Webflow vs WordPress
În ceea ce privește dezvoltarea profesională a site-urilor web, utilizatorii nu se pot decide frecvent cu privire la cea mai potrivită platformă. Deși există sisteme care au câștigat popularitate la nivel mondial datorită orientării lor exclusive asupra dezvoltării profesionale a site-urilor web, există și cele care se poziționează ca soluții all-in-one, care cuprind o abundență de instrumente și funcții care funcționează bine pentru toate categoriile de utilizatori..
Drept urmare, alegerea celei mai potrivite platforme devine una dintre cele mai dificile provocări doar pentru că majoritatea utilizatorilor nu sunt conștienți de caracteristicile și nuanțele lor majore care merită atenție. După ce am testat și revizuit o mulțime de instrumente de construire web pentru webmasteri, am ajuns la concluzia că Webflow și WordPress sunt două sisteme, care merită cu siguranță să încercați, dacă intenționați să proiectați, să gestionați și să promovați un proiect cu caracteristici complete..
Contents
O instantanee rapidă:
Webflow – este un constructor de site-uri care și-a creat un nume ca o platformă populară SaaS bazată pe cloud. În același timp, gama și complexitatea instrumentelor și opțiunilor pe care le oferă sistemul i-au oferit caracteristici similare CMS, ceea ce face ca sistemul să fie un fel de pânză pentru designeri web profesioniști, concentrat pe semantica și vizualizarea site-ului..
WordPress – este un sistem open-source de gestionare a conținutului bazat pe PHP, care nu necesită nicio introducere din cauza reputației sale și a cererii mari a utilizatorilor pentru instrumentele și caracteristicile pe care le oferă. WordPress este cunoscut pentru opțiunile sale de integrare extinse și flexibilitatea opțiunilor de personalizare a designului site-urilor web.
Ambele sisteme sunt concurenți demni, ceea ce face posibilă crearea de proiecte bogate în caracteristici. De asemenea, este nevoie de timp pentru a învăța și stăpâni fiecare dintre ele, deoarece Webflow și WordPress vin cu editori complexi și abundență de instrumente și elemente care trebuie explorate în detaliu. Deci, ce platformă prevalează asupra concurentului său? Care dintre ele merită atenție pentru utilizator și timp sau investiții bugetare? Care sunt distincțiile dintre ele care pot afecta alegerea ta?
Am venit cu o privire de ansamblu detaliată a comparației WordPress vs Webflow pentru a evidenția unele dintre beneficiile și posibilele dezavantaje ale sistemelor pentru utilizatori.
1. Ușor de utilizat
Webflow. Webflow a fost conceput pentru dezvoltatorii profesioniști. Nu vă va fi niciodată dificil să lucrați cu platforma dacă cunoașteți termeni precum clasă, DIV, Container etc. trebuie să vă ocupați de codare. Nu vă va lua mult timp să înțelegeți cum funcționează sistemul de gestionare a conținutului de flux web.
Platforma pare familiară atât pentru designeri profesioniști, cât și care lucrează regulat cu editori precum Photoshop sau Adobe Muse. Interfața este cam aceeași. Va veți obișnui cu toate instrumentele și secțiunile disponibile într-adevăr rapid pentru a adăuga diferite elemente, stil și poziționare.
Webflow se mândrește cu un sistem avansat de gestionare a conținutului cu editorul site-ului, care permite utilizatorilor să adauge conținut nou, precum și să reutilizeze machete anterioare și să lucreze în colaborare cu alți dezvoltatori sau designeri. Puteți defini tipurile de conținut personalizate, indiferent dacă este o postare pe blog, un membru al echipei sau un proiect care creează câmpuri personalizate pentru fiecare tip.
WordPress. Natura open-source a WordPress face din platformă o alegere excelentă pentru dezvoltatorii și designerii profesioniști. Aveți mai multe modalități de a personaliza șabloane sau de a scrie codul pentru viitorul dvs. site web folosind cunoștințele HTML / PHP și numeroase pluginuri plătite și gratuite.
Ca platformă open-source, WordPress permite utilizatorilor să se ocupe de editarea PHP și HTML. Puteți modifica orice șablon pentru a crea un stil unic pentru site-ul web. În același timp, puteți adăuga noi blocuri și elemente. Cu siguranță, veți avea nevoie de ele datorită faptului că majoritatea șabloanelor WordPress sunt destul de simple și toate arată la fel. S-ar putea să doriți o personalizare suplimentară, pe lângă cunoștințele HTML solide.
