GoDaddy Builder web stranica vs WordPress

GoDaddy Builder web stranica vs WordPressGoDaddyBluehost
SadržajZaključak

GoDaddy graditelj web stranica i WordPress dvije su platforme pokrenute s ciljem stvaranja novih web mjesta od početka. Iako oba alata služe istim ciljevima, GoDaddy izvorno pruža usluge hostinga. Međutim, njegov web dizajner prilično je popularan kod korisnika, dok je WordPress jedno od najvećih imena u industriji s mnoštvom odličnih značajki.


GoDaddy vs WordPress: uporedni grafikon

Usporedili smo i testirali ova dva graditelja web stranica. Tablica sadrži sažetke podataka. Odaberite odjeljak za usporedbu koji vas najviše zanima i pročitajte ga detaljno.

GoDaddyBluehost
1. Jednostavnost8 od 108 od 10
2. Značajke6 od 1010 od 10
3. Dizajn7 od 1010 od 10
4. Podrška9 od 109 od 10
5. Cijene8 od 1010 od 10
Sve u svemu:7.6 od 109.4 od 10
Pokušaj sada Pokušaj sada

Neće se teško tvrditi da je WordPress bolji izbor u usporedbi s graditeljem web stranica GoDaddy s obzirom na fleksibilnost i slobodu otvorenog koda koji pruža vlasnicima web stranica. Međutim, pregled treba istaknuti ključne razlike i prednosti koje dolaze s WordPressom.

1. Jednostavnost upotrebe

Prije nego što uđemo duboko u odjeljak o jednostavnosti upotrebe, trebali bismo reći da su i GoDaddy i WordPress mogli biti prilično složeni od samog početka. Nemaju značajku uređivanja povuci i ispusti, što bi moglo uzrokovati neke probleme tijekom postupka uređivanja. S druge strane, GoDaddy tvrdi da pomažu korisnicima da izrade web mjesta u samo nekoliko minuta. Da vidimo je li to istina.

Početak rada

Učiniti prve korake s GoDaddy-om doista je vrlo jednostavno. Morate se prijaviti samo pomoću svog Facebook računa ili upisati lozinku i e-poštu da biste se registrirali kao novi član. Tada ćete vidjeti brojne automatizirane upute koje će vas voditi kroz sve korake procesa izgradnje koji izgleda kao da su razvijeni za potpuno lutke. Izuzetno je jednostavan, sa nultim prostorom za web dizajn ili slobodu prilagođavanja. Zapravo dobivate gotov predložak sa šansom da napravite neke male promjene i krenete uživo.

WordPressu je potrebno više vremena s obzirom na početak rada. Korisnici će morati izvršiti nekoliko obaveznih koraka koji uključuju:

 1. Registriranje imena domene – pročitajte vodič kako odabrati najbolje ime za svoju web stranicu.
 2. Odabir pružatelja usluga hostinga – pogledajte moju ocjenu najboljih domaćina.
 3. Odabir predloška.
 4. Instaliranje WordPress-a.

Nakon što ste završili sve faze, možete početi uređivati ​​web mjesto. Dobra stvar kod WP-a je ta što ste odgovorni za upravljanje svojom web stranicom uz šansu da uštedite u par dolara. Nadalje, korisnici će maksimalno iskoristiti svoje projekte ukoliko se odluče za WordPress-a Bluehost server rješenje koja pruža besprijekornu integraciju i mnoge druge sjajne značajke.

Uređivač web stranica

Softver koji dolazi s graditeljem web stranica GoDaddy teško se može nazvati Editor. Jedino što trebate je dodati relevantni sadržaj, prenijeti slike, odabrati fotografije iz kolekcija dionica ili preurediti neke od blokova na stranici. To je to! Nećete moći implementirati strukturu koja vam je potrebna, što postupak uređivanja čini izuzetno jednostavnim. To je ozbiljna strana. Dobra stvar je što GoDaddy pruža alat za izradu radnih površina i mobilnih uređaja svom graditelju web stranica kako bi napravio neke promjene u pokretu.

GoDaddy Visual Editor GoDaddy Visual Editor

Pročitajte i: Pregled graditelja web stranice GoDaddy.

