Webbhotell 101

En nybörjarguide för webbhotell. Lär dig mer om grunderna för webbhotell, hur det fungerar och varför du behöver ett webbhotellkonto för att ha en fungerande webbplats.


Vår officiella guide till webbhotell - webbhotell 101

Webbhotell är en samling tjänster som erbjuds av datacenterföretag som är skyldiga att publicera webbplatsinformation online genom att servera HTML-sidor och inbäddade multimediefiler till webbläsarklienter. Webbhotell fungerar via höghastighets fiberoptiska anslutningar som länkar lokala webbserver till globala Internetleverantörer (ISP). En webbserver krävs för att lagra filerna som används i webbplatskonstruktion och för att hantera databaser som kan användas i kombination med programmeringsspråk för att skapa onlineprogram med dynamiskt innehåll. Webbhotellföretag erbjuder domännamnsregistrering, FTP, MySQL-databaser och e-postkonton till kunder med en samling programverktyg som krävs för att hantera serverhårdvaran som används i webbutveckling och onlinekommunikation.

Web 2.0-standarder

De World Wide Web Consortium (W3C), grundades av Tim Berners-Lee 1994, reglerar standarderna som används i webbutveckling, inklusive HTML-versioner, CSS, XML och andra protokoll. I den första generationen av internet var enskilda webbsidor statiska, byggda igenom html kod, och inkluderade länkar, bilder, inbäddade video-, animations- och ljudfiler. I Web 2.0 era utvecklade webbutvecklingen mer att drivas av programmeringsspråk som PHP & HTML 5, genom användning av Apache servrar med MySQL databasramar, och konstruktion av sidor med JavaScript & Ajax.

Standarder för datacenter

De Telekommunikationsindustriförbundet har inrättat en uppsättning standarder för datacenter i webbhotellbranschen som betygsätter företag i nivåer beroende på leverantörsnivå. EN Datacenter på nivå 4 är av högsta kvalitet, där den snabba fiberoptiken Internet “ryggrad” -anslutningar från internationella telekommunikationsföretag kopplar samman med stora nätverk av rackmonterad serverarkitektur. Dessa datacenter används av webbhotellföretag för att erbjuda delade, VPS, dedikerade och molnhotellkonton till kunder som håller webbsidor online 24 timmar om dygnet.

Diagram över ett Tier 3-nätverk

SAMMANFATTNING: Ett webbhotellkonto är baserat på hyrd serverhårdvaruutrustning i ett datacenter som används för att hålla en webbplats tillgänglig dygnet runt för tittare med en internetanslutning och en webbläsare. Web 2.0-webbplatser innehåller både statisk HTML-innehåll och dynamiska webbappar som körs från databasramar.

Webbserverramar

Webbserver är baserade på rackmonterad hårdvara i ett datacenter anslutet till en höghastighetsinternet-ryggradanslutning. Webbhotellkonton erbjuder servrar baserade på Windows och Linux operativsystem. Windows-servrar styrs av ett Microsoft-användaravtal och krävs av ASP.net: s utvecklingsramar. Linux-servrar är öppen källa och kan baseras på ett antal olika distributioner, t.ex. Ubuntu, Debian, röd hatt, CentOS, eller FreeBSD.

Både Windows- och Linux-servrar används i webbhotell för att köra en Apache tillägg som hanterar HTTP-protokollet för webbhotell. Ytterligare anpassning av servermiljön inkluderar användning av den öppna källkods MySQL-databasramen, eller andra databaser som Oracle, Microsoft SQL Server, PostgreSQL, MariaDB, Firebird, DB2, & MongoDB. Webbservrar inkluderar också stöd för programmeringsspråk som PHP, Perl, Pytonorm, ASP.net, och Ruby on Rails.

Domännamn, IP-adresser, & SSL-certifikat

Domännamn identifieras över internet med ett unikt numeriskt värde som kallas en IP-adress som används för att reglera trafiken till webbplatserna som är värd på en server. Användningen av toppdomäner (TLD) och generiska toppdomäner (gTLDs) med ett webbhotellkonto hanteras via en IP-adress med hjälp av domännamnssystem (DNS). Domännamn som köps från en registrator tilldelas en unik IP-adress av webbhotellen, som används för att överföra filer från en webbserver till andra användare internationellt. Användningen av SSL-certifikat med ett domännamn möjliggör webbläsarkryptering under HTTPS-protokoll som kan skydda känslig privat information när den överförs via offentliga datakanaler.

Webbutveckling

Webbutvecklare använder LAMPA/WAMP stack för att skapa funktionsrika applikationer med programmeringsspråk och databaslagring för att servera filer genom XHTML & DHTML. Webbskript som innehållshanteringssystem (CMS), bloggplattformar, e-handelsbutiker, forum, wikier och sociala nätverk körs alla på webbservrar genom anpassad stack-utveckling. Webb-publicister har möjlighet att programmera nya webbplatser med egenutvecklade databasramar, HTML-författarverktyg eller open source-skript baserade på delade utvecklingsplattformar. Webbutvecklingskrav är en av de mest avgörande faktorerna för valet av en webbhotellplattform.

Hur serverresurser fördelas med olika typer av webbhotell

SAMMANFATTNING: Webbhotellkonton definieras av hur serverresurserna fördelas och delas i en datacentermiljö. Samma rackmonterad hårdvara kan användas för delad, VPS, dedikerad, & molnhotell beroende på de installerade programvarukonfigurationerna.

