WooCommerce Pregled

WooCommerce – je WordPress vtičnik, ki vam omogoča ustvarjanje spletnih trgovin, ki temeljijo na CMS. To je eno najbolj priljubljenih Sistemi e-trgovine: več kot 350 tisoč spletnih mest, naštetih v Top Million Rating, je ustvarjenih s programom WooCommerce.


Obsežno širjenje priljubljenosti sistema sprožata vsaj dva dejavnika: enostavnost upravljanja, značilna za WordPress in njegove vtičnike, ter razširljivost. Vabljeni, da v WooCommerce dodate razširitve, ki spletnemu mojstru omogočajo napredne možnosti upravljanja spletne trgovine.

1. Enostavnost uporabe

WooCommerce ima ozko specializacijo – ustvarjanje spletnih trgovin. Vendar pa glede te niše ni omejitev: lahko razvijete katero koli platformo, prodajate izdelke in / ali storitve. WooCommerce uživa posebno priljubljenost pri lastnikih malih in srednje velikih podjetij. Eden glavnih razlogov je brezplačna dostopnost vtičnikov, ki vam omogoča ustvarjanje spletnega mesta za e-trgovino brez posebnih finančnih naložb. Enostavnost upravljanja je še en pomemben dejavnik – za delo s pripono niso potrebne posebne veščine kodiranja.

WooCommerce - trgovina

Velika podjetja uporabljajo tudi WooCommerce za ustvarjanje spletnih platform, vendar dolgoročno pogosto izbirajo alternativne rešitve. Če si ogledate statistiko uporabe vtičnikov na najboljših 10.000 spletnih mestih, bodo pozicije tukaj nekoliko nižje. Vendar bodo še vedno precej resne – vsaka deseta velika spletna trgovina je zgrajena z WooCommerce.

Kakor koli že, vtičnik je dokaj enostaven za uporabo podjetnikom in lastnikom malih in srednje velikih podjetij, ki si prizadevajo za čim manjše naložbe v začetne faze razvoja spletnega mesta e-trgovine. Ko podjetje raste in povečuje stopnjo prihodka, WooCommerce ne potrebuje nobene zamenjave: vtičnik lahko enostavno pokrije potrebe velikih platform. Statistični podatki o uporabi storitve govorijo v prid temu dejstvu.

2. Nabor funkcij in prilagodljivost

Vtičnik WooCommerce v svoj standardni nabor funkcij doda orodja za upravljanje e-trgovine. To lahko storite z njim:

 • Ustvarite kataloge in izdelke.
 • Nastavite kategorije in filtre za poenostavitev iskanja.
 • Upravljajte registracijo uporabnika.
 • Sprejemite naročila in spletna plačila.
 • Sledite naročilu in vedenju uporabnikov z uporabo analitičnih orodij – integriranih in zunanjih.
 • Upravljajte nastavitve plačila, pošiljanja in davka, odvisno od lokacije, iz katere je bilo naročilo.
 • Nastavite programe za popust, posebne ponudbe in risbe.
 • S pomočjo pripomočkov predstavite podobne in najbolj prodajane izdelke uporabnikom.
 • Oblikujte zvestobo kupcev z uporabo uporabnih spletnih sporočil itd.

Da bi vtičnik deloval brezhibno, je treba spletno mesto shraniti na precej zmogljivem gostovanju. Navidezna rešitev bo dobro delovala tudi za majhno spletno trgovino, vendar bi morala podpirati PHP 7, MySQL 5 in novejše, imeti neomejen promet, brezplačen prostor za shranjevanje diska od 1 GB in 128 MB RAM-a.

WooCommerce urejevalnik izdelkov

Optimalen asortiman izdelkov, ki ne bo vplival na uspešnost spletnega mesta, predstavlja od 2.000 do 3.000 mest. Pametna optimizacija in uporaba strežnika, ki lahko prenese visoke obremenitve, omogoča povečanje števila izdelkov na 5000 izdelkov. Če jih potrebujete več, bi bilo smiselno razmisliti o uporabi specializiranega CMS-a za e-trgovino.