WordPress je mnogo fleksibilniji u pogledu uređivanja sadržaja. Možete stvoriti onoliko novih stranica koliko vam je potrebno, upravljati sadržajem, dodavati potrebne elemente, stvarati nove kategorije i odjeljke izbornika, dodavati oznake, učitavati medijske datoteke, implementirati različite blokove i obrasce itd. WP ima moćan sustav upravljanja sadržajem koji je nije toliko komplicirano koliko se može činiti od početka. Barem imate dovoljno slobode za uređivanje da stvorite potrebnu web stranicu.

WordPress Editor WordPress Post Editor

Pročitajte i: WordPress pregled.

Uređivanje koda

Obje su platforme otvorene za kodiranje, što je dobra vijest za iskusne web programere i programere. Za korisnike GoDaddy-a zapravo je jedina prilika za izmjenu gotovih predložaka. Da bi implementirao neke značajke, korisnik bi trebao dobro poznavati HTML i JavaScript. Opcija je dostupna na vašoj nadzornoj ploči. Jednostavno kliknite gumb “Uredi web mjesto”, odaberite stranicu koju želite izmijeniti i umetnite HTML kôd u predviđeni prostor. Naravno, ne biste trebali očekivati ​​konačnu slobodu kodiranja. Moguće su samo neke male izmjene.

WordPress je platforma otvorenog koda. To znači potpunu slobodu web dizajna u odnosu na znanje HTML / CSS. Ključna prednost je što su sve WordPress predloške razvijene pomoću PHP-a i HTML-a. Drugim riječima, možete slobodno promijeniti njihovu strukturu, dodati nove elemente, značajke i stvoriti nove blokove ili funkcije bez ograničenja. Krivulja učenja je svakako potrebna.

Uređivač izvornog koda WordPress Uređivač izvornog koda WordPress

Spajanje domene

Nakon što ste registrirali domenu i uključili je Bluehost ili drugih pružatelja usluga hostinga, vaša web stranica WordPress dostupna je na mreži. Štoviše, svaki WP Bluehost plan dolazi s automatskom instaliranjem i nadogradnjom WordPress-a. Proces implementacije je vrlo brz. Iako je GoDaddy izvorno pružatelj usluga hostinga, mnogi korisnici kažu da se povezivanje domene s njenim graditeljem web stranica može pretvoriti u noćnu moru..

Čak i ako imate domenu registriranu na GoDaddy-ju, možda je nećete vidjeti u postavkama domene. Drugim riječima, vaša će web lokacija u početku biti pod nazivom myname.godaddysites.com. Čini se da platforma nema algoritam glatke integracije domena koji bi mogao rezultirati nekim problemima kada je u pitanju upravljanje domenom, a ne spominjanje imena domena od trećih pružatelja usluga hostinga.

Pročitajte i: Dobivanje besplatnog imena domene – jedinstvena kolekcija savjeta i trikova.

GoDaddy Builder web stranica vs WordPress: Iako GoDaddy tvrdi da ima vrlo jednostavnu izradu web stranica, korisnici se mogu promijeniti gotovo ništa. Dužni ste slijediti primitivne korake ili se odlučiti za otvoreno kodiranje, za što su potrebne tehničke vještine. WordPress je fleksibilniji u pogledu upotrebe i uređivanja, iako će u početku možda trebati i neka krivulja učenja.

2. Značajke i fleksibilnost

Kao što smo već spomenuli, GoDaddy dolazi sa prilično osnovnim setom značajki. Proradit će se za malene web stranice koje ne zahtijevaju naprednu funkcionalnost. S druge strane je WordPress jedna od najmoćnijih CMS platformi s tisućama dodataka i usluga dostupnih za integraciju.

Dodaci i widgeti

Korisnici GoDaddy-ja mogu izabrati velik izbor dodataka. Sve su podijeljene u nekoliko kategorija koje uključuju Social, eCommerce, Obrasci, Chatovi i neke druge. Ovdje možete odabrati tablice cijena za svoju malu digitalnu trgovinu, testimonijalne klizače za web mjesto za male tvrtke, odjeljak za pregled Amazon-a za šoping vodiče itd. Izbor widgeta je prilično obiman.