Olika typer av webbhotell

Webbhotellkonton kan delas in i olika kategorier baserat på hur serverresurserna fördelas och delas på hårdvaran som används i ett datacenter. Andra sätt att klassificera webbhotell beror på hur kontona faktureras eller den marknadssektor som tjänsterna är inriktade på. Följaktligen är de vanligaste formerna för webbhotell tillgängliga:

 • Gratis webbhotell
 • Delad webbhotell
 • Hanterad webbhotell
 • VPS webbhotell
 • Dedikerad webbhotell
 • Cloud Web Hosting

Varje typ av värd har värde för ett visst segment av webbutvecklingsgemenskapen, liksom unika fördelar och nackdelar som gör det mest lämpligt för en viss domänapplikation. Att förstå skillnaderna mellan olika typer av webbhotell som är tillgängliga är viktigt för webbplatsägare och företag att fatta rätt köpbeslut för att stödja utvecklingskraven för olika skript under en mängd olika användartrafikförhållanden.

Gratis webbhotell

Gratis webbhotell erbjuds av olika företag främst för att sälja andra domäntjänster eller för att publicera reklam på sidor som är värd under kontot. Gratis webbhotell erbjuder vanligtvis endast underdomänssupport för användares webbsidor, till exempel: user.geocities.com. Många populära CMS-plattformar gillar WordPress och Joomla erbjuda gratis webbhotell för webbutgivare för att komma igång med att blogga eller bygga en webbplats. Gratis webbhotell anses inte vara en livskraftig lösning för företagare eller webbplatser som kräver anpassad innehållsutveckling, e-handelsfaciliteter och stöd för domännamn. Gratis webbhotell är mest populärt bland bloggare och kan ses som en annan form av sociala nätverk, dvs. Tumblr, Facebook, Instagram, MySpace, Blogger, Ning, WordPress och andra varumärkeswebbplatser.

Delad webbhotell

Delad webbhotell möjliggör hantering av ett stort antal domännamn på en enda server med IP-adressering, där alla registrerade webbplatser samtidigt använder samma CPU, RAM, hårddisk och bandbredd resurser för att servera filer eller köra skript enligt till tillfälliga kommandon. Med delad webbhotell kan det finnas tusentals olika företag, individer och organisationer som alla serverar sina webbplatsfiler till allmänheten från samma dator. Ett enda datacenter kan värd miljontals domäner på den här modellen, vilket gör att webbhotellföretag kan skala i volym och erbjuda lägsta prissättning för konsumenter för verktyg för webbfilhantering och databaslagring.

Hur fungerar delad webbhotell?

Med delad webbhotell har varje användarkonto en unik inloggning till servern som är registrerad till ett rotdomännamn och identifieras via en offentlig IP-adress. Ytterligare domännamn läggs till i kontot genom att använda en kontrollpanel av administratörer. Webbhotellföretaget sysselsätter systemadministratörer för att hantera installationen av serverprogramvaran och säkerhetsuppdateringar. Värdklienterna använder filöverföringshanteringsverktyg för att vara värd för webbsidor i HTML eller andra programmeringsspråk som serverar filerna till allmänheten via webbläsaren. Hårddiskutrymmet på fjärrservern kan användas för andra ändamål än webbhotell, till exempel fjärrfillagring, e-postkonton, sandlåda webbutveckling, mobilapp-support eller köra programskript online.

Fördelar med delad webbhotell

Fördelen med att dela webbhotell traditionellt är att det är ett extremt billigt sätt att publicera information online. Delade webbhotellkonton kan kosta så lite som $ 1 – $ 3 dollar per månad och kostar sällan mer än $ 20. Det uppskattas att över 90% av webbplatserna på internet använder delad webbhotell för att hålla informationen online 24 timmar om dygnet. Delade webbhotell stänger aldrig av sina tjänster och erbjuder sömlösa uppgraderingar av hårdvara i datacentret som kan hålla en webbplats online i flera år. De flesta tillgängliga webbutvecklingsverktyg kommer enkelt att integreras med ett delat webbhotellkonto.

Dessa tjänster tillåter internet att fungera som ett stort bibliotek med självpublicerad information i ett icke-hierarkiskt, distribuerat nätverkssystem. Eftersom webbhotellföretag anställer experter för att hantera datacentren och vanligtvis hålla sig uppdaterade med de senaste säkerhetsreleaserna på installationer av serverprogramvara, får slutanvändarna en plattform som är enkel att använda för att hantera filöverföringar, databaser, e-postkonton och webb publicering som i allmänhet är säker. Det finns en enorm mängd flexibilitet i vad som kan göras kreativt med fjärrdatabehandlings- och lagringsfaciliteter på ett delat webbhotellkonto.

Nackdelar med delad webbhotell

Den största nackdelen med delad webbhotell är att den inte kan skala effektivt för att stödja trafiken på stora webbplatser och vanligtvis innehåller strikta begränsningar för användningen av CPU-processorkraft på grund av de sammanslagna resurserna. Delad webbhotell stöder vanligtvis inte användaren installation av serverförlängningar via kommandoraden som är viktiga för anpassad webbutveckling och mobilappsupport. Fram till nyligen stöttade de flesta delade webbhotell inte SSH-åtkomst (Secure Shell), men på grund av den ökade populariteten för versionskontrollramar som Git och Subversion, blir detta vanligare.

