SmugMug Pregled

SmugMug Pregled


SmugMug – je večnamenski gradnik fotografij spletnega mesta. Ciljna publika storitve vključuje fotografe, ki želijo svoja dela prodati po spletu. Sistem omogoča ustvarjanje spletnih galerij s skupnim dostopom, ki omogočajo navdušencem fotografij s celega sveta, da na najbolj izjemen način pripovedujejo zgodbe, ki jih želijo deliti z občinstvom..

Izdelovalec spletnih strani ni podoben standardnim portfeljem, kot so tisti na promocijskih spletnih mestih. Glavni cilj SmugMug-a ni le predstaviti svoja dela v prid ali pritegniti bazo strank za foto seje (čeprav se lahko uporablja tudi za te namene). Ljudje, ki uporabljajo take sisteme, ne cenijo samo profesionalnosti fotografa, vendar pogosto izberejo fotografije delnic, da izpolnijo svoje osebne cilje.

Storitev seveda ni edinstvena, vendar je še vedno precej redka. Za profesionalne fotografe bo to zelo zanimivo, čeprav bo lahko vsak navdušenec ustvaril galerijo, sestavljeno iz lepih fotografij s pametnega telefona tudi tukaj. Zakaj ne? Mimogrede, ta pregled je bil napisan za sodelovanje v partnerskem programu SmugMug, kjer bom zaslužil provizijo, če kupim račun SmugMug. Pregled je stoodstotno nepristranski. Komisija je nekakšen nasvet za raziskovanje, s katerim boste prihranili čas in pomagali pri odločitvi. Oglejmo si torej možnosti, ki jih ponuja SmugMug.

Prednosti in slabosti

SmugMug gradnik spletnih strani je profesionalna platforma, osredotočena na fotografijo. Njegova ciljna publika zajema posebne kategorije nišnih uporabnikov, in sicer ljubitelje fotografij, profesionalce in svobodnjake. Tako storitev ponuja široko paleto funkcij in orodij, potrebnih za zagon in upravljanje spletnih strani za portfelj in fotografijo. Skupaj s seznamom prednosti ponuja nabor pomanjkljivosti, ki lahko vplivajo na izbiro uporabnikov. Skrajni čas je, da jih zdaj omenite, da uporabniki obvestijo, kaj lahko pričakujejo od platforme.

Prednosti:
Slabosti:
&# x2714; Profesionalne odzivne predloge portfelja, ki so popolnoma prilagodljive;
&# x2714; Enostaven začetek za vse;
&# x2714; Sistem brez kode;
&# x2714; Širok nabor možnosti e-trgovine;
&# x2714; Priročen upravitelj datotek, možnost nalaganja neomejenega števila fotografij;
&# x2714; Vsestranskost možnosti prilagajanja oblikovanja, vključno z urejanjem kode HTML / CSS;
&# x2714; Integracija vtičnika Lightroom;
&# x2714; Izboljšana zaščita z geslom za spletne strani, mape, galerije, pa tudi posebne vodne žige za fotografije;
&# x2714; Zmogljiva orodja za zbiranje statistik, prometa in prodaje;
&# x2714; platforma e-trgovine;
&# x2714; Kvalificirani in informativni podporni center;
&# x2714; Zmogljive funkcije za prodajo fotografij in videoposnetkov.
✘ nezadostna ergonomija in neskladnost nastavitev;
Manj predlogov v primerjavi z glavnimi nišnimi tekmeci;
✘ Vizualna preprostost, ki ne ustreza dejanski integrirani funkcionalnosti sistema;
✘ Odsotnost brezplačnega načrta;
✘ Na osnovnem načrtu ni nobene funkcije povezave domene;
✘ Nekatera orodja za prilagajanje oblikovanja so za prvomestnike zapletena.

Kot je razvidno iz preglednice, število prednosti SmugMug zlasti prevladuje nad seznamom njegovih pomanjkljivosti. Po pregledu sistema je mogoče sklepati, da nima nobenih resnih negativnih vidikov, ki bi lahko predstavljali težave uporabnikom, ne glede na to, kako nišni so. To je tisto, kar večina naročnikov ceni pri tem.

Za kaj je dobro??