GoDaddy Widgeti GoDaddy Widgeti

S druge strane, nijedna se platforma ne može natjecati s WordPressom u pogledu odabira dodataka. Korisnici mogu u bilo koje svrhe odabrati između doslovno tisuće usluga, rješenja trećih strana i instrumenata. Ovdje imamo besplatne dodatke za e-trgovinu, premium setove setove za optimizaciju, anti-spam i sigurnosne alate, galerije, obrasce, analitičke usluge itd. Sve što trebate je odabrati jedan, instalirati i aktivirati kako biste ga imali na svojoj web stranici.

WordPress dodaci WordPress dodaci

Neki su dodaci besplatni dok su neki plaćeni. Nadalje, morat ćete ručno obraditi njihove postavke. Ali nadamo se da proces teško može biti izazov. Ako se odlučite za rješenje koje preporučuje WP Bluehost, svi će se dodatci automatski ažurirati. Sustav će se brinuti za njihov nesmetan, siguran i stabilan rad.

Pročitajte i: Kako stvoriti web stranicu s WordPressom.

SEO optimizacija

Web stranice GoDaddy daleko su od toga da su SEO prijateljske. To je uglavnom zbog vrlo čudnog položaja odjeljka, uključujući zaglavlja i blokove teksta. Takve stranice nisu toliko atraktivne za botove na tražilicama, što rezultira duljom indeksacijom stranica i nižim redovima. S druge strane, platforma ima svoj prilagođeni čarobnjak za SEO s pristupom za uređivanje meta naslova i opisa, što nije ništa drugo nego kap u ocean.

WordPress pruža maksimalnu snagu za izradu web lokacija prilagođenih SEO-u koje obično dobivaju visoke položaje u tražilicama. Prije svega, korisnici se mogu odlučiti za tona dodataka koji pomažu u stvaranju SEO-optimiziranog sadržaja koji je dobar ne samo za tražilice, već i čitatelje, što je još važnije. Drugo, korisnici dobivaju dovoljno alata za promociju svog sadržaja dijeljenjem ih na društvenim medijima, radom s naprednim SEO postavkama, uređivanjem prilagođenih URL-ova, naznačivanjem ključnih riječi sa fokusom, promjenom opisa web mjesta, učitavanjem favicon-a i još mnogo toga.

Posljednje, ali ne najmanje bitno, WordPress pruža pristup izmjeni koda web mjesta. Također je dobra šansa za pojačavanje SEO web stranice čineći predložak lakšim i bržim, kao i implementaciju značajki za povećanje angažmana korisnika..

eCommerce

GoDaddy ima značajku e-trgovine. Dostupna je samo s planom mrežne trgovine i nudi niz osnovnih funkcija za stvaranje male digitalne trgovine. Imajte na umu da je graditelj web mjesta dobar za male projekte samo s ograničenim brojem proizvoda za prodaju na mreži. Nije dobro za uzgoj i promociju vaše internetske trgovine.

GoDaddy e-trgovina GoDaddy e-trgovina

Što se tiče značajki e-trgovine, dobivate gotovu stranicu proizvoda s mogućnošću izmjene nekih njegovih elemenata, poput fontova. Korisnici mogu integrirati zalihe isporuke, kao i postaviti stope isporuke i porez. Graditelj web stranica nudi nekoliko jednostavnih promotivnih alata koji vam omogućuju slanje personaliziranih ponuda potencijalnim kupcima.

WordPress sam po sebi nema značajke e-trgovine. Međutim WooCommerce dodatak je dobro rješenje. Omogućuje vam stvaranje malih, srednjih i velikih dućana za prodaju neograničenih proizvoda putem interneta. Dodatak ima besplatnu verziju koja funkcionalno pruža osnovnu vrijednost koja je još uvijek dovoljna za stvaranje, upravljanje i promociju vaše internetske trgovine. Za rastuće projekte WooCommerce nudi sva potrebna proširenja za upravljanje cijenama, poreznim cijenama i stopama isporuke, pridobijanjem više korisnika ili usmjeravanjem prometa u vašu digitalnu trgovinu.

WooCommerce internetska trgovina WooCommerce uređivač internetske trgovine

Pročitajte i: Kako izraditi web stranicu eCommerce od početka.

