Váltás a WordPress.com webhelyről a WordPress.org oldalra

Váltás a WordPress.com webhelyről a WordPress.org oldalra


Sok kezdő előnyben részesíti a WordPress-t, amikor bekapcsolódik a webhely-fejlesztési folyamatba. Ezek közül sokan zavartan választanak a rendszerek között, és gyakran a WordPress.com-t részesítik előnyben, nem pedig a WordPress.org-ot, ami esetükben előnyösebb megoldás..

Amint elkezdenek dolgozni az indítási projekten, hamarosan rájönnek, hogy a WordPress.com használata sokkal nehezebb, mint az elején tűnt. Problémákkal szembesülnek a kódszerkesztéssel, a weboldal promóciójával kapcsolatban – nem is beszélve a tárhelyhez kapcsolódó árnyalatokról (vagy a házigazdák közötti mozgás folyamata) és a domain név választását, amelyet alapértelmezésben a WordPress.org nem biztosít.

Miért váltson át a WordPress.com-ról a WordPress.org-ra?

Valójában a WordPress.com egy WP-alapú weboldal-készítő, amely lehetővé teszi sokoldalú projektek létrehozását, integrált tárhelyet, domain nevet, rengeteg tervezési testreszabási eszközt és sablonokat kínál, amelyek közül választhat. A WordPress.org viszont a világszerte népszerű CMS WordPress honlapja, amelyet sokkal nehezebb elsajátítani kezdőknek, és extra kódolási ismereteket igényel.

A weboldal menedzselésének technikai szempontból való elsajátításának képtelensége előbb-utóbb szükségessé teszi egy egyszerűbb, kényelmesebb, megfizethető, de mégis szolgáltatás-kölcsön web-készítő eszköz keresését. Sok esetben ésszerű megoldásnak bizonyul az ismerõs saját házigazda WordPress.com-ról a WordPress.org-ra váltás. Ez utóbbi platform abszolút webhelytulajdonjogokat és cselekvési szabadságot biztosít Önnek.

Most itt az ideje, hogy kitaláljuk, ha értelme van-e a DIY weboldal áttéréshez fordulni, vagy bízhat egy szakembert az Ön számára. Pontosan ezt fogjuk megvitatni tovább.

DIY professzionális szolgáltatás váltása vagy bérbeadása?

Amint úgy dönt, hogy a WordPress.com-ról a WordPress.org-ra migrál, az első és a legégetőbb probléma az, hogy döntsön a legjobb webhely-átadási lehetőségről. Itt áll két népszerű alternatívával szemben: a DIY weboldal migrációja vagy a professzionális szolgáltatás felvétele. Mindkét lehetőségnek megvannak az előnyei és hátrányai, amelyek megvalósítása és elemzése hosszú távon lehetővé teszi a megfelelő megoldás alkalmazását.

A WordPress.com a WordPress.org webhelyre

Rendeljen weboldalátadást

Ha professzionális webfejlesztőt bérel fel, vagy speciális weboldal-migrációs rendszert használ, akkor fennáll annak a veszélye, hogy nem tudja később kezelni és frissíteni a WordPress webhelyet, így nem lesz más választása, mint felvenni a kapcsolatot a bérelt fejlesztőkkel, és újra, hogy megoldódjon a problémáid.

Ha nem akarja, hogy ez megtörténjen, és azt akarja, hogy a jövőben teljes ellenőrzést gyakoroljon a webhelyfejlesztési és promóciós folyamat felett, akkor valóban érdemes megkísérelni önmagában átváltani a WordPress.com webhelyről a WordPress.org webhelyre. Ez természetesen bizonyos erőfeszítéseket és időt vehet igénybe, de ez az egyetlen biztos módszer a felelősségvállalás iránt a weboldalátadási folyamat minden egyes lépésével kapcsolatban. Itt nagy segítséget nyújt az alább felsorolt ​​lépésről lépésre.

Hogyan váltson át a WordPress.com webhelyről a WordPress.org oldalra – A végső útmutató

Mielőtt elkezdené, van egy dolog, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Míg a WordPress.com egy saját üzemeltetésű weboldal-készítő, a WordPress.org a CMS, amely nem rendelkezik integrált tárhely és domain használatával, és ez a kezdők egyik legfontosabb aggodalma..

Meg kell találnia a megbízható tárhely-szolgáltató, átnézheti az általa kínált terveket, feltételeket és előfizetéseket, és kiválaszthatja azt, amelyik aktuális webhely-fejlesztési és promóciós igényeinek felel meg. Szüksége lesz egy domain névre is. Ha már rendelkezik ilyennel, akkor csak adja meg, miközben regisztrálja az új tárhely-fiókját. Ez elősegíti a keresőmotorok rangsorolását és a forgalom megfelelő átirányítását az előző webhelyről, miközben elvégzi a következő lépéseket, nevezetesen:

 1. Válassza a Tárhely lehetőséget – Az első lépés, amelyet megteszel, a tárhely kiválasztása és a WordPress telepítése. Számos tárhelyszolgáltató közül választhat, amely idő és erőfeszítés igénybe veszi az összes rendelkezésre álló lehetőség felkutatását és az Ön igényeinek megfelelő helyes választást..

 2. Exportálja az adatokat a WordPress.com webhelyről – Jelentkezzen be WordPress.com-fiókjába, és érje el webhelyének irányítópultját. Nyissa meg a WP rendszergazda szakaszt, és kattintson rá az adminisztrációs terület megnyitásához. Ezután lépjen az „Eszközök” szakaszba, majd az „Exportálás oldalra” területre.

