Izrada višejezične web stranice Wix

Kako stvoriti višejezičnu web stranicu u Wixu


Wix – jedna je od najpopularnijih i najprepoznatljivijih platformi za izgradnju web stranica danas. Rješenje „sve u jednom“ pruža ne samo gomilu sjajnih značajki, osim hostinga, raznih planova i sveobuhvatne podrške, već olakšava lokaliziranje vašeg projekta i stvaranje višejezične verzije web mjesta.

Platforma ima vlastitu višejezičnu aplikaciju Wix koja korisnicima omogućuje izradu nekoliko verzija projekata prevedenih na odredišne ​​jezike. Alat je vrlo jednostavan. Sve što trebate je omogućiti funkciju i navesti jezik ciljane publike.

Izbornik Wix jezika

Ključni nedostatak je to što još uvijek zahtijeva ručni prijevod. Štoviše, morat ćete prilagoditi ikone, obrasce i druge elemente web mjesta da biste udovoljili potrebama ciljne publike. Ovdje korisnici mogu potražiti fleksibilnije i jednostavnije rješenje kao što je lokalizacija Weglot.

Prije nego što prijeđemo na stvar, shvatimo zašto vam je zapravo potrebno da vaše web mjesto Wix bude prevedeno na nekoliko jezika.

Razlozi za prevođenje vaše web lokacije Wix

Lokalizacija web stranica donosi nekoliko potencijalno dobrih prednosti. Uključuju šire informiranje, poboljšano korisničko iskustvo, ojačan kredibilitet i druge. Moderni alati poput Weglota čine postupak izuzetno jednostavnim i jeftinijim u usporedbi s zapošljavanjem profesionalnih pisaca, urednika i lektora.

Prednosti od lokalizacije

Kao rezultat toga možete uzeti u obzir sljedeće:

 • Bolje angažiranje korisnika – lokalizirane web stranice pružaju autentično korisničko iskustvo određenoj ciljnoj publici, ovisno o državi ili regiji. Štoviše, vaša web stranica stvara dobar prvi dojam koji je od vitalne važnosti u svjetlu digitalne konkurencije.
 • Identitet brenda – držati globalnu publiku svjesnom vašeg branda. Korisnici će cijeniti vašu sposobnost da govore jezik tržišta koje ciljate.
 • SEO profesionalci – SEO relevantnost igra vitalnu ulogu kada je riječ o promociji branda. Osim engleskog jezika, ključne riječi u drugim popularnim jezicima također mogu biti prilično konkurentne.
 • Proširena mreža – lokalizacija web stranica omogućuje vam da zgrabite svoj dio globalne pite i dosegnete širu publiku. Na primjer, 30% svih korisnika interneta potječe iz Kine, a samo 2,8% svih web stranica je prevedeno na kineski.
 • Povećana prodaja – što više posjetitelja dođete do vaše digitalne trgovine, to je veća prodaja. Međutim, za ručni prijevod online trgovine potrebno je puno vremena i truda, posebno ako imate preko 100 proizvoda na zalihi. Suočavanje sa svakim opisom proizvoda zahtijeva mnogo vremena.

Ovdje će pomoći automatizirane usluge lokalizacije poput Weglota. Lako ih je integrirati. Ne zahtijevaju tehničke vještine. Takav će softver učiniti posao za vas po relativno niskoj cijeni.

Weglot – Alat za prevođenje web stranica za Wix

Weglot – je API za lokalizaciju web mjesta. U početku je lansiran kao isječak jezika. Danas je dostupan u obliku dodatka ili widgeta koji je kompatibilan sa svima glavne CMS platforme i graditelje web lokacija, uključujući Wix.

Rješenje se može koristiti s bilo kojom vrstom web stranice bilo da pišete blog, prodajete proizvode putem interneta ili promovirate svoj brand male tvrtke. Alat ne prevodi samo glavne tekstove, članke, opise itd. Može se koristiti i za automatski lokaliziranje gumba, odjeljka izbornika i drugih elemenata projekta.

Korisnici mogu birati između različitih planova kao i isprobati uslugu besplatno. Imajte na umu da je besplatna probna verzija ograničena na samo 2.000 riječi. Dakle, morat ćete unaprijed nadograditi svoj plan.

Zašto koristiti Weglot

Weglot je bolja alternativa Wix-ovom ugrađenom alatu za prijevod. Izvrsno će funkcionirati za web stranice koje ciljaju nekoliko zemalja istovremeno. Korisnici će cijeniti skup sljedećih značajki:

 • Automatski prijevod – rješenje prevodi svaki dio sadržaja bilo koji se odnosi na glavne članke i postove ili kontaktne frms, CTA blokove, gumbe itd. Nema potrebe ručno rukovati procesom, što štedi puno vremena.
 • Napredni alati za prevođenje – uključuju automatsko preusmjeravanje posjetitelja, ovisno o izvornom jeziku i postavkama preglednika.
 • Kompatibilnost – potpuno dobro za web mjesto izrađena s Wix-om, pored svih glavnih CMS platformi i eCommerce motora.
 • Jednostavnost korištenja – korištenje web stranica Weglot s Wix-om vrlo je jednostavno. Proces integracije sastoji se od nekoliko jednostavnih faza koje ćemo malo detaljnije opisati.
 • Prednosti SEO – rješenje temeljeno na API-ju prevodi ne samo sadržaj na stranici, već i veze, metaoznake itd.
 • Dodatni perketi – sustav ima napredne alate za prevođenje s ugrađenim pojmovnikom koji čuva sve riječi koje se ne trebaju prevesti pored funkcije pretraživanja i zamjene.