Webflow vs WordPress: cele două platforme stabilesc filozofii diferite în raport cu procesul de construire a site-urilor web. Avem WordPress care prezintă mii de șabloane similare și nevoia de a le personaliza cu cunoștințe HTML / PHP pe de o parte. Și pe de altă parte, avem Webflow cu unic unic Creator de site automat și modul fără cod. Ușoritatea de utilizare este problema în care Webflow, cu siguranță, preia conducerea.
2. Set de caracteristici și flexibilitate
Webflow. Designerii și dezvoltatorii profesioniști vor aprecia faptul că Webflow este 100% marcabil, doar ca Webydo – Un binecunoscut eticheta alba constructor de site-uri web. Înseamnă că atât freelancerii, cât și agențiile pot utiliza facilitățile platformei pentru a-și oferi serviciile. Webflow, este o platformă găzduită de sine. Cu toate acestea, nu înseamnă că trebuie să te lipești de ea tot timpul. Software-ul are capacități de export, permițând utilizatorilor să înlocuiască întregul cod al site-ului web și să îl găzduiască în altă parte, deși abia este cea mai bună idee din perspective de securitate (amintim doar capacitatea).
WordPress. Ar trebui să considerați că WordPress a fost inițial conceput ca o platformă de blogging. Înseamnă că crearea unui site web unic de orice alt tip, va trebui să faceți o mulțime de codificare, pe lângă o listă interminabilă de pluginuri. WordPress oferă toate pluginurile de care aveți nevoie. Cu toate acestea, cu cât aveți mai multe, cu atât va trebui să faceți mai multe actualizări. În același timp, unele plugin-uri pot conține coduri rău intenționate. Poate avea un efect negativ nu numai asupra performanței site-ului web, ci și asupra rangurilor motorului de căutare, traficului etc..
Dezvoltatorii web vor aprecia o flexibilitate suplimentară când vine vorba de găzduirea site-ului web. Ei pot alege dintre mai multe opțiuni, precum și să folosească propriile servere pentru a găzdui fișierele site-ului, deși procedura necesită costuri suplimentare și abilități speciale. În plus, WordPress poate fi integrat cu orice serviciu terț și oferă acces la baza de date a site-ului WordPress, unde puteți lucra cu configurații de fișiere și multe altele.
Dacă intenționați să derulați mai multe proiecte în același timp, Webflow vă permite să comutați între ele, precum și să copiați și să lipiți machete anterioare. Puteți duplica unele elemente, precum și paginile întregi din proiectul anterior.
Software-ul oferă diferite capacități integrate, în afară de găzduirea integrată cu un certificat SSL integrat gratuit, care nu necesită prelungire. Infrastructurile distribuite și o rețea de livrare de conținut încorporată se află în lista de avantaje suplimentare de gazduire webflow care pot îmbunătăți performanța site-ului web.
Webflow vine acum cu propriul motor integrat de comerț electronic care permite utilizatorilor să construiască și să crească magazine cu un design și performanță excelente. Sistemul pune un utilizator responsabil de procesul de dezvoltare web, urmărind toate etapele sale de la bun început și până la publicarea finală a magazinului web. Nu este nevoie de codificare pentru a începe și a-ți dezvolta afacerea bazată pe web cu sistemul.
Ce puteți face aici este adăugarea și gestionarea colecțiilor de produse, personalizarea coșului de cumpărături integrat, atribuirea de titluri, descrieri și specificații de preț fiecărui produs pe care urmează să îl oferiți spre vânzare. Webflow se integrează cu servicii externe, inclusiv Zapier, MailChimp, ShipStation, QuickBooks și multe altele. De asemenea, este posibil să urmăriți performanța site-ului și starea comenzii, să personalizați e-mailuri tranzacționale, să integrați efecte și paralaxuri de animație. În cele din urmă, depinde de dvs. să ajustați parametrii de plată, transport și taxe, precum și să actualizați detaliile magazinului web 24/7.
Webflow vs WordPress: WordPress arată mai complex, deoarece va trebui să-ți creezi site-ul literal de la zero. Nu există servicii integrate sau pluginuri pre-construite, cu excepția unor widget-uri de bază. Lipsa unor elemente importante, cum ar fi protecția împotriva spamului, de exemplu, poate fi în detrimentul performanței site-ului. Pe de altă parte, Webflow oferă toate funcțiile necesare încorporate, inclusiv hostingul integrat și mijloacele de securitate digitală.
3. Proiecte
Webflow. Webflow Site Designer acționează ca un instrument de automatizare a codării în care vă puteți ocupa de HTML, CSS și JavaScript fără a efectua codări. Puteți vizualiza codul, iar sistemul îl va ajusta automat la un aspect ales. Cu alte cuvinte, Proiectantul site-ului scrie codul pentru toate elementele și aspectele.