SmugMug je specializiran graditelj spletnih strani. Njegova glavna sfera aplikacij se osredotoča izključno na razvoj, shranjevanje, promocijo, trženje in prodajo fotografskih projektov. Platforma se predstavlja kot profesionalno orodje za fotografe, navdušence, umetnike, oblikovalce in samo ustvarjalce spomina. Ta pristop je razložen predvsem s celostno funkcionalnostjo sistema in njegovo izrazito osredotočenostjo.

Ne glede na to, ali ste strokovnjak za fotografije ali samo navdušenec, ki želi svoje fotografije dobro organizirati, boste med delom s SmugMugom našli veliko orodij in možnosti. Poleg vrhunskih predlog za portfelj, ki so na voljo z različnimi nastavitvami za hitro in kakovostno nalaganje in predstavitev slik, sistem ponuja tudi varne in zanesljive možnosti shranjevanja fotografij. Pravzaprav je to najboljši dom za vaše posebne slike in video posnetke. Sistem ponuja neomejen prostor na disku, ki vam omogoča shranjevanje toliko fotografij / videoposnetkov, kot jih potrebujete za osebno ali poslovno uporabo.

SmugMug skrbi tudi za izjemno varnost vsake fotografije, slike, spletne strani in galerije, saj ponuja izboljšane možnosti zaščite z geslom in vodnimi žigi. Vgrajena nakupovalna košarica sistema omogoča prodajo fotografij, medtem ko profesionalna orodja za zbiranje statistike omogočajo spremljanje priljubljenosti, prometa in obsega prodaje vašega spletnega mesta. To je tisto, zaradi česar je sistem zaupanja vredno orodje za ljubitelje fotografij in profesionalce.

Enostavnost uporabe

SmugMug je usmerjen tako na potrebe novorojenčkov kot na strokovnjake. Tako sploh ni zapleteno, čeprav se lahko za neizkušene uporabnike zdi, da je njegov vmesnik nekoliko preobremenjen z elementi in orodji za prilagajanje dizajna. To pa je večinoma problem vizualne percepcije. Ko boste začeli raziskovati sistem in z njim ustvarjati svoj projekt, se boste hitro prepričali, da je dejansko enostaven za uporabo in precej priročen, ne glede na veščine spletnega oblikovanja, ki jih imate.

Če že imate izkušnje s sodelovanjem z ustvarjalci spletnih strani, ki ponujajo možnosti urejanja fotografij z vlečenjem in povečavanjem, boste morda pomislili, da je pristop SmugMug spletnega oblikovanja nekoliko zastrašujoč in celo včasih zahteven zaradi svoje ustaljene blokovne strukture. Hkrati bo postopek objave prve galerije fotografij trajal le nekaj minut, če se boste odločili za predlogo, ki jo sistem privzeto dodeli..

Da bi se lažje navadili na platformo, njeni razvijalci ponujajo informativne nasvete in priporočila za vsako fazo postopka spletnega oblikovanja. No, sistem je mogoče raziskati sam, vendar je tveganje za napako tudi v tem primeru veliko. Če želite prihraniti svoj trud in čas, se je smiselno držati priporočil, ki jih ponuja platforma. Tako boste lažje raziskali sistem in se hitreje navadili na njegovo nadzorno ploščo. Tu se boste počutili udobno v 2-3 urah dela v sistemu.

Na splošno je težko imenovati SmugMug intuitivnega ustvarjalca spletnih strani. Hkrati je videti vizualno preprosto. Pripravite se, da boste na nenavadnih mestih našli nekaj možnosti in se zaradi vmesnika počutite zmedeni. Za to obstaja le ena rešitev – le navadite se je.

Uvod

Hitrost in priročnost postopka prijave vas bosta napolnila z zaupanjem glede izbire platforme tik ob palici. Če se želite registrirati pri ustvarjalcu spletnega mesta, boste morali izpolniti spletni obrazec. Tu boste morali določiti svoje ime in priimek, e-pošto in geslo. Sistem vam bo ponudil tudi odgovor, ali boste svoje fotografije prodali po spletu. Odgovor bo vplival na privzeti nabor funkcij.

SmugMug začne preizkus

Takoj po postopku za prijavo boste morali izbrati predlogo. Ne bojte se narediti napačne izbire, saj sistem omogoča prehod na drugo temo, če to obstaja. Takoj, ko končate z izbiro predloge, lahko začnete nalagati fotografije in nadaljujte s prilagajanjem svojega spletnega mesta.