Korisnici će moći birati između potpuno automatskog prijevoda ili ručne lokalizacije web mjesta. Prva opcija još uvijek zahtijeva neko lektiranje i uređivanje. U suprotnom, neki se dijelovi sadržaja mogu činiti neprirodnima za specifičnu ciljanu publiku. Ručni prijevod smatra zapošljavanje Weglot stručnjaka iz baze iskusnih pisaca i prevoditelja. Cijene su niže u odnosu na tradicionalna slobodna tržišta i čvorišta.

Kako stvoriti višejezičnu web stranicu u Wixu

Što se tiče tehničke strane procesa integracije, trebaće vam ne više od 5 minuta da vam se Wix stranica prevede s Weglot-a.

1. korak – prijavite se na Weglot

Registracija Weglota

Da biste pristupili svim značajkama Weglota, morate se registrirati. Proces ne zahtijeva nikakve podatke o naplati. Jednostavno unesite e-poštu i zaporku da biste započeli koristiti besplatnu probnu inačicu. To uključuje gotovo istu funkcionalnost kao i premium planovi, iako ste ograničeni s volumenom sadržaja koji treba prevesti, kao i podrškom i količinom domene.

2. korak – Stvaranje projekta

Projekt stvaranja Weglota

Nakon postupka registracije sustav će vam omogućiti izradu novog projekta s padajućeg popisa svih platformi koje usluga podržava. Odaberite Wix i prijeđite na sljedeću fazu.

Korak 3 – Odaberite jezike

Weglot Odaberite jezike

U ovoj fazi morat ćete navesti izvorni jezik web mjesta kao i jezik na koji želite da bude preveden. Kao korisnik besplatnog probnog razdoblja nećete moći odabrati više od jednog odredišnog jezika. Ova je značajka dostupna za premium korisnike samo s preko 100 jezika kojima se može pristupiti.

Korak 4 – Povežite Weglot

Dodajte isječak Weglot-a

Nakon što je postavljanje dovršeno, sustav će automatski generirati JavaScript isječak koji treba dodati na vaše web mjesto Wix. Weglot će provjeriti je li ispravno dodan. Tada se na web mjestu pojavljuje jezični program za prebacivanje sa svim stranicama automatski prevedenim. U ovoj fazi možete koristiti i DNS zapise za stvaranje poddomena.

5. korak – Dodajte Switcher

Kao što smo već spomenuli, Weglot automatski generira gumb za prebacivanje jezika. Ali ako taj gumb ne možete vidjeti, možete ga prikazati ručno tako da izvršite sljedeće korake:

 1. Idite na Wix nadzornu ploču i uđite u Praćenje & Odjeljak Analytics.
 2. Kliknite gumb “Prilagođeno”.
 3. Kopirajte JavaScript isječak generiran od Weglota i zalijepite ga. Ne zaboravite odabrati opciju “Učitaj kod na svakoj novoj stranici” kako bi se preklopnik prikazao na svakoj stranici.

Vaša je višejezična verzija web mjesta Wix spremna!

Koliko košta izrada višejezične web stranice Wix

Korisnici mogu isprobati uslugu bez nule uz pomoć besplatne verzije Weglota. Iako je ograničeno na samo 2.000 riječi, još uvijek je dovoljno za malo web mjesto, odredišnu stranicu ili predstavništvo tvrtke na mreži. Ako imate blog ili digitalnu trgovinu sa stalno ažuriranim sadržajem, bit će potrebno nadograditi na premium Weglot pakete.

Trošak će ovisiti o količini stranice i količini sadržaja koji vam je potreban za prijevod. Štoviše, važna je i kvaliteta prijevoda. Ako je za vaš projekt dovoljan automatski prijevod, nećete morati plaćati dodatni novac za ručno uređivanje.

Cijene Weglota

Cijena korištenja Weglota kreće se od 9,9 do 499 eura mjesečno. Svi paketi dolaze s istim značajkama i funkcionalnošću. Jedina je razlika u broju podržanih domena i broju riječi.

Zaključak

Weglot može biti dobra alternativa Wix-ovom prilagođenom prijevodnom alatu. Proces integracije vrlo je jednostavan, dok lokalizacija ne zahtijeva kodiranje ili posebne vještine. Vaša je web stranica automatski prevedena na više od 100 jezika.

Osim toga, korisnici su u mogućnosti prilagoditi neke elemente, uključujući gumb za prelazak jezika, koristiti nadzornu ploču Weglot za nadzor prevedenog sadržaja i imati koristi od prepoznavanja marke širom svijeta..

Isprobajte Weglot BESPLATNO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map