Kinsta pregled

Kinsta – je upravljana WordPress gostovanje rešitev predstavljena leta 2013. Zasnovana je za lastnike spletnih strani, ki iščejo stabilen in varen dom za svoja spletna mesta WP. Razen osnovnih funkcij in orodij platforma omogoča naročnikom koristi tudi od infrastrukture, ki jo vzdržuje Google. Z drugimi besedami, lahko uporabljate Google Cloud Platform, medtem ko je Kinsta sama Google priporoča ponudnik gostovanja.


Podjetje ponuja več načrtov, ki bi lahko bili videti nekoliko dražji kot v povprečju. Vendar pa zagotavljajo dovolj varnosti, zmogljivosti in prilagodljivosti za spletna mesta, ki jih poganjajo WordPress. Ne bi smeli biti strokovnjak za WP, da bi začeli s Kinsta. Ponudnik gostovanja zagotavlja hiter čas nalaganja strani in uporablja vse najnovejše tehnologije za zmanjšanje tveganja izpadov.

Ali je platforma dobra? Ali je treba skriti spotike ali težave, ki jih je treba upoštevati? Ta pregled je osvetliti vse vidike uporabe gostovanja rešitve Kinsta. Ostani na vezi.

1. slabosti in slabosti

Kinsta trdi, da kljub načrtu ponuja brezhibno spletno mesto. Gostiteljska platforma se ponaša z dobrim časom uptime in visoko hitrostjo nalaganja spletnih strani. Na voljo je z bogatim naborom funkcij, čeprav nekatere težave in slabosti preprečujejo, da bi bil popoln ponudnik gostovanja WordPress.

Kinsta Pros:

 • Dobro delovanje – Kinsta je pokazal odlične rezultate med zadnjim odzivom strežnika DNS, ki je dosegel 10 od 10 s povprečnim rezultatom 179 ms. Še boljše je, kot priporoča Google 200ms.
 • Blizu Perfect Uptime – platforma zagotavlja 99,9% stopnje nadgradnje, ki se je decembra 2018 pokazala 100%.
 • Enostavnost uporabe – medtem ko WordPress sam po sebi ni najlažji CMS, Kinsta ponuja toliko funkcij, kolikor je potrebnih, da bi bil postopek gradnje hiter in preprost tudi za novorojenčke. Uporabniki lahko preklapljajo med različnimi različicami cPanela in dodajajo nove vtičnike, preizkušajo spletno mesto ali delajo z nastavitvami z uporabo uprizoritve z enim klikom. Hkrati lahko ustvarite nov račun v nekaj sekundah, medtem ko nastavitev ali prehod WP komajda predstavlja izziv.
 • Samodejne varnostne kopije WordPressa – za varnostne kopije spletnih strani vam ni treba skrbeti, čeprav je ročno upravljanje še vedno na voljo. Na nadzorni plošči so na voljo podrobne statistike in varnostne kopije zapisa z datumom in drugimi pomembnimi informacijami.
 • Gostovanje, optimizirano za e-trgovino – Kinsta vam omogoča gradnjo E-trgovina prijazna spletna mesta in ponuja funkcije zunaj tradicionalnih WooCommerce brezplačen vtičnik WordPress.

Podpora strankam je tudi precej usposobljena, čeprav obstaja nekaj napak, ki nam ne dovolijo, da jo vključimo na seznam profesionalcev Kinsta. Poglejmo še nekaj drugih pomanjkljivosti:

Kinsta slabosti:

 • Brez telefona – to morda ni kritično vprašanje, saj poleg ogromne baze znanja in številnih vodnikov storitev ima napreden sistem vozovnic, ki zagotavlja takojšen stik. Strokovnjaki za podporo se običajno odzovejo v največ 40 sekundah poleg funkcije Live Chat in Intercom.
 • Cene – nekatere uporabnike bodo morda že od začetka preplavile cene načrtov. Če pa se potopite globoko v funkcije, ki jih prinašajo, stroški skorajda ne bodo več zmedeni.
 • Pomanjkanje gostovanja po e-pošti – Kinsta ne ponuja povezanega gostovanja po e-pošti, kar pomeni, da boste morali iskati storitve tretjih oseb.

Po drugi strani Kinsta priporoča nekatere cenovno ugodne možnosti gostovanja e-pošte, ki jih lahko uporabniki sami postavijo. Platforma priporoča na primer G Suite. Primerno varianto boste našli z lahkoto. Zdaj pa preučimo značilnosti gostovanja, uspešnost, cene in druge pomembne vidike, da boste jasno razumeli, ali je vredno biti pozoren ali ne.

