Váltás a Wix-ről a WooCommerce-ra

Váltás a Wix-ről a WooCommerce-ra


Számos ésszerű megoldás van a váltásra Wix nak nek WooCommerce. Az első a Wix-alapú webáruház kibővítésének és vadonatúj szintre emelésének szándéka. Ez úgy érhető el, ha a kiemelkedő és gazdag e-kereskedelem szolgáltatást nyújtja a WooCommerce.

Másodszor, ahogy a Wix üzlet növekszik, problémákkal szembesülhet a termékválaszték kezelésekor, ami nyilvánvalóan egyre növekszik. Végül lehet, hogy szándékában áll egyedi oldalakat létrehozni minden termékhez. Rengeteg tervezési testreszabási eszközt kínálva a WooCommerce az online áruházának erőteljes e-kereskedelem-hangsúlyt ad, függetlenül annak eredeti céljától.

DIY weboldal migráció vagy professzionális szolgáltatások?

Amikor úgy dönt, hogy a Wix-ről a WooCommerce-re vándorol, akkor készen kell állnia arra, hogy sok kihívással szembesüljön. Ennek oka az, hogy a folyamat nem olyan egyszerű, mint amilyennek kezdetben tűnhet, és rengeteg olyan árnyalattal rendelkezik, amelyeket a siker érdekében meg kell kezdenie. Ez különösen igaz az újszülöttek igényeire és készségeire.

A Wix-ről a WooCommerce-re történő áttérés több kötelező lépést igényel. Ezek magukban foglalják a domain és a host átadását, a megfelelő termék exportját / importját, a forgalom átirányítását, a weboldal további SEO optimalizálását. Ez nem az összes szempont, amelyet figyelembe kell venni, miközben az egyik platformról a másikra váltunk.

Két szempont közül lehet fontolóra venni itt – megpróbálhatja manuálisan átadni a webhelyét, vagy igénybe veheti a szakmai segítséget. Melyik az előnyben részesített lehetőség? Ez a készségeidetől és a webáruház méretétől függ.

Ha Ön még nem webdizájn profi, mégis van közép- vagy nagyméretű online áruház, és át akarja helyezni a WooCommerce-be, akkor használja a speciális weboldal-migrációs programok ésszerűbb megoldás lesz.

Az egyik legjobb próbarendszer ebben az esetben Cart2Cart, amely biztosítja a bevásárló kosár automatikus átvitelét, biztonságos, gyors és gondtalan használatot biztosítva. A rendszer nemcsak automatikusan mozgatja a termékeit, megrendeléseit és ügyfélprofiljait, hanem 24 órás segítséget nyújt az összes kapcsolódó kérdés kezelésében..

Cart2Cart

Rendeljen weboldalátadást

Nincs szükség technikai segítségre vagy ismeretekre a pontos adatátvitel elvégzéséhez, csak néhány perc alatt. Maga a folyamat csak három lépést foglal magában, és nincs hatással a Wix-áruház teljesítményére, amely gyakran az egyik olyan szempont, amelyet a webáruház-tulajdonosok foglalkoztatnak.

Mielőtt még az automatikus weboldal-átvitel mellett döntene, ne feledje, hogy ezek a rendszerek fizetőek és nem teljesen megbízhatók. Ennek oka elsősorban az, hogy néhány weboldal elemet egyszerűen nem lehet automatikusan áthelyezni, és kézi átvitelt igényelnek.

Ha egy kis online áruházat birtokol, és nincs tapasztalata a webhelyek áttérésében, vagy akár alapvető kódolási ismeretekkel is jár, akkor még mindig érdemes megkísérelni saját kezűleg mozgatni a webhelyet. Vessen egy pillantást a részletes útmutatóra, amely segít a Wix-ről a WooCommerce-ra való áttéréshez maximális hatékonysággal.

Hogyan váltsunk át a Wix-ről a WooCommerce-re – A végső útmutató

Amint elkészült a A Wix a WordPress webhelyre történő migrációja, itt az ideje, hogy vigyázzon a helyes internetes áruház-átutalásra. Ebből a célból először integrálnia kell a Woocommerce bővítményt a webáruház további migrációjának folytatása érdekében. Maga a folyamat több must-have szakaszból áll. Itt jönnek:

