Cum să începeți un blog în 3 pași simpli

Aflați cum să faceți un blog cu ghidul nostru simplu în 3 pași pentru începători care folosesc WordPress, cea mai bună platformă de blogging de încredere de ambele companii & persoane fizice.


Cum să pornești un blog

Ați dorit vreodată să începeți propriul blog? Indiferent dacă este pentru afacerea dvs. sau doar personal ca hobby, bloggingul este o activitate incredibil de benefică și distractivă. Nu trebuie decât un pic de cunoștințe tehnice, unele abilități de scriere decente și o dedicație puternică.

În acest ghid, vom acoperi tot ce trebuie să știți pentru a începe un blog. Îți vom arăta ce platformă să folosești pentru blogging, cum să-ți creezi blogul și apoi cum să-l configurezi, astfel încât să poți începe să scrii prima ta postare! Asadar, haideti sa începem!

Ce este un blog & De ce ai nevoie de unul

Să începem cu elementele de bază. În primul rând, ce este un blog? Conform Wikipedia, un blog este, din punct de vedere tehnic, un site web de discuții sau informaționale publicat pe web care conține intrări informale de text în stilul jurnalului („postări”).

Termenul provine de la începuturi umile când a fost cunoscut ca jurnal web personal. Ca un jurnal digital, acesta este locul în care o persoană ar fi jurnal despre ziua lor, iar termenul jurnal web a fost scurtat la blog.

Marketerii au văzut rapid potențialul în acest nou mod de a comunica online, iar tendința a luat curând mare timp.

ȘTIAȚI? Blogging-ul a existat încă din anii nouăzeci și astăzi sunt mai mult de două milioane de postări pe blog fiind publicat în fiecare zi!

Există multe motive grozave pentru a începe un blog, în special pentru afacerea dvs., inclusiv:

 • Este minunat pentru implicare
 • Îmbunătățește traficul motorului de căutare al site-ului dvs.
 • Creează încredere și îți arată experiența
 • Atrage clienți și clienți
 • Este un sistem pe termen lung, cu avantaje continue

Cum fac un blog?

Acum că știi De ce ar trebui să începeți un blog, să sărăm în practicile Cum să facă acest lucru.

Dificultate de a face un blog

Blogging-ul, în sine, este relativ ușor. Partea cea mai grea este obținerea configurarii blogului. Aceasta este cea mai confuză și copleșitoare parte a procesului, pur și simplu pentru că necesită puțin cunoștințe tehnice.

Vestea bună este că nu va trebui să înveți nicio programare! Cu toate acestea, va trebui să înveți puțin (elementele de bază) ale celor mai bune practici ale site-ului și cum să folosești software-ul potrivit pentru configurarea și administrarea blogului tău. Gândiți-vă la asta ca la un computer pentru prima dată. Nu trebuie să știi să programezi nimic, dar va trebui să înveți cum să îl folosești. Începând, s-ar putea să simți că te-ai înec într-o suprasarcină de informație, dar de aceea suntem aici și de aceea am creat acest ghid detaliat pentru tine. Poți mereu Contactează-ne dacă aveți întrebări pe parcurs.

Învață să creezi un blog în urma acestor 3 pași simpli

Pentru a face acest lucru cât mai ușor, am împărțit acest ghid în 3 pași simpli. Pentru a vă pune în funcțiune blogul, va trebui să faceți următoarele:

Alegeți o platformă de blogging

Pasul 1: alegeți o platformă

Alegeți o platformă de blogging cu care veți folosi pentru a vă crea blogul.

Alegeți un nume de domeniu și găzduire web

Pasul 2: Obțineți un domeniu & Hosting

Înregistrați un nume de domeniu și găzduire web, astfel încât oamenii să vă poată vedea blogul pe web.

Alegeți o platformă de blogging

Pasul 3: Configurați-vă blogul

Configurați și personalizați blogul dvs. astfel încât să arate și să se comporte așa cum doriți.

Asta e! Aceștia sunt cei 3 pași simpli pe care îi solicită fiecare blog de succes. Desigur, realizarea acestui lucru este mai ușor spus decât făcut. Așa că, fără alte detalii, haideți să continuăm!

Cum se face un blog - primul pas

Pasul 1: alegeți platforma dvs.

Primul pas este să alegeți platforma cu care veți rula blogul. Acesta este în esență software-ul care vă permite să vă construiți și să gestionați blogul dvs. fără codificare. Este cunoscut tehnic ca a Sistem de gestionare a conținutului sau CMS pe scurt.

