvrtke i pružatelje usluga koji vlasnicima web stranica isporučuju svoja poslužiteljska rješenja. Da bi stvari malo olakšali, oni zapravo iznajmljuju svoje tehnologije i digitalnu imovinu. Nakon što hostujete vaše web mjesto, ona je dostupna na globalnoj mreži upisivanjem naziva domene u traku pretraživanja preglednika.

Kako djeluje hosting?

Dakle, imate naziv domene i prilagođeni predložak. Sljedeća je faza omogućiti pristup internetu putem preglednika i na više uređaja. Poslužitelj je zapravo izuzetno moćno računalo na kojem se nalaze sve datoteke vaše web stranice na jednom CPU-u (središnja procesna jedinica) sa svim tekstovima, slikama, widgetima, videozapisima, itd. Izraz “poslužitelj” opisuje CPU kao uređaj koji posjetitelju podatke i mape web lokacije prikazuje..

Kako poslužitelj radi

Svaki put kada korisnik upiše naziv domene, zahtjev se šalje poslužitelju. Kad se zahtjev obradi, poslužitelj vraća potrebne podatke natrag korisniku. U ovom trenutku DNS (sustav domena) osigurava glatku vezu s pravim računalom. Drugim riječima, svaki put kad plaćate hosting paket, zapravo iznajmite poslužitelj tvrtke uz neke ekskluzivne značajke koje se razlikuju od jednog pružatelja usluga hostinga do drugog..

Značajke koje definiraju visokokvalitetni hosting

Odabir pravilnog hostinga ovisi o raznim pitanjima o kojima ćemo malo više razgovarati. Oni se uglavnom odnose na složenost vaše web stranice, vrstu, CMS, očekivani promet itd. Istovremeno, postoje neke osnovne značajke zbog kojih ćete moći izdvojiti pouzdane poslužitelje iz loših usluga.

Glavne značajke koje treba potražiti uključuju:

 • Širina pojasa – količinu podataka koje jedan poslužitelj može prenijeti na računalo koje zahtijeva web mjesto. Što je veća propusnost hostinga to je bolje, pogotovo za web stranice s velikim prometom.
 • Skladišni prostor – definira koliko datoteka i sadržaja web mjesta možete pohraniti. Ako planirate pokrenuti složen projekt s više redovito ažuriranih stranica i medijskog sadržaja, trebate potražiti više prostora za pohranu.
 • Izvođenje – ova značajka kombinira brzinu produženja i brzinu učitavanja web mjesta. Kako ključni za angažman korisnika, tako i SEO. Što brže i trajnije radi vaše web mjesto, to je bolje za korisnike i tražilice.
 • sigurnosti – uključuje složen sustav sigurnosnih i zaštitnih sredstava radi sprečavanja rušenja web mjesta, hakera, prijevara, zlonamjernog softvera itd..

Gore navedene značajke uključuju samo općenita pitanja koja treba uzeti u obzir. Dat ćemo detaljan pogled na sve točke koje ćemo potražiti u dobrom hosting rješenju. No prvo moramo identificirati glavne vrste hostinga i koje vrste projekata mogu odgovarati.

Glavne vrste hostinga

Kao što je rečeno, odabir najboljeg hostinga ovisi o različitim čimbenicima. Kakvu web stranicu želite pokrenuti? Koliko će sadržaja sadržavati? Hoće li to biti stranica s jednom stranicom ili projekt s više stranica? Kakav je vaš proračun? Da biste razumjeli, koje je rješenje poslužitelja pravi odabir za vaše posebne potrebe, razmotrimo neke od glavnih vrsta hostinga.

1. Dijeljeni hosting

Ova vrsta hostinga dobar je izbor za male projekte i ograničene proračune. To ne znači da će vlasnici web stranica patiti od nedostatka osnovnih značajki. Dobivate istu imovinu kao i drugi korisnici jer ćete dijeliti isti CPU s drugim vlasnicima web stranica.

Jedina mana ovdje je što s dijeljenim hostingom dobivate manje propusne širine i prostora za pohranu u usporedbi s naprednijim rješenjima. Korisnici odabiru zajedničke poslužitelje za host:

 • Blogovi i web lokacije temeljene na sadržaju.
 • Profesionalni portfelj.
 • Web stranice za male tvrtke.

Ova je opcija dobra za web lokacije s niskim i umjerenim prometom.

2. VPS hosting

Sljedeća vrsta hostinga zapravo je ista kao i prethodna s jednom i jedinom razlikom: ne trebate dijeliti poslužitelj s više korisnika istovremeno. Koristite ga privatno s nekolicinom drugih vlasnika web stranica. To rezultira s mnogo više hostinga u pogledu propusnosti, pohrane i performansi.

