Mozello pregled

Mozello – DIY izrađivač web stranica, koji pruža bezbroj mogućnosti prilagodbe dizajna. Budući da je proizvod male softverske tvrtke Blumentals Solutions sa sjedištem u Latviji, sustav zadovoljava potrebe korisnika koji nemaju znanje o kodiranju, ali imaju veliku želju za pokretanjem web stranica za poslovnu ili osobnu upotrebu.


Kao freemium usluga, Mozello omogućuje izradu i upravljanje web stranicama gotovo bez ikakvih troškova u najkraćem mogućem roku. Projekti izgrađeni na platformi odgovaraju i ne zahtijevaju duboko prilagođavanje kako bi se istaknuo impresivan dizajn i dostojna funkcionalnost. U isto vrijeme korisnici mogu primijeniti svoje znanje kodiranja za fleksibilnije prilagođavanje dizajna. Izrađivač web stranica podrazumijeva elegantnu krivulju učenja, pružajući izvanredno iskustvo u izradi web stranica, kako početnicima, tako i stručnjacima za web dizajn.

Među najimpresivnijim značajkama graditelja web stranica, ima smisla spomenuti višesatnu podršku, integrirani eCommerce motor, opsežne blogging i SEO mogućnosti. Želite li saznati više o sustavu? Krajnje je vrijeme da se odmah pregleda!

1. Jednostavnost upotrebe

Mozello je alat za pravljenje web stranica koji se lako koristi i ne treba puno vremena da se istraži i testira. Prijava za sustav zahtijeva samo nekoliko pojedinosti: e-poštu, lozinku, željeni URL i vrstu web lokacije. Odmah nakon što navedete željene podatke za prijavu, sustav će zatražiti da odaberete dvije vrste web mjesta koje želite stvoriti – standardnu ​​web stranicu ili web trgovinu. Ako odaberete prvu mogućnost, dodatno ćete odrediti vrstu web stranice koja vam je potrebna, bilo da je to osobna web stranica, blog, odredišna stranica itd..

Mozello urednik

Čim završite s izborom, morat ćete navesti naziv svoje web stranice ili robnu marku. Konačno ćete biti preusmjereni na stranicu za odabir predloška na kojoj ćete moći odabrati jednu od dostupnih tema za daljnju prilagodbu (kasnije je možete promijeniti bez gubitka sadržaja). Ovo će vas odvesti do samog graditelja web stranica. Sada, sve što vam je potrebno za izgradnju vaše web stranice je vaš sadržaj. Postavke personalizacije su jednostavne i dobro organizirane. Cijeli postupak postavljanja web stranice traje samo nekoliko minuta i uopće nije kompliciran.

Mozello podržava ugrađeno uređivanje, ali ne nudi standardne mogućnosti povlačenja i ispuštanja. Svoj sadržaj možete preurediti promjenom stilova izgleda i dizajna, ali ne možete promijeniti položaje pojedinih elemenata. Ovo ograničenje omogućuje korisnicima Mozella da mijenjaju predloške u bilo kojem trenutku bez probijanja web mjesta.

2. Značajke & savitljivost

Uređivač web mjesta za izradu web stranica je prilično intuitivan, ali korisnicima koji se prvi put mogu činiti to je prilično komplicirano. Kad ga počnete istraživati, shvatit ćete da je to sasvim logično i razumljivo – svi su elementi ovdje na svojim mjestima, dok su svi odjeljci dostupni na alatnoj traci s lijeve strane zaslona. Također je moguće mijenjati i uređivati ​​izgled vaše web stranice u uređivaču.

U odjeljku “Stranice” moći ćete birati između nekoliko vrsta stranica koje ćete dodati na svoju web stranicu. Svaka vrsta stranice ima svoje unaprijed postavljene postavke. Pogledajmo neke od ovih stvari:

Naslovnica ili Posebna stranica. Ova vrsta stranice ima niz unaprijed određenih izgleda koji se mogu prebaciti bilo kada. Svaki blok sadržaja na stranici je prilagodljiv – možete mijenjati kopiju, slike, dodavati razne widgete, ali i ubrizgati vlastite isječke HTML koda. Međutim, te blokove ne možete preurediti – oni su fiksirani na platnu.

Mozello uređivač stranica

Blog ili vijesti. Sam Mozellov urednik bloga je ugodan i funkcionalan. Tu možete dodati medijske datoteke, isječke koda, tablice i druge vrste datoteka. Možete objaviti svoj post odmah ili ga spremiti bez objavljivanja. Nažalost, ne postoji način da zakažete svoje postove. Isto tako, ovdje ne postoji opcija podrške za više autora. Blog Mozello dolazi s izvornim sustavom komentiranja, ali možete postaviti i DISQUS jednostavnim upisom svog korisničkog imena u odgovarajući okvir..

