Pregled BlueVoda

Pregled Bluevoda


BlueVoda – je ustvarjalec spletnih strani za uporabnike z brez veščin kodiranja. Programska oprema je na voljo kot brezplačen prenosni paket. Pomaga pri ustvarjanju prijavnih in srednje velikih projektov iz nič. Uporabniki bodo v intuitivnem urejevalniku dobili nabor osnovnih orodij za razvoj spletnih strani. Kljub temu, da je graditelj spletnih mest sprva brezplačen, ga boste morali zagnati skupaj s strežniško rešitev VodaHost, ki je plačana.

Programska oprema je lahko dobra možnost za netehnike, ki želijo v 30 minutah ustvariti spletno mesto, ki je pripravljeno za uporabo. Vendar pa je storitev videti precej zastarela s svojimi staromodnimi predlogi in HTML 4.01. Nekateri lahko hrepenijo po naprednejši možnosti, če upoštevamo veliko možnosti SaaS na trgu. BlueVoda težko nadomešča a profesionalni spletni oblikovalec čeprav morda še vedno deluje pri nekaterih manjših projektih.

Prednosti in slabosti

Če morate ustvariti preprosto enostransko spletno mesto ali večstranske projekte z osnovno strukturo in funkcionalnostjo, je BlueVoda morda dobra rešitev. Odlikuje ga preprost urejevalnik s funkcijo povleci in spusti, poleg osnovnih možnosti e-trgovine. Če pa boste potrebovali večjo prilagodljivost pri prilagajanju in oblikovanju, se raje odločite za vse rešitve v enem Wix.

Pros BlueVoda:
Proti BlueVoda:
&# x2714; Zmogljiv urednik – sam urejevalnik je precej enostaven za uporabo. Ima dovolj funkcionalnosti, da ustvari osnovno strukturo strani z naborom temeljnih elementov. The tehnologija povleci in spusti vam omogoča, da spletna mesta oblikujete prazno v največ 30 minutah.
&# x2714; Preprosta integracija – BlueVoda ponuja več možnosti integracije. Na primer, lahko uporabite nekatere aplikacije za predvajanje in predvajanje videoposnetkov, vključno z YouTubom in Flash Playerjem. Poleg tega obstaja možnost povezave nekaterih funkcij PayPal.
&# x2714; Brezplačno je – licenca je kljub različici brezplačna za uporabo.
&# x2718; Zastarela tehnologija – sistem deluje v različici HTML 4.01, seznam predlog pa je zelo zastarel.
&# x2718; Izdaja gostovanja – Spletna mesta BlueVoda lahko gostite na strežnikih VodaHost. To je del njihovega sodelovanja. Tukaj je glavna slabost načrtovanih cen.
&# x2718; Omejena prilagoditev – ne bi smeli pričakovati kopice elementov strani in blokov. Izdelovalec spletnega mesta izgleda zelo omejeno v smislu prilagajanja in orodij za spletno oblikovanje.
&# x2718; Podpora samo za operacijski sistem Windows.

Zaradi tega je BlueVoda težko dokončati z naprednejšimi in najsodobnejšimi platformami za gradnjo spletnih strani, čeprav morda še vedno pride v poštev..

Za kaj je dobro??

BlueVoda ne moremo priporočiti za dolgotrajne projekte. Programska oprema je dobra za uporabnike, ki želijo pridobiti nekaj veščin za spletno gradnjo brez nič stroškov. Mogoče bi bila odlična rešitev za eksperimentiranje z različnimi orodji, ustvarjanje bodočega spletnega zaslona ali upravljanje spletnih mest v testnem načinu. Če nameravate ustvariti dober ugled na spletu in komunicirati s ciljno publiko, si oglejte najnovejšo programsko opremo.

Enostavnost uporabe

BlueVoda ni medij v brskalniku. To pomeni, da morate najprej prenesti programsko opremo in jo namestiti v napravo. Uporabniki morajo upoštevati, da je programska oprema, ki jo je mogoče naložiti, namenjena le za urejanje spletnih strani. Ne ponuja gostovanja ali brezplačne domene za razliko od nekaterih drugih platform. Z drugimi besedami, dejansko dobite preprost urejevalnik spletnih strani, ki morda ni tako preprost, kot se zdi od začetka. Upoštevajte, da je platforma trenutno na voljo samo za uporabnike sistema Windows.

Uvod

Na prvi stopnji morate prenesti zip datoteko z zadnjo različico ustvarjalca spletnega mesta z uradnega spletnega mesta. Postopek traja manj kot minuto. Naslednja faza vključuje preprost postopek preverjanja. Za vstop v urejevalnik boste potrebovali ključ. Če želite dobiti ključ, morajo uporabniki samo navesti e-pošto in geslo.

Bluevoda Uvod

Sistem bo samodejno ustvaril pozdravno pismo s povezavo za potrditev. Nato boste z aktivacijsko kodo preusmerjeni na stran. Vnesite kodo v prostor in vnesite graditelja spletnega mesta.

Spletni urejevalnik

Ko vstopite v urejevalnik, se vam zdi, da uporabljate starejšo različico sistema Microsoft Office. Vmesnik je videti skoraj enako. Tu imamo na levi strani vsa glavna orodja. Vključujejo nekatere elemente strani, možnosti integracije, območja z besedili, galerije, svetlobna polja itd. Kliknite element, ki ga potrebujete in prikazan bo na strani.

Spletni urejevalnik Bluevoda

Našli boste tudi izbirnike barv na osnovi mreže, raztrgajoče se orodne vrstice itd. Vse je videti zelo zastarelo, pa tudi zasnovo elementov. Dobra novica je, da je oblikovanje s programom BlueVoda zelo enostavno. Če želite spremeniti element, dvokliknite nanj, da spremenite velikost pisave, sloge, barve, ozadja itd.