Za delo z WooCommerce ne potrebujete posebnih znanj. Vtičnik je nameščen iz standardnega kataloga WordPress in je dodatno integriran v izbrano predlogo. Še več, potencial WooCommerce se širi zaradi integracije drugih vtičnikov, ki ponujajo dodatna orodja za upravljanje spletne prodaje. Kot primer lahko navedemo več uporabnih aplikacij:

 • Yoast SEO, ki vključuje dodatke za nadzor metapodatkov kartic izdelkov.
 • AMP z WP in razširitve WooCommerce, ki se uporabljajo za ustvarjanje hitrejših različic pomembnih strani spletnega mesta.
 • WooCommerce večjezičnost orodje, uporabljeno za ustvarjanje večjezičnih spletnih strani.

To je le majhna količina vtičnikov, ki razširjajo standardno funkcionalnost WooCommerce. Če si lahko privoščite vlaganje dodatnega proračuna, bo izbor postal še bolj impresiven zaradi razpoložljivosti plačljivih rešitev, ki ponujajo dodatna orodja za upravljanje spletnega mesta e-trgovina..

Kaj pa SEO optimizacija?

Za učinkovito optimizacijo spletnega mesta, ki temelji na WordPressu, za iskalnike se najpogosteje uporablja vtičnik Yoast SEO. Medtem ko namestite razširitev e-trgovine, morate na vsako stran izdelka dodati modul, ki integrira standardni blok za SEO optimizacijo in omogoča urejanje metapodatkov.

Priporočljivo je, da izpolnite samo naslov in opis. Ključne besede je dovoljeno prezreti – iskalniki jih med indeksacijo ne upoštevajo. Yoast SEO je potreben tudi za nastavitev metapodatkov, ki bodo določili, kako bodo videti povezave na spletnem mestu, ko bodo objavljene na spletnih straneh družbenih omrežij.

WooCommerce - SEO

Naslednji korak je nastavljanje človeku prijaznih URL-jev. Ustrezen prikaz domenskega imena je običajno postavljen med prvim zagonom WordPress-a. Ko pa gre za vtičnik WooCommerce, se URL-ju doda predpona »product«.

To z vidika optimizacije ni problem – edino, na kar vpliva, je estetski občutek. Predpone lahko znebite na dva načina: bodisi s plačanim vtičnikom bodisi s pomočjo brezplačne razširitve Permalink Manager Lite, ki zahteva dodatno nastavitev in ročno urejanje prej dodanih izdelkov.

Optimizacija spletne trgovine zahteva ustvarjanje hitrejših različic glavnih strani in kartic izdelkov. V ta namen se uporablja vtičnik AMP z dodatki za WordPress in WooCommerce. Brez vtičnikov sploh ne boste šli, ker osnovni sistem za dokončanje sistema in vtičnik za e-trgovino ne vsebujeta nobenih orodij za SEO in promocijo spletnih strani.

3. Dizajni

Število tem:500+
Brezplačne teme&# x2714; DA
Razvrsti po panogi:&# x2714; DA
Odziven dizajn&# x2714; DA
Urejanje kode CSS:&# x2714; DA

Vtičnik za e-trgovino je združljiv z vsemi predlogami, vendar so nekatere teme dejansko prikazane z napakami. Da bi se izognili nepotrebnim težavam, poiščite predloge, ki idealno delujejo za e-trgovino. Za večje udobje lahko uporabite katalog, ki ga najdete na spletnem mestu WooCommerce – tam je poseben razdelek Theme Store.

Če za iskanje predlog uporabite standardno knjižnico WordPress, v ustrezno polje vnesite iskalno poizvedbo »WooCommerce«. To vam bo pomagalo najti predloge, katerih razvijalci zagotavljajo popolno združljivost s vtičnikom. Za WordPress je mogoče uporabiti tudi druge vire predloge.