Diagrama de comparare a proiectării
Webflow WordPress Număr de teme: 200 10 000 Teme personalizate: &# X2714; DA &# X2714; DA Costurile temelor: Gratuit la 79 $ Gratuit până la 299 USD Editor vizual: &# X2714; DA &# X2714; DA Design responsabil: &# X2714; DA &# X2714; DA Editarea codului CSS: &# X2714; DA &# X2714; DA Dacă nu doriți să vă ocupați de Proiectantul site-ului, puteți alege dintr-o selecție de gata de utilizare 30 gratuite și aproximativ 100 de șabloane plătite. Șabloanele premium diferă de temele gratuite. Arată mai profesionist și funcțional. Comunitatea profesională Webflow a conceput toate șabloanele plătite disponibile. Înseamnă că nu există terți și 100 de dolari funcționează fără probleme pe desktop și dispozitive mobile.
Funcția de animații merită cu siguranță să acorde o atenție sporită. Disponibil la secțiunea „Interacțiune” din panou, permite utilizatorilor să aducă viață practic tuturor elementelor din paginile site-ului lor web. Puteți crea animații pentru meniuri, blocuri, blocuri de conținut, imagini și multe altele. Instrumentul conține suficiente opțiuni diferite pentru a anima până la 90% din conținutul paginii.
WordPress. În ciuda numeroaselor șabloane livrate de WordPress, toate arată cam la fel. Chiar și temele premium sunt limitate la efectele vizuale. Puteți adăuga paralaje și câteva animații în setările Opțiunilor Tema. Cu toate acestea, proiectanților și dezvoltatorilor web profesioniști le va fi greu să creeze un site web unic. Ca platformă open-source, WordPress oferă acces complet la fișierele CSS. Înseamnă că puteți schimba aspectul site-ului nostru web schimbând codul său fără a opta pentru un editor vizual.
Utilizatorii pot lucra cu culoarea fontului, tipografia și performanța generală a site-ului. Setările avansate de temă vă permit să modificați tipografia, culoarea fontului, dimensiunile titlului, etc. Puteți personaliza unele părți ale paginii, modifica antetul, subsolul sau bara laterală.
Webflow vs WordPress: oricât de bun sunteți la editarea HTML / PHP, WordPress va oferi cu greu aceeași libertate de design și instrumente de personalizare ca Webflow cu funcția sa avansată de Proiectant și interacțiuni. Platforma face ușor să creezi literalmente orice timp în timp ce sistemul va publica și îmbina automat datele.
4. Asistență pentru clienți
Webflow. Platforma are o bază uriașă de cunoștințe oferită de Universitatea sa digitală. Aici puteți găsi toate informațiile necesare despre cum să începeți cu construirea site-ului web, pe lângă elementele de bază ale proiectării, găzduirea, integrarea și multe altele. 101 videoclipuri tutorial sunt disponibile pentru vizitatorii Universității Webflow. În afară de bazele de cunoștințe și ghiduri video, utilizatorii pot păstra legătura cu asistența clienților prin telefon sau chat live.
WordPress. Deși este o platformă open-source, WordPress nu are o echipă de asistență pentru clienți. Puteți conta doar pe experiența dezvoltatorilor și a proiectanților web care s-au confruntat cu aceleași probleme. De regulă, problemele problematice sunt descrise pe numeroase forumuri disponibile online, inclusiv în comunitatea oficială WordPress.org.
WordPress vs Webflow: Webflow arată ca o platformă mai informativă, cu propria sa bază de cunoștințe uriașă, videoclipuri, suport online și telefon. Pe de altă parte, utilizatorii ar trebui să fie pregătiți să învețe totul de unul singur când vine vorba de WordPress.
5. Prețul
Webflow. Platforma are un plan GRATUIT deși pare prea limitat. Un utilizator poate crea doar două pagini pe subdomeniul oficial al platformei. Dacă doriți să construiți un proiect mai mare, puteți opta pentru mai multe planuri plătite care includ Lite și Pro. De aici încep toate dificultățile.
Situația cu planurile Webflow este un pic confuză. S-ar putea să vă fie dificil să alegeți un plan adecvat. Pe de o parte, avem două planuri clare plătite: Lite (16 dolari / lună) și Pro (35 dolari / lună). Pe de altă parte, aici avem mai multe grupuri de planuri împărțite în 3 categorii. Acestea includ un grup pentru cei care au nevoie de doar un site, pentru companii și pentru cei care necesită site-uri de proiectare obișnuite. În fiecare grup, veți găsi încă 3 planuri cu prețuri diferite, care variază de la 0 la 36 USD. Veți avea nevoie de ceva timp pentru a vă da seama ce plan vi se potrivește cel mai mult.