2. Funkcije gostovanja

Kinsta je bogata z lastnostmi. Lastniki spletnih strani bodo imeli dobesedno vse, kar potrebujejo za namestitev ali selitev na že obstoječa spletna mesta WP. Platforma posveča veliko pozornosti svoji prilagodljivosti, varnosti in zmogljivosti. Poleg tega lahko uporabniki Kinsta presežejo osnovne instrumente gostovanja.

Kinsta armaturna plošča

Google Cloud Platform

Omenili smo že, da je Kinsta gostiteljska platforma, ki jo priporoča Google. Zaradi tega dejstvo podjetje izstopa od drugih ponudnikov gostovanja, optimiziranih za WordPress. Dobite popoln dostop do Googla Cloud, ki ga uporabljajo vodilne platforme, kot so Snapchat, Coca-Cola ali Spotify.

Kinsta kot del Googlove platforme v oblaku ponuja fleksibilno infrastrukturo gostovanja s strežniki v 20 različnih delih sveta, vključno z Azijo in Evropo.

Izboljšana zmogljivost s samodejnimi optimizacijami podatkovnih baz MySQL

Odlična funkcija za tiste, ki uporabljajo WordPress CMS. Platforma uporablja ločen izoliran zabojnik za vaše spletno mesto, ki temelji na WP. Vsak vsebnik ima poleg samodejne optimizacije baze podatkov poleg dodatnih MySQL primerkov za zagotovitev stabilne in brez napak strani.

Sistem je omogočen tedensko, da prepreči okvare podatkovne baze MySQL. Nastavitve vam ni treba upravljati ročno. Funkcija je omogočena in v postopku samodejno.

Deluje na naslednji način:

 1. Postopek optimizacije se samodejno zažene vsak teden.
 2. Zazna in odpravi morebitne napake pri zagonu baze podatkov.
 3. Če sistem ne more odpraviti napake, se obvestilo pošlje tehnični podpori in sistemskim administratorjem.

Kot rezultat, funkcija zagotavlja vašo stran WordPress zdravje in stabilno delovanje.

Več varnosti z avtomatiziranim ponovnim zagonom varnostnih kopij PHP

Če bi se različica PHP zaradi kakršnega koli razloga spustila, jo boste verjetno morali znova zagnati iz zadnje varnostne kopije ročno z nadzorne plošče. Kinsta je postopek samo 100-odstotno avtomatizirala zahvaljujoč lastnosti samozdravljenja.

Z drugimi besedami, sploh ne boste opazili, kdaj se lahko vaš PHP pokvari. Sistem ga samodejno znova zažene. Če je težava preveč zapletena, da bi orodje z njo moglo ravnati, se sysadmin obvesti o ročnem popravljanju.

Samodejno varnostno kopiranje

Platforma kljub načrtu obravnava samodejno varnostno kopiranje. Vsak uporabnik bo lahko izkoristil funkcijo. Vendar bodo uporabniki vhodnega načrta imeli možnost uporabe storitve samo v prvih 14 dneh, medtem ko višji paketi ponujajo to funkcijo za daljše obdobje.

Za upravljanje storitve morate samo na nadzorni plošči in vstopiti v razdelek Varnostno kopiranje. Tam lahko izbirate med razpoložljivimi paketi, ki vključujejo:

 • Dnevne varnostne kopije.
 • 6-urne varnostne kopije.
 • Vsako uro varnostne kopije.

Ne glede na to, kaj izberete, storitev samodejno upravlja platforma. Poleg tega si lahko vsak dan v realnem času ogledate podatke o varnostnem kopiranju, brez prenosa.

Storitev uprizoritve z enim klikom

Funkcija je odlična za uporabnike, ki želijo preizkusiti svoja spletna mesta pred uvajanjem. Z drugimi besedami, uprizoritev vam omogoča, da preizkusite nove vtičnike in integracije, preden jih dodate v svoj projekt v živo. Storitev omogoča prilagajanje in urejanje kod, pripomočkov, aplikacij in dodatkov, da se zagotovi njihovo nemoteno delovanje v stanju.

Dodatna orodja: predpomnilnik spletnega mesta, SSL, PHP Engine itd.