Urednik bloga Mozello

Katalog ili trgovina. Mozello ima vlastitu platformu e-trgovine. Naravno, to nije tako bogato značajkama i intuitivno Shopify ili Volusion, a ipak vam omogućuje da organizirate svoje artikle organizirane, upravljate svojim narudžbama, kreirate katalog proizvoda, kategorizirate proizvode i prikažete ih u najpovoljnijem svjetlu, prilagodite košaricu, postavite jezike i načine dostave, navedete dostupne vrste valute, navedite parametre plaćanja i poreza, postavite marketinške i SEO značajke itd.

Mozello e-trgovina

Internetska trgovina neće biti tako velika u usporedbi s onima stvorenima u specijaliziranih sustava e-trgovine, ali sigurno će odgovarati vašim standardnim potrebama e-trgovine. Cijeli proces razvoja web trgovine može potrajati i do 20 minuta, što je stvarno brzo i impresivno.

Višejezična podrška. Ovo je, vjerojatno, jedan od najistaknutijih najvažnijih načina izrade web stranica. Iako sustav ne nudi integrirane alate za automatsko prevođenje, korisnici i dalje mogu odabrati jezik na kojem žele da podržavaju njihove web stranice. Odmah nakon toga moći ćete dodavati sadržaj, izrađivati ​​i upravljati stranicama na odabranim jezicima. Posjetitelji web stranice, sa svoje strane, imaju priliku odabrati jezik koji bi željeli vidjeti na web mjestu.

Ubrizgavanje koda. Mozello omogućuje integraciju koda. Ako ste svjesni HTML, CSS, JavaScript itd., Možete to znanje koristiti za umetanje kodova u web stranice, ugraditi YouTube i Vimeo videozapise, mape, tablice i druge elemente. To će sigurno poboljšati izvedbu vaše web stranice.

optimizacija pretraživača. Web stranice Mozello dobro su organizirane za tražilice. Graditelj web stranica nudi osnovne SEO mogućnosti i marketinške alate. Ovdje je moguće postaviti web stranicu favicon i glavne parametre. Sustav vam omogućuje integriranje Google Analyticsa kako biste mogli pratiti parametre izvedbe na svojoj web lokaciji.

Dodaj Ons. Kad radite s Mozellom, možete integrirati dodatne dodatke u projekt. Zapravo, izbor dodataka svodi se na tri elementa. To su Obavijesti o kolačićima (koriste se za informiranje posjetitelja web stranica o korištenju kolačića), Gumbi za dijeljenje (koriste se za dodavanje gumba za dijeljenje svakoj web stranici) i Engaga (koristi se za pokretanje marketinških kampanja, prikupljanje e-poruka i stvaranje skočnih prozora).

Voljeli bismo da Mozello ima popis značajki na početnoj stranici. Sve gore spomenute osobine morali smo otkriti sami. Sve u svemu, skup značajki alata za izradu web stranica nije baš impresivan i bogat. Dovoljno je za pokrivanje glavnih zahtjeva za web dizajn, ali sigurno nije dovoljno kada je riječ o dubljoj prilagodbi web stranica.

3. Dizajni

Broj tema:48
Besplatni predlošci:&# X2714; DA
Odgovarajući dizajn:&# X2714; DA
Poredaj po djelatnostima:&# X2714; DA
Uređivanje CSS koda:&# X2714; DA

Kolekcija Mozello predložaka je prilično impresivna, mada, ovdje nećete pronaći mnogo dizajna. Trenutno graditelj web stranica nudi 48 predložaka, od kojih su svi u potpunosti prilagodljivi i 100% prilagodljivi. Predlošci nisu podijeljeni u kategorije na temelju niša kojima pripadaju, ali lako možete pronaći dizajn koji će zadovoljiti vaše trenutne potrebe. Predlošci Mozello bit će temelj za vašu osobnu ili poslovnu web stranicu.

Postoji mogućnost pregleda koji vam omogućuje detaljno istraživanje potrebnih predložaka prije nego što ih odaberete. Uz to, sustav omogućuje promjenu predložaka bez gubitka sadržaja u bilo kojoj fazi procesa web dizajna. Za što bolju prilagodbu programeri mogu iskoristiti opciju Custom Code.

Premium korisnici mogu umetnuti dodatni kôd u odjeljak Head. Iz perspektive korisnika koji ne štedi tehnologiju, Mozello predloške su jedva prilagodljive – u najboljem slučaju možete mijenjati postavke boja, sheme fontova i izgled. Mozello nudi veliki izbor gotovih shema boja kako bi se korisnicima izbjeglo neusklađivanje boja.

Mozello Dizajni

Što se tiče uređivanja putem mobilnih uređaja, sustav ne dopušta promjenu mobilnog prikaza vaše web stranice. Ne postoji integrirana aplikacija za uređivanje mobilnih uređaja i to je ozbiljan nedostatak graditelja web stranica.

