Pregled BigCommercea

BigCommerce – SaaS rješenje za izgradnju internetskih trgovina i prodaja digitalne i fizičke robe na webu. Platforma je sebi dala ime, a znatno je jednostavna za upotrebu s izborom prilagođenih značajki e-trgovine i dobro dizajniranim predlošcima. U isto vrijeme, dolazi s alatima za tržište i promociju vaše internetske trgovine uz pametne mogućnosti web razvoja za iskusnije korisnike s dobrom tehničkom pozadinom..


Unatoč činjenici da platforma tvrdi da je dizajnirana za korisnike bez sveobuhvatnih vještina web dizajna i razvoja, neki korisnici imaju razne pritužbe u vezi s ograničenjem tema, cjenovnom politikom i nedostatkom poboljšanih značajki za upravljanje digitalnim trgovinama.

U ovom posebnom pregledu nećemo samo provjeriti neke značajke platforme, već ćemo definirati jesu li te negativne tvrdnje istinite. Naučit ćete što možete očekivati ​​u pogledu složenosti i drugih mogućih spoticanja na putu za početak prodaje proizvoda putem Interneta s BigCommerceom.

1. Jednostavnost upotrebe

BigCommerce je platforma utemeljena na oblaku s nizom instrumenata za brigu o njihovoj robi, upravljanje proizvodima i narudžbama, korištenje analitičkih alata itd. Sa ove točke gledišta, usluga je prilično jasna i jednostavna. Za taj postupak nisu potrebne posebne vještine. Do započnite sa vlastitom internetskom trgovinom ispočetka morat ćete provesti nekoliko jednostavnih koraka:

Korak 1 – Prijavite se

Prijavite se. U ovoj fazi trebate samo navesti naziv svoje trgovine, kao i neke osobne podatke. Postavkama nema potrebe baviti se od samog početka.

2. korak – Uđite u nadzornu ploču

Pritiskom na gumb “Kreiraj moju trgovinu sada”, odmah ćete biti premješteni na stranicu pomoću nadzorne ploče sa svim značajkama prikazanim na jednom mjestu. Što se tiče upravljačke ploče, izgleda prilično intuitivno, s jednostavnim dizajnom koji vam omogućava pristup bilo kojem potrebnom odjeljku za upravljanje narudžbama, pregled prometa na web mjestu i statistiku itd..

Nadzorna ploča Bigcommercea

Još jedna dobra vijest je da ćete prema zadanim postavkama imati popis uzoraka proizvoda. Svaki proizvod dolazi s nizom različitih parametara. Možete dodati doslovno sve, od slika, videozapisa i oglasnog prostora do pravila pametnih proizvoda. Na primjer, ako kupac potroši više od 150 USD, dobiva besplatnu dostavu.

Korak 3 – Upotrijebite upravljačku ploču

Nakon što se naviknete na funkcionalnost platforme, možete početi raditi s upravljačkom pločom. Ovdje možete pregledati proizvode i kupce, kao i pregledati opću statistiku trgovine dodirivanjem ikone glavne trgovine. Sustav će vas obavijestiti o svim ažuriranjima i najnovijim izmjenama od vaše posljednje posjete.

Kupci nadzorne ploče Bigcommercea

Sustav olakšava rad sa sadržajem. Jednostavno kliknite odjeljak “sadržaj” da biste dodali nove slike i fotografije proizvoda, ažurirali opise, izmijenili ili dodali nove tekstove, objavljivali postove blogova itd. Postavke će vam omogućiti postavljanje postupka naplate, konfiguriranje platnih sustava, rad s instaliranim aplikacijama i dodavanje -ons, itd. Marketinški dio je dobar za kreiranje novih programa vjernosti, prilagođenih promocija, kupona i drugih stvari koje će povećati promet u vašoj trgovini.

Korak 4 – “Pokreni” svoju trgovinu

Čim završite s predpodešavanjem, možete pritisnuti tipku “start” i otići na mrežu sa svojom spremnom digitalnom trgovinom..

Kao što vidite, početak je prilično jednostavan. Međutim, u ovom trenutku prestaje jednostavnost upotrebe BigCommerce-a. Postavljanje vašeg digitalnog dućana moglo bi predstavljati poteškoće čak i ako je novi okvir platforme također poznat kao matrica. Ne-tehničarima će biti vrlo teško prilagoditi dizajn. Ovdje vam je potrebna pomoć profesionalnih web dizajnera.