Det finns fortfarande ingen möjlighet för avancerad systemadministration och anpassade serverkonfigurationer på de flesta delade värdplaner. Säkerhet i delade webbhotellramar anses inte vara tillräckligt robust för känslig företagsinformation och statliga konton. Det kan också finnas prestationsproblem som utvecklas på en server om en domän konsekvent konsumerar delade resurser eller träffas med en DDoS-attack. Eftersom systemadministration och root-serverkonfigureringskontroll tas ur händerna på delade webbhotellanvändare är de ofta beroende av serviceföretaget för teknisk support.

Vem är delad webbhotell bäst för?

Delad webbhotell rekommenderas för egenpublicerade webbplatser och småföretag. Webbdesigners kan vara värd för obegränsade domäner på ett delat konto för utveckling och sedan överföra dem till moln eller dedikerade servrar om trafiken utvecklas mer än webbhotellföretaget tillåter. En av de mest populära användningsområdena för delad webbhotell är enkla och fleranvändarbloggsidor byggda på WordPress. LAMP-stacken stöder ett stort antal open source-skript som Drupal, Joomla, Moodle, Zen Cart, osCommerce, Magento, SMF, phpBB, & Prestashop. De flesta eCommerce-skript, bloggramar, anslagstavla, CMS-plattformar, wikier och e-posthanteringsprogram är alla utformade för att fungera även på delad webbhotell. Du kan se vår lista över de bästa delade webbhotellföretagen för att komma igång.

Hanterad webbhotell

Hanterad webbhotell är en version av delad hosting där serviceföretaget är specialiserat på plattformsspecifik produkter som stöder anpassade utvecklingsramar. Exempel på detta kan ses i Pantheon och Acquia Cloud för Drupal, Nexcess för Magento eller WP Engine för WordPress. Hanterade värdföretag erbjuder optimerade servermiljöer som kan påskynda webbplatsens prestanda och sidbelastningstider för hög trafik, CMS-driven webbplatser. Andra exempel på hanterad webbhotell finns på molnramar och dedikerade servrar. I dessa typer av konton kommer webbhotellföretag att erbjuda outsourcade IT-tjänster till företag i företag eller små och medelstora företag som gör det möjligt för dem att få tillgång till resurser från erfarna experter inom systemadministration för att ersätta traditionella interna datacenterverksamheter. Till exempel, Rackspace tekniker kommer att hantera Amazon Web Services (AWS), Microsoft Cloud & Azurblå servrar eller Öppet moln nätverkslösningar utöver sina egna datacentertjänster som en del av ”hanterade moln” -planer som erbjuds kunder. Plattform som en tjänst (PaaS) ramar är ett annat bra exempel på mångfalden av nya applikationer som utvecklas i hanterade webbhotelltjänster.

VPS webbhotell

Virtual Private Servers (VPS) är en webbhotellösning designad för att ge mer kraft och flexibilitet till webbplatsägare för specialutvecklade programvarukrav och komplexa applikationer. Tekniskt kommer en VPS att fungera på samma sätt som en dedikerad server medan den arbetar på ett partitionerat hårdvaruverktyg som möjliggör användning av endast en bråkdel av värdmaskinens resurser. VPS-konton är baserade på mängden RAM, hårddisklagring och CPU-processorkraft som tilldelats den virtuella maskinen. VPS-servrar kan installeras med antingen Linux eller Windows som huvudoperativsystem, med den exakta miljökonfigurationen bestämd av det specifika servervirtualiseringssystemet och följdhypervisorn som används för serverresurshantering i datacentret.

OpenStack virtualiseringsplattform

SAMMANFATTNING: Att förstå vilken virtualiseringsplattform VPS webbhotell använder för att hantera datacenterresurser och klientkonfigurationer är viktigt. Openstack är ett av de mest populära open source-applikationerna för VPS resurshantering. Andra inkluderar Xen, Virtuozzo, OpenVZ, & KVM.

Hur fungerar VPS webbhotell?

Det finns ett brett utbud av servert virtualiseringsprogramvaruplattformar för närvarande tillgängliga i både egenutvecklade och open source-licensramar som används för att skapa VPS-nätverk. Till exempel, Xen Server (Linux), Hyper-V (Windows) och VMware ESXi (Cross-Platform) är alla baserade på hårdvarupartitioneringssystem som skapar en “native” eller “bare metal” -hypervisor för VPS-isolering på en enda server. Infödda eller typ-1 hypervizorer anses vara säkrare men tar längre tid att installera av systemadministratörer som måste konfigurera varje hårdvarupartition manuellt före försäljning eller efter ett specifikt kundköp. Denna typ av VPS-nätverk är vanligare vid användning av företagets datacenter.

