Ecwid.com áttekintés

Ecwid – egy e-kereskedelem beépülő modul, amely lehetővé teszi kis online áruházak létrehozását azoknak a felhasználóknak, akik már rendelkeznek saját weboldalakkal és szeretnék számukra biztosítani az e-kereskedelem funkcionalitását. Ellentétben a szokásos e-kereskedelmi platformokkal, mint például Shopify vagy BigCommerce, például amelyek teljes funkcionalitású kis-nagy méretű online áruházak létrehozására szolgálnak a semmiből, Az Ecwid-et elsősorban a meglévő weboldalba integrálandó widgetként használják.


Az 2000-ben létrehozott Ecwid-et már több mint 1,5 millió vállalkozó használta a világ 175 országából, és továbbra is fejlődik. A plugin lehetővé teszi termékkatalógusok létrehozását, termékfotók és azok részletes leírásainak feltöltését, az internetes áruház statisztikák nyomon követését, a megrendelések kezelését, valamint a szállítási és fizetési lehetőségeket.

Úgy tűnik, hogy az Ecwid rendelkezik minden megfelelő funkcióval egy tisztességes e-kereskedelmi weboldal fejlesztéséhez, de valóban ugyanolyan kényelmes és könnyen használható? Használható-e az e-kereskedelem szokásos webhely-készítőinek méltó helyettesítőjeként, vagy még mindig jobb, ha egy önálló webáruház elindításához és kezeléséhez speciális szolgáltatást választ? Vizsgáljuk meg a beépülő modult, hogy válaszokat találjunk ezekre és más kérdésekre, amelyekre a felhasználók érdeklődhetnek az e-kereskedelmi megoldás kiválasztásakor?

1. Könnyű használat

A használhatóság és a könnyű használat gyakran a legfontosabb kritérium azoknak a felhasználóknak, akiknek nincs webdizájn-tapasztalata, mégis szándékoznak webáruházat csatlakoztatni meglévő webhelyükhöz. Szerencsére az Ecwid lenyűgöző egyszerűséget, intuitív navigációt és az e-kereskedelem funkcióinak könnyű megvalósítását kínálja.

Ecwid műszerfal

A regisztráció gyors, egyszerű és csak néhány percet vesz igénybe. Közvetlenül ezután hozzáférést kap a rendszer vezérlőpultjához, amelyhez egy részletes menü tartozik, amely több szakaszból és kategóriából áll. Még ha nem is tudja, mit kezdjen, az irányítópulton elérhető beállítóvarázsló végigvezeti az internetes áruházak csatlakoztatásának és kezelésének főbb lépésein. A folyamatjelző segítségével megértheti, milyen hatékony a webáruház fejlesztési eljárása, és mikor áll a projekt készen a közzétételre.

Az induláshoz hat lépésnek kell lennie, beleértve a fiók regisztrációját, az internetes áruház létrehozását, a termék feltöltését, a földrajzi beállítások ellenőrzését, a szállítási és átvételi lehetőségek kiigazítását, valamint a fizetés beállítását. Ezeknek a lépéseknek az elvégzése akár 5 percet is igénybe vehet.

Ecwid Termék hozzáadása

Amint elkészült a webáruház létrehozásával, folytathatja annak kezelését. A részletek megtekintéséhez fedezze fel a menü összes elérhető szakaszát. Böngészhet az elérhető online és mobil értékesítési csatornákon, valamint a konfigurációkon is. Összességében nem nehéz elsajátítani a rendszer kezelőpaneljét, mivel egyszerűsített és könnyen használható, ha nem is magától értetődő..

2. Funkciókészlet és rugalmasság

Az Ecwid olyan beépített funkciókkal érkezik, amelyek érdemesek az újszülöttek figyelmére, akik még soha nem dolgoztak a pluginnel, de még az integráció előtt szeretnének többet megtudni róla. A rendszerrel létrehozott webáruházak reagálnak, ami azt jelenti, hogy jól jelennek meg az asztali, a mobil és a táblagépek képernyőjén. A widget azért is ismert, hogy értékesítési pontja (POS) van, amely lehetővé teszi a termékek online és offline módban történő értékesítését, nevezetesen a helyi üzletekben és a kiskereskedelmi üzletekben..