CMS-urile fac lucrurile ușoare, astfel încât nu trebuie să știți nicio programare. Un CMS va genera automat tot codul de care are nevoie blogul dvs. pentru ca blogul dvs. să fie creat instantaneu. Fiecare CMS are apoi un fel de panou de control back-end unde vă puteți autentifica pentru a vă gestiona blogul. Aici adăugați postări noi, modificați sau ștergeți cele existente și modificați setările blogului.

Panoul de control al sistemului de gestionare a conținutului

Există o mulțime de CMS-uri, dar WordPress este de departe cel mai popular (acum peste 28% din toate site-urile de pe web îl folosesc) și în opinia noastră, cea mai bună alegere pentru pornirea unui blog. Este atât de grozav că folosim noi înșine WordPress!

După cum puteți vedea mai jos, acest grafic de la W3Techs.com arată cota de piață a 30 de CMS-uri populare – iar WordPress este de departe cel mai utilizat.

Distribuirea pe piață a platformelor populare de bloggingCota de piață a 30 de sisteme populare de gestionare a conținutului Sursa imaginii

De ce să folosiți WordPress pentru CMS-ul dvs.?

După cum am menționat mai sus, există numeroase CMS-uri din care puteți alege, însă WordPress este calea de parcurs. Fără a intra în prea multe detalii, iată de ce:

WordPress pentru blogging

 • WordPress este GRATUIT – CMS-ul în sine este complet gratuit și nu trebuie să plătiți niciodată pentru o licență pentru a o folosi comercial.
 • WordPress este MOBIL & FLEXIBIL – WordPress nu este folosit doar pentru bloguri, dar poate fi folosit pentru a construi site-uri web complet, care să răspundă & mobil prietenos.
 • WordPress este POPULAR – Este folosit de 28% din web! Atât întreprinderile mici, cât și cele mari îl folosesc. Marci mari precum BBC America, Bloomberg, Sony, Forbes, CNN și multe altele folosesc WordPress.
 • WordPress este ușor de utilizat – Acest lucru poate fi un pic înșelător, dar în comparație cu alte CMS, WordPress este ușor de utilizat. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că toate CMS pot fi confuze la început pentru orice începător.
 • WordPress este SURSA DESCHISĂ – Acest lucru înseamnă că oricine poate vizualiza codul folosit pentru a crea WordPress și raporta eventualele erori sau probleme de securitate comunității sale open source, făcându-l în cele din urmă mai sigur și mai bun.
 • WordPress este ușor de obținut AJUTOR & A SUSTINE – Întrucât are o comunitate atât de uriașă, există o mulțime de locuri pe care puteți merge pentru a găsi ajutor. Multe forumuri și bloguri publică continuu sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să utilizați mai bine WordPress. Și, desigur, WordPress în sine are un resursă uriașă sa te ajut.

CARE CUVÂNT? Dacă începeți să faceți orice fel de cercetare despre WordPress, în curând veți descoperi că există două versiuni de WordPress! Unul este WordPress.com, iar celălalt, este WordPress.org. Acestea sunt două opțiuni foarte diferite – și în acest ghid, ne referim doar la ultima opțiune (.org). Opțiunea .org este calea recomandată de urmat. Puteți afla mai multe despre WordPress.org vs. WordPress.com aici.

Acum că ai decis ce platformă să folosești pentru blogul tău, este momentul să treci la pasul următor!

Cum se face un blog - pasul doi

Pasul 2: Obțineți un nume de domeniu & Web hosting

Următorul pas este să obțineți un nume de domeniu și web hosting. Veți avea nevoie de acestea pentru a avea un blog. Dar care sunt exact acestea?

Ce este un nume de domeniu?

Probabil știți deja care este un nume de domeniu. Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. web. Aceasta este ceea ce oamenii vor tasta în bara de adrese a browserului lor atunci când vor să meargă pe site-ul dvs. De exemplu, numele nostru de domeniu este HowToGetOnline.com. Fiecare site web / blog are nevoie de un nume de domeniu, astfel încât să puteți ușor & vizitează-l în mod convenabil.

Ce este Web Gazduire?

Gazduirea web este un serviciu oferit de o companie care vă oferă spațiu de stocare online pentru blogul dvs., făcându-l în esență accesibil pe World Wide Web. Compania este cunoscută sub numele de gazdă web și îți vor salva blogul pe un server web, precum un hard disk online. Fără asta, oamenii de pe web nu ar putea să vă vadă blogul.

RECAPECARE RAPIDĂ: Atât un nume de domeniu, cât și o găzduire web sunt necesare pentru orice site web sau blog.

De ce WordPress are nevoie de acestea?