 1. Exportálja a termékeket a Wix Store-ból. A weboldal készítője lehetővé teszi a termékek exportálását az internetes áruházból, a fő adatokkal együtt, CSV fájl formátumban. Ne feledje azonban, hogy ez az eljárás még nem vonatkozik minden termékre. A digitális termékek exportja jelenleg nem támogatott. Sőt, a rendszer akár 5000 termék exportálását is lehetővé teszi. Ez akadályozhatja a nagyméretű online hipermarketeket, amelyekben több tucat ezer eladó terméket kínálnak.
  Exportálja a termékeket a Wix Store-ból
 2. Válassza ki az exportálni kívánt termékeket. A fizikai termékek kereséséhez és exportálásához nyissa meg az áruház fülét. Ehhez csak aktiválja a „Termékek exportálása a CSV fájlba” részt. Ha nem látja az ikont, válassza a „Fizikai” fület a Szűrők szakaszban. Nyomja meg az „Exportálás” gombot a termékek CSV-fájlba történő letöltésének megkezdéséhez.
  Válassza ki az exportálni kívánt termékeket
 3. Exportálja a kiválasztott termékeket. Jelölje be az exportálni kívánt kiválasztott termékeket, és aktiválja a megfelelő gombot. Ezután engedélyezze az „Exportálás” gombot a CSV-fájl letöltéséhez a kiválasztott termékekkel.
  Exportálja a kiválasztott termékeket
 4. Importálja a termékeket a WooCommerce-be. Amit tudnod kell arról, hogy a woocommerce beépített csv importőrrel / exportőrrel rendelkezik. Ez egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a fájlok importálásának folyamatát. Nem számít, hány terméket kíván importálni a WooCommerce-hez, mindegyiket egyetlen CSV-fájlba importálják – a Wix-ben létrehozott fájlt. Csak válassza ki a letöltött CSV fájlt és indítsa el az exportálási eljárást.
  Importálja a termékeket a WooCommerce-be
 5. Vegye figyelembe a képeket. A képek mozgatása közben ne felejtse el, hogy azokat előre feltölteni vagy online elérhetőnek kell lenniük, hogy tovább importálhassák az új WooCommerce webáruházba. A külső képek URL-jeit is támogatjuk, és szükség esetén importálhatjuk azokat a platform médiakönyvtárába. Ha a kép már elérhető a médiakönyvtárban, akkor csak meg tudja határozni a fájlnevét, hogy áthelyezze azt a termékrészletbe.
  Vegye figyelembe a képeket
 6. Termékek feltöltése a CSV-fájlból csak egy feltöltéssel. Ehhez nyissa meg a WooCommerce műszerfalát, majd lépjen a „Termékek” részbe. A CSV-fájl feltöltése képernyő megjelenítéséhez válassza az oldal tetején található „Importálás” fület.
  Termékek feltöltése a CSV-fájlból csak egy feltöltéssel
 7. Indítsa el az importálási eljárást. Válassza ki a „Fájl kiválasztása” gombot, majd válassza a számítógépén tárolt CSV fájlt. Általános szabály, hogy a szabványos CSV elemek vesszővel elválasztva vannak, de ha fejlett CSV elválasztott opciót használ, akkor megadhat egy másik határolót, amelyet a fájlban használt.
  Indítsa el az importálási eljárást
 8. A CSV mezők leképezése a termékekhez. Közvetlenül a CSV-termékfájl feltöltése után megjelenik az Oszlopleképezés képernyő. A WooCommerce megpróbálja egyeztetni a CSV-fájl oszlopneveit alapértelmezés szerint a rendelkezésre álló mezőkkel.
  A CSV mezők leképezése a termékekhez
 9. Állítsa be a szükséges mezőket. A kívánt mezők beállításához érintse meg a legördülő menüt. Ha van olyan termék vagy elem, amelyet nem kíván importálni az új WooCommerce boltba, akkor csak jelölje meg a „Nem importál” fület. Ne feledje, hogy az összes felismerhetetlen vagy meghatározhatatlan oszlopot alapértelmezés szerint nem is importálják.
  Állítsa be a szükséges mezőket
 10. Futtassa az Importőr alkalmazást. Végül aktiválja a „Futtassa az importőr” gombot a folyamat elindításához. Várja meg, amíg teljesen elkészül, és ne frissítse vagy frissítse az oldalt, amíg kész. Ez a CSV termékfájljának a WooCommerce-be történő importálásáról szól.
  Futtassa az Importőr alkalmazást
 11. Testreszabhatja a termékoldalakat. Amint elkészült a CSV-fájltermék Wix-ből a WooCommerce-be történő importálásával, meg kell dolgoznia a termékoldalak testreszabását. Könnyen megtehető extra WordPress bővítmények telepítésével és aktiválásával, mint például a WooBuilder Blocks vagy a WooCommerce Single Product Page Customizer. Ezek a bővítmények lehetővé teszik a HTML vagy szöveges elemek hozzáadását a kívánt termékoldalakhoz anélkül, hogy magát a témát kellene szerkeszteni.
  Testreszabhatja a termékoldalakat
 12. Állítsa be a SEO beállításait. Ha nem akarja elveszíteni a webáruház jelenlegi pozícióit a keresőmotorokban és a forgalomban, akkor be kell állítania a fő SEO beállításokat. Másolja és ellenőrizze az oldalak metacímkéit és URL-szerkezetét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy helyesek-e. Ha nem, akkor állítsa be és szükség szerint módosítsa. Ha vannak olyan oldalak, amelyeket alapértelmezés szerint nem irányítunk át, állítsuk be az átirányításokat is. És ne felejtse el ellenőrizni, hogy minden rendben van-e.
  Állítsa be a SEO beállításait

Alsó sor

Magától értetődik, hogy a Wix egy teljes funkcionalitású, egyben weboldal-készítő, amely a felhasználói igények széles spektrumát képes kielégíteni. Amikor azonban erről van szó e-kereskedelem weboldal fejlesztése, hiányozhat a rugalmasság és a fejlett funkcionalitás a nagyméretű internetes áruházak elindításához és kezeléséhez. Itt a WooCommerce-re történő áttérés ésszerű megoldás lehet.

Két módon lehet itt menni. Vagy dönthet úgy, hogy támogatja az automatikus bevásárlókosár-áttelepítési programokat, például Cart2Cart, például, vagy próbálja meg saját maga áthelyezni a Wix webáruházát. A választásnak alapvetően az online áruház méretétől és a webdizájn szaktudásának mértékétől kell függnie. A fent felsorolt ​​irányelvek segíthetik a feladat teljesítését a maximális hatékonysággal.

Még akkor is, ha biztos benne, hogy sikeresen befejezte a Wix webáruház átutalását a WooCommerce-hez, ne kapcsolja ki a Wix-webhelyet, vagy ne zárja be a fiókot egyszerre. Előreláthatatlan problémák merülhetnek fel, ha figyelmen kívül hagyott bizonyos árnyalatokat az áttelepítési folyamat során. Szánjon rá időt arra, hogy ellenőrizze, vajon az új WooCommerce webhely jól működik-e, és csak akkor deaktiválja az előző Wix-fiókot.

Rendeljen weboldalátadást

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map