Som jämförelse är virtualiseringsplattformar som OpenVZ, Virtuozzo och KVM (Linux) alla baserade på operativsystemhypervizorer. Också känd som “Värd” eller typ-2 hypervizorer, och liknande till VMware Workstation och Spelare programvara eller öppen källkod VirtualBox applikationer för desktop virtualisering, dessa plattformar ger mer flexibilitet när det gäller att ställa in VPS-konfigurationen när en serverns resurser fördelas genom automatiserade tekniker. Vissa typ 2-hypervizorplattformar tillåter bara att en enda version av Linux installeras på alla virtuella maskiner och är vanliga i ”hanterade” VPS-lösningar och molnkonton. Andra hypervizorsystem av typ 2 tillåter att alla operativsystem kan installeras som en traditionell hårdvarupartition. De flesta VPS-värdföretag använder typ-2-hypervizorramar för att optimera datacentrets hårdvaruressurser för återförsäljning till detaljhandelskunder i olika konfigurationer.

Fördelar med VPS webbhotell

Den största fördelen med VPS-värd är att webbplatsägare kan “ringa in” den exakta mängden serverresurser som krävs för att optimera prestandan på en komplex webbplats. Detta inkluderar beställning av en specifik mängd dedicerad multi-processorkraft med antalet CPU-kärnor, RAM-minne och hårddiskutrymme som behövs för att stödja CMS-webbplatser eller e-handelsbutiker med fler samtidiga användare än ett delat värdkonto kommer att stödja. Utvecklare föredrar ofta VPS-konton eftersom de kan anpassa servern med valet av operativsystem och installera vad ytterligare servertillägg krävs för att programmera webbapplikationer. Vissa använder virtuella privata servrar för fjärrdatorering som ett andra skrivbord, känd som virtuell nätverksberäkning (VNC). När det gäller kostnadsvärdesanalys ger VPS webbhotell alla funktioner hos en dedikerad server till en bråkdel av priset.

Nackdelar med VPS webbhotell

Den största nackdelen med VPS webbhotell är komplexiteten i systemadministration som krävs för att installera och hantera serverprogramvaran, vilket kräver mycket kommandoradskunskap och bakgrund i webbserverns konfiguration. Vissa VPS-ramverk kan ta timmar eller dagar att konfigurera och sedan måste underhållas för säkerhetsuppdateringar och programuppgraderingar. Om servern inte är korrekt konfigurerad, fel görs eller fel uppstår kan detta lägga till mycket tid till webbutvecklingsprocessen. Oerfaren användare kan lämna säkerhetshål i miljön som hackare som använder automatiserade skriptbots och kända server- eller databasutnyttjelser enkelt kan upptäcka och rikta in sig på. Med hjälp av en standardiserad cPanel, CentOS, & WHM-miljö eller administrationspaneler som webmin och Virtualmin kan hjälpa till att förenkla serveradministrationsprocessen avsevärt genom att lägga till ett GUI-lager för att få åtkomst till vanliga uppgifter.

Vem är VPS webbhotell bäst för?

VPS-webbhotellkonton passar bäst för utvecklare som behöver anpassa miljön med serverförlängningar som delade webbhotell inte stöder. Dessa är vanligtvis relaterade till användningen av andra databasramar än MySQL, andra programmeringsspråk än PHP och andra serverramar än Apache. Användningen av LEMP stack i VPS-baserad webbutveckling med Nginx kan också vara kostnadseffektivt jämfört med en dedikerad server. Webbplatser som innoverar i prestandaoptimering och molnbelastningsbalansering med plattformar som Lackcache kan hitta VPS-lösningar för att vara en ekonomisk mellanväg mellan dedikerade och delade värdalternativ. VPS-sandlådemiljöer är utmärkta för flerutvecklare som använder versionskontroll för att bygga nya webb- och mobilappar för att samarbeta online från skrivbordets arbetsstationer. Du kan se vår lista över de bästa VPS webbhotellföretagen för att komma igång.

Dedikerad webbhotell

Dedikerad webbhotell är den dyraste och mest flexibla av alla serviceplaner som erbjuds av företag i branschen, eftersom webbplatsägare kan direkt hyra eller hyra en komplett rackmonteringsserver i ett datacenter. Fördelen med dedikerad värd är att klienten har fullständig kontroll över serverns mjukvarukonfiguration, som kan användas för att utnyttja processorns fulla processorkraft, allt tilldelat hårddiskutrymme och tillgängligt RAM-minne. Dedikerade servrar krävs för att vara värd för de största webbplatserna med trafik på webben, liksom av mobilappar som kräver elitprestanda.

Hur fungerar dedikerad webbhotell?

Webbhotellföretag hanterar datacenterfaciliteter som kan innehålla tusentals rackmonterade servrar med olika modeller av datormaskinvara och operativsystemkonfigurationer. Dessa serverfarmar konfigureras sedan för att stödja delad värd, VPS-nätverk eller dedikerade konton i enlighet med företagets krav. Systemadministratörer används för att hantera programvaran och hårdvaran på distans för företagare som lägger ut tjänster som tillhandahålls av företaget. Med dedikerad webbhotell kan kunder hyra eller hyra en fullständig rackmonteringsenhet och konfigurera serverinställningarna på distans med hjälp av ett antal skript med öppen källkod och egenutvecklad programvara.

Standarder för datacenter

SAMMANFATTNING: Standarder för datacenter är den viktigaste aspekten av ett köpbeslut för en dedikerad servervärdeplan, eftersom samma hårdvara är tillgänglig från många olika kontoförsäljare.

