Kako odabrati graditelja web stranica

Pokretanje web stranice može biti izazov ako ne uspijete odabrati pravi alat za izradu web stranica. Prošli su oni dani kada ste morali naučiti šifrirati kao profesionalni ili čak zaposliti web dizajnera da biste dovršili zadatak za vas.


Sadržaj:
1. Vrsta i specijalizacija
2. Upotrebljivost
3. Predlošci
4. Widgeti i dodavanje
5. Opcije integracije
6. SEO Prijateljstvo
7. Korisnička podrška
8. budžet

Uvođenjem izrađivača web stranica pristup procesu izrade web stranica potpuno se promijenio. Ove su usluge pojednostavile cjelokupni postupak izrade web stranica, čineći ga praktičnijim i pristupačnijim korisnicima s raznolikim pozadinama i težnjama web dizajna.

Sada, kada je izbor graditelja web stranica prilično opsežan, postavlja se pitanje: kako znati, koja će platforma točno odgovarati vašim potrebama? Ovdje je detaljan vodič o glavnim čimbenicima koje treba uzeti u obzir pri donošenju konačnog rješenja.

Kako odabrati graditelja web stranica: aspekti koje treba razmotriti

Bez obzira za koju izradu web stranica možete ići, vidjet ćete da ima svoje prednosti, nedostatke i specifične karakteristike. Usporedba ovih parametara omogućava odabir usluge koja će idealno odgovarati vašim potrebama i zahtjevima za web dizajn. Evo glavnih faktora koje biste trebali uzeti u obzir kada tražite pristojnog graditelja web stranica.

1. Vrsta i specijalizacija

Graditelji web stranica spadaju u dvije velike grupe. Ovo su sveobuhvatne usluge koje omogućuju pokretanje različitih vrsta web stranica (odredišne ​​stranice, poslovne web stranice, portfelj, internetske trgovine) i specijalizirani sustavi koji služe samo određenom cilju (glazbene web stranice, web trgovine, portfelj, restoran web stranice, automobilske web stranice itd.).

Usredotočite se na svoj određeni cilj i odlučite je li bolje da koristite višenamjensku uslugu s više predložaka ili još uvijek trebate odabrati nišno rješenje. Pogledajmo sada detaljan pregled glavnih vrsta i specijalizacija web stranica.

Sve u jednom graditelji web stranica

Usluge koje pripadaju ovoj grupi imaju širok spektar značajki, što vam omogućuje stvaranje različitih vrsta projekata s obzirom na vaše potrebe. Često dolaze sa integrirani hosting i omogućiti povezivanje vlastitih domena. Raspon alata koji uključuju omogućuje vam da izvučete maksimum iz procesa izrade web prilagođavanjem dizajna web mjesta i poboljšanjem njegove funkcionalnosti..

Profesionalci sve-u-jednom graditelja web stranica

 • Jednostavnost upotrebe i praktičnost;
 • Jednostavnost u istraživanju značajki sustava i njihovoj upotrebi za ispunjavanje potrebnih zadataka;
 • Raznolikost predložaka kako bi se prilagodili bilo kojim preferencijama i ukusu;
 • Više alata za prilagodbu dizajna kako biste vašem predlošku pružili potrebnu funkcionalnost;
 • Dostupnost tema, widgeta i opcija integracije.

Slabosti sve-u-jednom graditelja web stranica

 • Mnogi predlošci imaju sličnu strukturu i nisu baš fleksibilni kada je u pitanju uređivanje;
 • Nekim službama nedostaju nijanse za pokretanje nišne web stranice.

Sve u jednom graditelji web stranica obično su lakši za istraživanje i savladavanje u odnosu na specijalizirane platforme. Djeluju bolje za novajlije ili za one korisnike koji trebaju samo web mjesto i ne žele se baviti nijansama kodiranja ili web dizajna..

Primjeri sve izrađivača web stranica sve u jednom: Wix, Weebly, uCoz.