Webflow WordPress Opțiuni de preț: &# X2714; Lite ($ 16 / mo);
&# X2714; Pro ($ 35 / mo);
&# X2714; Echipa (35 USD / lună per utilizator).&# X2714; Gazduire ($ 10 / mo);
&# X2714; Plugin-uri ($ 10-20 / mo).Caracteristici: &# X2714; Plan gratuit;
&# X2714; CMS;
&# X2714; Gazduire nelimitata;
&# X2714; Motorul blogului.&# X2714; Personalizare completă;
&# X2714; Comunitate puternică;
&# X2714; Design unic.WordPress. Platforma este liberă de utilizare 100%. Cu toate acestea, va trebui să vă ocupați cu o mulțime de costuri suplimentare pentru a forma un loc unde să vă găzduiți viitorul site web pentru teme premium plătite și diferite extensii de fiecare dată când doriți să profitați maxim din pluginul SEO.
Costul final al construirii unui site web folosind WordPress poate fi și mai mare în comparație cu planurile plătite Webflow. Depinde de numărul de plugin-uri premium pe care le utilizați. Mai mult, veți avea nevoie de servicii de găzduire de calitate premium pentru a asigura buna funcționare și performanță a site-ului web. Acesta va afecta prețul proiectului.
Webflow vs WordPress: Deși WordPress pare a fi o soluție mai eficientă din punct de vedere al costurilor, utilizarea platformei ar putea duce în cele din urmă la costuri mai mari ale proiectului, mai ales dacă aveți nevoie de un site web unic și solid, cu performanțe online bune. În acest caz, veți avea nevoie de suplimente premium suplimentare și de facilități de găzduire fiabile. Acești factori vor influența și costul total al site-ului. Din acest punct de vedere, Webflow pare o opțiune mai bună datorită selecției sale de planuri cu toate instrumentele necesare în pachet.
Linia de jos
Ce serviciu – Webflow sau WordPress – are prevalență asupra concurentului său? Care dintre ele oferă opțiuni de personalizare mai extinse de proiectare, fără a compromite cu comoditatea și prețurile rezonabile? Ambele sisteme au multe de oferit profesioniști de design web, chiar dacă folosesc abordări și tehnici oarecum diferite pentru procesul de dezvoltare a site-ului.
Webflow este un instrument frumos pentru a crea site-uri web de la zero, fără programare. Permite designerilor și dezvoltatorilor web să își aducă ideile la viață folosind Webflow ca pânză. Filozofia platformei poate fi descrisă ca fiind inteligentă fără codificare. Cu toate acestea, este încă mai orientat către experții în design web, mai degrabă decât pe cei care fac parte din prima dată. Acest fapt nu trebuie lăsat neobservat.
WordPress este un sistem de gestionare a conținutului de renume care oferă sute de șabloane gratuite și pluginuri pentru a construi fără efort diferite tipuri de site-uri, ceea ce apelează atât la noi, cât și la webmasteri. Indiferent de complexitatea sa, platforma s-a dovedit a fi ireproșabilă pentru diferite scopuri online, cum ar fi blogging-urile puternice, comerțul electronic și alte domenii de reprezentare web.
După finalizarea analizei ambelor platforme, putem concluziona că alegerea finală a serviciului de construire web ar trebui să respecte cerințele, nevoile, așteptările dvs. individuale de proiectare web, precum și competența de design web. În ciuda numărului mare de alternative, Webflow pare să aibă un potențial mai mare pentru designerii web dispuși să vină cu un site web solid și obișnuit să lucreze cu constructorii de site-uri SaaS precum Squarespace. Are o serie de setări de dezvoltare personalizată și un motor de comerț electronic integrat demn.
De asemenea, este mai flexibil și funcțional datorită unei combinații de instrumente ale sale Designer și Editor integrate cu înțelepciune în CMS. Politica de preț rezonabilă, selecția de planuri, securitatea SSL integrată și instrumentele uimitoare de proiectare au pus WordPress în urmă cu șabloanele sale deopotrivă limitate, însă platforma își rezervă încă multă libertate de personalizare pentru dezvoltatori.
Prezentare grafică comparativă
Webflow | WordPress | |
Ușurință în utilizare: | ||
Caracteristici: | ||
Modele: | ||
Relații Clienți: | ||
Prețuri: | ||
Scor general: |
Încercați Webflow acum