  Wordpress.com Export

  Ha rákattint a gombra, akkor átirányítja az új oldalra, ahol felkínálják Önt, hogy válasszon akár Ingyenes, akár Irányított átvitelt. Javasoljuk, hogy válassza az ingyenes opciót, majd kattintson a „Start Export” gombra. Közvetlenül ezután a következő képernyőre lép, ahol ki kell választania az exportálni kívánt adatelemeket. Válassza az „Összes tartalom” változatot, ha az összes tartalmat egyszerre szeretné exportálni, majd nyomja meg az „Exportálás fájl letöltése” gombot.

  Ha mindent helyesen hajt végre, az exportáló eszköz felajánlja az XML fájl letöltését (amely tartalmazza az összes képet, hozzászólást, kategóriát, lapot, weboldalt, megjegyzéseket, navigációs menüket és egyéb mezőket) a számítógépére, hogy tovább importálhassa az új webhelyre.

 3. Telepítse a WordPress CMS-t – Amint az XML fájl készen áll a további importálásra, itt az ideje letölteni és telepíteni a CMS-t, valamint csatlakoztatni a hostfiókot. Vegye figyelembe, hogy néhány tárhely-szolgáltató (mint Bluehost, például) egy kattintással történő automatikus WordPress telepítést kínál, amely csak néhány percet vesz igénybe, és nem igényel erőfeszítéseket. Ellenkező esetben a WordPress programot önmagában kell telepítenie, de ez szintén meglehetősen egyszerű és gyors – csak kövesse a rendszer által generált útmutatásokat és tippeket, miközben elvégzi a feladatot.

 4. Importálja a tartalmat – Amint befejezte a CMS telepítését, folytathatja a tartalom importálását. Ehhez be kell lépnie az új webhely adminisztrátor szakaszába, el kell jutnia az „Eszközök” szakaszhoz, majd az „Import” oldalra, ahol felajánlja, hogy aktiválja az „Telepítés most” gombot az importáló eszköz futtatásához..

  WordPress CMS importáló eszköz

  A lépés befejezése után átirányítja az új képernyőre, ahol a második lépésben feltöltenie kell a számítógépére letöltött exportált XML fájlt. A feladat elvégzése közben a rendszer felajánlja egy új felhasználó létrehozását vagy az importált tartalom hozzárendelését az aktuális felhasználóhoz. Ezenkívül felajánlja a régi csatolt fájlok importálását. A képfájlok megfelelő importálásához ezt a négyzetet be kell jelölni.

 5. Vigye át a WordPress tartományt az új tárhelyre. A tartalomimportálás befejezése után a WordPress.com webhelyének domainnevét át kell helyeznie az első lépésben kiválasztott új tárhelyre. Kövesse a rendszer által a folyamat befejezéséhez készített útmutatásokat.

Mi a következő lépés?

Ezeket a lépéseket minden felhasználó számára kötelező elvégezni, akik át akarnak váltani a WordPress.com webhelyről a WordPress.org webhelyre. A következő lépések a kívánt adatvédelmi lehetőségektől függnek. Így, Ha a célja egy teljesen új webhely elindítása a semmiből, anélkül, hogy a régi weboldalról forgalom-átirányítást kellene végeznie, akkor lépjen a „Beállítások” szakaszba, majd a „Olvasás” oldalra, amely a weboldal irányítópultjának adminisztrációs területén található.. Itt tölti ki a hozzáférést a „Webhely láthatósága” szakaszhoz, ahol meg kell jelölnie a következő lehetőséget: „Szeretném, ha a blogom privát, csak az általam választott felhasználók számára látható”. Ez azt jelenti, hogy az új webhely nem lesz látható a korábbi felhasználók számára.

Ha a szándék éppen ellenkezőleg áll, és szándékában áll a forgalom átirányítása a régi webhelyről az újra, a keresőmotorok jelenlegi rangsorának megőrzése érdekében (ami erősen ajánlott), itt kell tennie. Nyissa meg a WordPress.com webhely irányítópultját és nyissa meg a „Beállítások” menüt. Keresse meg a „Webhely címe” beállítást, majd kattintson az ott található „Átirányítás” linkre. Tovább lép az új képernyőre, ahol megadnia kell a domain nevet, amelyre átirányítani szeretné a webhely látogatói. Végezze el a lépést, majd kattintson a „Go” gombra. Ne feledje, hogy a webhely átirányításának lehetősége jelenleg fizetett, de a költség mindenképpen megéri megőrizni a régi webhely pozícióit és a forgalmat.

Annak biztosítása érdekében, hogy SEO pozíciói megőrződjenek, frissítenie kell az összes beérkező URL-t és az összekapcsolást (ha van ilyen), de csak akkor, ha megváltoztatta a domaint. Ezt a lépést kihagyhatja, ha megőrizte egyéni domain nevét. Cserélje ki a DNS-rekordot a gazdagépére, és élvezze a webhely promócióját.

Alsó sor

Bármi is legyen az oka a WordPress.com webhelyről a WordPress.org webhelyre való áttéréshez, gondosan fel kell készülnie erre a felelősségteljes és időigényes folyamatra. Egy másik lehetőség egy szakember felvétele, aki ezt fogja megtenni az Ön számára, de hogyan lehet biztos benne, hogy hosszú távon méltó eredményt fog elérni? Sokkal jobb, ha saját maga átadja webhelyét. Remélhetőleg a bejegyzésben szereplő tippek és ajánlások segítenek a lehető legjobb módon megbirkózni a feladattal, és elérni a várt eredményt.

És még egy dolog: ne siess deaktiválni a WordPress.com fiókot, amíg nem ellenőrzi, hogy új webhelye jól működik-e, és az összes SEO pozíció megmarad. Sok szerencsét és sikeres lehet a webhelyed áttelepítési tapasztalata!

Webhely átvitele a WordPress-re

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map