Recenzie Yola.com

Yola – este unul dintre primii producători de site-uri care au devenit disponibile publicului larg. Lansat în 2007, sistemul a revoluționat întreaga abordare de design web, ceea ce îl face mult mai simplu și mai inteligibil pentru non-techies.


De la data fondării sale, constructorul de site-uri s-a schimbat mult. Cu noi funcții, instrumente, elemente de design web și șabloane, serviciul a câștigat popularitate la nivel mondial. Yola a fost în jur de o perioadă destul de lungă de timp, dar este încă competitiv? Ce caracteristici și avantaje noi oferă și există nuanțe speciale care îl fac să iasă în evidență de mulțime?

Nu vom face nicio presupunere cu privire la aceste aspecte. În schimb, aruncăm o privire asupra principalelor aspecte Yola (și, evident, a dezavantajelor) care vă vor ajuta să decideți dacă sistemul funcționează bine pentru dvs..

1. Ușor de utilizat

Dacă ați încercat vreodată să folosiți Yola, atunci nu ați putut observa că interfața sa pare oarecum învechită în comparație cu constructorii de site-uri moderne. Imediat după înregistrare (care este destul de rapid), veți avea acces la tabloul de bord și aici veți face față mai multor întrebări încă de la început.

Chestia este că nu este destul de simplu să înțelegeți implicația inițială a secțiunilor și să găsiți pe cele de care aveți nevoie pentru a începe cu dezvoltarea proiectului. Cu siguranță este nevoie de timp pentru a explora toate categoriile și opțiunile disponibile în tabloul de bord.

Panoul de bord Yola

Mai mult, nu putem spune că ne-am bucurat de editorul glisant și plin al sistemului. Este mai restrictivă decât cea a Wix, de exemplu, și este nevoie de ceva timp pentru a te obișnui cu ea și pentru a înțelege logica acesteia. Constructorul acceptă glisarea, dar nu aveți controlul deplin asupra elementelor – atunci când le aruncați, pur și simplu sar la casetele invizibile predeterminate.

2. Set de caracteristici și flexibilitate

La fel ca orice alt constructor de site-uri web modern, Yola vă permite să creați structura și aspectul site-ului web adăugând, aranjând și modificând mai multe blocuri de conținut. Acestea includ elemente de structură (butoane, blocuri de conținut, galerii etc.) și widget-uri (mp3 player, videoclipuri, comerț, comentarii Facebook și multe altele).

Yola Editor

Funcționalitatea avansată a platformei include un editor HTML / CSS în care utilizatorii cu experiență tehnică își pot scrie propriile reguli CSS și pot face modificări directe ale codului. În ceea ce privește restul elementelor evidențiate, acestea sunt următoarele:

Opțiuni de integrare

Yola vă permite să alegeți și să integrați o varietate de instrumente, widgeturi și sisteme externe. Astfel, vă puteți integra cu servicii regulate de e-mail de contact, bloguri Tumblr, Google App Suite, servicii de asistență PayPal etc..

Din păcate, în prezent nu există integrare cu piețele și platformele de comerț electronic, serviciile CRM, asistența și platformele de contabilitate și alte sisteme externe importante.

Mobile Plus

Sistemul împuternicește utilizatorii planului premium să obțină la maxim funcția avansată Mobile Plus. Vă permite să vizualizați și să modificați versiunea mobilă a site-ului dvs. web cu câteva clicuri.

Yola Mobile Plus

Faceți-vă timp pentru a specifica orele de lucru, pentru a oferi hărți și indicații și permiteți vizitatorilor site-ului să ia legătura cu dvs. atingând ecranul pentru a vă apela. Este simplu și rapid.

Integrare în social media

Sistemul permite sincronizarea contului dvs. Yola cu serviciile populare de socializare precum Facebook și Twitter. Acest lucru nu contribuie numai la funcționalitatea serviciului, dar ajută la păstrarea utilizatorilor la cunoștință de toate schimbările, actualizările, evenimentele, noutățile și reducerile speciale pe care sistemul le are de oferit.

Opțiuni de comerț electronic

Configurarea unui magazin web cu Yola nu este deloc dificilă, deoarece sistemul are un puternic motor de comerț electronic integrat. Pentru ao folosi, trebuie să faceți upgrade la planul plătit. De asemenea, puteți crea un magazin web cu Yola integrând un plugin Ecwin în el.

Comerț electronic eola

Funcția eCommerce vă permite să vindeți produse 24/7 în modul online prin configurarea coșului de cumpărături integrat, vânzarea a până la 1000 de produse, conectarea magazinului dvs. web Yola cu contul Facebook, accesul la tabloul de bord al sistemului, crearea și modificarea vitrinei , folosind fișierul de import / export de produse CSV etc.