Fördelar med en dedikerad server

Den största fördelen med en dedikerad server är att den kan konfigureras för anpassade utvecklingsbehov för en komplex webbplats eller mobilapplikation. Medan många ägare av konsumentsajter driver webbskript baserat på populära open source-ramar och vanligtvis bara har en låg nivå av regelbunden trafik till en webbplats, har stora företag i företag, medieföretag och populära mobilappar stora trafikkrav. Hantering av dessa webbplatser kan ta flera servrar att hålla online, och webbapparna involveras ofta kring anpassad programmering från expertgrupper som kräver ständigt underhåll av systemadministratörer för att hålla online. Allt företag, inkomster och kundsupport som hanteras av dessa stora företagens webbplatser är baserade på dedikerade servernätverk i datacentra.

Nackdelar med en dedikerad server

Den huvudsakliga nackdelen med en dedikerad server är att den är kostsam jämfört med delad hosting eller VPS-planer, och dyra även i jämförelse med priset på den underliggande hårdvaran själv. Med dedikerade servrar betalar klienten inte bara för användningen av servern, utan också för utbildade tekniker som hanterar den, kostnaderna för datacentret och tillgång till internetryggraden. Kostnaderna för datacenter inkluderar inte bara uthyrning av kontors- och lagerutrymmen utan också den elektricitet som krävs för att köra alla servrar och hålla dem svala. Datacenter måste också ha reservproduktionsanläggningar i händelse av att den lokala elförsörjningen minskar. Alla restkostnader ingår i det årliga priset för en dedikerad serverplan. Ändå är det fortfarande ofta mycket billigare än vad som skulle krävas för att hantera ett datacenter för ett enda företag oberoende.

Vem är dedikerad värd bäst för?

Det finns två huvudsakliga målklientsektorer för dedikerade servrar. Den första är företagsföretag som kan hyra ut ett stort antal dedicerade enheter i ett datacenter för att hantera företagsverksamhet på distans via molnberäkningsramar, vilket sparar pengar på personala löner, omkostnader och årliga hårdvaruuppgraderingar. Företag som hyr dedikerade servrar från ett datacenter letar efter den senaste datormaskinvara som hanteras av erfarna tekniker, med också direkt tillgång till höghastighetsfiberoptiska kablar för de snabbaste internetanslutningarna. Den andra målmarknaden för dedikerade servrar är utvecklargemenskapen som skapar de mest komplexa och mycket trafikerade webbplatserna och mobilapparna.

De mest populära företagswebbplatserna, sociala nätverk, e-handelsbutiker och mobilapplikationer inkluderar enorma databaskrav, ett stort antal registrerade användare och arkivbibliotek med miljoner webbplatsfiler som kan variera från text till multimedia. Eftersom delad hosting och VPS-konton inte kan uppfylla kraven från dessa populära webbplatser och appar krävs en dedikerad server eller en molnlösning av serverkluster för att hålla dem online. Att hyra eller hyra en dedikerad server från ett datacenter är ett mycket mer kostnadseffektivt sätt att vara värd för dessa höginkomstsajter än det skulle vara om utvecklarna skulle köpa hårdvaran och etablera ett litet datacenter självständigt. Du kan se vår lista över de bästa dedikerade webbhotellföretagen för att komma igång.

Cloud Web Hosting

Cloud webbhotell erbjuder lösningar för webbplatser som behöver mer bearbetningskraft och kräver mer än en enda serverinstans eftersom mängden onlinetrafik, inklusive antalet frågor till databasen och resursfiler, är för hög i volym för att en enda maskin ska kunna effektivt hantera för alla samtidiga användare. Webbplatsanvändare kräver nu ofta åtkomst till fjärrbearbetningskraft från datacentra (molntjänster) för att göra komplicerat arbete i webbläsaren snarare än på skrivbordet med nedladdning av programvara.

Cloud webbhotell definieras av distributionen av serverkluster som automatiskt skalar ut med användartrafik- och bearbetningskraftsbehov på en webbplats, inklusive avancerade mjukvaruapplikationer för elastisk belastningsbalansering, fillagring och databasoptimering i den traditionella LAMP / WAMP-stacken. Cloud webbhotell tillhandahåller lösningar för “big data” -applikationer och försöker ersätta de traditionella serverramarna för företagens IT-avdelningar på outsourcad basis genom att erbjuda datorkraft och fjärrlagring som en bulk-råvara. Cloud webbhotell hjälper företag och webbplatsägare att utnyttja kraften hos de största internationella datacentren med de senaste innovationerna inom IT.

Hur fungerar molnvärd?

Cloud webbhotell är baserat på utvecklingen inom virtualisering som möjliggör hela “stacken” av en server (operativsystem, databas, kodbas, & webbplatsfiler) för att snabbt klonas och kopieras till en ny serverinstans vid behov av antalet samtidiga användare. Detta övervinner begränsningarna för att använda en enda dedikerad server för att vara värd för webbplatser eller applikationer, men skapar nya problem med avseende på delad databashantering. Det finns för närvarande inte en enda standardiserad metod för att uppnå dessa fördelar med alla molnhotellföretag i branschen som aktivt innoverar nya lösningar.

