Yola proti Weeblyu

V zadnjem letu smo videli veliko novih funkcij, nove odzivne predloge, uradne izdaje in različne natečaje. Leto je polno mejnikov za številne graditelje spletnih mest, tudi Weebly in Yola.


Nekatere največje posodobitve so se nanašale predvsem na e-trgovino in raznolikost oblikovanja. Kar pomeni, da je čas, da pregledate našo primerjavo Weebly vs Yola, tako da lahko sprejmete premišljeno odločitev.

Wixyola.com
Spletna stran BuilderWeeblyYola
Najboljše za:Portfelji, blogi, e-trgovinePromotivne spletne strani, enostranska spletna mesta
EnostavnostVse je intuitivnoDobro za novorojenčke
Predloge:Vnaprej izdelane predloge razvrščene glede na vrsto spletnega mestaNabor slabih tempatov (samo 16)
Tehnična podpora:Podpora za e-poštne liste, odgovori skupnostiVadnice in kontaktni obrazec
Možnosti bloganjaBlog je na krovuBrez bloganja
Možnosti SEO:Standardne možnosti SEOSamodejni nadzor SEO
Možnosti cen:Brezplačno do 38,0 USD na mesecBrezplačno do 16,66 USD / mesec
Uradna spletna stran:www.weebly.comwww.yola.com

1. Enostavnost uporabe

 • Yola. Yola je uporabniku prijazna vse od svoje predstavitve leta 2007. Urejevalnik je dobro organiziran in priročen. Vsaka funkcija se počuti v dosegu. Podobno kot Weebly ima tudi Yola “dok”, ki vsebuje različne pripomočke in elemente spletnega oblikovanja (črte, delilnike stolpcev, gumbe itd.), Ki jih lahko povlečete na platno.

  Yola urednik

 • Weebly. Weebly je zelo enostavno. Zagotavlja uporabniku prijazno okolje za urejanje, ki temelji na načelih WYSIWYG in povleci in spusti. Alsо, Weebly ponuja priročno armaturno ploščo in orodje za načrtovanje spletnih mest, ki vam bo pomagal, da boste svoje race po vrsti. Ali ste vedeli, da je razlog številka ena, zakaj ljudje ne dokončajo svojega spletnega mesta, ker nimajo jasnega načrta?

  Weebly Editor

Yola proti Weeblyu. Weebly je tu jasen zmagovalec. Na podlagi načel WYSIWYG in urejanja povleci in spusti, Weebly postopek maksimalno poenostavi. Kodiranje ni potrebno.

Na podlagi osebnih izkušenj Weebly prinaša boljšo uporabniško izkušnjo. Všeč nam je njegov sodoben videz in lakonski vmesnik.

Upoštevajte, da tako Weebly kot Yola omogočata, da elemente povlečete samo na določena območja na strani, v primerjavi z Wixom, kjer imate popoln nadzor nad položajem vsakega elementa, pa naj bo to logotip, meni ali gumb.

Wixov pristop imenujemo “absolutno pozicioniranje”, njegova stran pa je nezmožnost preklopa teme. Yola in Weebly uporabljata „model škatle“, ki je nekoliko omejujoč, vendar uporabnikom omogoča, da predloge kadar koli zamenjajo.

2. Nabor funkcij in prilagodljivost

 • Yola. Yola ponuja dovolj orodij, da ustvarite lepo spletno podjetje ali preprosto spletno trgovino. Vendar ne ponuja nobenih vgrajenih rešitev za bloganje – svetujejo, da vključite vaš Tumblr blog.

  Med prednostmi so: 3.000 brezplačnih profesionalnih fotografij; skeniranje optimizacije iskanja na celotnem mestu in samodejni nadzor SEO; Uvrstitev na seznam poslovnih imenikov Yola. Upoštevajte, da so te funkcije del plačljivih naročnin.

  Yola ima svoj sistem e-trgovine, ki ga lahko omogočite kot dodatek. Integriran je z več kot 20 plačilnimi prehodi, omogoča enostavno upravljanje zalog, sledenje naročil in kupcem tudi ponudbo ponudb za pošiljanje v realnem času. Obstaja možnost ponudbe popustov s kuponi.

 • Weebly. Weebly ima svoj motor za bloganje z množico naprednih pripomočkov, moderiranje komentarjev in možnosti medijev:

  • načrtovano objavljanje z vključitvijo sporočil v skupni rabi;
  • dodatni sistemi za komentiranje: Facebook, Disqus in Weebly komentarji;
  • prilagodljiva koda glave in noge v objavah in še več.

  Zmogljive so tudi možnosti e-trgovine, saj lahko prodajate digitalno in naložljivo blago (ta bo strankam samodejno dostavljena po e-pošti z enkratno varno povezavo). Vse Weebly trgovine vključujejo brezplačno mobilno nakupovalno košarico in blagajno.

  Weebly e-trgovina

  Weebly je eden redkih graditeljev spletnih mest, ki podpirajo registracijo članov. S programom Pro lahko ustvarite do 100 uporabniških profilov ali pa pustite svojim obiskovalcem, da se prek spletnega mesta registrirajo s poslovnim načrtom.