Specijalizirani graditelji web stranica

Ovi sustavi dobro odgovaraju određenim industrijama i, stoga, imaju proširenu funkcionalnost i ograničeni skup značajki kako bi došli do određenih zadataka. Kad birate između specijaliziranih graditelja web stranica, obratite pažnju ne samo na njihovu naznaku, već i na reputaciju platforme, korisničke preglede, značajke koje nude, potrebe izgradnje web stranica koje pokrivaju i troškove svojih planova. Najpopularnije vrste stručnjaka za izradu web stranica su sljedeće:

Graditelji web stranica eCommerce

Graditelji internetskih trgovina omogućuju vam stvaranje malih i srednjih mrežnih trgovina. U skladu s tim, njihovi setovi značajki svode na alate i mogućnosti e-trgovine. Nude kvalitetne predloške e-trgovine, priliku za postavljanje podataka o plaćanju, oporezivanju i otpremi, više popisa proizvoda i polja potrebna za određivanje njihovih opisa i parametara, alate za marketing i promociju itd..

Shopify Editor

Primjeri specijaliziranih graditelja web stranica eCommerce: Shopify, 3DCart.

Pročitajte i:
Stručni izbor najboljih graditelja web stranica eCommerce.
Vrhunski vodič pokretanja vlastite internetske trgovine.

Graditelji poslovnih web stranica

Usluge koje pripadaju ovoj grupi omogućuju pokretanje poslovnih web stranica. Dakle, svojstva i alati koje nude služe upravo toj svrsi. Graditelji poslovnih web stranica razlikuju se u količini predložaka, alata za promociju poslovanja i marketing, funkcionalnosti, asortimanu widgeta i dodataka, raznolikosti opcija integracije itd..

uKit Editor

Primjeri malih graditelja web stranica: uKit, IM Stvoritelj.

Pročitajte i:
Naša ocjena najboljih graditelja web stranica za male tvrtke.

Graditelji web stranica za portfelj

Izvođači web stranica portfelja najbolje su odredište za korisnike koji žele svoje radove i kreativnost prikazati na webu. Ove platforme omogućuju prijenos više foto i video galerija, kao i drugi korisnici sadržaja možda će trebati otvoriti privlačan portfelj bez linije koda.

Uređivač oblika

Primjeri graditelja portfeljskih web stranica: Format, Pixpa.

Pročitajte i:
Detaljno istraživanje internetskih usluga za pokretanje portfeljskih web stranica.
Korisni kukovi izrade vlastitog portfelja za modeliranje u mreži.

Graditelji web stranica odredišne ​​stranice

Ako ste marketinški stručnjak, kojoj je potrebna kvalitetna odredišna stranica da stvori dojam o posjetiteljima koji prvi put potaknu i poveća promet, ima smisla koristiti specijalizirani graditelj web stranica da biste ga pokrenuli. Ovi su sustavi posebno namijenjeni da pokriju takve potrebe i dolaze s alatima specifičnim za nišu koji su potrebni za implikaciju poziva na akciju.

Installer Editor

Primjeri stvaranja web stranica odredišne ​​stranice: Instapage, Tilda.

Pročitajte i:
kompilacija usluga koliko je pogodno za pokretanje web stranice s jednom stranicom.

2. Iskoristivost

Za novorođenčad

Web stranice trebaju biti prilagođene korisnicima kako bi vam omogućile oživjeti sve ideje za vaš web dizajn. Oni bi trebali osigurati intuitivan postupak web dizajna, što vam čini jednostavnijim za prijenos i upravljanje sadržajem. Suvremeni graditelji web stranica dolaze s WYSIWYG opcijama, što omogućava kontrolu svakog koraka procesa web dizajna. Ovo je neophodna značajka za neiskusne korisnike koji nemaju vještine kodiranja, ali imaju za cilj ostvariti vrhunski rezultat.

Wix Editor

Pročitajte i:
Odabrali smo i testirali izbor najlakših izrađivača web stranica.

Neki graditelji web stranica omogućuju pokretanje web stranica u automatskom načinu rada koristeći se zaslugama umjetne inteligencije. Ovaj napredni alat omogućuje stvaranje web stranica bez ikakvih komplikacija i vještina kodiranja jednostavnim pružanjem informacija koje sustav treba. To čini postupak web dizajna jednostavan, brz, bez ikakvih komplikacija.

Primjeri jednostavnih graditelja web stranica: uKit, Wix.

Pros za web dizajn

Profesionalni web dizajneri također cijene priliku za kontrolu procesa razvoja web mjesta u WYSIWYG uređivaču, ali to za njih nije nužna značajka.

Webydo Editor

Ono što najviše cijene su značajke koje omogućuju prilagođavanje detaljnijih i fleksibilnijih postavki web stranice kao i detaljno prilagođavanje web stranica. Iskusni web programeri moraju se usredotočiti na graditelje web stranica koji dolaze s opcijom uređivanja koda kako bi postigli bolje rezultate.