Poleg edinstvenih funkcij Kinsta platforma ponuja tudi široko paleto dodatnih možnosti, ki so zelo koristne, kadar koli morate izboljšati ali prilagoditi svoje spletno mesto:

 • PHP Engine – uporabniki lahko prosto preklapljajo med različnimi različicami PHP, ki so na voljo Če imate tehnične težave ali se preprosto želite vrniti na prejšnjo različico, vam platforma omogoča, da znova zaženete svoj PHP motor, da odpravite napake v povezavi ali druge napake..
 • SSL – brezplačno potrdilo SSL je del vsakega načrta Kinsta. Poleg tega se vam ni treba ukvarjati z ročnimi preusmeritvami, saj bo funkcija HTTPS Force samodejno usmerila vaš promet v različico spletnega mesta, zaščitena s SSL.
 • Analytics – sistem omogoča sledenje vseh podatkov, potrebnih iz podrobnih statističnih podatkov o spletnem mestu, ki jih omogoča orodje za spremljanje PHP, do pasovne širine, najvišjih zahtev po pogledih ali bajtih, GEO in IP, predpomnilnika in še več.

Brezplačne funkcije

Vsi načrti vključujejo brezplačen CDN poleg SSL-ja in nekaterih drugih osnovnih možnosti, uporabniki bodo cenili vsaj 1 brezplačno selitev spletnega mesta, s katero boste lahko z ničelnimi stroški preselili obstoječi spletni projekt, ki ga poganja WP. Druga brezplačna funkcija vključuje popoln dostop do vrhunske storitve DNS, ki uporabnikom omogoča upravljanje lastnih zapisov o conah. Uporabniki dobijo 1 premium DNS mesto za vsako namestitev. Z drugimi besedami, število namestitev je enako številu Premium DNS spotov, ki jih dobite.

3. Zmogljivost

Hitrost nalaganja spletnega mesta: Kinsta trdi, da ima eno najboljših hitrosti nalaganja med drugimi ponudniki gostovanja, optimiziranih za WordPress. Nedavni testi so pokazali povprečno 495 ms. Stopnja se močno zanaša na lokacijo spletnega mesta.

Kinsta Uptime

Z drugimi besedami, uporabniki iz Bangalore ne bi smeli pričakovati enake hitrosti nalaganja kot na primer v Nemčiji. Tukaj je tabela hitrosti po delih sveta, da bodo stvari nekoliko bolj jasne. Prav tako lahko sami preverite hitrost nalaganja spletnega mesta. Samo ugotovite, kje gostuje spletno mesto in nato uporabite eno od brezplačnih orodij, ki so na voljo, Pingdom, na primer.

Severna Amerika575 ms
Sydney2,03 s
Japonska1000 ms
Sao Paulo1000 ms
Nemčija222 ms
UK175 ms

Kinsta uporablja napredno strojno opremo in ima nameščene podatkovne centre in strežnike na 20 različnih lokacijah po vsem svetu. Poleg tega platforma uporablja instrumente za povečanje hitrosti s pomočjo tehnologij, kot so PHP 7, Ngnix, LXD in druge programske rešitve za izboljšanje hitrosti spletnega mesta in splošne učinkovitosti.

Stopnja neaktivnosti: ponudnik gostovanja zagotavlja 99,9% uptime stopnje za vsakega svojega uporabnika. Nekateri morda to ne predstavljajo nič drugega kot razkazovanje. Vendar so rezultati decembra 2018 pokazali dobrih 100% podaljšanja. Za zagotavljanje odličnih rezultatov Kinsta uporablja lastno mrežo orodij za spremljanje in sledenje, s katerimi se vsako minuto preverja s časom uptime.

4. Varnost

Platforma naredi veliko v smislu varnosti. Uporablja LXC in LXD poleg Google Cloud Platform, kar omogoča, da so uporabniški računi in spletna mesta WordPress izolirani. Takšen pristop ima za posledico boljšo absorpcijo napadov DDoS ter preprečevanje drugih tveganj in kibernetskih groženj.

Omenili smo že samodejne varnostne kopije, ki izboljšajo tudi splošno varnost spletnega mesta. Dodatna varnostna sredstva so naslednja:

 • Šifrirano SSH & SFTP povezava – zagotavlja varen in varen dostop do spletnega mesta. Funkcija je na voljo skupaj z BREZPLAČNIM šifriranjem SSL.
 • Omejitve vključevanja – ta se v glavnem nanaša na vtičnike, ki lahko vsebujejo potencialno tveganje zlonamerne programske opreme. Kot vsi vemo, bi se morali lastniki spletnih mest odločiti za zaupanja vredne razvijalce vtičnikov, ko uporabljajo WordPress. Kinsta vam preprečuje, da bi se odločili za škodljive in potencialno tvegane aplikacije.
 • Preprečevanje napadov – dodatna varnostna sredstva vključujejo ukrepe za zmanjšanje tveganja za DDoS in hekerske napade. Vključujejo blokiranje, GeoIP in še več.
 • Hack Fix Feature – Kinsta zagotavlja čiščenje po krajih, da odstrani zlonamerne kode in obnovi spletno mesto z varnim dostopom.