De asemenea, motorul acceptă mai multe limbi și se integrează cu furnizori de transport internațional și local, precum FedEx, UPS, USPS, DHL și multe altele. Yola permite acceptarea plăților cu cardul de credit sau PayPal, integrarea cu mai multe gateway-uri de plată, configurarea taxelor de vânzare pentru produsele dvs. pe baza factorului de locație geografică.

Utilizatorii au o oportunitate plăcută de a lansa un magazin web flexibil, oferind un control complet asupra produselor și categoriilor acestora. Acestea pot crea și salva profiluri de cumpărături, pot gestiona instrumentele de inventar online, pot urmări comenzile și luați legătura cu clienții.

Opțiuni pentru traducerea site-ului web

Site-urile Yola nu sunt disponibile în prezent în mai multe limbi – există doar o șansă de a adăuga un widget Google Translate pe site-ul pentru a face proiectul dvs. disponibil în mai multe limbi străine. Nu există un instrument special pentru a crea site-uri web sau localizări lingvistice multilingve aici până acum.

Widgets și suplimente

Cu Yola, vă puteți conecta și gestiona widget-uri pentru a oferi site-ului dvs. web un design și performanță mai avansate. Totuși, majoritatea widget-urilor nu sunt integrate, ci sunt integrări ale terților. Nici un App Store care acordă acces la colecția de widget-uri este disponibil și aici.

Opțiuni SEO

Pentru a oferi site-ului dvs. web Yola rezultate mai bune ale motorului de căutare, sistemul vă permite să completați și să personalizați meta tag-uri pentru toate paginile. Acestea includ titluri, descrieri, cuvinte cheie etc. Există acces la partea separată de meniu, unde puteți crea și modifica textul URL pentru a-l face ușor de utilizat.

forum

Yola nu acceptă opțiunea de creare a forumurilor. Dacă mai aveți nevoie de un forum pentru site-ul dvs. web, va trebui să îl creați pe un subdomeniu separat al sistemului, folosind motoare și instrumente de forum specializate. Evident, nu este tocmai convenabil, deci ar fi mai simplu să folosești unul dintre constructorii de site-uri web furnizați această caracteristică în afara categoriei.

Formular de contact

Puteți instala un constructor de formular flexibil, comod și ușor de utilizat pentru a crea orice formulare online care pot fi aplicate pe site-ul dvs. web. Aceasta este una dintre aceste caracteristici de care mulți construitori de site-uri web contemporane nu au.

Formular de contact Yola

Funcția de editare a codului

Cu Yola, puteți edita individual codul site-ului dvs. web, dacă aveți o bună comandă a elementelor de bază HTML. Funcția permite, de asemenea, adăugarea de widget-uri și instrumente externe pe site-ul dvs. web prin editarea codului.

Blogging

Din păcate, Yola îi lipsește o platformă de blogging, dar facilitează integrarea blogului tău Tumblr. Acesta este unul dintre dezavantajele majore ale platformei.

3. Proiecte

Număr de teme:15
Teme gratuite:&# X2714; DA
Design responsabil:&# X2714; DA
Sortează după industrie:✘ NU
Editarea codului CSS:&# X2714; DA

Crearea unui site cu Yola începe cu selectarea șabloanelor. În prezent, constructorul de site-uri web oferă peste 90 de șabloane, care sunt furnizate gratuit și cu costuri suplimentare. Calitatea generală a șablonului este plăcută și sunt atrăgătoare din punct de vedere vizual, dar sunt oarecum inferioare în comparație cu desenele oferite de Wix, uKit și alți lideri renumiți ai nișei de web design.

Șabloanele nu sunt împărțite în categorii, dar există o opțiune care vă permite să alegeți un șablon gol pentru a construi un site complet unic de la zero. Șabloanele Yola sunt optimizate pentru dispozitive mobile pentru a se adapta perfect diferitelor dimensiuni și rezoluții ale ecranului.

Imediat ce selectați șablonul preferat, puteți vedea versiunea de previzualizare pentru a explora detaliile. Vi se va cere să specificați numele site-ului, subiectul său, informațiile de contact (care vor fi adăugate în continuare pe pagina dvs. web). Vestea bună este că felul în care arată orice șablon când îl primiți de la Yola este doar începutul – în viitor, veți înlocui toate imaginile implicite, veți schimba aspectul conținutului, modificați subsolul, încărcați un nou banner etc., dacă sunteți dispus să vă investiți timpul și efortul, desigur.

Șabloane Yola

Fiecare șablon este format din blocuri care pot fi modificate, șterse, adăugate, editate și aranjate pe o pagină în ordinea aleatorie. De asemenea, lucrul cu ei nu este o problemă. Dimpotrivă, procesul este distractiv și distractiv.

