Weebly proti Websu

Weebly proti Websu


Weebly in Webs so zaupanja vredne, zanesljive in celovite platforme za spletno založništvo, ki pokrivajo širok spekter potreb uporabnikov po spletnem oblikovanju. Oblikovalci spletnih strani imajo široko paleto funkcij in vsaka od njih cilja na določeno uporabniško publiko.

Vendar pa ima Webs daljšo zgodovino. Predstavljena leta 2001, že več kot 18 let služi več milijonov spletnih strani. Weebly je nekoliko mlajši – ustanovljen je bil leta 2006, vendar število projektov, ki so se z njim začeli, bistveno presega število spletnih mest, ustvarjenih z Websom. Od danes število spletnih spletnih mest, ki so bila narejena v spletu, predstavlja 145 tisoč, medtem ko je število oblikovanih z Weebly preseglo 903 tisoč.

Hiter posnetek:

WeeblyWeebly – je verodostojen in funkcionalen samostojni graditelj spletnih strani, ki je pridobil izjemno priljubljenost pri več milijonih uporabnikov po vsem svetu. Sistem, ki je bil sprva predstavljen za namene bloganja, je dobil močan poudarek na e-trgovanju in tako postal odlična destinacija za uporabnike, ki so pripravljeni zagnati in upravljati vse vrste spletnih trgovin. weebly.com

SpletSplet – je ustvarjalec spletnih mest v oblaku, ki pomaga razviti in upravljati spletna mesta za mala podjetja ter druge sodobne projekte za neprofitne in komercialne organizacije. Sistem pa je nekoliko zastarel – poglejte si samo nadzorno ploščo in predloge, da se prepričate, da zaostaja za sodobnimi storitvami spletnega gradnje. Webs.com

Kateri sistem lahko premaga svojega konkurenta v smislu funkcionalnosti, prilagoditve oblikovanja in enostavnosti uporabe? Kateri od njih ima razširjenost, zaradi česar je dostojna izbira za ciljno publiko? Skrajni čas je, da primerjamo Weebly in Webs s stališč, za katera menimo, da sta najpomembnejša za sprejemanje premišljene odločitve. Začnimo takoj.

1. Enostavnost uporabe

 • Weebly. Weebly je hitra, intuitivna, enostavna in lahka za krmarjenje dobra izbira za vse kategorije uporabnikov, ne glede na izkušnje s spletnim oblikovanjem in stopnjo strokovnosti kodiranja. Tudi če ste prvi uporabnik, vam ne bo težko obvladati sistema, saj je na voljo z informativnim in podrobnim vodnikom za zagon, ki vam pomaga naučiti vse nianse uporabe storitve.

  Weebly Editor

  Izdelovalec spletnega mesta ima nepovezan vmesnik z veliko nasveti in pozivi, ki pomagajo pri učenju osnov dela s storitvijo. Weebly je na voljo z razumljivo nadzorno ploščo, kjer so vsi elementi na svojih mestih, da se zagotovi hiter in enostaven dostop do zahtevanih odsekov, vključno z naročili v spletni trgovini, komentarji v blogih, statistiki spletnega mesta itd..

  Vedeti morate tudi, da ima Weebly strukturo „box box-a“. To pomeni, da bo vsa vsebina, ki jo povlečete in spustite na stran, samodejno postavljena v določene vnaprej oblikovane polja (posode) oblikovati pravo strukturo projekta. Takšen pristop omogoča tudi preprost in preprost postopek preklopa predloge, ki ne bo sprožil izgube vsebine. Med tem ne pričakujete, da boste imeli programsko znanje med delom z Weeblyom, saj sistem omogoča preprosto in intuitivno oblikovanje spletnih strani in spletnih trgovin višjega cenovnega razreda. Prav tako boste lahko izbrali med desetinami pripomočkov in aplikacij, ki jih je mogoče dodatno vključiti v katero koli predlogo.

 • Splet. Spleti so tudi precej intuitivni, čeprav jih ni preveč enostavno uporabljati. Vmesnik graditelja spletnih strani je nekoliko zastarel v primerjavi s sodobnim videzom Weebleja. Potreben je čas, da se navadiš na nadzorno ploščo in nadzorno ploščo sistema, še posebej, če to prvič delaš. Dobra novica je, da Webs prihaja z urejevalnikom WYSIWYG, ki omogoča gledanje in nadzor vseh korakov postopka spletnega ustvarjanja v akciji..

  Urejevalnik spleta

  Webs sledi načelu urejanja povleci in spusti, ki omogoča izbiro in urejanje potrebnih elementov v poljubnem vrstnem redu. Ne glede na module, ki jih boste izbrali, vam bo sistem omogočil, da jih premikate po strani le z nekaj kliki. Poleg izbire in pozicioniranja elementov boste njegove nastavitve lahko aktivirali in konfigurirali z dvoklikom nanj.

