Како направити списак маркетинга е-поште

17 начина на које можете ефикасно изградити и набавити контакте за своју листу маркетинга путем е-поште. Научите како органско развити базу података с пописом е-поште.


Водич за маркетинг путем е-поште - како саставити листу е-поште

Наш последњи чланак говорио је о најбољем софтверу за маркетинг путем е-поште за покретање прве е-кампање. Али пре него што притиснете „Пошаљи“, постоји још један критичан аспект који мора бити обухваћен: креирање & прављење листе маркетинга е-поште тако да имате стварне контакте којима ћете слати своје е-поруке!

17 начина на које можете прибавити праве људе за своју листу маркетинга путем е-поште

Ваша маркетиншка кампања путем е-поште је ефикасна само ако имате прави списак људи којима можете да је пошаљете. Морате пронаћи и контактирати људе који су заинтересовани за вас и ваше производе. То се назива циљање. Као и у било којем маркетиншком каналу, циљани људи су ти који ће се најбоље претворити у купце. Испод је наведено 17 начина на које можете саставити висококвалитетну листу маркетинга с правим људима. Листа коју завршите може бити мања од оне коју тренутно користите, али биће квалитетније, вредније. И не пропустите листу са „немој“ на дну.

Како да направите листу маркетинга путем е-поште

1. Позив на акцију

Нећете добити оно што не тражите и нигде то није истинито него на вашој веб локацији. Ово је тако важно, ваша одредишна страница треба да буде дизајнирана око позива на акцију (ЦТА). Људи желе да буду у могућности да брзо процене шта би требало да предузму, тако да би ваш ЦТА требало да буде прво што посетилац види. Замислите то како бисте посетиоцима омогућили приступ вашем вредном садржају.

2. Учините то привлачним

Ваш ЦТА би требао бити једнако снажан као и ваше понуде. Не ослањајте се на аутоматски генерисан текст да бисте привукли своје потенцијалне фанове, разговарајте с њима о ономе што их занима. Уместо да се „пријавите за примање нашег билтена“, учините то неодољивом понудом. Реци им шта да очекују. „Привуците више љубави у свој живот почевши од ове недеље. Недељно. “

3. Инсталирајте скочни прозор

Попупупс, слидеупс, менији и поповерс постали су свеприсутни и постоји разлог за то. Бројеви. У бројним испитивањима удвостручена су и четворострука пријављивања. Добро функционирају са заводљивим садржајем, јер можете омогућити скочном прозору да одговори на кликове на вашој веб локацији. Реците да посетилац кликне на „читај више“, пре него што стигне до остатка тог чланка, скочни прозор може им пружити прилику да све то доставе у примљену пошту. Само будите сигурни да не намећете пријаву. Укључите потврдни оквир да бисте затворили прозор, али будите сигурни да ћете понудити још једну прилику да се придружите својој заједници на крају чланка.

4. Инсталирајте више скочних прозора

Када посетилац не слети на вашу почетну страницу, не желите да пропустите прилику да јој пошаљете пошту једноставно зато што није постојао очигледан ЦТА. Произвођачи најбољих листа чине е-пошту непогрешивим делом свог блога, где посетиоци не могу да виде позиве да се пријаве..

5. Понудите вредан садржај

Ваши фанови су заузети колико и ви. Нека ваше драгоцјене некретнине у поштанским сандучићима буду укључене у ваш билтен. Сазнајте какве информације траже и креирајте садржај који нуди решења за њихове проблеме и проблеме. Ако циљате заузете маме, дајте им савете за уштеду времена. И још боље, одредите какве информације шаљу.

6. Користите друштвене медије

Ваша Фацебоок страница, Твиттер феед, ИоуТубе Цханнел и постови на Гоогле+ нуде драгоцјене повратне информације о вашој публици. На пример, одредите који су постови најпопуларнији. Да ли ваши фанови боље реагују на шале или сопствене видео снимке? Ако продајете дизајнерске услуге, али установите да ваше шале добијају бољи одговор, добро би било да тражите начине на које ћете хумор уградити у садржај. Исто тако, на различитим платформама можете добити различите одговоре. Пратите ваш популарни садржај и замените га за своје билтене, ЦТА-ове и друге понуде.

7. Вебинари

Да, вебинар је пуно посла. Али вредност прелази рад ако желите да повећате своју листу. Вебинари имају уграђено временско ограничење због којег људи реагују. Морате се одмах ангажирати са својом публиком и изградити кредибилитет код својих нових претплатника. Такође добијате прилику да забиљежите повратне информације од фанова у реалном времену. Можете да направите хасхтагове како бисте потакнули интерес, а затим понудили пост-игре приступ особама које то затраже. Вебинари су доследно показали да побољшавају листе са врло одзивним члановима.