Skupno potrebujete nekaj minut, da se prijavite na platformo. Postopek ni samo hiter, ampak je tudi intuitiven in precej razumljiv za vsakega uporabnika. Ni vam treba biti profesionalec spletnega oblikovanja, če želite začeti z ustvarjanjem svojega spletnega mesta za fotografije tukaj.

Urejanje spletnega mesta

Zdaj, ko ste končali z ustvarjanjem računa SmugMug, boste lahko ponudili, da začnete svojo prvo galerijo. Po zaključku te naloge bo sličica galerije prikazana na domači strani. Torej, od začetka poskrbite za pravo fotografijo za naslovno stran.

Pri ustvarjanju galerije boste pričakovali, da navedete njeno ime in naložite toliko fotografij / videoposnetkov, kolikor projekt zahteva. Sistem poudarja pomembnost uporabe slik z visoko ločljivostjo, da bi galerija postala privlačen videz. Boljša kot je kakovost slike, bolj profesionalno bo videti vaše spletno mesto.

Takoj, ko bodo fotografije naložene, boste lahko dodali dodatno vsebino spletnega mesta, logotip naley projekta, prikazno ime in povezave na družabne medije, če obstajajo. Takoj za tem kliknite gumb “Prikaži moje spletno mesto”, da vidite rezultat. Če ste zadovoljni s trenutnim statusom projekta, lahko nadaljujete na naslednji korak – organizacijo fotografij. To ne bo težava zaradi integriranega Fotoorganizatorja fotografij. Omogoča vam upravljanje slik, galerij, map in nastavitev z uporabo tehnologija povleci in spusti.

Začetna stran SmugMug

Tako postopek prilagajanja spletnih strani SmugMug ne traja dolgo. Potrebujete le čas, da raziščete celoten nabor funkcij sistema, orodja, ki jih vsebuje, parametre, ki jih lahko nastavite tukaj. Vendar to sploh ni tako težko in dolgotrajno.

Gremo v živo

Ko ste končali s prilagajanjem spletnega mesta za fotografije / portfelj, ga shranite in prilagodite nastavitve skupne rabe – tako galerijske kot družabne. Nastavitve galerije omogočajo ustvarjanje in urejanje povezave med galerijo in mobilno aplikacijo ter kopiranje te povezave za skupno rabo spletnega mesta v obliki diaprojekcije s celozaslonskim zaslonom. Prav tako je mogoče povezavo vgraditi v kateri koli zunanji vir, da se omogoči dostop do projekta. Drug način, kako deliti svoj portfelj, je to storiti v računih družbenih omrežij ali tako, da ga pošljete komu drugemu.

Lastnosti & Prilagodljivost

Funkcijo SmugMug je treba analizirati z vidika primerne organizacije galerije, upravljanja vmesnikov in razpoložljivosti določenih nastavitev, kot so omejitve dostopa in prenosa, sprejemanje plačil itd. Priznajmo – graditelj spletnega mesta se zelo dobro spopada s temi nalogami. Da, vmesnik armaturne plošče je nekoliko zapleten, vendar je tukaj še vedno mogoče najti veliko koristnih možnosti.

SmugMug vizualni urejevalnik podpira funkcijo povleci in spusti. Dodate lahko nove bloke in druge elemente (meni, gumbi, fotografije, strani) na strani tako, da jih povlečete. Če ste nekaj ur delali v sistemu, boste lahko našli potrebne nastavitve in po potrebi uredili spletno mesto. Postopek je tukaj precej preprost. Na voljo so vam 4 kategorije možnosti, in sicer:

 1. »Naloži«, ki omogoča nalaganje fotografij v novo ali obstoječo galerijo;
  SmugMug Pregled
 2. »Organizirajte«, ki je upravitelj datotek, ki v svoji strukturi spominja na Windows Explorer ali Mac Finder. Tu lahko ustvarite nove mape fotografij in galerije ter dodate strani za svoje spletno mesto. Fotografije lahko urejate tudi (pridelek, barvni učinki), dodajte vodne žigove, podatke o lokaciji in SEO parametre (naslov, opis, ključne besede). Mogoče je nastaviti preglednost spletnih strani za iskalnike in dostop do njih (za vse, prek gesla ali za ročno izbrane registrirane uporabnike) v tem razdelku.
  SmugMug Pregled
 3. “Prilagoditi” ki omogoča dostop do nastavitev spletnih strani, predlog (jih lahko po potrebi spremenite), barvne sheme in bogata izbira možnosti v razdelku «Vsebina in oblikovanje», ki vsebuje največjo količino nastavitev, razdeljenih na 4 kategorije:
  SmugMug Pregled
  • »Vsebina«, ki omogoča dodajanje logotipa, menija, gumbov v družabnem omrežju, drobtine, galerije, ločene fotografije, gumbe, predstavljene dogodke, videoposnetke (Tu sta podprta YouTube in Vimeo), besedilo, zemljevidi, koledar, Googlov prevajalec itd. Na splošno je to razdelek s pripomočki;
  • “Tema” ki vsebuje nastavitve barvne sheme spletnega mesta. Uporabite lahko katero koli barvno shemo, ki je na voljo v razdelku, ali ustvarite svoj lastni dizajn z nastavitvijo barv, pisav, preglednosti, ozadja itd. Dodate lahko tudi svojo CSS kodo;
  • “Ozadje” ki omogoča izbiro ozadja spletnega mesta (podedovati s celotnega spletnega mesta, nič, fotografija, video, diaprojekcija);
  • »Postavitev«, ki omogoča nastavitev širine in višine spletnega mesta (dizajn je privzeto odziven), presledke in aktivirate stranske vrstice.
 4. “Prodaja” ki vsebuje informacije o zgodovini prodaje, dodajanje cenikov, popustov, paketov izdelkov (na primer več galerij za fiksno ceno), dogodki (kot je prodaja z veliko količino prednastavljenih parametrov). Tu je na voljo tudi točka »Branding«, ki vključuje nastavitve računa, varnostno politiko, sprejemanje plačil, statistiko in veliko drugih stvari, ki ne ustrezajo imenu te točke menija.

SmugMug Pregled

Poleg zgoraj opisanih možnosti lahko aktivirate / izključite bloke glave in noge in naredite svojo domačo stran neodvisno (druge nastavitve spletnega mesta ne bodo vplivale na to) in v meniju »Nastavitve« dodajte favicon, ki bo na voljo, ko vnesete nadzorno ploščo »Prilagodi«, ki jo najdete blizu gumba »Končano«. Ko je vklopljena »Neodvisna domača stran«, element »Domača stran« prezre prilagoditve in vsebinske bloke, dodane celotnemu spletnemu mestu.

To omogoča edinstveno in posebno domačo / ciljno stran, vendar nato doslednost v naslovu glave in navigacijo po preostalem mestu. Kar nas je zelo pritegnilo, je to, da je razdelek »Pomoč« vedno pri roki – preprosto morate aktivirati »?« se prijavite v zgornjem zgornjem kotu katere koli strani. Mimogrede, obstaja lep poučen video tukaj. Priporočamo, da si ga ogledate.

SmugMug Pregled

Možnosti SmugMug na prvi pogled so nedosledno in nelogično strukturirane. Pomemben razdelek je lahko sestavljen iz enega zavihka, ki ima samo nekaj potrditvenih polj. Vendar lahko povezani odseki ponujajo veliko povezav, ki omogočajo dostop do bogate raznolikosti drugih nastavitev. Nekatere sekundarne točke so označene v ločenih menijih in izgledajo zelo podrobno (na primer barvne sheme predloge, na primer), kar je precej čudno.

Če imate željo in ustvarjalen okus, lahko na spletni strani preživite dolge ure prilagajanju barv, pisav in velikosti posameznih črk, gumba ali črte. Večina ljudi tega z našega vidika ne potrebuje. Samo prezrite to pretirano prilagajanje. Izberite katero koli že pripravljeno predlogo in barvno shemo, dodajte galerije, nastavite dostop do njih in SEO parametre, povežite načine plačila in to je to. Tako izgleda najučinkovitejši scenarij uporabe SmugMug-a. Kakor koli že, tukaj sta resnično pomembni količina in kakovost fotografij. Osredotočite se na ta vidik.

Mobilne aplikacije

SmugMug ima uradne aplikacije za iOS / Android, ki omogočajo upravljanje spletnega mesta s pametnega telefona. Prav tako ima namenske aplikacije „Windows“ in Mac “, ki omogočajo nalaganje neposredno iz operacijskega sistema. To uporabniku omogoča, da kadar koli začne nalagati svoj računalnik. Če izgubite povezavo, se bo prenos znova zaustavil in nadaljeval, ko se bo povezava ponovno vzpostavila.