Cloud webbhotell liknar nätverk för leverans av innehåll (CDN: er) som använder distribuerade globala servrar, avancerad sidcaching och filhanteringsprogram för att optimera webbplatsens prestanda för stora webbplatser. Många molnhotellföretag kommer att erbjuda möjligheten att välja operativsystem, databasram och geografisk plats för servern själv som en del av konfigurationsalternativen. Andra molnvärdar erbjuder hanterade tjänster där de viktigaste aspekterna av serverinställningarna är förkonfigurerade och värdwebbplatser kommer automatiskt att njuta av fördelarna med avancerad skalning, elastisk belastningsbalansering och grupperade servernätverk som automatiskt distribuerar med trafikspikar i användaraktivitet.

Fördelar med Cloud Web Hosting

Cloud webbhotell är utformat för fjärrdatabehandling och krävs av stora webbplatser vars användertrafik överskrider gränserna för vad en enda serverinstans kommer att ge. Cloud webbhotell är särskilt utformat för att tillgodose behoven hos webbplatser med stora databaskrav. Webbplatser som är kodade i PHP, Python, Perl, ASP.net och andra programmeringsspråk kräver ofta en stor mängd back-end-behandling för att generera dynamisk HTML-sidoutput. Mobila appar med stora användarsamhällen använder också databasdriven kod och omfattande CPU-resurser som kan kräva en molnhotellösning.

Cloud webbhotell har utvecklats för att tillgodose de speciella behoven hos “big data” i företag där datacentra för de största företagen på webben som Google, Facebook, IBM, Amazon och andra aktivt innoverar nya lösningar för att möta kraven från deras affärsmodell eller kundkrav. Inte varje webbplats kommer att kräva molnhotell, men små företag och nystartade företag som skalar sina trafik- och användarsamhällen tycker ofta att hanterade molntjänster är ett rimligt alternativ över dedikerade servrar på grund av förmågan att “betala-som-du-gå” för bara mängden serverresurser som används och för möjligheten att hålla webbplatser online via klusterskalning vid tidpunkten för toppanvändningstjänst.

Nackdelar med Cloud Web Hosting

Den största nackdelen med molnhosting är osäkerheten med varierande kostnader för webbplatser med ”pay-as-you-go” -modellen. Ett annat problem kan vara förknippat med “hype” i branschen, vilket kan leda till överprissättning och överfakturering av onödiga tjänster eller introduktionsplaner. En effektiv hantering av molnhotell med anpassad installerad stack-programvara kan kräva en betald systemadministratör vars lön kan vara många multiplar av kostnaden för hårdvarutjänsten. Datasäkerhet kan också vara ett problem för vissa företag eller webbplatser som hanterar personlig information för användare med webb- eller mobilapplikationer, även om det inte är någon signifikant skillnad med molnhotellföretag jämfört med andra webbhotell när man hänvisar till sekretessproblem.

Vem är Cloud Webbhotell bäst för?

Molnhotell skiljer sig från traditionella webbhotelltjänster genom fokus på optimering av sidbelastningar, databashantering och CPU-behandling för ett stort antal samtidiga användare av en applikation genom användning av multidator-serverkluster med avancerade programtillägg. Till exempel har delad webbhotell utvecklats från behovet av att vara värd för samlingar av enstaka webbsidor med inbäddade filresurser på låg kostnad men ofta misslyckas under belastningen av komplexa, databasdrivna webbplatser som fungerar som dynamiska webbappar i webbläsaren och kräver en stor mängd RAM- eller CPU-resurser att leverera.

Cloud-webbhotell kan likna VPS eller dedikerade serverramar där systemadministratören har möjlighet att anpassa konfigureringen av operativsystemet med mjukvarutvidgningar som inte är tillgängliga i delade värdmiljöer. Vissa hanterade molnvärdar förenklar denna process genom att erbjuda optimalt konfigurerade lösningar med ett proprietärt basprogramvarupaket. En annan skillnad är att många moln webbhotell planer använder en “pay-as-you go” -modell, där kontot debiteras för mängden bearbetningskraft eller antal serverinstanser som används per månad, snarare än ett system med schablonbelopp. De flesta traditionella webbhotell har ingen förmåga att skala för att möta trafikspikar och erbjuder inte avancerade lastbalanseringsfunktioner för databashantering.

Webbhotell i moln hänför sig till behovet av fjärrdatorisering, där användare slutför komplexa uppgifter via webbläsaren med hjälp av webb- eller mobilapplikationer som tillhandahåller “mjukvara som en service.”Molnet värdar själva innovationer i att utveckla en”plattform som en tjänst”Affärsmodell som erbjuder ett mer effektivt sätt att hantera databaser, lastbalansering, sidcache och servervirtualisering till klienter. Webbhotell för moln är baserat på skalning av serverinstanser till kluster som kan distribueras för att skala med maximal användaraktivitet. De flesta små webbplatser behöver bara molntjänster ibland för att stödja kampanjaktiviteter som inträffar när pressannonser eller sociala medielänkar leder till toppar i ny användaraktivitet. Molnhotellens fulla kraft släpps ut genom anpassad stack-utveckling och anses nu vara nödvändig för den dagliga hanteringen av komplexa webb- och mobilapplikationer. Du kan se vår lista över de bästa moln webbhotell för att komma igång.

Vilka funktioner ska du leta efter i en webbhotellplan?