Gremo v živo

Dobra novica je, da ima graditelj spletnih strani preprosto možnost FTP. Omogoča vam enostavno prenašanje vseh datotek spletnega mesta in namestitev na VodaHost strežnik. Kot smo že omenili, BlueVoda sam ne zagotavlja gostovanja ali domen. Boste morali ravnajte ločeno.

Lastnosti & Prilagodljivost

O značilnostih ustvarjalca spletnih strani ni veliko povedati. Gotovo je enostaven za uporabo in ima nekaj orodij, s katerimi bo projekt nekoliko bolj zanimiv. Vendar glede prožnosti ne naredi dobrega celotnega vtisa.

Video integracija

Predvajalniki videoposnetkov in možnosti pretakanja lahko obiskovalce ohranijo. Programska oprema je lahko integrirana z večjimi storitvami za pretakanje in predstavnostmi medijev, razen YouTube, QuickTime, Flash in RealPlayer. Na seznamu na levi stranski vrstici preprosto izberite želeno storitev, jo postavite na stran in dvokliknite za takojšnjo namestitev.

Možnosti e-trgovine

Ne predstavljamo si situacije, ko bi BlueVoda morda uporabili za izdelavo digitalne trgovine. Kljub temu platforma ponuja izhodiščne možnosti integracije za e-trgovino. Funkcija je osredotočena predvsem na vhodno funkcijo PayPal. Vse, kar potrebujete, je, da dodate zahtevani gumb in ga konfigurirate. Tu imamo gumbe »Dodaj v košarico«, »Podari«, »Kupite zdaj« in nekatere druge gumbe.

Možnosti e-trgovine Bluevoda

Če želite omogočiti funkcijo, morate v meniju z nastavitvami povezati vsako možnost z veljavnim računom PayPal. Upoštevajte, da te funkcije ne bodo dovolj za ustvarjanje popolnoma funkcionalne digitalne trgovine, saj ni ustreznega sistema za upravljanje izdelkov in drugih bistvenih tehnologij.

Urejevalnik logotipov

Funkcija pomaga povečati prepoznavnost spletnega mesta z logotipom po meri. Z naprednimi nastavitvami lahko dobesedno spremenite poravnavo besedila in velikost pisave v meje besedila, sloge gradientov itd. Slaba novica je, da kljub formatu ne morete prenesti svojega logotipa.

Urejevalnik logotipov Bluevoda

Urejanje kode

Če boste imeli dovolj sreče, da boste imeli dobro izkušnjo s kodiranjem, boste lahko svoje spletno mesto naredili nekoliko bolj edinstveno in privlačno. Platforma ponuja več načinov za dodajanje lastnih kosov kode. Podpira programske jezike HTML, JC in ActiveX. Preprosto izberite ustrezni vsebnik za urejanje lastnosti ali dodajanje novih skript.

Urejanje kode Bluevoda

Orodja za spletni dizajn

BlueVoda ima zbirko predlog, ki jih je mogoče uporabiti kot temeljni model za spletno stran. Uporabniki jih lahko spremenijo ali prilagodijo z možnostmi, ki jih posreduje urejevalnik. Če pa pogledate te predloge, jih skoraj ne boste želeli uporabiti. Zdi se, kot da so vsi obtičali v preteklosti. Zastarela zasnova je v vsaki postavitvi videti skoraj enako. Poleg tega ni kategorij predloge.

Podpora strankam Bluevoda

Edino orodje za nekaj manjših sprememb v samem spletnem urejevalniku. Ponuja nekaj osnovnih orodij za oblikovanje za spreminjanje ozadja strani, barve elementov, slogov, pisav itd. Uporabniki ne bodo mogli uporabljati načina predogleda za mobilne naprave. To je še ena velika pomanjkljivost.

Pomoč strankam

Platforma nima možnosti takojšnje podpore. To pomeni, da ni na voljo nobenega klepeta v živo ali telefonske podpore, pa tudi ni sistemov za izdajo vozovnic. Vse kar lahko računate je obsežen center za pomoč z različnimi članki in vodniki, zbirka video vadnic in lokalni forum s precej aktivnim članstvom. Tam lahko najdete nekaj koristnih niti, pa tudi ustvarite svoje teme z opisanimi težavami ali težavami.

Načrti & Cene: Koliko stane BlueVoda?

Kot veste, je BlueVoda popolnoma brezplačen graditelj spletnih strani. A je res tako? No, dokler ne boš moral iti s spletnim mestom v živo. Kot smo že povedali, je programska oprema v glavnem spletni urejevalnik. To ni rešitev, ki je vse v enem Wix, na primer.

Poleg tega ga boste prisiljeni uporabljati skupaj z izdelki VodaHost, ki vključujejo tudi spletno gostovanje. Cena se začne pri 7,95 USD na mesec, ki vsebuje neomejeno pasovno širino in prostor na diskih ter neomejeno domeno za upravljanje in objavo. Slaba novica je, da boste morali sami urediti nastavitev.

Zaključek pregleda BlueVoda

BlueVoda je ustvarjalec spletnih strani iz preteklosti. Bolj je podobna retro platformi za ljudi, ki želijo eksperimentirati z različnimi strukturami spletnih strani in modeli, z ničelnimi stroški. To bo dobra ideja tudi za začetnike, ki želijo razviti svoje veščine gradnje spletnih strani v realnem času.

Če pa želite ustvariti dolgotrajen projekt in promovirati svojo blagovno znamko v spletu, se raje odločite za bolj funkcionalno in prilagodljivo platformo.

Brezplačno ustvarite spletno mesto

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map