Rješenja za VPS hosting su skuplja u odnosu na zajednička rješenja. Dobri su za:

 • Web stranice s više stranica.
 • Internetski časopisi.
 • Mali i srednji projekti e-trgovine.

U cjelini, VPS hosting je dobar za bilo koju svrhu i unatoč prometu.

3. Namjenski hosting

Ovo predstavlja gornju fazu rješenja VPS poslužitelja. Izraz “namjenski” znači da dugujete isključivo sve usluge hostinga bez da ih dijelite s drugima. Opcija je prilično skupa. To je dobro za ogromne digitalne trgovine i korporativne web stranice koje zahtijevaju terabajte za pohranu i propusnost uz dodatne značajke koje mogu uključivati ​​više IP adresa itd..

4. Cloud hosting

Osim dijeljenih, VPS ili namjenskih vrsta hostinga, rješenje temeljeno na oblaku koristi više posluživanja unutar jednog oblaka. Ideja je vrlo jednostavna. Ako se jedan poslužitelj neočekivano pokrene, drugi će pokrenuti i održavati web mjesto na protoku. To bi moglo biti dobro za različite projekte koji zahtijevaju stabilan i nesmetan rad 24 sata dnevno.

Pogledajmo tehnologije koje se koriste s različitim vrstama hostinga, prosječnu cijenu, kao i koje vrste web stranica mogu odgovarati.

Tablica za pregled vrsta hostinga

Zajednički
usluge poslužitelja
VPS
usluge poslužitelja
Posvećen
usluge poslužitelja
Oblak
usluge poslužitelja
TehnologijaJedan poslužitelj za više korisnikaJedan poslužitelj za 1-3 korisnikaPoslužitelj u privatnom vlasništvuSever poslužitelji rade istovremeno
Dobro zaMale web stranice i blogoviWeb stranice za male tvrtke, internetske trgovine itd.Za bilo koju vrstu web mjesta koja zahtijeva proširene sadržaje za hostingZa bilo koju vrstu web mjesta koja zahtijeva stabilan rad
Prosječna cijena$ 2 $ 5 / mjesečno$ 25 $ 50 / mj$ 150- $ 200 / mj$ 70- $ 150 / mj

Čimbenici koje treba uzeti u obzir pri odabiru najboljih pružatelja usluga hostinga

Sada kada smo naučili o vrstama hostinga i njihovom funkcioniranju, krajnje je vrijeme da pregledamo ključne značajke koje treba potražiti i uzeti u obzir pri odabiru poslužiteljskog rješenja za vaše posebne web stranice. Dobra vijest je da konkurencija u niši postaje sve jača, što pružateljima usluga postaje vjernije s potencijalnim korisnicima i nudi im paket dodatnih mogućnosti uz pristupačne planove. Sve što trebate je znati na što treba paziti, a da pritom ne zaboravite na funkcionalnost osnovne linije.

Odaberite pravu vrstu hostinga

Prije nego što počnete uspoređivati ​​cijene plana i sadržaje uključenih u sustav, morate odlučiti o vrsti hostinga. Već smo opisali 4 glavna poslužiteljska rješenja. Sada je na vama da shvatite koliko je vaša web stranica složena, koliki promet očekujete, koliko stranica će imati web lokacija itd..

Obavezno odaberete da hosting koji odaberete nudi dovoljno prostora za pohranu i propusnost. Štoviše, pogledajte kompatibilnost hostinga sa glavni CMS. Neke tvrtke nude planove optimizirane za WP, kao i neprimjetnu integraciju s drugim popularnim sustavima za upravljanje sadržajem.

BluehostSiteGroundHostgator
Dijeljeni hosting + mogućnostiDa (neograničeno web mjesta, pohrana i propusnost. Besplatni SSL)Da (neograničeno web mjesto s do 30 GB web prostora)Da (besplatni SSL, besplatni namjenski IP, besplatna domena)
VPS + ZnačajkeDa (2 IP adrese, 3TB propusnost, 4 jezgre)Nema VPS-a. Hosting za preprodavače kao alternativa.Da (8 jezgara, 4 GB RAM-a, 3TB propusnosti)
Namjenski hosting + mogućnostiDa (5 IP adresa s 15TB propusnosti)Da (Širina opsega 10TB za 2 jezgre)Da (nesmjerena propusnost za Windows i Linux)
Cloud hosting + mogućnostiDa (neograničena pohrana, propusnost i web stranice)Da (8 jezgara i 125 GB SSD prostora)Da (besplatne nadogradnje, SEO alati, SSL i domena)

Isprobajte Bluehost odmah

Materije izvedbe

Ova je značajka odgovorna za rad web stranice i brzinu učitavanja. Štoviše, to će definirati način na koji će se web stranica pokretati te prometne vrhove i skokove. Neke stope performansi definiraju ukupno vrijeme pada projekta kao i brzinu odziva poslužitelja. Uz to, trebali biste razmotriti i dostupnost fizičkih poslužitelja koji se nalaze u različitim dijelovima svijeta. Ova činjenica osigurava bržu isporuku podataka korisnicima iz raznih zemalja, što je također vrlo važno.