SmugMug Pregled

Vendar boste za to potrebovali Adobe ID. Ta vtičnik se prenese in namesti ločeno. Prenesete ga lahko v razdelku »Aplikacije« v vašem zasebnem profilu, kjer boste našli tudi podrobna video navodila o pravilni namestitvi. Priporočamo, da si ga ogledate. V nasprotnem primeru ne boste uganili, kako pravilno namestiti vtičnik. To je zapleten postopek.

Priročna organizacija fotografij

SmugMug Pregled

Sistem vam omogoča priročno organiziranje vseh naloženih slik v tematske zbirke. Poleg ustvarjanja in upravljanja fotogalerij in map lahko poskusite tudi z večjim upravljanjem fotografij prek aplikacije povleci in spusti. Če želite prilagoditi fotografije in njihove zbirke, morate vsaki sliki dodatno dodeliti naslove, ključne besede in napise. Poleg tega lahko naložene slike razvrstite po datumih, naslovih in drugih parametrih ter jih zasukate, nastavite barvne učinke, prilagodite sličice in izvedete druga dejanja.

e-trgovina

S SmugMug-om lahko nastavite svojo spletno trgovino da boste tam še naprej prodajali svoje fotografije. Tukaj lahko prilagodite cenike svojim potencialnim strankam, organizirate fotografije v tematske zbirke, prilagodite možnosti izbire fotografij za stranke (Tako lahko sami izberejo svoje najljubše posnetke ali prenesejo celotne zbirke).

Poleg tega lahko prodajate odtise in darilne bonove, prilagajate varnostne nastavitve in jih hranite na sistemskem strežniku. SmugMug ima nakupovalno košarico in možnosti nakupa. Upoštevajte, da ne glede na ceno, ki jo določite, boste izkoristili 85% morebitnega dobička. Funkcija e-trgovine omogoča ustvarjanje blagovne znamke za vaše fotografsko podjetje in ustvarjanje (nalaganje) edinstven logotip z dodajanjem vodnih žigov in digitalno trženje blagovnih znamk projektom, vključitvijo nakupovalnih vozičkov in izvedbo več različnih ukrepov e-trgovine za trženje imena vaše blagovne znamke.

Sistem omogoča sprejem globalnih valut za vsa zaključena naročila, vključno s CAD, USD, GBP, EUR, JPY, AUD, CHF, SEK, NZD, HKD in še več. Odvisno je, da izberete želeno vrsto valute, ko določite cene daril in tiskanja ter stroške prenosov. Pri transakcijah lahko zberete dobiček po elektronskih kanalih, omogočite zamudo dokazila in opravite končne spremembe pred pošiljanjem, pa tudi ustvarite cenike po meri za edinstvene posamezne galerije, ki bodo ustrezale potrebam vsake stranke.

SEO

Portfelji SmugMug so prijazni do SEO, saj sistem omogoča prilagajanje nastavitev in izpolnjevanje posebnih parametrov za povečanje razvrstitve vašega projekta v iskalnikih. Izdelovalec spletnega mesta ponuja več naprednih orodij za SEO, podrobne analitike in funkcije zbiranja statistik, s katerimi lahko spremljate pretok prometa na svoje spletno mesto in druge ključne parametre.

Integracija vtičnika Lightroom

SmugMug vam omogoča nalaganje, organiziranje in upravljanje fotografij v nekaj preprostih korakih. Če želite to narediti, uporabite vtičnik Lightroom, ki se samodejno sinhronizira z ustvarjalcem spletnega mesta. Lahka integracija pomaga ohraniti strukturo spletnega mesta in metapodatke SEO (vključno z naslovi, napisi in ključnimi besedami) popolnoma nedotaknjeno.

Shranjevanje in nadzor fotografij

Na vas je, da nadzorujete dostopnost in varnost svojih fotografij v spletu s prilagoditvijo možnosti skupne rabe. Določite lahko uporabnike, katerim lahko dodelite pravice dostopa, in rezervirate edinstvene dovolilnice za VIP uporabnike. SmugMug se ponaša z izboljšanimi možnostmi za shranjevanje fotografij v oblaku za zaščito slik na najboljši možni način. Ne glede na fotografijo, ki jo naložite, je podprta s storitvami Amazon Web Services.