Versiunea .org a WordPress (versiunea gratuită menționată mai sus) necesită găzduire web. De fapt, fiecare site web existent face și versiunea .com a WordPress. Versiunea .com oferă pur și simplu propriul său gazduire web, care este o parte din motivul pentru care nu este gratuit. Amintiți-vă că WordPress este esențial software și trebuie instalat pe un server web care să poată rula corect și să permită utilizatorilor de pe web să-l vadă. Din fericire, aproape toate gazdele web facilitează instalarea WordPress în câteva minute.

De unde obțineți un nume de domeniu & Web hosting?

Acum că știi De ce aveți nevoie de un nume de domeniu și de găzduire web, Unde ai inteles?

De unde să obțineți un nume de domeniu și găzduire web

De obicei, obțineți un nume de domeniu de la o companie care oferă înregistrare de nume de domeniu și găzduire web de la o companie care oferă servicii de găzduire web. Din fericire astăzi, majoritatea companiilor de găzduire web oferă și înregistrare de nume de domeniu, astfel încât să puteți obține ambele din același loc. Avem o listă cu cele mai bune companii de găzduire web pentru WordPress pe care le puteți utiliza, dar HostGator este una dintre cele mai înalte gazde web recomandate pentru blogging și cea pe care o vom folosi în acest ghid..

CAT COSTA? De regulă, vă puteți aștepta să plătiți aproximativ 5 dolari pe lună pentru găzduire web plus 15 USD pe an pentru numele dvs. de domeniu. Acesta este costul de bază pentru a avea propriul blog.

Înscrierea

Achiziționarea unui nume de domeniu și găzduire web este destul de rapidă și ușoară și este obligatoriu dacă doriți să aveți un blog profesionist. Haideți să parcurgem pașii de înregistrare foarte repede.

Accesați HostGator.com și accesați planul lor de găzduire web la nivel de intrare pentru a începe. Am lucrat cu HostGator pentru a vă oferi o reducere de 60% reducere dacă urmați linkul nostru!

Faceți clic pe butonul galben de înscriere pentru a continua. Acest plan va conține tot ceea ce blogul dvs. va avea nevoie în termeni de găzduire web pentru următorii ani.

HostGator pentru blogging

În pagina de checkout, va trebui să înregistrați un nume de domeniu nou. Tastați numele de domeniu pe care doriți să îl înregistrați. Este important să alegeți un nume de domeniu bun și avem un ghid util în acest sens, astfel încât să puteți revizui mai întâi. Inutil să spun, un nume de domeniu bun este important pentru blogul tău.

Alegeți un nume de domeniu

În continuare, va trebui să alegeți un plan de găzduire web (tip de pachet). Păstrați-l pe Hatchling (care ar trebui să fie selectat implicit), deoarece acesta este un plan excelent de nivel de intrare. De asemenea, vă recomandăm 36 de luni pentru ciclul de facturare, deoarece veți economisi cel mai mult și puteți să anulați în orice moment.

Alegeți un plan de găzduire

În continuare, introduceți informațiile de facturare, care sunt destul de simple. După aceea, vei veni în secțiune cu servicii suplimentare. Deselectează toate, deoarece acestea sunt suplimente de care probabil blogul tău nu va avea nevoie încă. Puteți adăuga acestea întotdeauna mai târziu dacă faceți acest lucru.

Servicii suplimentare de blogging

După aceea, confirmați toate informațiile din pagină și faceți clic pe butonul galben de comandă. Acum aveți găzduire web și un nume de domeniu! Acum să pregătim contul de găzduire web și să-l pregătim pentru WordPress!

Pregătirea contului dvs. de gazduire web pentru WordPress

Este posibil să dureze HostGator câteva minute pentru a configura totul. Ar trebui să primiți un e-mail de confirmare a comenzii cu detalii despre conectarea în noul dvs. cont de găzduire web cu HostGator. După ce vă conectați, tabloul de bord principal (îl numesc Portalul clienților) ar trebui să arate așa:

Portal de clienți care găzduiește web Hostgator

Faceți clic pe butonul Pachete din meniu (evidențiat în imaginea de mai sus) și apoi conectați-vă (ar trebui să existe un link albastru cu numele serverului dvs. Web la dreapta textului „Autentificare”) folosind numele de utilizator și parola care au fost trimise prin e-mail tu. Acum ar trebui să vă aflați în panoul de control de găzduire web care arată astfel:

Panoul de control gazduire web HostGator

FAPT AMUZANT: Acum sunteți conectat la panoul dvs. de control, care este, în esență, aflat pe serverul web real cu care vă furnizează compania de găzduire (în cazul nostru, HostGator). Dacă te uiți la adresa URL din bara de adrese a browserului tău, vei vedea ceva de genul „gatorXXXX.hostgator.com” undeva acolo. Acesta este numele serverului web pe care i-l oferă HostGator. Blogul dvs. va fi instalat pe acest anumit server web, dar tot ce trebuie să faceți este să introduceți numele de domeniu al blogului dvs. pentru a-l accesa (odată ce blogul dvs. este instalat, la care vom ajunge într-o clipă).