Primjeri graditelja portfeljskih web stranica: Webydo, Webflow.

Pročitajte i:
Dubinsko istraživanje graditelja web stranica, napravljen za profesionalne web dizajnere.

3. Predlošci

Što više predložaka graditelj web stranica ima, raznovrsniji će postupak izrade web stranica. Imat ćete priliku birati između puno tema do kojih ćete doći do specijalizacije za vaše web stranice ili čak možete odabrati prazno platno za izradu web stranice ispočetka. To ovisi o vašoj vještini, stopi stručnosti, vremenu koje ste spremni uložiti u projekt i rezultatu za koji očekujete da će vam pomoći.

Predlošci web stranice

Isto tako, istražite količinu alata za prilagodbu dizajna koje usluga nudi. Što je popis rašireniji – na kraju ćete dobiti personaliziraniji dizajn. Kada je riječ o predlošcima, evo popisa aspekata kojih biste trebali biti svjesni:

Imaju li graditelji web stranica tematske predloge?

Graditelji web stranica uglavnom dolaze sa zbirkom tematskih predložaka koji dobro djeluju za određenu temu. Tematske predloške mogu se razlikovati u karakteristikama, dizajnu, stilovima i parametrima, ali možete ih odabrati u određenoj kategoriji i početi je prilagođavati odjednom..

Postoji li dostupnost besplatnih / plaćenih predložaka?

Koji god graditelj web stranica ići, zbirka predložaka sastojat će se od besplatnih i plaćenih tema. Besplatne teme su sličnije strukture i malo su jednostavnije od plaćenih uzoraka, prilagođavanje kojih će omogućiti dobivanje personalizirane web stranice.

Kako je duboka prilagodba web stranica?

Postoje graditelji web stranica koji ne dopuštaju uređivanje CSS koda i oni koji to omogućuju. Novopečenici uglavnom ne upotrebljavaju ovu opciju, dok iskusni korisnici trebaju je za dublju prilagodbu dizajna web mjesta.

4. Widgeti i dodavanje

Neki graditelji web stranica podrazumijevaju integraciju dodataka i dodataka kako bi se maksimizirao proces izrade web stranica. Widgeti i Add Ons omogućavaju proširenje performansi i funkcionalnosti vaše web stranice. Na vama je da odlučite jeste li spremni da se nosite s integracijom dodataka ili ne. Ako nemate, postoji nekoliko jednostavnih usluga koje nemaju takav zahtjev.

Widgeti web lokacije

Tko treba widgete i dodavanje?

 • Web stranice tvrtke (mogućnost povratnog poziva, marketing putem e-pošte, rezervacije i kalendari, chat uživo itd.).
 • Web stranice restorana / kafića / hotela (rezervacija soba, rezervacija stola, mogućnost online narudžbe, marketing putem e-pošte, usluga za korisnike, opcija komentiranja itd.).
 • Internetske prodavaonice (detaljno upravljanje narudžbama, napuštanje oporavka košarica, postavke plaćanja i slanja, mrežni obrasci, recenzije kupaca itd.).
 • Odredišne ​​stranice (A / B testiranje, upravljanje cjevovodom itd.).

5. Mogućnosti integracije

Za novorođenčad

Ako želite stvoriti web mjesto s impresivnom funkcionalnošću, nećete proći bez integracije s uslugama treće strane. Ovo je mjesto gdje je izbor graditelja web stranica jako bitan.

Integracijske aplikacije

Jednostavni se sustavi obično ne integriraju s ostalim dizajnerskim ili marketinškim uslugama. Budući da se novorođenčadi uglavnom usredotočuju na korištenje jednostavnijih rješenja za izradu web stranica, oni ih uglavnom ne zanimaju dostupne mogućnosti integracije.

Pros za web dizajn

Suprotno tome, složenije platforme obično imaju višestruke mogućnosti integracije, na primjer, podržavajući platforme za socijalnu promociju. Stoga, ako planirate koristiti više usluga kako biste doprinijeli dizajnu i izvedbi vaše web stranice, obavezno odaberite odgovarajuću platformu. To se uglavnom odnosi na stručnjake za web dizajn, koji imaju za cilj pokretanje profesionalnih web stranica s izvanrednim performansama.