Efter att ha förstått de olika typerna av webbhotellkonton som finns tillgängliga från datacenterföretag är det viktigt att noggrant granska det totala paketet med funktioner som varje plan erbjuder för att avgöra vilket som ger det bästa värdet för de investerade pengarna. Några av de viktigaste funktionerna att leta efter i alla webbhotell-konton är:

 • Serverarkitektur
 • Operativsystemversion
 • Domänhanteringsverktyg
 • Systemadministrationsverktyg
 • Bandbredd & CPU-begränsningar
 • Gratis erbjudanden & kampanjer
 • Datasäkerhet
 • Teknisk support

Dessa faktorer kan hittas på alla webbhotellkonton inklusive delad, VPS, dedikerad, hanterad och molnhosting. Eftersom de flesta webbhotellföretag erbjuder den lägsta prissättningen på långsiktiga planer, är det lätt att “låstas in” på ett konto vid registreringen, för att senare få reda på att det saknas viktiga aspekter eller underpresterar andra tjänster i betydelsefulla sätt. För att undvika detta problem, vilket kan leda till att man måste överföra en webbplats upprepade gånger mellan webbservrar, bekräfta kontot som granskas för dessa faktorer i förväg för ett långsiktigt åtagande till företagets plattform.

Serverarkitektur

Webbplatsägare letar efter hastighet, tillförlitlighet och prestanda på en webbserver, som kan verifieras genom oberoende benchmarktester av serverarkitektur och användarrecensioner av företagets nätverkslösningar. Innan du köper något webbhotellkonto är det viktigt att verifiera serverns hårdvara som används på plattformen. För närvarande finns det en mängd olika skillnader mellan de olika versionerna av Intel Xeon, Atom, Itanium, och AMD Opteron servrar som används i datacenteranvändning. Äldre modeller har ett lägre antal kärnor tillgängliga för flerbearbetning, medan nyare servrar har större mängder snabbare DDR-4 RAM-minne. Andra distinktioner att se efter är typen av hårddisk som används (HDD kontra SSD), eftersom hårddiskenheter ger betydligt snabbare prestanda på laddningstider på webbplatsens sida.

Operativsystemversion

Valet av operativsystem i webbhotell är i allmänhet begränsat till Linux-distributioner jämfört med Windows-serverval. En VPS- eller dedikerad server ger webbplatsutvecklare mest flexibilitet när det gäller att installera operativsystemet och konfigurera anpassade tillägg. Vissa företagsföretag kräver Windows-servrar för företagshantering, annars är den största fördelen med Microsoft-plattformen relaterad till ASP.net-utveckling. Apache, MySQL och PHP körs både på Linux och Windows omväxlande utan märkbara prestandaskillnader. Versionen av Linux installerad, till exempel CentOS och Cloud Linux, kan också komma med licensbegränsningar på grund av användningen av WHM och cPanel. Användningen av andra Linux-distributioner som Ubuntu, Red Hat, Debian, FreeBSD etc. på webbservrar är mest relaterat till utvecklarens preferenser för systemadministration.

Domänhanteringsverktyg

Domänhantering är en av de viktigaste aspekterna av alla webbhotellkonton, och de flesta delade webbhotellföretag använder antingen cPanel eller en egen administrationssektion för konfiguration. Vissa värdplaner tillåter användning av obegränsade domäner under ett enda konto, men alla domäner delar en enda IP-adress. Om webbplatsägare måste köra https på varje domän måste en unik IP-adress köpas för att hantera SSL-certifikatsinställningarna. Det lönar sig att i förväg bekräfta hur mycket webbhotell tar ut för varje ytterligare IP-adress om webbkryptering kommer att användas på flera domäner som är värd på ett konto. På grund av TLS-protokoll, det finns inget giltigt sätt att vara värd för flera domäner med ett enda SSL-certifikat. cPanel gör det enkelt att lägga till underdomäner till alla konton.

Systemadministrationsverktyg

cPanel är fortfarande den mest vanliga systemadministrationsramen som används i delade värdkonton. Vissa webbhotellföretag använder också Plesk eller en anpassad kodad lösning. Dessa administrationspaneler gör det möjligt att konfigurera serverinställningar, välja PHP-version, MySQL-databasinstallation, e-postkontohantering och FTP-filöverföringstjänster. Molnvärdar har normalt en egen kontrollpanel som gör det möjligt för systemadministratörer att fokusera på stackhantering och övervaka serverresursanvändning genom trafikanalys. “Ett klick” installatörer gillar Softaculous och Fantastico gör det enkelt att hantera en mängd olika open source-skript för webbutveckling.

phpMyAdmin kan användas för databashantering med MySQL på de flesta LAMP-stackinstallationer. Systemadministratörer som använder VPS, dedikerad eller moln webbhotell måste vara bekanta med att använda kommandoraden och SSH för att hantera serverinställningar och konfiguration. Populär programvara för detta inkluderar Spackel (Windows), terminal (Mac), Kompositör för hantering av PHP-bibliotek och Yum eller DNF för installation av fjärrpaket på servern. Många utvecklare föredrar filhantering med versionskontrollsystem som Git eller Subversion över FTP på servrar. Vissa hanterade molnvärdar erbjuder en förenklad kontrollpanel för konton som gör det lättare att vara värd för flera domäner.