4. Podrška kupcima

Mogućnosti korisničke podrške za Mozello prilično su minimalističke. Postoji opsežna baza znanja, gdje možete pregledati odjeljak FAQ koji pruža pristup tematskim kategorijama s najpopularnijim pitanjima koje korisnici susreću prilikom rada sa sustavom.

Za one korisnike koji ne mogu pronaći odgovore na svoja pitanja, usluga nudi mogućnost kontaktiranja tima za podršku putem e-pošte. Ako vam je potrebna hitna pomoć, moguće je iskoristiti značajku chata uživo dostupnu na web mjestu svakodnevno. Sve u svemu, Mozello korisnička podrška osnovna je ali informativna.

5. Politika cijena

Mozello je web stranica za izradu internetskih stranica. To znači da možete stvoriti račun i besplatno objaviti svoju web stranicu i držati je slobodnom onoliko dugo koliko želite. Da biste iskoristili napredne značajke sustava, morat ćete nadograditi na jednu od njegovih plaćenih pretplata. Besplatne web stranice prikazuju Mozello vezu i objavljuju se na poddomeni (sitename.mozello.com). Besplatne web stranice uključuju e-trgovinu i omogućuju vam dodavanje i prodaju do 10 stavki.

Mozello cijene

Da biste povećali prostor za pohranu na 50 GB, uklonili Mozello vezu i povezali prilagođeno ime domene, morate birati između Premium (7 USD mjesečno naplaćuje se godišnje; 9 USD mjesečno naplaćuje se kvartalno) i Premium Plus (14 USD mjesečno plaća se godišnje) , Plati 17 USD tromjesečno). Premium plan dizajniran je za male trgovine s do 30 artikala, dok pretplata na Premium Plus omogućava prodaju neograničenih proizvoda.

Ako želite postaviti malu web trgovinu, Mozello bi mogao biti odlična opcija – za samo 7 dolara mjesečno dobit ćete lijepo web mjesto s košaricom. Ali ako želite stvoriti poslovnu stranicu, blog ili portfelj, ima smisla pogledati konkurenciju. Na primjer, s Weeblyom, možete graditi i objavljivati ​​web stranicu bez oglasa za samo 4 dolara mjesečno.

6. Za i protiv

Mozello je simpatičan graditelj web stranica koji početnicima i profesionalcima omogućuje izradu različitih vrsta web stranica. Međutim, prilikom testiranja i pregledavanja sustava naišli smo na jake i slabe točke koje je svakako vrijedno napomenuti kako biste ih svjesni.

Pros:
Cons:
&# X2714; Integrirana platforma za e-trgovinu – jednostavno upravljanje internetskim trgovinama.
&# X2714; Opcija bloganja.
&# X2714; Višejezična podrška.
&# X2714; Predloženi predloški.
&# X2714; Lijepa usluga korisničke podrške.
Nedostatak značajke povlačenja i ispuštanja.
✘ Nedovoljne mogućnosti prilagodbe dizajna.
✘ Nema korisničke podrške za upravljanje.

Zaključak

Mozello je simpatičan graditelj web stranica za samostalne programere i iskusne korisnike. Jednostavan je za upotrebu, pristupačan i vrlo brz – i na radnim površinama i na mobilnim uređajima. Sustav ima mnogo dobrih karakteristika koje može ponuditi svojim korisnicima. Ovo je vrijedno rješenje za one koji traže jednostavan alat za pokretanje osobne web stranice ili robusne digitalne trgovine. Značajke bloganja i e-trgovine proizvođača web mjesta više su nego dovoljne, dok značajka podrške na više jezika jednostavno ne može ostaviti ravnodušnim većinu web dizajnera. Isto se odnosi i na opcije za korisničku podršku, uređivanje koda i razumnu cjenovnu politiku, što apsolutno dolazi do skupa značajki sustava.

No Mozello nije u potpunosti prepun značajki i mogućnosti prilagođavanja dizajna. Nemoguće je stvoriti potpuno personalizirano web mjesto sa sustavom, čak i ako to želite. Nedostatak funkcije povlačenja i ispuštanja donekle otežava postupak web dizajna, što može predstavljati probleme početnicima koji nemaju dovoljno vještina kodiranja.

Sve u svemu, Mozello nam se jako sviđa jer volimo tvrtke koje stvari jednostavno čine. Međutim, graditelj web stranica gubi temelj na takvim platformama kao što su Wix, uKit i Weebly u nekim aspektima, ali ipak postoje mnogi ljudi koji traže upravo ono što nudi. Tradicionalno, toplo preporučujemo da sami provjerite izrađivača web mjesta jer se naše mišljenje može razlikovati od vašeg. Nakon što ste to provjerili – u komentare ostavite nekoliko redaka! Sretna izgradnja stranica.

Isprobajte Mozello odmah

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map