Iako je pristup API-ju lakši u usporedbi s drugim e-commerce specijalizirane platforme. S druge strane, ta činjenica zadržava više prostora za prilagodbu, jer će neki možda smatrati prilagođene predloške malo ograničenima. Više o ovom u nastavku.

2. Značajke & savitljivost

BigCommerce još je jedna od najbržih e-commerce platformi dostupnih na webu. Omogućuje brzo djelovanje web stranice, što je svakako važno u smislu konkurencije. Osim osnovnih opcija digitalnih trgovina, sustav se može pohvaliti i naprednim integracijskim mogućnostima, marketinškim i promocijskim rješenjima, dostupnošću dodataka i još mnogo toga..

Osnovne značajke e-trgovine:

 • Knjižnica proizvoda – BigCommerce olakšava pregled i postavljanje popisa proizvoda sa samo nekoliko klikova. Popis olakšava praćenje broja robe, brzo preuzimanje nove, ažuriranje vitalnih parametara i postavljanje fleksibilnih pravila o proizvodu, ovisno o vašim marketinškim strategijama.
  Proizvodi nadzorne ploče Bigcommerce
 • dostava – platforma je implementirala nove tehnologije kako bi se osigurala brza i sigurna pošiljka. Od ovog trenutka korisnici mogu postaviti FedEx za citati za dostavu osim UPS-a, DHL-a i nekih drugih usluga isporuke. Upravljačka ploča ima poseban odjeljak za postavljanje podataka o pošiljci i inventara. Međutim, sustav je relativno nov. Možda će vam biti teško preurediti pojedinosti pošiljke u slučaju da želite promijeniti način isporuke ili tvrtku. Istovremeno trebate osigurati da su točne informacije prikazane na stranici proizvoda.
 • SEO i marketing – korisnici ne bi trebali očekivati ​​puno u pogledu SEO postavki. Izgledaju prilično osnovno. Možete uređivati ​​naslovnu stranicu i opis, kao i modificirati dobni URL proizvoda. Također postoji prostor za navođenje meta ključnih riječi.
  Marketing nadzorne ploče BigcommerceS druge strane, imate sva potrebna sredstva od višekanalnih marketinških strategija do oglasa na društvenim mrežama. Omogućit će vam da poboljšate lojalnost kupaca. Promotivni alati olakšavaju stvaranje novih oglasnih kampanja s posebnim popustima, personaliziranim ponudama.
 • Naplata – BigCommerce nudi različite mogućnosti integracije s glavnim platnim sustavima za obradu plaćanja. Oni uključuju PayPal, Stripe, Square ili Amazon Pay. Navedeni načini plaćanja mogu se integrirati bez dodatnih troškova ili naknada. Ako želite ponuditi fleksibilnije korisničko iskustvo, trebali biste biti spremni platiti. Primjerice, integracija Braintree za kreditne kartice dodatno će vas koštati 2,9% za svaku transakciju plus 0,30 USD bez troškova prijevoza ili PDV-a. S druge strane, BigCommerce vam omogućuje promjenu valuta, naknada za otpremu itd.

Dodatne značajke i dodaci:

 • Provjeri – osim integracije načina plaćanja, platforma ima i neke pristojne značajke plaćanja. Oni uključuju dijeljenje društvenih medija kako bi kupci mogli objaviti proizvod ili kupiti putem svojih Facebook računa. Istovremeno, stranici možete dodati naprednu bočnu traku s poboljšanim opcijama pretraživanja pomoću filtra, veličine, kategorije itd. To rezultira boljim angažmanom korisnika, iako će za postavljanje bočne trake biti potrebna profesionalna pomoć u dizajniranju web stranica. Još jedna dobra vijest je da vlasnici prodavaonica mogu ručno konfigurirati porezne stope i naknade. S druge strane, informacije morate ažurirati svaki put kada dodate novi proizvod ili ažurirate postojeći.
 • Prodaja putem više kanala – platforma se može integrirati s različitim tržištima, kao i s prodajnih mjesta za prodaju fizičke robe. BigCommerce promovira kvadratno POS rješenje. Ima obilje bitnih značajki. Međutim, ako se odlučite za POS platformu, ona će obraditi sve vrste plaćanja fizičku i internetsku. Trebate dvaput razmisliti da li vam to zapravo treba. BigCommerce olakšava prodaju putem društvenih medija omogućujući vam postavljanje vlastite Facebook trgovine kao i označavanje proizvoda objavljenih na Instagramu.
  Pregled BigCommercea
 • integracije – korisnici mogu birati između preko 600 dodataka koji su dostupni za integraciju u njihove digitalne trgovine. Pronaći ćete sve što je potrebno za Google Analytics ili Glew za detaljno izvještavanje putem Live Chat i ZenDesk kako biste odmah kontaktirali svoje kupce. Trgovina se može integrirati s CRM ili veleprodajnim B2B rješenjima.

