Hostinger pregled

Hostinger – je moćan, zaštićen i pouzdan pružatelj usluga web hostinga. Pokrenuta 2004. godine, postala je prava elektrana za više od 29 milijuna korisnika smještenih u više od 170 različitih zemalja. Platforma ističe neke glavne prednosti koje korisnicima olakšavaju stvaranje novog web projekta s potpunom slobodom.


Iz tog razloga, Hostinger brodi do tisuću novih kupaca koji se svakodnevno prijavljuju na platformu. Ova činjenica dokazuje da je tvrtka uspostavila pravi pristup. Međutim, stvarno vrijedi obratiti pažnju? U ovom ćemo pregledu naglasiti neke od ključnih prednosti i nedostataka, kao i detaljnije proučiti značajke koje on nudi.

1. Za i protiv

Hostinger donosi set neograničenih mogućnosti izvan okvira. S jedne strane, dobro je za one koji traže sveobuhvatno hosting rješenje, osim velike brzine, snažnog rada, naprednih sigurnosnih sredstava itd. S druge strane, ne jamči da će vaša web stranica ostati na mreži. Dakle, koji su ključni nedostaci platforme?

Profesionalci hostinga:

 • Usporedno jak Uptime većinu vremena – Usluga je prilično dobra u pružanju jakog produžetka većine vremena. Nije savršeno uzimajući u obzir da se neki prekidi praćeni u rujnu 2018. smanjili na 99,89%, što nije dobro. S druge strane, prosječna stopa je 99,98%. što je dobro.
 • Vrijeme za učitavanje stranice – Stopa je od vitalne važnosti pri uspostavljanju visoke razine korisničkog iskustva. Hostinger može dobro funkcionirati pokazujući prosječno vrijeme učitavanja stranica 385 ms. U isto vrijeme, tvrtka ima poslužitelje smještene u različitim vrstama svijeta, uključujući Europu, posebno Veliku Britaniju, Sjedinjene Države i Aziju. Vrijeme učitavanja je uvijek stabilno ako se smatra vezom od 1000 Mbps.
 • Jednostavnost korištenja – Hostinger je vrlo jednostavan za korištenje, što platformu čini savršenom za novorođenče. Nakon što se prijavite, na jednom ćete mjestu vidjeti velike gumbe sa svim alatima i značajkama. Drugim riječima, na jednom mjestu možete pronaći sve alate i postavke što ih čini jednostavnim za pristup i upotrebu. Korisnici mogu povezati svoj račun s različitim CMS-ovima kao što su WordPress, Joomla ili Druapl. Trebat će im samo navesti neke podatke i započeti.
 • Poboljšana privatnost i sigurnost – Besplatni SSL certifikati možda nisu dovoljni da osiguraju 100% digitalnu sigurnost vašeg web projekta. Čini se da je Hostinger razumio problem. Zbog toga nudi dodatne mogućnosti. Na primjer, Bitninja je dio svakog plana dostupnog korisnicima kako bi se spriječio rizik od zlonamjernog softvera, automatiziranih hakerskih napada, XXSS-a i drugih digitalnih prijetnji.
 • Povrat novca zagarantovan – Možete računati na puni povrat u roku od 30 dana, u slučaju da niste zadovoljni uslugama i mogućnostima koje pruža platforma.
 • Sveobuhvatni tim za podršku – Hostinger tvrdi da ima višejezični tim za korisničku podršku koji je spreman riješiti svaki problem što prije. Možete birati između live chat-a, integriranih intercom značajki i drugih načina da stupite u kontakt sa predstavnicima podrške.

Hostinger je stvarno usmjeren na poboljšanje svojih web hosting usluga. Njeni profesionalci čine platformu dobrom vrijednošću za novac, iako će se još uvijek dogoditi neznatni nedostaci.