Șabloanele Yola sunt comutabile. Dacă considerați că prima dvs. alegere nu este corectă și personalizarea acesteia nu este suficientă, puteți pur și simplu să transferați conținutul dvs. într-un nou șablon.

4. Asistență pentru clienți

Asistența pentru clienți Yola este la un nivel decent și există mai multe opțiuni pe care le puteți folosi aici. Oricare ar fi dificultățile pe care le întâmpinați, atunci când editați site-ul dvs. web, puteți profita de fila Ajutor care rămâne activă în toate paginile din panoul dvs. de admin. Conține legături către cele mai importante locuri, inclusiv forumul comunității Yola, centrul de ajutor, tutoriale și webinarii de instruire.

Dacă încă nu găsiți răspunsul, puteți contacta unul dintre experții Yola prin e-mail sau prin telefon. De asemenea, există acces la fereastra pop-up Ajutor instantaneu – locul unde puteți introduce orice întrebare care vă interesează și așteptați până când asistentul vă va da răspunsul.

Un alt mod de a obține suport 24/7 este de a tasta întrebarea dvs. în câmpul filtrului de căutare și așteptați rezultatele pe care le generează sistemul. Există probleme cu asistența dvs. de asistență pentru clienți sau calitatea acesteia? Apoi mergeți mai departe pentru a completa secțiunea „Raportați un abuz” pentru a anunța echipa despre situație. Pentru a rezuma, asistența pentru clienți este unul dintre punctele forte ale Yola, ceea ce este cu siguranță un avantaj notabil al sistemului.

5. Politica prețurilor

Yola este un serviciu web freemium. Există o versiune gratuită care vă permite să creați un site în subdomeniul Yola care conține până la 3 pagini. Yola oferă, de asemenea, trei planuri plătite:

Opțiunea prețurilorCostCaracteristici
Bronz:$ 4,95 / mo✓ Pagini nelimitate;
✓ 2 Gb de stocare;
✓ Domeniu gratuit.
Argint:$ Pret: 9.95 / mo✓ Fără Yola Bradnding;
✓ Șabloane Premium;
✓ Editor avansat.
Aur:$ 19.95 / mo✓ Lățime de bandă nelimitată;
✓ Cuvinte cheie și analize de trafic;
✓ Monitorizare SEO.

Mai sus sunt listate prețurile actualizate, în cazul în care decideți să obțineți un abonament anual. Platforma oferă garanția de returnare de 30 de zile pe toate pachetele premium pentru acei utilizatori, care nu sunt mulțumiți de planul ales din anumite motive.

Ce este mai mult, Yola face posibilă adăugarea unui magazin web la orice pachet plătit doar pentru 10 USD pe lună. Magazinul va livra toate caracteristicile de comerț electronic necesare și va fi lipsit de orice cheltuieli ascunse, taxe de tranzacție și alte nuanțe financiare similare. În cele din urmă, puteți angaja designeri și devs Yola pentru a vă construi site-ul pentru dvs. – această opțiune începe de la 499,95 USD.

6. Pro și contra

Lucrul cu Yola este captivant și interesant pentru toată lumea. Totuși, la fel ca orice alt constructor de site-uri, sistemul vine cu merite specifice și demeritele pe care utilizatorii săi trebuie să le cunoască. Să aruncăm o privire asupra celor mai distinctive caracteristici acum.

Pro:
Contra:
&# X2714; platforma de comerț electronic;
&# X2714; Colecție de șabloane bogate;
&# X2714; suportabilitate;
&# X2714; Opțiuni de editare a codurilor.
Functionality Funcționalitate web limitată;
✘ Absența motorului integrat complet de blogging;
✘ Lipsa instrumentelor de personalizare a proiectării;
✘ Calitatea șablonului insuficientă.

7. Comparație cu concurenții

În 2007, Yola era un serviciu web extrem de popular. Cu timpul, însă, sistemul a început să rămână în urmă cu cei mai apropiați concurenți. Să aruncăm o privire scurtă asupra comparației Yola vs Weebly, de exemplu.

Weebly vs Yola

În timp ce Weebly funcționează în mare parte pentru construirea de portofolii, bloguri și magazine web, Yola este utilizat în principal pentru lansarea de site-uri web promo și proiecte de o pagină. Îi lipsește motorul integrat de blogging, care este unul dintre demersurile notabile ale serviciului.

Chiar dacă, ambii constructori de site-uri sunt ușor de utilizat și funcționează bine pentru începători, Yola încă nu are funcționalitate și instrumente de personalizare pentru a acoperi o gamă largă de nevoi ale dezvoltatorilor web. Weebly excelează și în ceea ce privește calitatea șablonului și optimizarea lor mobilă, deși este ceva mai scump în comparație cu Yola.

8. Întrebări frecvente

Î: Yola este cu adevărat gratuită?