Unatoč takvoj svestranosti i fleksibilnosti, sustav redovito prima pritužbe svojih korisnika. Neki kupci smatraju da je popis značajki malo ograničen. Kažu da je uglavnom dobar za male i srednje trgovine s nedovoljnom funkcionalnošću za veća i složenija tržišta. Pa, sustav se stalno mijenja i dolazi s nadogradnjama ili poboljšanjima. To znači da možemo očekivati ​​da će neke druge inovacije zadovoljiti potrebe korisnika.

3. Dizajni

Broj tema:125
Besplatni predlošci:&# X2714; DA (7)
Plaćene teme:140- $ $ od 250
Odgovarajući dizajn:&# X2714; DA
Poredaj po djelatnostima:&# X2714; DA
Uređivanje CSS koda:&# X2714; DA

BigCommerce nudi šablone šablona za svoje nove trgovce. Oni se razlikuju od Blueprint tema jer dolaze sa sučeljem “klikni na klik”. Glavna prednost je mogućnost izmjene ili izmjene predložaka bez ručnog kodiranja. Korisnici mogu mijenjati veličine slike, fontove, boje itd.

Jednim pogledom na dostupne teme jasno je kako će izgledati vaša buduća digitalna trgovina. Platforma se ne može pohvaliti ogromnom raznolikošću izgleda koji su spremni za upotrebu. Sveukupno je između 125 tema koje možete odabrati. Svaka tema dolazi s različitim stilovima, što znači malo više varijacija.

Sve su predloške podijeljene između besplatnih i plaćenih. Međutim, dostupno je samo 7 od 125 predložaka bez ikakvih troškova. Ostatak se kreće od 140 do 250 dolara, što nije toliko isplativo kao što bi neki mogli očekivati. S druge strane, svi predlošci odgovaraju i pružaju pristup CSS / HTML-u kad god trebate prilagoditi web mjesto. U ovom slučaju trebat će vam dobre vještine kodiranja i web dizajniranja.

Prilagodba teme Bigcommercea

Predlošci šablona izgledaju prilično stilski. Štoviše, sve teme se lako prilagođavaju. Na primjer, naišli ste na predložak dućana za sportsku odjeću koji vam se jako sviđa. Promjena u knjižaru teško će biti izazov. Loša vijest je da sve predloške dolaze bez uvlačenja i povlačenja, što je velika promašaj. Ako želite premjestiti objekte, zamijeniti dijelove ili ukloniti elemente, trebat će vam zasebna integracija.

Uređivač tema omogućuje vam rad samo sa stilovima i bojama. Kako bi nadoknadio nedostatak intuitivnog uređivača tema, platforma nudi različite načine pregleda kako bi provjerio kako vaša web lokacija izgleda na pametnim telefonima, tabletima ili prijenosnim računalima s različitim dimenzijama zaslona.

4. Podrška kupcima

BigCommerce obavlja sjajan posao u pogledu korisničke podrške. Nudi više kanala za održavanje kontakta uz ogroman sustav baza znanja i internetska zajednica uvijek spremna pružiti ruku.

Korisnici mogu koristiti neke od tipičnih načina za trenutno kontaktiranje stručnjaka za podršku. Oni uključuju:

 • Live Chat.
 • Telefon.

Međutim, neki korisnici kažu da te metode nemaju smisla kada je pitanje prilično komplicirano. Neki kupci ne cijene dugo visiti na telefonu dok čekaju odgovor. Iz tog razloga, odlučivanje za bazu znanja BigCommerce moglo bi biti bolje rješenje. Uvodi detaljne vodiče, video zapise, vodiče za podučavanje i još mnogo toga, uz internetske forume.