Termékek export / import

Csakúgy, mint a szokásos e-kereskedelmi rendszerek többsége, az Ecwid lehetővé teszi CSV formátumú termékek exportálását / importálását, hogy átadhassák a termékinformációkat, a megrendeléseket és az ügyféladatokat, amikor egy másik e-kereskedelmi platformra migrálnak..

Ecwid termékimport

A plugin többnyelvű támogatási funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a kirakat fordítását 50 nyelv egyikére. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek a hely preferenciái alapján képesek lesznek megtekinteni az online áruházat az általuk preferált nyelveken.

Integrációs lehetőségek

Az integrációs lehetőségekkel kapcsolatban az Ecwidnek nincs sok mindent kínál. Meglehetősen korlátozott számú alkalmazás választható meg, amelyet integrálhat az e-kereskedelem webhelyére – ma már a következő gyártmányú bővítményeket és kiegészítőket használhatja: Xero, Mailchimp, Zapier, 71 font, Printful, AfterShip, Lucky Orange, LiveChat, ShippingEasy, ShipStation, Freshbooks és néhány más kiegészítő, de ez egyértelműen nem elég egy teljes funkcionalitású internetes áruházhoz. Azt is megemlíteni kell, hogy ezen integrációk használatához fizetős előfizetésre van szükség.

Ecwid integráció

Annak ellenére, hogy az Ecwid pluginnek tekinthető, amely lehetővé teszi egy webáruház csatlakoztatását egy meglévő weboldalhoz, ez lehetővé teszi egy önálló online áruház létrehozását is. Egy ilyen projekt azonban valószínűleg nem felel meg az elvárásainak, mivel ez csak egy egyoldalas alapvető webhely lesz. Csak kirakatként használhatja termékek megjelenítéséhez és hirdetéséhez. Nem több.

Értékesítési csatornák

A plugin lehetőséget kínál több értékesítési csatorna beállításának használatára. Így különféle webhelyeken értékesítheti termékeit, a szolgáltatás egyetlen adminisztrátori panelen keresztül irányítva a folyamatot. Megfelelő választás van a közösségi média integrációiról is, amelyek lehetővé teszik az eladást a Facebookon, az Instagramon keresztül, valamint olyan népszerű piacokon, mint az Amazon, a Google Shopping, az eBay, a Nextag, a Shopzilla stb..

Ecwid értékesítési csatornák

A szolgáltatás több fizetési átjárót is használ. Az Ecwid használatát kombinálhatja a Square, PayPal, Vend, Clover, Stripe, WorldPay, NCR Silver és más fizetési rendszerekkel..

Üzletvezetés

A webáruház kezelésekor az Ecwid széles választékot is kínál. Ezek magukban foglalják mind a fizikai, mind a digitális termékek értékesítését, több terméklista létrehozását és attribútumok hozzárendelését (színek, méretek, formák és egyéb paraméterek), több készletkezelő eszköz használatát, elhagyott pénztár-helyreállítási lehetőséget, valamint létrehozást, szerkesztést és a rendelési állapotok követése.

Bevezethet promóciókat és kedvezményeket az ügyfelek számára, áttekintheti a jelentéseket és az internetes áruházak elemzését, és felhasználhatja a rendszer által kínált SEO eszközöket. Az online áruházkezelés egyszerűsítése érdekében letölthet egy mobilalkalmazást, amely kezeli azt bármilyen helyről.

Az ügyfelek élményének és elkötelezettségének fokozása érdekében az Ecwid kiterjedt nyelvi képességeket, automatikus adószámítást és fizetési lehetőségeket, valós idejű szállítási díjakat, részletes termékértékeléseket és lehetőséget kínál a „Kedvenc” gomb nyomon követésére a kedvenc termékek után..