8. Понудите бесплатне производе

Људи су се навикли на бесплатни садржај на мрежи, тако да је најбољи начин да искористите прилику за дељење бесплатног садржаја да га учините вредним. Другим речима, поклоните добре ствари. Ако претплатник одустане од своје е-поште у замену за субпар садржај, гори од једноставне претплате, то ће имати поглед вашег бренда. Зато будите сигурни да су ваше бесплатне цене вредне.

9. Регистрација на сајту

Регистрација на сајту је најчешће и најефикасније средство за куповину продавача. Сваки пут када посетилац треба да испуни образац на вашој веб локацији, понудите им могућност да се информације аутоматски сачувају. Најбоља пракса је да укључите дугме за пријаву, тако да знате да су они игра за добијање стварних е-порука. Чак и ако немају, знате да имате посетиоца који планира да се врати. На вама је да поднесете примамљиву понуду за њихово одлагање.

10. Придржавајте се везе за претплату

Ваши фанови могу и желе да се пријаве на вашу листу са места која нису обрасци за снимање на вашој веб локацији. Укључите везе у потписе е-поште својих и ваших запослених, на профиле друштвених медија и биолошке блогове.

11. Домаћин конкурса

То се разликује од бесплатне понуде. Заведите своје фанове такмичењем. Замолите их да именују нови производ или пошаљу њихов најбољи рецепт. И наравно, замолите учеснике да се пријаве помоћу своје адресе е-поште. И не заборавите да то промовишете помоћу друштвених медија. То може бити јако забавно и пружити драгоцене информације о клијентима.

12. Циљ

То је тако основно да га често превидимо. Али ако у трговини нудите само попусте на производе за кућне љубимце, желите да дате све од себе да информације пошаљете купцима који имају кућне љубимце. У зависности од промоције, можда бисте желели да и поштом ограничите локалну публику. Обавезно подесите одвојене листе како бисте своје напоре могли усмјерити на праве групе. Ваши купци могу само бирати када се одлуче помоћу падајућег менија или потврдног оквира. Савет професије: дозволите више избора.

13. Одјавите се

То се на први поглед можда не чини логичним, али говори о изради листе квалитета по списку количина. Већина услуга маркетинга путем е-поште наплаћује претплатника, као и број е-порука, тако да у суштини плаћате привилегију да чувате адресе е-поште код људи који не отварају ваше адресе е-поште. Они нису обожаватељи. Најбоље је да их се ослободите и фокусирате на своје кључне чланове. Пошаљите е-пошту члановима листе којима их тражите да се пријаве и обришите оне који не одговоре.

14. Експериментирајте са врстама садржаја

Можете да генеришете нове понуде нудећи нешто другачије или ново на својој веб локацији. Тако, на пример, ако имате редован подцаст, можда бисте желели да понудите бели папир о најбољим поступцима за подцаст. То је другачија врста садржаја од уобичајене која нуди, а можда би требало да навучете нове посетиоце да се пријаве. Опет, добијате драгоцене информације. Ако постови на вашем блогу не остварују много промета, али ИоуТубе видео снимци јесу, размислите о померању места на коме ћете сместити свој садржај.

15. Пишите блогове гостију

Када пишете блог пост увек стављате поименце са вашим именом и линк до ваше веб странице или блога. Дакле, када пишете блог пост за веб локацију друге особе, добићете приступ потпуно новој публици. То значи да своје име и садржај стављате пред свеже очи. Само будите сигурни да одредишна страница укључена у вашу бајлу садржи истакнут образац за снимање е-поште.

16. Упарите

Ово је врло слично вођењу такмичења, и у ствари може бити такмичење. Али у овом случају удружит ћете снаге са партнером како бисте покренули промоцију или такмичење. Опет, преко партнера добијате приступ новој публици и можда ћете открити и нове начине промоције своје понуде. Само будите сигурни да радите са партнером што има смисла. Ако је ваша публика деца, можда неће имати смисла партнерити са винском компанијом. Онда би опет могла да делује паметна промоција усмерена на родитеље ваше публике. Сваки случај ће бити јединствен.

17. Огласите се

Последњи је на листи, али ни у најмању руку. У економији дељења још увек има простора за плаћено оглашавање. Добра вест је да не треба пробијати банку. Циљани огласи на претраживачима и Фацебоок феедови нуде начине микро циљања потенцијалне публике, а ви можете одабрати будзет који вам одговара са покретањем суђења.

А сада за ВАШ бонус!

Ове три грешке је тако лако направити, али имајте на уму:

 • Само зато што вам неко пошаље е-пошту, то не значи да жели бити на вашој листи.
 • Имати нечију визит карту не значи да жели да буде на вашој листи.
 • Чак и ако неко нешто купи од вас, то још увек не значи да жели да буде на вашој листи.

Слиједећи ове приједлоге можете изградити робусну и респонзивну листу маркетинга која добро остварује резултате јер се темељи на квалитети, а не на количини. Такође имајте на уму да листу редовно пратите и да стално уклањате застареле или застареле контакте.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map