Značajka bloganja

Razlog za spominjanje ove osobine je taj što ga GoDaddy ima. Međutim, to nema ništa zajedničko s WordPressovim blogerskim funkcijama. Pomoću GoDaddy možete stvarati primitivne blogove, objavljivati ​​nove članke i dodavati slike. Korisnici neće imati priliku dodati oznake ili optimizirati njihov sadržaj.

GoDaddy Blog Post GoDaddy Editor bloga

Situacija s WP bloganjem je sasvim suprotna. Dobijate najmoćniju platformu za izradu web stranica sa sadržajem ikad. Sustav vam omogućuje ne samo stvaranje stilskih i sjajnih web stranica za bloganje, nego i promoviranje vašeg sadržaja, pokretanje prometa ili čak unovčavanje vaše web stranice..

WordPress Post EditorWordPress Post Editor

GoDaddy Builder web stranica vs WordPress: WordPress pobjeđuje u svim odjeljcima ovdje. Omogućuje korisnicima stvaranje više SEO-optimiziranih web stranica, ima bolju funkcionalnost e-trgovine zahvaljujući WooCommerce. Dostavlja rude dodatke, dok je njegova značajka bloganja blizu ideje. GoDaddy se ne može pohvaliti s tim.

3. Dizajn

Usporedni grafikon za predloške

GoDaddyWordPress
Cijena teme:BesplatnoBesplatno / 25- $ $ 299
Vizualni urednik:&# X2714; DA&# X2714; DA
Promjena teme:✘ NE&# X2714; DA
Predloženi predlozi:&# X2714; DA&# X2714; DA
Uređivanje CSS koda:✘ NE&# X2714; DA

Ponekad možemo izvršiti procjenu vrijednosti izrađivača web stranica pomoću predložaka koje nudi. Ovdje GoDaddy nije daleko od savršenog. Platforma trenutno nudi negdje oko 20 tema. Najgore je što GoDaddy ne pruža ništa da izmijeni svoje predloške. Drugim riječima, morat ćete surađivati ​​s tim, bez obzira da li vam se sviđa ili ne.

Cjelokupni dizajn uopće nije loš. Predlošci izgledaju moderno i moderno. No, iako je izbor prilično ograničen, nedostatak alata za uređivanje i prilagođavanje izgleda kao velika negativna strana. Dobra vijest je da su sve teme prilagođene mobilnim uređajima. Štoviše, sustav omogućuje pristup radnoj površini i mobilnim uređajima nadzornoj ploči u slučaju da u tijeku morate izvršiti promjene putem tableta ili pametnog telefona.

WordPress ima vjerojatno najbogatiju zbirku predložaka. Korisnicima su dostupne tisuće tema s mobilnim odgovorima. Uključuju blogove za male tvrtke, brojne izgled digitalnih prodavaonica, portfelje, internetske časopise, Amazonove vodiče za kupnju i još mnogo toga. Neke su teme besplatne dok su neke plaćene. Ako želite nešto drugačije besplatne predloške s milijunima preuzimanja, morat ćete platiti negdje između 30 i 200 dolara za ekskluzivni izgled.

GoDaddy Builder web stranica vs WordPress: Graditelj web stranica GoDaddy ponovo gubi sa svojih 20 predložaka i blizu alata za prilagođavanje nula. Korisnici WordPressa imat će pristup tisućama besplatnih i plaćenih tema za sve vrste web stranica bez ograničenja.

4. Podrška kupcima

GoDaddy izvorno je pružatelj usluga hostinga. To znači da nema prava na gubitak u smislu korisničke podrške. Platforma ima solidan tim za podršku. Nudi više kanala za održavanje kontakta:

 • GoDaddy Forum – ovdje možete razgovarati s iskusnijim GoDaddy korisnicima i pitati za savjet.
 • Podrška putem telefona – dobar način da se direktno obratite menadžerima za podršku.
 • Centar za pomoć – GoDaddy ima solidnu bazu znanja s puno članaka i vodiča.

Ključni je problem što menadžeri ponekad predugo reagiraju. To bi moglo biti malo frustrirajuće.