Ecwid SEO

A keresőmotor optimalizálásáról az Ecwid lehetővé teszi a weboldalak és a metaleírások szerkesztését. Ugyanakkor lehetetlen manuálisan megváltoztatni a termék URL-jét, mivel azokat a rendszer automatikusan generálja. Ennek negatív hatása lehet a webhely további promóciójára.

Vegye figyelembe, hogy nem minden szolgáltatás biztosított ingyenes csomagban. Sok közülük csak fizetett csomagokban érhető el.

3. Designs

Témák száma:Nincs témák
Reszponzív dizájn&# X2714; IGEN
Rendezés ipar szerint:✘ NEM
CSS kód szerkesztés:&# X2714; IGEN

Ahol az Ecwid kezdetben pluginként épült be, hogy integrálható legyen egy kész weboldalba, tervezési megközelítése kissé különbözik a szokásos e-kereskedelem weboldalkészítők által alkalmazotttól. Ez utóbbi szolgáltatások általában széles körű előre tervezett sablonokat kínálnak, amelyek ingyen vagy fizetett is lehetnek.

Az Ecwid vonatkozásában egy közös témája van azoknak a felhasználók számára, akik önálló, egyoldalas weboldalt kívánnak létrehozni.. Ez a kezdőoldalnak nevezett formatervezés meglehetősen egyszerű, és nem nyújt mély testreszabási lehetőségeket. Különböző üzleti igényeket, típusokat és stílusokat is kielégíthet, ami egyetemes megoldást jelent. A sablon vizuális szerkesztője csak szöveget adhat hozzá és csak képeket kezelhet. Itt elérhető a CSS-kód szerkesztése is, amely némileg kibővíti webes tervezési lehetőségeit.

Ecwid webhely megjelenés

Szerencsére az Ecwid lehetővé teszi a figyelemfelkeltő fejlesztések hozzáadását a webáruház-sablonhoz, vagy megváltoztathatja annak kialakítását. Az olyan lehetőségek, mint a termékértékelések, az ügyfelek ajánlása stb. Minden bizonnyal lenyűgöző vonzerőt és továbbfejlesztett funkcionalitást biztosítanak az internetes áruház számára. Ha továbbra is egyedi webáruház-tervezésre van szüksége, akkor megrendelheti az Ecwid késztermékeit, amelyeket olyan külső gyártók fejlesztettek ki, akik partnerségi kapcsolatban állnak a rendszerrel.

Az Ecwid termékkártya elrendezése

Igény szerint egyedi tervezésű mintákat is megrendelhetünk a partnerektől, felár ellenében. Így az Ecwid a formatervezés szempontjából határozottan lemarad az e-kereskedelem niche vezetõitõl.

4. Ügyfélszolgálat

Az Ecwid ügyfélszolgálati lehetőségei nem eléggé szélesek, és különböznek attól a tervtől is, amelyre megy. Az ingyenes csomag felhasználói számíthatnak csak az e-mail kommunikációra a plugin-fejlesztőkkel. Korlátlan hozzáféréssel rendelkeznek azonban a bloghoz, amely útmutatókat, tippeket és e-kereskedelemre vonatkozó ajánlásokat tartalmaz. Itt van egy közösségi fórum és széleskörű tudásbázis, amely válaszokat tartalmaz minden kérdésre, amelyet a felhasználók feltehetnek, amikor webáruházuk fejlesztésén dolgoznak. A YouTube video oktatóprogramjai éjjel-nappal is elérhetők.

A drágább tervek más kommunikációs eszközöket kínálnak az ügyfél-támogatási csoporttal. Ezek magukban foglalják az élő csevegést, a prioritást élvező telefonos támogatást (elhagyhatja a visszahívási kérelmet) és az éves tervben elérhető, akár 12 órás webáruház fejlesztést is. Ez utóbbi szolgáltatást azonban fizetett alapon nyújtják minden olyan felhasználó számára, aki nem fizet fel magasabb előfizetéseket. Használatának költsége 100 dollárral kezdődik.