Bandbredd & CPU-begränsningar

Kontrollera paketets tekniska specifikationer, inklusive tillgänglig lagring, dataöverföring, bandbredd, serverplats och drifttidsgarantier. De flesta webbhotellpaket erbjuder tillräckligt med lagringsutrymme för en webbplats för små företag. Dataöverföring avser den totala mängden data som kan överföras till webbplatsbesökare inom en viss tidsperiod (månad / år). Bandbredd avser den totala mängden data som kan överföras vid varje specifikt ögonblick mätt i multiplar av bitar per sekund (Mbit / s, Gbit / s, Tbit / s). Många värdföretag påstår att de erbjuder “obegränsad” bandbredd och dataöverföring. Men om en webbplats använder för många CPU-resurser kan den fortfarande stängas av eller tas offline när den är i användartrafik. Om de flesta av en webbplatss besökare kommer från ett specifikt område kan en server efter geo-position hjälpa till att förbättra sidbelastningstider. Ett webbhotellföretag bör tillhandahålla en garanterad drifttid på minst 99,9% som en del av serviceplanen.

Gratis erbjudanden & kampanjer

För dig som vill överföra sin webbplats till en ny webbhotell erbjuder vissa webbhotell en gratis migreringsservice för webbplatsen. Detta innebär att de kommer att överföra webbplatsfilerna från den gamla värden till den nya servern med FXP / FXSP, säkerställa en smidig migrering och mindre driftstopp när du byter DNS-inställningar. Andra specialerbjudanden inkluderar gratis uppgradering av hårdvara, mjukvarulicenser, reklamkrediter för Google AdSense & Bing och optimeringstjänster för sökmotorer. Specialerbjudanden och gratiserbjudanden kan ge mervärde till ett webbhotellkonto som minskar de övergripande investeringarna.

Datasäkerhet

Webbplatsägare bör se till att alla webbhotellplan kommer att konfigureras säkert, inklusive brandväggar och övervakningsprogramvara för att förhindra intrång genom automatiska script-bot-attacker. Kontrollera om webbhotellföretaget erbjuder DDoS attackskydd och autovarningar för obehöriga inloggningar. Medan delade webbhotellplaner inkluderar företagstjänster relaterade till uppgradering av det installerade operativsystemet och serverprogramvaran med de senaste säkerhetsfixerna, måste VPS och dedikerade serverkonton vara ansvariga för detta genom en kvalificerad systemadministratör. Webbhotellföretag som tillhandahåller automatiserade säkerhetsverktyg för webbplatsfiler och databaser som raid-diskspegling på avancerade konton ger ett extra lager av webbplatssäkerhet i händelse av en serverkrasch eller tekniskt fel som leder till dataförlust.

Teknisk support

För en liten företagsägare är teknisk support en prioritering. En kvalitetshotellleverantör bör erbjuda 24/7 gratis teknisk support via telefon, livechatt och e-post. Omfattningen av support som erbjuds av varje webbhotell kommer att variera. Hanterade värdar har fördelen med erfarna tekniska supportteam med plattformspecifik kunskap. Stora företag har ofta långa väntningar på telefonlinjer, konserverade svar på supportmeddelanden och mindre förmåga att svara på skript- eller webbutvecklingsrelaterade frågor. Vissa dedikerade serverplaner inkluderar nu en-till-en chattid direkt med systemadministratörer i datacentret. För att bättre förstå en webhosts tekniska supportpost, kolla användarrecensioner online för att se hur nuvarande och tidigare kunder betygsätter företaget.

SNARTTIPS: När du väljer ett paket, bekräfta funktioner, operativsystem, tillförlitlighet, kundsupport, support för webbplatsöverföring och säkerhetserbjudanden.

Slutsats

Alla olika typer av webbhotell tjänar en viss målmarknadssektor med fördelar och nackdelar som är unika för varje företagsplan. Småföretagens webbplatsägare och oberoende utgivare bör börja med ett delat webbhotellkonto och sedan uppgradera till en VPS- eller Cloud-värdplan om trafiken går utöver vad servern kommer att stödja. Företagswebbplatser behöver ofta flera dedikerade servrar för att hantera enorma databas- och trafikbehov. En hanterad molnstrategi kan spara pengar genom att lägga ut lokala anställda och hårdvarunätverk till datacentra med kvalificerade systemadministratörer. VPS-värdar används bäst när krav på webbutveckling kräver en anpassad konfiguration av en webbservermiljö, men projektbudgeten stöder inte en dedikerad server.

Att hantera webbutveckling och krav på användartrafik är de viktigaste aspekterna av att välja den bästa webbhotellplanen. Leta efter företag som erbjuder den senaste serverarkitekturen med Xeon multi-core-servrar, DDR4 RAM och solid state-enheter för optimal prestanda. Medan delad hosting under cPanel och CentOS fortfarande är industristandarden, förändrar innovationer inom molnberäkning webbhotellandskapet snabbt. Många webbhotellföretag erbjuder nu “hybrid” -metoder som kombinerar de bästa funktionerna i moln och delad webbhotell till en högpresterande, lågkostnad detaljhandelsplan som erbjuder integrerad lastbalansering, sidcaching och CDN-tjänster på elit-serverns hårdvarukonfigurationer. Eftersom det finns så många olika alternativ att välja en webbhotellplan är det viktigt att jämföra alla funktioner som erbjuds i en individuell serviceplan före ett långsiktigt köp för att bekräfta det bästa värdet för investeringen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map