WordPress nema tipičan tim za podršku dostupan na telefonu ili uživo. Ako imate bilo kakav problem, morat ćete ga riješiti sami. Ovo je mjesto gdje vam surfanje mrežom može dobro doći. Ne zaboravite da je WordPress jedan od najdugovječnijih i najpopularnijih CMS-ova na svijetu. To znači da možda:

 • Pregledajte YouTube u potrazi na stotine video vodiča s primjerima iz stvarnog života.
 • Posjetite forume WordPress sa zajednicom profesionalaca i iskusnih korisnika.
 • Pronađite članke i vodiče na mreži s mnoštvom vrhova i rješenja o bilo kojem pitanju.

GoDaddy Builder web stranica vs WordPress: ako imate tim za podršku koji je uvijek spreman pomoći, možete se osjećati sigurnije. S druge strane, WordPress korisnici imaju beskrajne mogućnosti istraživanja.

5. Politika cijena

Čak i najjeftiniji Godaddy plan izgleda skuplji u usporedbi s web stranicom WordPress-a, koju hostira Bluehost. Odabrali smo upravo ovog pružatelja usluga hostinga, jer je najbolja opklada za web stranice temeljene na WP-u s obzirom na bešavnu integraciju automatske instalacije, ažuriranja dodataka itd. Sada, pogledajmo pobliže cijene.

Godaddy trenutno nudi 4 različita plana. Oni uključuju:

 • Osobni plan bez karakteristika. Za $ 5,99 dobijate samo besplatan SSL i hosting.
 • Poslovni plan uključuje SEO čarobnjaka i osnovne alate za e-trgovinu za $ 9,99.
 • Business Plus Plan dodatno nudi marketing marketing i promotivne kampanje putem e-pošte za $ 14,99.
 • Internetska trgovina namijenjen je stvaranju internetskih trgovina u cijelosti za $ 19.99.

GoDaddy cijene

Što se tiče WordPress Bluehost planova, oni su sljedeći:

 • Osnovni trošak $; 3,95 mjesečno s besplatnim SSL-om, 50 GB SSD-a, besplatnom domenom i marketinškim kreditima.
 • Plus troškovi $ 5,95 s neograničenim SSD-om za neograničen broj web mjesta i poddomena.
 • Izbor plus košta $ 5,95 sa svim neograničenim budućnosti i naprednim sigurnosnim i sigurnosnim kopijama.

Cijene za WordPress

Zatražite svoj popust Bluehost

Svi planovi uključuju pristup predlošcima, dodacima i ostatku WordPress značajki.

Pročitajte i: Koliko košta izrada web stranice.

GoDaddy Builder web stranica vs WordPress: WordPress s Bluehostom jeftinije je rješenje uz stabilan, bez rizika i siguran rad web stranica.

Zaključak

WordPress pobjeđuje u svakom aspektu u usporedbi s GoDaddy-om. Prilagodljiviji je, jeftiniji i bolji u pogledu stabilnog rada, uređivanja web stranica i prilagođavanja.

GoDaddyGoDaddy – može biti dobar za male primitivne stranice bez složenih značajki i strukture. Novorođenčad je dobro imati nultu tehničku vještinu i znanje. Platforma ima jednostavan proces izgradnje s malim šansama za izmjenu već postojećih izgleda. S druge strane, korisnici će naći dovoljno widgeta za povezivanje, pored osnovnih SEO i eCommerce funkcionalnosti. GoDaddy.comGoDaddy – može biti dobar za male primitivne stranice bez složenih značajki i strukture. Novorođenčad je dobro imati nultu tehničku vještinu i znanje. Platforma ima jednostavan proces izgradnje s malim šansama za izmjenu već postojećih izgleda. S druge strane, korisnici će naći dovoljno widgeta za povezivanje, pored osnovnih SEO i eCommerce funkcionalnosti.

WordPressWordPress – je bolja opcija u svakom pogledu. Fleksibilnija je. Dolazi s širim naborom značajki. To je dobro za projekte bilo koje veličine i vrste. Štoviše, ako se odlučite za Bluehost, zapravo dobijate isto rješenje sve u jednom za WordPress bez potrebe da ručno upravljate web mjestom.. WordPress

WordPress zadržava vodeće pozicije u niši za izgradnju web mjesta. Sustav se razvija donoseći nova rješenja korisnicima. Graditelj GoDaddy web stranica tek je na početku svog razvoja. Nadamo se da će korisnici možda očekivati ​​poboljšanja i nadogradnje u bliskoj budućnosti. Za sada je WP bolja platforma koju treba odabrati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map