Še več, vse slike lahko zaščitite z lastnimi avtorskimi pravicami. Kot lastnik fotografij se lahko odločite, kdaj nastaviti gesla za ločene slike ali galerije. Vidnost vseh predmetov in celo spletnih strani lahko popolnoma omejite samo na tiste uporabnike, ki imajo skupne povezave do galerije ali pa lahko te zbirke naredite popolnoma zasebne.

Možnosti skupne slike

Ko uporabljate SmugMug, lahko fotografije, portfelje, galerije in spletne strani delite prek družbenih omrežij (Facebook, Twitter, Google+ itd.). Uporabite lahko tudi integrirano brezplačno mobilno aplikacijo za prenos, urejanje, arhiviranje in skupno rabo slik na poti. Končno lahko svoje prijatelje in znance povabite, da dodajo nove fotografije, urejajo in upravljajo svoje portfelje v načinu v živo prek povezave za skupno rabo. Če želite povečati stopnjo interakcije uporabnikov, lahko na interaktivnih zemljevidih ​​omogočite, zmerjate in onemogočite tudi komentarje ter prikažete zemljepisne slike.

Funkcije za sodelovanje strank

SmugMug je eden tistih graditeljev spletnih strani, ki ima enega najbolj nagrajujočih sistemov. Platforma zagotavlja 100-odstotno jamstvo za zadovoljstvo tiskanja (tu je nujno potrebna visoka kakovost tiskanja) omogoča naročilo izdelkov in fotografij, ki jih ponujajo izkušeni tiskarski laboratoriji neposredno s vašega spletnega mesta, omogoči / onemogoči prodajo galerijskih izdelkov. Za svoje stranke lahko ustvarite tudi posebne ponudbe in darilne kartice ter jim omogočite nakup foto knjig, okvirjev in drugih pripadajočih dodatkov, ki jih nudijo priznani prodajalci.

Funkcija uvoza fotografij

Če že imate fotogalerije, objavljene in shranjene v Flickr, Amazon Drive ali DropBox, jih lahko uvozite v svoj račun SmugMug. Možnost spletnega uvoza vam omogoča to z minimalnimi naložbami časa in truda. Za dokončanje naloge niso potrebne nobene veščine kodiranja ali spletnega oblikovanja – želene fotografije lahko kopirate neposredno iz določenih storitev spletnega gostovanja. To je preprosto, hitro in brez težav.

SmugMug + Flickr

SmugMug je pred kratkim pridobil Flickr, ki je znatno povečal priljubljenost in funkcionalnost blagovne znamke platforme. S to integracijo je podjetje postalo najvplivnejša skupnost, ki je usmerjena na fotografe, saj ponuja močan element za zagon, upravljanje in promocijo fotografij / portfeljskih spletnih mest.

Na splošno je SmugMug močan ustvarjalec spletnih strani za fotografe. Da, nekoliko čudno, konsistenca armaturne plošče je grozna. Nekateri deli vmesnikov so videti, kot da so bili vzeti iz drugega sistema (kot smo vedeli, so iz stare različice SmugMug), čeprav je oblikovanje spletnega mesta za gradbenike zelo privlačno. Na te nianse se je mogoče navaditi. To kompenzira ergonomske pomanjkljivosti. Novorojenci bi SmugMug lahko smatrali zapleteno. Vendar je funkcionalnost storitve neverjetna in vsekakor jo je vredno preizkusiti.

Oblikovanje & Predloge

Naložene fotografije in nastavitve galerije so pomembne pri delu s SmugMug-om. Številka in oblika predloge sta tu drugotnega pomena. Graditelj spletnih strani se tako ne more pohvaliti s številnimi, še posebej kdaj v primerjavi s svojimi konkurenti storitve všeč Zenfolio. Sistem ponuja 8 visoko kakovostnih gotovih predlog (da bi dobili vseh 26 modelov, morate nadgraditi na načrt »Power«). O modelih SmugMug ni nič impresivnega, vendar izgledajo precej moderno, kar je všeč večini uporabnikov.

Te predloge so potrebne, da vaše fotografije dajejo privlačen videz. 90% vsebine vašega spletnega mesta bo sestavljeno iz fotografij. Sprva morajo pritegniti pozornost uporabnikov. Oblikovanje enotnosti tukaj ni veliko pomembno, čeprav boste lahko prilagodljivo prilagodili zahtevane predloge.