Nedostaci hostinga:

 • Live Chat pristup – svaki put kad trebate kontaktirati tim za podršku putem live chat-a, morate biti prijavljeni na svoj hosting račun. Drugim riječima, niste u mogućnosti koristiti značajku ako niste Hostinger gost. To se može pretvoriti u ključni nedostatak za potencijalne klijente koji još uvijek imaju pitanja prije prijave.
 • Nedostatak cPanela – Nemojte očekivati ​​da ćete vidjeti tradicionalni cPanel. Hostinger nastoji jednostavnost na svakom koraku. To je rezultiralo očitim nedostacima poput nedostatka tradicionalne nadzorne ploče. Postoji šansa da možda ne cijenite njihovu prilagođenu upravljačku ploču.
 • Nejasna politika povrata novca – iako zahtijevaju ili pružaju povrat u roku od 30 dana, politika povrata novca nije toliko jasna kao što biste mogli očekivati. Za povrat sredstava možete koristiti planove hostinga, prijenos domena ili SSL certifikate. Ako se odlučite za napredne usluge poput zaštite zaštite privatnosti obnove domene, ne biste trebali računati s povratom novca ni za jedan od njih.

Iako Hostinger tvrdi da je pristupačan pružatelj web hosting usluga, njegova cjenovna politika zahtijeva određenu reviziju, jer neke skrivene naknade i troškovi nisu naznačeni u planu. Na primjer, morat ćete platiti za svako novo ime domene, čak i ako upotrebljavate Business ili Premium plan.

2. Značajke hostinga

Hostinger je web hosting rješenje sve u jednom sa svime što vam može trebati da biste započeli s bilo kojom vrstom web projekata. Nudi niz neograničenih i besplatnih opcija, kao što su neograničena širina pojasa i SSD prostor kako bi se zadovoljile sve vaše potrebe. Evo nekih od osnovnih platformi koje biste mogli cijeniti:

Hostinger ploča

 • Jednostavnost korištenja – Iako mnoge platforme i dalje koriste tradicionalnu nadzornu ploču i pokušavaju sakriti većinu funkcija kako bi izgledalo da njihovo sučelje bude čistije, Hostinger prikazuje sve potrebne instrumente na jednom mjestu. Vidjet ćete velike raznobojne gumbe. Nikada se nećete izgubiti ili zbuniti s sučeljem.
 • WordPress optimiziran hosting – Hostinger je dobro rješenje za korisnike koji planiraju pokrenuti WP blogove ili web stranice. Platforma osigurava veliku brzinu i izvrsne performanse zahvaljujući prilagođenim dodacima za predmemoriranje u kombinaciji s poslužiteljima optimiziranim za WP.
 • Besplatno Domena i SSL – Korisnici poslovnog i premium plana mogu imati koristi od besplatno ime domene pored besplatnog SSL-a. S obzirom na relativno nisku cijenu plana, Hostinger izgleda pristupačan način za pokretanje potpuno prepunog web projekta ispočetka.
 • Besplatno prilagođeni graditelj web stranica – izrađivač web stranica dolazi s bilo kojim dostupnim planovima. To je dobar način za ne-tehničare da izgrade svoje web stranice ispočetka poput profesionalaca. Ne trebate nikakve vještine kodiranja ili dizajniranja.
 • Neograničene mogućnosti – Korisnici poslovnog i premium plana mogu imati koristi od neograničene propusne širine i prostora na SSD disku za hosting web projekata bilo koje složenosti.
 • Alati za prosljeđivanje e-pošte – Hostinger se može pohvaliti vjerojatno najnaprednijim alatima za slanje e-pošte. Uključuju prosljeđivanje e-pošte, automatsko odgovaranje, zaštitu od neželjene pošte i druge instrumente za slanje ili primanje e-pošte s bilo kojeg mjesta, uz globalni pristup i mogućnost slanja medijskog sadržaja.

Rezimirajući, Hostinger nudi sve potrebne mogućnosti za početak rada s web lokacijama različitog tipa i složenosti. Većina besplatnih i premium značajki dostupna je samo uz Business i Premium planove.

3. Performanse

Hostinger pokušava poboljšati svoje performanse i vrijeme učitavanja stranica. Platforma je nekada imala prekide tijekom 2017. i 2018. Međutim, najnoviji testovi otkrili su da vrijeme učitavanja stranica iznosi 385 ms, što je skoro 80% bolje u usporedbi s prosječnom stopom od 890 ms u industriji. Tvrtka je napravila veliki skok naprijed. Istodobno, on ima poslužitelje smještene u Aziji, Europi i Sjedinjenim Državama za brže povezivanje. Ugrađeni instrumenti za predmemoriranje također su rezultirali bržim vremenom učitavanja. Možete lako saznajte gdje se nalazi web mjesto i sami analizirajte njegovu izvedbu. U tu svrhu možete koristiti interne alate Hostinger ili vanjske usluge poput Pingdom.