  Weebly ima aplikacije za Android in iOS (za iPhone in iPad), ki uporabnikom omogočajo urejanje obstoječih spletnih mest in ustvarjanje novih od kjer koli.

Weebly proti Yoli. Weebly omogoča več prilagoditev. Njegov nabor funkcij je bolj izpopolnjen.

3. Dizajni

Primerjalna shema oblikovanja

WeeblyYola
Število tem:5515
Cena teme:prostprost
Uvoz teme:&# x2714; DA✘ NE
Povlecite&Ustrezni urejevalnik:&# x2714; DA&# x2714; DA
Sprememba teme:&# x2714; DA&# x2714; DA
Odziven:&# x2714; DA&# x2714; DA
Urejevalnik kode CSS:&# x2714; DA&# x2714; DA
 • Yola. V zadnjem letu je ekipa Yola bistveno izboljšala zbiranje šablon. Zdaj ima veliko novih elegantnih modelov s čudovitimi pisavami in sodobno postavitvijo vsebine. Predloge lahko kadar koli preklopite. Za urejanje videza spletnega mesta lahko uporabite urejevalnik WYSIWYG ali uporabite napredno možnost CSS spletnega mesta, ki je na voljo samo uporabnikom Premium.

  Na žalost nove teme (kot tudi stare) privzeto ne odgovarjajo. Če želite, da je vaše spletno mesto mobilno prijazno, morate nadgraditi račun.

 • Weebly. Weebly ponuja boljši izbor predlog. Prav tako so moderni in elegantni. Še več – brezhibno si oglejte in delajte v različnih napravah. Če uporabljate staro temo, lahko dostopate do urejevalnika za mobilne naprave in natančno prilagodite videz mobilnega spletnega mesta.

  Podobno kot Yola, Weebly omogoča spreminjanje tem kadar koli, dokler ne najdete prave. Za napredne uporabnike je Weebly rezerviral brezplačen urejevalnik HTML / CSS s priročnim upraviteljem datotek. Weebly vam omogoča, da izvozite svoje delo.

  Če želite preseči tisto, kar je ponujeno v uradni knjižnici, boste našli veliko drugih ponudnikov, ki razvijajo predloge za Weebly.

Yola proti Weeblyu. Weebly je jasen zmagovalec. Ponuja tako napredne možnosti, kot so urejevalnik HTML / CSS, in odzivne teme brezplačno, Yola pa jih pridržuje samo za premium uporabnike.

4. Podpora strankam

 • Yola. Obstaja zbirka vaj, pogostih vprašanj in podpore, ki jo podpira Skupnost. Vstopnico lahko oddate tudi po e-pošti. Pred kratkim smo opazili, da je Yola začela nuditi telefonsko podporo.

 • Weebly. Weebly ima obsežno bazo znanja, brezplačen live chat, e-pošto in telefonsko podporo. Imajo veliko zbirko videoposnetkov, ki pokrivajo skoraj vsak korak pri ustvarjanju spletnega mesta z Weeblyom.

Weebly proti Yoli. Po našem mnenju oba graditelja spletnih mest ponujata dovolj virov pomoči.

5. Cenovna politika

 • Yola. Obstaja brezplačen paket in tri premium naročnine. Yola e-trgovina je na voljo kot dodatek in jo lahko uporabljate s katerim koli paketom za 10 dolarjev na mesec.

Yola&Primerljiv grafikon cen Weebly

WeeblyYola
Možnosti cen:✓ Zaganjalnik (8 USD / mesečno);
✓ Pro (12 USD / mesečno);
✓ Poslovanje (25 USD / mesečno);
✓ Uspešnost (38 USD / mesečno).
✓ Lite (9 USD / mesečno);
✓ Brona (4,16 $ / mesečno);
✓ Srebro (8,33 $ / mesečno);
✓ Zlato (16,66 $ / mesečno).
Lastnosti:✓ Brezplačni načrt;
✓ Povlecite&Drop Editor;
✓ Možnosti članstva;
✓ Spletna trgovina;
✓ E-poštne oglaševalske akcije.
✓ Neomejeno strani;
✓ Brezplačna domena po meri;
✓ SEO Analytics;
✓ Urejanje CSS;
✓ Neomejen promet.
 • Weebly. Weeby sledi tudi modelu freemium: obstaja brezplačni načrt, ki nikoli ne poteče, in trije premijski paketi. Najnižje plačana različica Weeblyja znaša le 8 dolarjev na mesec. Ključnega pomena je upoštevati, da Weebly zaračuna transakcijsko provizijo (3%), če je e-trgovina omogočena v programu Pro ali Starter. Za poslovne uporabnike ta provizija znaša 0 $.

Yola proti Weeblyu. Obe platformi sta po ugodni ceni. Vendar se zdi Weebly bolj stroškovno učinkovit. Čeprav so njegovi načrti nekoliko dražji, ponuja veliko več funkcionalnosti za to ceno.

Zaključek

Yola in Weebly sta nekaj najlažjih oblikovalcev spletnih strani, kar sem jih kdaj preizkusila. Oba ponujata dovolj orodij za pripravo dostojnega spletnega mesta. Vendar se Weeblyjev nabor funkcij izkaže za veliko boljšega.

Poskusite Weebly zdaj!

 Brezplačno je

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map