5. Politika cijena

Ako se još uvijek ne možete odlučiti odgovara li vam BigCommerce ili ne, možda ćete imati koristi od 15-dnevnog besplatnog probnog razdoblja i istražiti njegove značajke i funkcionalnost u stvarnom vremenu. U tom slučaju ne morate davati nikakve osobne podatke ili podatke o kreditnoj kartici. Jednostavno pritisnite tipku “pokusna proba” i napravite svoju prvu digitalnu trgovinu.

Ako vam sve najbolje odgovara, ponudit će vam se odabir između četiri različita plana. Svaki paket zahtijeva mjesečne naknade u skladu s cjenovnom politikom. U isto vrijeme, imate mogućnost uštede do 10%, ako plaćate godinu dana unaprijed. Zvuči kao dobra ponuda. No, ne preporučujemo plaćanje tijekom cijele godine, osim ako niste 100% sigurni da platforma zadovoljava vaše zahtjeve.

Planovi su sljedeći:

 • Standardni plan cijene 29,95 USD mjesečno s neograničenom širinom pojasa, proizvodima za dodavanje i pohranu. Dobro je za male trgovine s prihodima koji ne prelaze 50 000 USD godišnje.
 • Plus plan koštalo je 79,95 USD mjesečno sa značajkama segmentacije kupaca i napuštenom štednjom kolica. Dobro je za srednje trgovine s prihodima koji ne prelaze 150 000 USD godišnje.
 • Pro plan koštala 249,95 USD mjesečno. Paket dolazi s prilagođenim SSL-om, Google recenzijama i još mnogo toga. Pogodno za trgovine sa prihodima koji ne prelaze 400 000 USD godišnje.
 • Poduzeće – individualno prilagođeno rješenje za velike tvrtke s velikim količinama i prihodima od prodaje. Cijene ovise o vrsti i složenosti poslovanja.

6. Za i protiv

BigCommerce se rangira prilično visoko u usporedbi s drugim popularnim platformama eCommerce. Donosi hrpu osnovnih značajki pokrenuti čvrstu internetsku trgovinu. Sustav se razvijao tijekom godina pružajući jednostavnije načine brige o zalihama trgovine, kao i tržište i promocija vaše web lokacije. Međutim, neke ocjene grešaka i pritužbe još uvijek se održavaju. Krajnje je vrijeme da istaknemo sve glavne hitove i promašaje koje je isporučio BigCommerce.

Pros:
Cons:
&# X2714; Jednostavan za upotrebu od samog početka.
&# x2714; Spremne predloške za odaziv.
&# X2714; Preko 600 dodataka i integracija.
&# X2714; Proširene mogućnosti kupnje, naplate i otpreme.
&# X2714; Opsežna baza znanja.
✘ Ograničeni besplatni predlošci.
Up Postavljanje složenih web stranica.
✘ Malo previše prisebno.

7. Natjecatelji

BigCommerce je uspio preuzeti vodeće mjesto u svojoj niši zahvaljujući nekim očitim prednostima i fleksibilnosti. U isto vrijeme nastaju neke druge sjajne platforme za e-trgovinu s velikim mogućnostima, koje ih čine bolje alternative BigCommerceu.

BigCommerce vs ShopifyBigCommerce vs Ecwid

Usporedite i usporedite sve dostupne opcije kako biste odabrali instrument koji ima sve potrebno za ispunjavanje vaših projektnih zahtjeva.

Zaključak

BigCommerce je očito vodeći sustav košarica koji korisnicima omogućuje izradu svojih digitalnih trgovina ispočetka bez stručne pomoći. Dolazi s jednostavnim administrativnim značajkama jer nedostatak naprednog uređivača tema može biti izazov za ne-tehničare. Platforma brodi prošireni aplikacijski ekosustav sa 600+ aplikacija spremnih za integraciju.

S druge strane, sustav bi mogao izgledati previše skupo za manje trgovine, dok poduzeća mogu popuniti ograničenu količinu naprednih značajki e-trgovine. Unatoč svim mogućim padovima, BigCommerce je još uvijek jedno od najboljih open-source rješenja.

Isprobajte BigCommerce odmah

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map