Platforma spremlja celotno omrežje spletnih mest in nikoli ne daje projektov, ki jih poganjajo nepodprte različice PHP

5. Podpora strankam

Podpora strankam je ena najmočnejših strani Kinsta. Čeprav nima telefonske številke, lahko uporabniki še vedno takoj stopijo v stik s pomočjo funkcije Live Chat. Hkrati je tu integriran pripomoček Intercom.

Uporabniki lahko spremljajo svojo zgodovino klepetov, da bi našli težavo, ki jo potrebujejo. Okno ostane odprto, tudi če brskate po drugih razdelkih in orodjih, kar je precej priročno. Podporna skupina je na voljo vsak dan.

Na voljo je tudi kup aktualnih člankov v Kinsta blog poleg ogromne platforme Baza znanja. Zajema različne vidike obrazcev za nastavitev SSL certifikata in selitve spletnega mesta WordPress na nasvete za povečanje učinkovitosti spletnega mesta in obnovo po nesrečah.

5. Cenovna politika

Kinsta ponuja 10 paketov, ki so na voljo. Načrti zunaj paketa Enterprise 4 omogočajo strankam, da se obrnejo na skupino za podporo, da ustvarijo individualno prilagojen načrt, odvisno od njihovih potreb. Vse razpoložljive ponudbe smo razdelili v tri glavne kategorije: osnovne, poslovne in podjetniške. Vsi načrti vključujejo brezplačno SSL in CDN storitev. Platforma zagotavlja 30-dnevno vračilo denarja.

Osnovni načrti:

 • Zaganjalnik – stane 30 dolarjev na mesec, vključno z 1 namestitvijo WordPressa in 10 GB prostora za shranjevanje.
 • Pro – stane 60 dolarjev na mesec, vključno z dvema namestitvama programa WordPress in 20 GB prostora za shranjevanje

Poslovni načrti:

 • Posel 1 stane 100 USD na mesec s 5 namestitvami WP in 30 GB prostora na disku.
 • Posel 2 stanejo 200 dolarjev na mesec z 10 namestitvami WP in 40 GB prostora na disku.
 • Posel 3 stane 300 dolarjev na mesec z namestitvijo 20 WP in 50 GB prostora na disku.
 • Posel 4 stanejo 400 dolarjev na mesec s 40 namestitvami WP in 60 GB prostora na disku.

Načrti podjetja:

 • Podjetje 1 stane 600 dolarjev na mesec s 60 namestitvami WP in 100 GB prostora na disku.
 • Podjetje 2 stane 900 dolarjev na mesec z 80 WP namestitvami in 150 GB prostora na disku.
 • Podjetje 3 stane 1200 dolarjev na mesec s 120 WP namestitvami in 200 GB prostora na disku.
 • Podjetje 4 stane 1500 dolarjev na mesec s 150 WP namestitvami in 250 GB prostora na disku.

Kinsta ima a ločena ponudba za neprofitne organizacije in zagotavlja 15% popust na vsak načrt za spletne strani, ki jih zaženejo cerkve, dobrodelne skupnosti itd. Poleg začetnega popusta lahko neprofitne organizacije računajo tudi na 15% znižanje cen v primeru predplačniškega paketa. Vsak neprofitni član dobi 60-dnevno brezplačno preizkusno različico.

Spodnja črta

Kinsta je dober WordPress gostitelj s kopico naprednih funkcij in tehnologij za izboljšanje delovanja spletnih strani. Platforma še zdaleč ni poceni. Uporabniki lahko najdejo bolj dostopne alternative. Vendar je to verjetno edina pomanjkljivost. Kmalu boste našli hitrost nalaganja in hitrosti nalaganja iste stopnje poleg napredne tehnične podpore za preprečevanje kibernetskih groženj in naknadno čiščenje.

Če povzamemo, je Kinsta lahko dobra vrednost za denar, ki ga zaračuna, če upoštevamo sodelovanje s platformo Google Cloud, intuitivno nadzorno ploščo in preprosto uglaševanje spletnih strani, rešitve za strežnike, optimizirane za e-trgovino, in izboljšanje splošne učinkovitosti.

Začnite s Kinsta

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map