Dakle, ključne metrike uspješnosti su sljedeće:

 • Prosječna stopa produženog rada – vrijeme je na kojem poslužitelj posluje bez grešaka i neuspjeha performansi. Što je viša stopa produženja, to je bolje.
 • Brzina učitavanja web mjesta – brzina prijenosa podataka i odgovora poslužitelja svaki put kada korisnik pošalje zahtjev upisivanjem vaše domene u preglednik. Brzina učitavanja na stranici Loa rezultira niskim zadovoljstvom i angažmanom korisnika.
 • Data centri – ova značajka uzima u obzir fizičke podatkovne centre i poslužitelje koji se nalaze u različitim dijelovima svijeta. Pomaže bržem isporučivanju podataka o web lokacijama korisnicima koji se nalaze na dalekoj udaljenosti.
BluehostSiteGroundHostgator
Prosječna stopa iskorištenja99,99%99,9%99,9%
Prosječno učitavanje stranice424 ms714 ms Brzina +Bitcatcha)
Centri podatakaNema više podatkovnih centaraSAD, Europa i Azija23 podatkovna centra širom svijeta

Sigurnosna sredstva

Ključne značajke u pogledu stabilnog rada web stranice. Uz toliko zlonamjernih kodova i programa, morate biti 100% sigurni da projekt ne prijeti. Neki pružatelji usluga hostinga nude integracije s CloudFlare i drugim platformama kako bi se web mjesta spriječila od DDoS napada. Osim toga, korisnici mogu računati na dodatne značajke u obliku paketa protiv spam-a, ažuriranja sustava, dnevnih ili tjednih sigurnosnih kopija, itd..

BluehostSiteGroundHostgator
Sigurnosne kopijeAutomatsko sigurnosno kopiranje i vraćanje alataTjedno i dnevno ažuriranje ovisno o planuAutomatske sigurnosne kopije i ažuriranja
DDoS prevencijaIntegracija CloudFlareFiltriranje vatrozidaOtkrivanje zlonamjernog softvera Bitninja
Protiv neželjenog sadržajaStručnjak za neželjenu poštu, čekić za neželjeni sadržaj, Apache SpamAssassin.Integracija SpamAssassinaSpamAssassin, ček poštanskog sandučića

Korisnička podrška

U pravilu, većina pružatelja usluga hostinga dolazi s poboljšanom korisničkom podrškom. Uključuje i proširenu bazu znanja uz vodiče i vodiče s uputama. Neke platforme pružaju detaljne upute o tome kako integrirati hosting sa svojim CMS-om. Osim toga, potražite dodatne alate za kontaktiranje u slučaju tehničkih problema. Značajka Live Chat i podrška za telefon bio bi ogroman plus.

BluehostSiteGroundHostgator
Live ChatDaDaNe
Telefon / E-mailDa daDa daNe da
Centar za pomoćDa + WordPress pomoćDaDa

Politika cijena

Cijena je uvijek bitna. Morate jasno razumjeti za što plaćate. Sadrži li plan sve potrebne značajke za glatku izvedbu web stranice? Koje ćete dodatne perkete dobiti za tu cijenu? Situacija s cjenovnom politikom ponekad može biti naporna, jer je obnova plana često skuplja u usporedbi s početnom kupnjom. U isto vrijeme, neke tvrtke nude i posebne bonuse i popuste uz besplatne opcije koje mogu uključivati ​​besplatnu domenu, SSL, CMS integraciju itd..

BluehostSiteGroundHostgator
Ulazna cijenaOd 2,95 dolara za zajednički hostingOd 3,95 dolara za zajednički hostingOd 2,75 dolara za zajednički hosting
Maksimalna cijena109,68 dolara za namjenski hosting599 USD za namjenski hosting148,98 dolara za namjenski hosting

Donja linija

Da bi podigli pravi hosting, korisnici trebaju razmotriti nekoliko vitalnih aspekata u pogledu performansi, sigurnosti i dodatnih značajki koje pružaju tvrtke. Pojedinosti smo pregledali sve ključne aspekte, olakšavajući vam odabir najbolje odgovarajuće alternative s obzirom na vrstu, strukturu, složenost web lokacije i očekivani promet.

Ne radi se samo o odabiru najuglednijeg hostinga. Morate biti 100% sigurni da platforma ispunjava bitne zahtjeve s dovoljno sredstava i mogućnosti poslužitelja za isporuku. Kombinacija pristupačnih cijena i poboljšane funkcionalnosti plus besplatne značajke zasigurno bi napravila dobar posao.

Odmah ugostite svoju web stranicu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map