5. Árképzési politika

Az Ecwidnek ingyenes, soha nem jár lejárati terve, amely lehetővé teszi akár 10 termék felvételét és olyan funkciók használatát, mint mobil bevásárlókosár, nulla tranzakciós díj, korlátlan sávszélesség, ingyenes kezdőoldal létrehozása, lehetőség webáruház hozzáadására bármilyen weboldalra, és eladásra egyszerre több webhelyen. Ezek a lehetőségek nem elegendőek a tisztességes internetes áruház elindításához és kezeléséhez, ami azt jelenti, hogy előbb vagy utóbb szembe kell néznie azzal, hogy frissíteni kell az Ecwid által kínált egyik fizetett tervre. Ezek tartalmazzák:

 • Kockázati terv (15 dollár / hónap vagy 12,50 dollár / hónap az éves előfizetéssel), amely lehetővé teszi 100 termék eladását és olyan professzionális funkciók használatát, mint például az automatikus adószámítás, kedvezményes kuponok, CSV-fájl export / import stb..
 • Üzleti terv (35 dollár / hónap vagy 29,17 dollár / hónap az éves előfizetéssel), amely lehetővé teszi 2500 termék értékesítését és olyan extra funkciók használatát, mint a nagykereskedelmi árképzés, egyedi számlák, piaci integráció stb..
 • Korlátlan terv (99 dollár / hónap vagy 82,50 dollár / hó az éves kifizetéssel), amely lehetővé teszi a korlátlan számú termék értékesítését és az olyan speciális funkciók használatát, mint a Square POS-integráció, az egyedi mobil bolt alkalmazás, az elsőbbségi támogatás stb..

6. Előnyök és hátrányok

Mivel az e-kereskedelem beépülő modulja, az Ecwid pozitív és negatív tulajdonságaival jár, amelyek közül néhány döntő tényező lehet a webáruház fejlesztési megoldásának kiválasztásakor..

Előnyök:
Hátrányok:
&# X2714; Egyszerű használat;
&# X2714; Intuitív műszerfal, intelligens indítási varázsló;
&# X2714; Megfizethető költség;
&# X2714; Több fizetési átjáró;
&# X2714; Értékesítési csatornák támogatása.
✘ Az integrációs lehetőségek hiánya;
✘ Korlátozott ügyfélszolgálat;
✘ Rossz tervezési lehetőségek;
SEO Nem megfelelő SEO promóciós paraméterek.

Alsó sor

Egyszerű használat:8/10
Jellemzők:6/10
Tervezés:5/10
Technikai támogatás:8/10
Árazás:8/10
Összes pont:7.0 / 10

Az Ecwid egy tisztességes és költséghatékony bővítmény, amely hozzáadja az e-kereskedelem funkcióit egy meglévő webhelyhez. Magában foglalja azokat a funkciókat, amelyek nagyon fontosak azoknak az újszülötteknek, akik még soha nem vettek részt a weboldal fejlesztésében, de webáruházra van szükségük digitális vagy fizikai termékeik eladásához. Ezek közé tartozik a könnyen kezelhető, intuitív webdesignáló varázsló, a többszörös ügyfél-elkötelezettség, a marketing és az e-kereskedelem funkciói.

A rendszer által kínált ingyenes terv több mint elegendő ahhoz, hogy megismerkedjen a beépülő modullal, megtervezze vagy csatlakoztasson egy kis internetes áruházat webhelyéhez, míg a fizetett tervek kibővített funkcionalitást mutatnak be..

Ugyanakkor nem tekinthetjük az Ecwid-t teljes funkcionalitású e-kereskedelem webépítési megoldásnak. Funkcionálissága elegendő lesz egy kis webáruház integrálásához egy kész weboldalra, de nem működik nagy, önálló e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyek fejlesztésén. Ha komoly webdizájn-törekvései vannak, és webáruházra van szüksége az e-kereskedelem széles körének kielégítésére, akkor érdemes használni speciális weboldal-készítők.

Próbálja ki az Ecwid alkalmazást

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map