Hostinger Perfomance

Što se tiče produženja rada, Hostinger uglavnom djeluje dobro na ovom području, s izuzetkom nekoliko mjeseci unazad 2018. godine zbog nekih brzih skokova. Međutim, čini se da poboljšavaju situaciju s prosječnom stopom produženja rada od 99,98% u 2019. godini.

4. Sigurnost

Sigurnost web stranice i privatnost podataka mogu biti glavni prioritet za neke vlasnike web mjesta. Hostinger posvećuje veliku pažnju ovoj značajki, nudeći neka učinkovita sredstva uz tipične SSL sigurnosne certifikate i zaštitu od neželjene pošte.

Neki osnovni sigurnosni instrumenti su sljedeći:

 • Besplatni SSL.
 • Sigurnosno kopiranje podataka na dnevnoj ili tjednoj osnovi.
 • Zaštita od neželjene pošte i oblaka.

Dodatne značajke uključuju pametnu sigurnosnu zaštitu BitNinja dostupnu na svakom planu. BitNinja je sve-u-jednom paket koji štiti vaše web projekte u stvarnom vremenu sprečavajući DDoS i XSS napade, malware, brutalne sile itd..

5. Podrška kupcima

Platforma jamči višejezičnu podršku dostupnu putem live chat-a i interkom integracije. Međutim, samo korisnici Hostingera mogu pristupiti značajci razgovora uživo. Morate biti prijavljeni da biste ostali u kontaktu. Drugi je problem što menadžeri za podršku pomalo reagiraju prema pregledu.

Proširena baza znanja može biti savršeno rješenje problema. Kupci se mogu osloniti na:

 • Vodiči i vodiči.
 • Video upute za korak po korak i upute za uporabu.
 • Opće informacije.

Baza znanja pokriva sva moguća tehnička i druga pitanja koja biste možda trebali riješiti. Štoviše, korisnici ne moraju prebacivati ​​između dvije odvojene stranice.

6. Politika cijena

Hostinger izgleda povoljnije u usporedbi s mnogim drugim mogućnostima zajedničkog hostinga. Međutim, politika cijena izgleda malo neuredno, s obzirom na neke skrivene naknade koje možete naići. Tri glavna paketa uključuju:

Cijene hostinga

 • Jedinstveni plan cijene 1,45 dolara mjesečno za jednu web stranicu i 1 račun e-pošte sa 100 GB memorije.
 • Premium plan cijene 2,95 dolara mjesečno sa svim neograničenim mogućnostima i tjednim sigurnosnim kopijama.
 • Poslovni plan koštao je 3,95 dolara sa svim perksima iz Premium plana uz dnevne sigurnosne kopije i besplatni SSL.

Iako planovi Premium i Business uključuju neograničene web stranice, morat ćete plaćati za svaku novu domenu.

Pročitajte i: Hostinger vs Bluehost.
Hostinger vs SiteGround.
Hostinger vs iPage.

Donja linija

Rezimirajući, Hostinger izgleda kao pristupačna opcija za one koji traže pouzdano i sigurno usluge zajedničkog hostinga. Platforma nudi sve potrebne značajke i instrumente za početak rada s vlastitom web stranicom.

To je dobro za ne-tehničare zahvaljujući jednostavnoj nadzornoj ploči i stvaranju web stranica. Iskusni korisnici će cijeniti WP-prilagođeno poslužiteljsko rješenje uz prilagođene dodatke za predmemoriranje.

Platforma ima dovoljno dobre performanse s pristojnom brzinom opterećenja i brzinom rada. Ima poslužitelje koji se nalaze u različitim dijelovima svijeta kako bi se osigurala besprijekorna veza, iako bi moglo doći do nekih prekida rada. U cjelini, Hostinger možete smatrati mjestom za početak Vašeg web mjesta.

Pokušaj sada

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map