Kar zadeva možnosti prilagajanja oblikovanja spletne trgovine WooCommerce, so podobne tistim na drugih spletnih mestih WordPress. Sama platforma omogoča ustvarjanje in urejanje menijev, dodajanje pripomočkov na spletne strani kot tudi izdelavo vmesnika ločenih strani spletnega mesta z urejevalnikom blokov Gutenberg, ki je predstavljen v WordPress 5.0 različico. Kar zadeva dodatne možnosti, lahko izpostavimo dodatke, ki so na voljo za teme v razdelku »Oblikovanje«. Z njihovo uporabo lahko na primer dodate gumb »Nakup« in ikono nakupovalne košarice.

Za poglobljeno prilagoditev oblikovanja boste potrebovali znanje programskih jezikov HTML, CSS in JavaScript kot tudi izkušnjo dela z datotekami WordPress. Za manjše spremembe lahko uporabite integriran urejevalnik spletnih strani. Če morate predlogo v celoti spremeniti, je smiselno, da datoteke naložite v računalnik, ustvarite varnostne kopije in nato popravite in preverite njihovo funkcionalnost.

Predloge WooCommerce prihajajo s sistemskimi datotekami, ki opisujejo oblikovanje kartic izdelkov, nakupovalni voziček, strani za namestitev naročil itd. Nastavite jih lahko tudi glede na vaš okus, vendar boste za najem strokovnjakov potrebovali tudi programsko znanje ali proračun..

4. Podpora strankam

Podpora zajema pomoč pri namestitvi, uporabi in konfiguraciji izdelka. Če obstajajo kakršne koli napake, bodo odgovorne za njihovo odpravo v najkrajšem možnem času. Če imate kakršne koli težave pri nastavitvi vtičnikov, jih lahko kontaktirate tudi med splošnimi urami podpore, določenimi na spletnem mestu.

Vse poizvedbe se običajno obravnavajo v 24 urah, včasih pa se dejanski odzivni čas lahko razlikuje glede na tehnična vprašanja in čas dneva / dneva v tednu. Če želite vzpostaviti stik s skupino za podporo, lahko izpolnite kontaktni obrazec.

WooCommerce ima tudi obsežen forum skupnosti in razdelek s pogostimi vprašanji, po katerem lahko najdete odgovore na številna široko zastavljena vprašanja. Vtičnik vsebuje tudi seznam razširitev za podporo strankam, ki jih lahko integrirate v svojo spletno trgovino in tako strankam zagotovite vse vrste podpornih storitev. Najbolj priljubljeni med njimi so PayPal Checkout, LiveChat, Amazon in eBay, WooCommerce rezervacije, Help Scout in Freshdesk. Te razširitve so brezplačne in plačljive.

5. Cenovna politika

WooCommerce lahko brezplačno namestite iz standardnega kataloga na skrbniški plošči WordPress ali ga prenesete s uradnega spletnega mesta in naložite na strežnik kot arhiv. Brezplačna licenca ne preprečuje uporabe razširitve za ustvarjanje projektov različnih velikosti. Vtičnik nima nobenih omejitev glede asortimana izdelkov, možnosti plačila ali prometa – ostal bo brezplačen tako za spletne trgovine s tremi pozicijami izdelkov kot za spletne hipermarkete.

Če želite razširiti osnovno funkcionalnost WooCommerce, lahko namestite druge vtičnike. Lahko jih plačate, vendar lahko brez težav najdete alternativo z brezplačno licenco. Vendar spletne trgovine ne boste mogli izdelati brez proračuna.

WooCommerce - Plačane razširitve

Obstajata dva obvezna predmeta izdatkov – tako kot v vseh CMS. To so gostovanje in nakup domene. Končni stroški so odvisni od območja domene, velikosti spletne trgovine in ponudnika gostovanja. Na primer, spletna stran z majhnim asortimanom izdelkov vas bo stala približno 3-5 dolarjev na mesec.