Za prilagoditev zasnove morate v zgornjem meniju nadzorne plošče izbrati razdelek «Vsebina in oblikovanje». Tukaj boste lahko dodali nove bloke vsebine, na primer logotip, delo z ozadjem (nastavite video, diaprojekcijo, hitrost predvajanja itd.). Prav tako lahko spremenite barvno shemo spletnega mesta in postavitev (raztegljiva ali fiksna širina), nastavite vrednost prostora v slikovnih pikah in širino odsekov znotraj osnovnih blokov. Prav tako je mogoče aktivirati levo in desno stransko vrstico ter dodati poljubno kodo HTML ali CSS v kateri koli blok. Poleg tega lahko spremenite zasnovo armaturne plošče, tako da izberete barvno shemo.

SmugMug Pregled

Ne glede na omejeno število predlogov, prihajajo do različnih vrst portfelja. Nekatere predloge na primer prikazujejo celozaslonski prikaz fotografij, kar dobro deluje pri majhnih portfeljih, ki vsebujejo odtise z visoko ločljivostjo, ki jih boste ponudili v prodajo. Druge predloge pa so zasnovane in strukturirane na najboljši način za prikaz zbirk, bogatih s fotografijami, da ustvarijo vtis vašega dela.

Najpomembneje pa je, da večina predlog vsebuje značilnosti obeh vrst predloge, ki delujeta kot medij med njimi. Sistem omogoča preklapljanje med predlogami na kateri koli stopnji postopka spletnega oblikovanja. Ko naložite fotografije, si lahko ogledate predogled svojega projekta, da razumete, kako bo izgledal po objavi.
Predloge SmugMug se samodejno optimizirajo za ogled mobilnih naprav – privzeto so odzivne. Ne glede na to, katero napravo boste izbrali za ogled teme, bo sistem predlogo prilagodil svoji velikosti in ločljivosti.

SmugMug Pregled

Izločite lahko kateri koli dodani blok in nastavite njegovo strukturo, poravnavo, nabor elementov, velikost in obliko ikon, barvo itd. Število in značaj nastavitev zaslona bloka sta odvisna od njegove vrste.

S SmugMug-om je enostavno ustvariti spletno galerijo ali trgovino s fotografijami. Zasnovo in strukturo vsake galerije lahko ločeno prilagodite v razdelku «Videz». Izberete lahko slog galerije (kolažna pokrajina, SmugMug, dnevnik, portret kolaža, sličice, diaprojekcija), naslovnico, pravila razvrščanja fotografij, podatke o fotoaparatu, imena datotek in omogočite funkcije zemljevida. Prav tako je mogoče nastaviti največjo količino predstavitve fotografij (do 5000), nanesite vodni žig in aktivirajte gumbe za prenos fotografij.

Na splošno je SmugMug glede kakovosti predloge in nastavitev videti precej lepo. Tu je vseh potrebnih orodij, čeprav postopek prilagajanja ni tako prijeten – tu je veliko čudnih odtenkov. Tukaj je enostavno zagonetno, če se odločite za eksperiment. Toda ne skrbite, če naredite kaj narobe – vse spremembe lahko preprosto zavržete in se vrnete na zadnjo shranjeno točko.

Pomoč strankam

Možnosti za podporo strankam SmugMug niso ravno vsestranske in obsežne, vendar je razpoložljiva baza znanja vsekakor vredna pozornosti. Če želite poiskati odgovore na svoja vprašanja in videti, kaj lahko platforma ponudi v zvezi s pomočjo, si oglejte spodnje rešitve in funkcije, navedene spodaj:

 • Center za podporo – SmugMug prihaja z zmogljivim in informativnim podpornim centrom, ki ponuja bogat nabor vrhunskih referenčnih materialov. Vsa navodila so razdeljena na kategorije, ki jih je precej enostavno iskati. Obstaja tudi priročna možnost filtra za iskanje, ki omogoča iskanje potrebnih materialov z zagotavljanjem poizvedbe v ustreznem razdelku.
 • Kanal YouTube – platforma ima svoj YouTube kanal, ki obsega več video vadnic. Prvoligaši pomagajo obvladati osnove dela z ustvarjalcem spletnih strani. Kanal se redno posodablja.
 • Podpora po e-pošti – podporni junaki sistema so na voljo prek e-pošte 24/7/365 in tako so pripravljeni odgovoriti na vsa vprašanja in rešiti vsa vprašanja, ki jih naročnike zanima.
 • Klepet v živo – Naročniki računa „Portfolio“ in „Poslovni“ lahko izkoristijo možnosti pogovorov v živo, ki jih sistemski strokovnjaki ponujajo med običajnimi urami v ZDA. Storitev ne ponuja zunanjih virov, njen odzivni čas pa je običajno manjši od 30 ali manj, odvisno od obsega vstopnic.
 • Skupnost uporabnikov – SmugMug se ponaša z močno skupnostjo uporabnikov, ki ponuja več virov, vadnic, člankov in drugih virov informacij, ki so na voljo v naslednjih razdelkih: Blog, dogodki, SmugMug Films in Forum. Tako je podpora strankam storitve na precej lepi ravni. Obstaja tudi ločen oddelek za povratne informacije o izdelku. To je uradna stran z zahtevki za funkcije, na kateri lahko uporabniki izpolnijo poseben spletni obrazec za posredovanje svojih predlogov ali zahtev po izdelkih.

Načrti & Cene: Koliko stane SmugMug?

Po registraciji v sistem boste dobili 14 dni za preizkus. SmugMug nima brezplačnega načrta. Vsi računi imajo neomejeno shranjevanje fotografij in videoposnetkov. Za profesionalne fotografe je res kul funkcija, da lahko naložijo sliko do 210 MegaPixelsov ali 150 MB. Izplačani načrti so naslednji:

 • Osnovni (48 USD na leto) – neomejeno nalaganje fotografij, popolna prilagoditev »Domače strani«, galerije, strani in mape, zaščitene z geslom;
 • Moč (72 USD na leto) – 21 dodatnih predlog, dodajanje HTML / CSS kode, zaščita z desnim klikom na slike, možnost povezovanja lastne domene;
 • Portfelj (180 USD na leto) – galerije, optimizirane za e-trgovino, izpolnjujejo naročila WHCC, Bay Photo, Loxley in EZPrints, prodajajo fotografije in video, uporabljajo vodne žige, določajo ceno na celotnem mestu (zadrži 85% pribitka);
 • Pro (360 USD na leto) – ustvarite kupone po meri, pakete in dogodke. cene posameznih galerij ali slik z različnimi ceniki, skupinske galerije v okviru prireditev, ponudba embalaže z darilom in odposlane blagovne znamke.

SmugMug Pregled

Po našem mnenju je SmugMug vreden denarja, ki ga boste plačali za izbrani načrt. Žal najcenejši načrt ne omogoča povezovanja lastne domene. To je resna pomanjkljivost.

Lepe ponudbe se začnejo z načrtom “Power”. Funkcionalnosti, ki jih zagotavljajo plačani načrti, so pametno ločene: tu ni nesmiselnih omejitev, medtem ko količina ponujenih možnosti prihaja do zvišanja cen. Priznajmo: 72 dolarjev na leto je cenovno ugodna cena za profesionalne fotografe, ki želijo dobiti izbrano domeno vrhunskega portfelja. Če želijo s prodajo fotografij narediti velik dobiček, naj izberejo načrt »Portfolio« ali »Pro«. Samoumevno je, da se bo vloženi denar kmalu poplačal.

SmugMug Pregled zaključka

SmugMug je impresiven ustvarjalec spletnih strani za fotografe. Da, med pregledovanjem na posebni armaturni plošči sistema dajemo poudarek, vendar je še vedno mogoče v enem dnevu raziskati in razumeti vse njegove nianse. Ko govorimo o zahtevnosti sistema, namiguje na njegovo primerjavo z drugi gradbeniki spletnih strani. Ta storitev se od njih zelo razlikuje. Novorojenci pa morda sploh ne bodo opazili vseh zgoraj opisanih odtenkov samo zato, ker ne poznajo drugih sistemov, ki bi jih lahko primerjali s SmugMug-om. Zato je vprašanje zahtevnosti tukaj dokaj relativno.

Kar zadeva funkcionalnost, storitev popolnoma ustreza vsem zahtevam nalog, ki jim je namenjena in še več. Spletna mesta galerije SmugMug izgledajo osupljivo. To je tisto, kar je res pomembno. Izvedljivi so tudi stroški načrtov. Ali je SmugMug vreden naložbe? Vsekakor je, še posebej, če si prizadevate ustvariti bogat portfelj za vaše osebne ali poslovne potrebe in želite, da je uspeh.

Ustvarite spletno mesto BREZPLAČNO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map