R: Da, pachetul lor gratuit este absolut gratuit. Nu sunteți obligat să vă actualizați contul gratuit. Cu contul dvs. gratuit puteți crea un site web de bază care conține până la 3 pagini cu 1 GB lățime de bandă și 1 GB stocare. Site-ul va fi publicat într-un subdomeniu Yola.

Toate planurile plătite vin cu o garanție de returnare de 30 de zile.

Î: Șabloanele lor sunt personalizabile?

R: Da, sunt. Puteți efectua modificări ale șablonului ales folosind editorul Yola ce vă vedeți-este-ce-obțineți de către Yola sau făcând modificări la nivel de cod – există un editor avansat pentru utilizatorii de energie. Dacă știți un lucru sau două despre CSS, puteți să vă reconstruiți complet site-ul și să-i dați un aspect nou. Funcția de editare avansată este disponibilă în pachetele profesionale și nelimitate.

Î: Yola acceptă comerțul electronic?

R: Da, Yola are o soluție de comerț electronic. Este o integrare cu Ecwid, o platformă de comerț electronic e extrem de populară cu alți constructori de site-uri. Există widget-uri Ecwid în uKit, Webydo și Wix.

Puteți adăuga Yola Commerce la orice plan pentru 10 USD / lună. Vă oferă funcționalități precum: opțiuni și combinații de produse; prețuri variabile pentru opțiunile de produs, cum ar fi diferite dimensiuni, culori, modele etc.; gestionarea stocurilor; gestionarea comenzilor și stocurilor; managementul clienților (utilizatorii pot crea conturi și le pot salva detaliile de plată); Integrarea magazinului de pagini Facebook; mai multe metode de plată; coduri promoționale și reduceri; gestionarea impozitelor și multe altele.

Î: Oferă servicii de design personalizate?

R: Da, da. Au făcut echipă cu designeri profesioniști pentru a oferi Yola Premier, un serviciu la cheie care vă oferă un site web Yola proiectat profesional. Site-ul va fi complet accesibil și controlat de dvs. Veți putea modifica orice modificări în design și conținut.

Î: Site-urile Yola sunt mobile?

R: Pentru a optimiza site-ul dvs. Yola pentru vizualizare mobilă, trebuie să achiziționați unul dintre pachetele Premium.

Editura mobil Yola

Î: Oferă funcții SEO?

R: Da, da. Există câteva setări standard gratuite (meta taguri: cuvinte cheie, descriere, titlu) și Yola Traffic Builder avansat. Această caracteristică premium vă va ajuta să înțelegeți principiile de bază ale modului în care roboții motoarelor de căutare își parcurg paginile, vă scanează site-ul pentru a găsi erori și îmbunătățiri, precum și pentru a trimite feedback cu privire la utilizarea cuvintelor dvs. cheie. Yola Traffic Builder vă va oferi raportări de la lună la lună.

Î: Care sunt alternativele Yola?

R: Yola este, fără îndoială, o companie grozavă, dar se simte de parcă au încetat actualizarea software-ului acum câțiva ani. Acest lucru vă poate conduce către un constructor de site-uri mai activ, cum ar fi uKit sau Wix.

Linia de jos

Ușurință în utilizare:8/10
Caracteristici:5/10
Proiecta:7/10
Suport tehnic:8/10
Prețuri:7/10
Scor general:7.0 / 10

Yola este un constructor de site-uri web, care aparține reprezentanților vechii generații de instrumente de web design. Aceasta a fost cândva populară, deoarece setul său de caracteristici a fost suficient pentru a acoperi nevoile publicului țintă în urmă cu câțiva ani. Timpul declanșează necesitatea de a căuta mai mulți și mai puternici construitori de site-uri web și se pare că Yola îi lipsește cu adevărat funcționalitatea necesară.

După ce am analizat constructorul de site-uri web, nu pot, dar am sentimentul că Yola a încetat să-și actualizeze software-ul acum câțiva ani. Au lansat câteva șabloane noi pe parcursul anilor precedenți, dar acest lucru nu este suficient pentru a rezista la concurența de nișă contemporană, care este cu adevărat dificilă în zilele noastre.

Sistemul are într-adevăr o serie de avantaje incontestabile, cum ar fi asistența clienților puternică și mai multe șabloane, de exemplu. În același timp, lipsa de soluții de blog-uri încorporate, design-uri mediocre și prețuri ridicate vă pot conduce către necesitatea căutării unei soluții mai rezonabile.

Părerea mea poate diferi de a ta, dar nu cred că acest constructor de site-uri va funcționa pentru tine, dacă ai intenția de a lansa un site web contemporan cu caracteristici complete. Acest lucru este valabil mai ales când există atât de multe alternative mai favorabile. Alegerea îți revine acum!

Încercați acum Yola

 Este gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map