6. SEO ljubaznost

Ako želite uspostaviti pouzdanu prisutnost na webu i privući promet na svoju web stranicu, odabir SEO-friendly web stranica za izradu web stranica je obavezan.

Srećom, gotovo svi suvremeni graditelji web stranica dobro rade za kvalitetnu SEO optimizaciju. To je prednost koja je sama po sebi jer se neiskusni korisnici uopće neće morati baviti problemom.

Međutim, profesionalni web dizajneri moraju odabrati usluge koje podržavaju dublje postavke SEO (preusmjeravanja, mogućnost uređivanja robots.txt itd.). Oni bi trebali moći ručno ispunjavati metaoznake kako bi zadržali kontrolu nad ovim aspektom i redovito analizirali svoje pozicije na web stranicama.

Pročitajte i:
cjeloviti vodič kako postići da se vaša web lokacija, izgrađena s graditeljem web mjesta, dobro rangira na Googleu.

7. Služba za korisničku podršku

Kada je u pitanju izrada web stranica, mnogo je važna snažna korisnička podrška. To je osobito istinito, ako su ovo vaši prvi pokušaji stvaranja pristojne web stranice – one koja će ispuniti sve vaše potrebe i zahtjeve.

Nažalost, neke usluge podcjenjuju važnost stalne korisničke podrške, umjesto toga nude vodiče i često postavljana pitanja. No postoje i graditelji web stranica, čije su usluge korisničke podrške spremne pružiti potrebnu pomoć u bilo koje doba dana. Obavezno odaberite ovu opciju, čak i ako morate platiti nešto više za nju (dostupne su i besplatne opcije).

8. Proračun

U potrazi za pristojnim graditeljem web stranica, proračun je jedan od glavnih faktora koji treba uzeti u obzir. Moderni graditelji web stranica mogu ponuditi besplatne i plaćene planove:

Slobodne mogućnosti

Većina graditelja web stranica ima besplatna suđenja, koje omogućuju testiranje značajki platforme, ali uopće ne rade na pokretanju pristojnih web lokacija. Neki besplatni planovi su vremenski ograničeni, dok drugi nikada ne istječu. Zapravo, nema velike razlike između tih opcija. Ovo je zbog bilo koji besplatni plan omogućava testiranje usluge samo i na taj način se ne može koristiti za pokretanje potpuno opremljenog web mjesta.

Plaćene mogućnosti

Da biste dobili željenu funkcionalnost web lokacije i mogli koristiti cijeli skup značajki usluge, nećete ići bez ulaganja određenog iznosa novca. Dakle, prvo odredite proračun, definirajte svoje prioritete i ciljeve web dizajna i odaberite uslugu koja odgovara vašem proračunu. Evo glavnih točaka koje morate uzeti u obzir pri odabiru plaćenog plana:

 • Volumen diska (veličina hostinga): ovo je važno za hosting i daljnje funkcioniranje web stranica.
 • Ograničena ili neograničena propusnost: ako znate da nećete imati milione klijenata, tada nema smisla plaćati više za neograničenu propusnost..

Plaćene mogućnosti za profesionalne web dizajnere

Iskusni webmasteri mogu iskoristiti naprednu opciju White Label koju neki graditelji web stranica nude uz određenu cijenu. Ova značajka omogućuje korištenje svih prednosti usluge pod vlastitim brandom. Rješenje White Label odlično funkcionira za korisnike koji planiraju pokrenuti tvrtku za izradu graditelja web stranica i privući mnogo klijenata (agencije za web dizajn, preprodavači, hosting tvrtke, poduzetnici itd.).

Pročitajte i:
Detaljan pregled i usporedba troškova uspostavljanja i rada web stranice Usporedili smo najpopularnije SaaS-ove programere i CMS-ove.

Poanta

Uz tako velik izbor graditelja web stranica koji su dostupni u suvremenoj niši, odabir najboljeg nije lagan zadatak. Ovdje ima puno toga za razmotriti. Ako se baš želite odlučiti, pregledajte savjete u članku i napišite važna pitanja.

Odvojite vrijeme za vlastito istraživanje, testiranje barem nekoliko platformi, čitanje pregleda kupaca i konačni izbor. Za to je potrebno vrijeme i trud, ali, ako učinite sve kako treba, rezultat će biti vrijedan toga.

Izradite vlastitu web stranicu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map