Ko govorimo o gostovanju, WordPress priporoča uradnega ponudnika gostovanja številka ena – Bluehost. Sistem zagotavlja enostavno namestitev WordPressa z enim klikom, podporo strankam 24/7, brezplačno povezavo s SSL certifikatom in številne druge možnosti, ki jih ponuja sistemski načrt. Slednji vključujejo tri načrte, in sicer Shared, VPS in Dedicated Hosting. Stroški načrtov ustrezno znašajo 2,95 dolarja, 17,58 dolarja in 70,33 dolarja na mesec. Poleg tega obstaja 30-dnevno jamstvo vračila denarja za uporabnike, ki niso zadovoljni z načrti, ki so jih izbrali iz nekega razloga.

6. slabosti in slabosti

WooCommerce – je brezplačni vtičnik, ki je dovolj prilagodljiv, da je uporaben širokemu krogu lastnikov podjetij. Z njegovo pomočjo lahko ustvarite spletne trgovine različnih velikosti in funkcionalnosti. Glavne prednosti razširitve so:

Prednosti:
Slabosti:
&# x2714; dostop do kode in možnost neomejenega urejanja vtičnikov;
&# x2714; zanesljiva osnova, ki se uporablja tudi za zagon velikih spletnih trgovin s tisoči izdelkov;
&# x2714; razširljivost, ki je posledica druge integracije vtičnikov;
&# x2714; podpora najnovejših različic WordPressa zaradi rednih posodobitev;
&# x2714; visoka stopnja varnosti;
&# x2714; optimizacija za mobilne naprave privzeto.
✘ velika obremenitev strežnika;
✘ ni redne uradne podpore strankam;
✘ visoki stroški plačanih razširitev WooCommerce.

Med slabostmi WooCommerce je mogoče izpostaviti visoko obremenitev strežnika, zaradi česar uporabniki kupujejo dražje gostovanje, da se izognejo težavam z dostopom do spletne trgovine in orientaciji na zahodnem trgu.

Tako kot katera koli druga brezplačna rešitev tudi vtičnik nima redne uradne podpore strankam. Če želite rešiti težave, ki jih imate, morate dostopati do tematskih forumov. Vendar obstaja center za tehnično podporo, ki pomaga reševati tehnične nianse, s katerimi se lahko uporabniki srečujejo med uporabo sistema.

Druga pomanjkljivost so visoki stroški plačanih razširitev WooCommerce. Sam vtičnik je na voljo brezplačno, če pa mu morate dodati dodatne možnosti, so možnosti, da jih boste morali plačati, precej visoke. Včasih so cene res drage. Na primer, razširitev, ki omogoča samodejno odstranjevanje predpone iz izdelka, bo stala 119 USD. To lahko storite brez stroškov, vendar boste morali v tem primeru ročno urediti že dodane izdelke. Če je število teh izdelkov bogato, boste potrebovali dolgo, da opravite potrebne spremembe.

Zaključek

WooCommerce – je brezplačni vtičnik za e-trgovino, ki ponuja kompleksen pristop k organizaciji spletne prodaje. Takoj po integraciji se bo vaše spletno mesto WordPress spremenilo v spletno trgovino. Na podlagi zahtevane funkcionalnosti boste morda potrebovali namestitev razširitev, lahko pa začnete tudi z osnovnimi možnostmi WooCommerce.

Uporaba kombinacije vtičnikov WordPress in eCommerce ni vedno smiselna. Če želite na primer zagnati majhna spletna mesta, boste morda koristili graditelji spletnih strani, ki zagotavljajo vse zahtevane funkcije in orodja, ki so povezana s prodajo, brez uporabe. Uporabljajo jih lahko tudi za zagon velikih projektov, vendar je WooCommerce v tej niši še vedno videti bolj zaželeno rešitev..

Preizkusite WooCommerce zdaj

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map