După ce vă aflați în panoul de control, nu vă lăsați copleșit de numărul de opțiuni pe care le aveți. Panourile de control de găzduire web oferă o mulțime de caracteristici și funcționalități, deoarece acestea trebuie să suporte o mare varietate de funcții ale site-ului. Pur și simplu căutați opțiunea WordPress – 1 Faceți clic pe Instalare (așa cum se arată în imaginea de mai sus) pentru a începe procesul de instalare a WordPress pe serverul dvs. web. Veți vedea pagina de instalare WordPress HostGator:

Expert de instalare WordPress - selectați un domeniu

Ignorați opțiunile pro care costă bani și pur și simplu selectați numele de domeniu pe care l-ați ales la înregistrare (consultați imaginea de mai sus). Lăsați câmpul director liber și faceți clic pe butonul Următorul.

Expert de instalare WordPress - setări de instalare

În continuare, va trebui să completați câmpurile evidențiate în imaginea de mai sus. Nu vă faceți griji să vă concentrați pe titlul blogului dvs. în acest moment. Puteți schimba acest lucru mai târziu. Pentru câmpul User Admin, vă recomandăm să folosiți numele în toate capacele inferioare. Majoritatea oamenilor folosesc „admin”, dar acest lucru va facilita hackerii să încerce să vă ghicească autentificarea. Faceți clic pe butonul Instalare pentru a instala WordPress pe serverul dvs. Web.

Instalarea WordPress finalizată

Ar trebui să vedeți un mesaj complet de instalare (ceva similar ca cel arătat mai sus). Felicitări! WordPress este instalat pe serverul dvs. web și aveți oficial primul dvs. blog! Puteți verifica acest lucru accesând numele de domeniu și vizualizându-l. Ar trebui să arate ceva de genul:

Instalare blog WordPress proaspăt

Este un blog foarte de bază, cu un design de bază, însă WordPress este foarte personalizabil și acest lucru ne aduce la pasul următor – care implică ultimul pas, setarea acestuia!

Cum se face un blog - pasul trei

Pasul 3: Configurați & Personalizați-vă blogul

Ultimul pas este configurarea și personalizarea blogului. Pentru a face acest lucru, va trebui să vă conectați la administrația de back-end a WordPress. Pur și simplu tastați „/ wp-admin” la sfârșitul adresei URL a blogului dvs. De exemplu:

www.myblog.com/wp-admin

Dacă tocmai ați finalizat instalarea WordPress din pasul de mai sus, puteți pur și simplu să faceți clic pe butonul Orange Login din ecranul complet al instalării. HostGator vă va trimite prin e-mail și instrucțiuni despre cum să vă conectați la site-ul / blogul dvs. WordPress.

Folosind WordPress

Când vă conectați la WordPress, veți vedea mai întâi pagina Tabloul de bord. Aceasta face parte din partea de back-end sau de administrare a WordPress. Ca un panou de control, aici puteți edita toate postările și setările blogului. Pagina de tablou ar trebui să arate așa ceva (rețineți că HostGator adaugă propriul ecran de asistent de introducere pe care l-am dezactivat și puteți face acest lucru pentru:)

Captura de ecran WordPress Dashboard

Administrarea WordPress poate părea descurajantă la început, dar va trebui să vă familiarizați cu aceasta și să învățați cum să o utilizați. Acest lucru va dura ceva timp. În partea stângă, veți vedea meniul principal de navigare (prezentat vertical mai sus) care vă oferă tot ceea ce aveți nevoie pentru a configura și personaliza blogul. Hai să discutăm rapid acest lucru:

 • Panoul de bord – Aceasta este pagina de destinație implicită la care sunteți accesat ori de câte ori vă conectați la WordPress.
 • Mesaje – Aici te duci să administrezi postările blogului tău. Puteți adăuga, șterge și edita fiecare postare pe care blogul dvs. o are de aici.
 • Mass-media – Aici veți merge pentru a vă gestiona imaginile. Puteți încărca imagini și gestiona imaginile existente care au fost încărcate anterior.
 • Pagini – Aici te duci să gestionezi paginile blogului tău. La fel ca postările, puteți adăuga, șterge și edita toate paginile de aici. Pentru a afla diferența dintre o pagină WordPress și o postare puteți Citeste acest.
 • Comentarii – Aici te duci să gestionezi comentariile blogului tău. De aici, puteți vedea fiecare comentariu adăugat pe blogul dvs. pentru a le aproba, edita sau șterge.
 • Aspect – Aici te duci să gestionezi aspectul blogului tău. WordPress folosește tematică, care sunt practic ca niște șabloane care schimbă designul blogului tău.
 • Plugin-uri – Aici veți merge pentru a vă gestiona pluginurile WordPress. Pluginuri WordPress adăugați funcții și funcționalități suplimentare pe blogul dvs. Sunt foarte puternice și benefice și pot îmbunătăți mult funcționalitatea blogului tău. Rețineți că veți găsi numeroase pluginuri deja adăugate la instalarea dvs. WordPress. HostGator, împreună cu multe alte gazde web, alegeți și alegeți anumite pluginuri care consideră că vor fi benefice site-ului dvs. Desigur, puteți, dezactiva și șterge aceste pluginuri și alege propriul dvs..
 • Utilizatori – Aici te duci să administrezi utilizatorii blogului tău. În mod implicit, singurul utilizator ar trebui să fie singur. Și contul de utilizator ar trebui să aibă roluri de administrator aplicate. Cu toate acestea, dacă doriți să aveți alte persoane care scriu și postează pe blogul dvs., puteți crea un cont pentru ele aici.
 • Instrumente – Aici veți avea anumite funcții avansate de care, cel mai probabil, nu veți avea nevoie încă.
 • Setări – În cele din urmă, aici este locul pentru a vă gestiona setările WordPress. De aici puteți regla o varietate de setări.

SFAT RAPID: Explorați opțiunile de administrare WordPress de mai sus și jucați-vă cu ea. Familiarizați-vă cu modul în care vă veți gestiona întregul blog!

Crearea blogului dvs. așa cum doriți

Acum că sunteți familiarizat cu administrația WordPress, este timpul să începeți să vă configurați blogul așa cum doriți! Deși administrarea și reglarea blogului dvs. este într-adevăr un proces continuu, iată câteva sarcini de bază pe care să vă concentrați mai întâi:

 • Setari generale – Acesta este unul dintre primele lucruri pe care doriți să le configurați pentru blogul dvs. În administrarea WordPress, răsfoiți prin Setări și ajustați lucrurile precum titlul blogului, linia de etichetă, structura de legături permise (numele postării este recomandat), numărul de postări de afișat pe pagină, etc. Acestea sunt destul de auto-explicative și veți dori să revizuiți aceste setări se potrivesc nevoilor dumneavoastră.
 • Aspect – O altă sarcină asupra căreia trebuie să vă concentrați este personalizarea aspectului blogului dvs., care este controlat de o temă WordPress. Puteți menține tema existentă în loc (dacă doriți) sau puteți căuta online alte teme WordPress. ThemeForest este un loc minunat pentru a găsi teme premium. În plus față de tema dvs., veți dori să lucrați la branding – cum ar fi încărcarea logo-ului, anteturile imaginii personalizate și orice scheme de culori pe care le poate avea afacerea dvs..
 • Funcționalitate – În continuare, veți dori să adăugați plugin-uri WordPress pentru a îmbunătăți funcționalitatea blogului dvs. Puteți adăuga lucruri precum butoanele de partajare socială, formulare de înregistrare prin e-mail, memorie în cache, optimizarea motorului de căutare și alte funcționalități utile pentru blogul dvs. prin intermediul acestor pluginuri.

În cele din urmă, este timpul să puneți efectiv pixul pe hârtie (sau degetele pe tastatură) și să începeți blogurile!

Felicitări, aveți un blog!

Ce urmeaza?

Sfaturi pentru blogging cu succes

Blogging-ul este un joc lung și, dacă vrei să vezi rezultate, trebuie să te menții la el. Un procent uriaș de bloggeri renunță după câteva săptămâni sau luni, dar este important să publicăm regulat articole noi și să continuăm blogul. Asigurați-vă că blogul dvs. este actualizat, atât din punct de vedere tehnic (pluginurile, tema și WordPress în sine) cât și conținutul (toate postările și informațiile pe care le-ați scris pe blog), astfel încât să fie întotdeauna relevant.

Doriți să aflați mai multe despre blogging?

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare și înscrieți-vă la newsletter-ul nostru (în curând!), Unde veți primi sfaturi și trucuri pentru site-uri / bloguri pentru a crea un blog de succes pe care îl iubiți.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map