  Vmesnik graditelja spletnih strani je sestavljen iz dveh področij, vključno z nadzorno ploščo in samim graditeljem spletnih mest, kjer dejansko delate na razvoju spletnega mesta in njegovem nadaljnjem upravljanju. Če nameravate izvedeti stanje in parametre svojega projekta, pojdite na razdelek Nadzorna plošča, kjer boste naleteli na več zavihkov, in sicer na statistiko, domene & E-pošta, nastavitve, spletno mesto Premium, SEO Booster, mobilni in še veliko več.

Weebly proti Websu. Oblikovalcev spletnih strani ni težko obvladati in uporabljati, saj je vsak od njih precej intuitiven. Oba imata urejevalnike za povleci in spusti in nudijo priročno spletno gradbeno okolje WYSIWYG, da se zagotovi maksimalna enostavnost uporabe. Vendar je Weebly za vse preprostejši za uporabo, saj mu struktura “box box” omogoča ustvarjanje najboljše strukture in postavitve spletnega mesta, s čimer se izognete večkratnim frustrirajočim scenarijem.

2. Nabor funkcij in prilagodljivost

 • Weebly. Weebly je klet poln funkcij. Ima močan mehanizem e-trgovine, platformo za bloganje, funkcionalnost članstva, rešitev za bele oznake za agencije in celo ločeno različico Weeblyja za izobraževanje. Integrična infrastruktura je impresivna. Njeni uporabniki lahko ustvarijo nova in urejajo obstoječa spletna mesta s pomočjo Weeblyja za Android in iOS.

  Weebly funkcije

  Po združitvi graditelja spletnega mesta s Squareom v letu 2018 je Weebly postal vreden predstavnik niše v e-trgovini. Sistem ponuja priložnost za izgradnjo spletnih trgovin z različnimi funkcionalnostmi in možnostmi e-trgovine, kot so integrirana nakupovalna košarica, prilagodljive možnosti pošiljanja in dostave, več orodij za upravljanje zalog, možnosti sledenja naročil, kode kuponov, možnost dodajanja fizičnega / digitalnega blaga, filtriran izdelek iskanje, funkcija trženja po e-pošti itd. Obstaja tudi možnost nalaganja izdelkov iz datotek CSV in uporabo prednosti IFTTT za zmanjšanje hitrosti ustvarjanja spletne trgovine in njene nadaljnje promocije.

  Še ena prednost ustvarjalca spletnega mesta je njegov integrirani App Center, ki je na voljo z obširno zbirko pripomočkov in dodatkov, ki jih lahko vključite v svoj projekt, da povečate njegovo uspešnost in zasnovo.

 • Splet. Splet je tudi bogat. Ob vključenem družbenem načinu se obiskovalci lahko pridružijo vašemu spletnemu mestu kot člani in sodelujejo na forumih in drugih dejavnostih, za katere je potrebna prijava in odobritev.

  Spletne družbene

  Podobno kot Weebly ima tudi svoj motor za bloganje in e-trgovino, čeprav slednji ni tako močan. Izdelovalec spletnih strani vam omogoča, da na spletno mesto povežete spletno trgovino od majhne do sredine in tako dodatno dodate in upravljate katalog izdelkov, nalagate opise, prilagodite več konfiguracij izdelkov, dodate slike in druge predstavnostne elemente, dodelite statuse izdelkov in njihove kategorije itd. ste uporabnik Premium Plan, sistem vam bo omogočil dostop do razdelka za sledenje zalogam, kjer boste lahko upravljali in nadzirali zaloge izdelkov neposredno na nadzorni plošči. Kar zadeva funkcionalnost bloganja, Webs omogoča, da skoraj vsak čas dodate blog v svoj projekt. Objave lahko dodajate in urejate, prilagajate nastavitve spletnega dnevnika in druge povezane parametre.

  Izdelovalec spletnih strani omogoča aktivno interakcijo uporabnikov. To pomeni, da lahko v svoj projekt vključite račune družbenih medijev, da pritegnete pozornost uporabnikov in jih obveščate o posodobitvah vašega podjetja, dogodkih, novicah in drugih informacijah.

  Še en vrhunec graditelja spletnih mest je funkcija Lokalnih seznamov, ki lokalnim prebivalcem omogoča, da vaše podjetje opazijo tako, da ga dodajo v najbolj razširjene lokalne imenike s seznami. Potrebujete podrobnosti o podjetju, stike in splošne podatke, ki bodo na voljo v rezultatih iskalnika. Sistem na splošno omogoča, da se vaše podjetje naenkrat prijavi z več kot 100 spletnimi lokalnimi imeniki v manj kot 10 minutah in brez vloženega truda..

  Druge pomembne lastnosti graditelja spletnih strani vključujejo foto in video galerije, napredna analitična orodja za spletna mesta, ujemajočo se funkcijo izdelka, orodje za novice, SEO Booster in številne druge.

Weebly proti Websu. Weebly se ponaša z naprednim naborom funkcij, ki je viden na prvi pogled. To zlasti zadeva vidik e-trgovine. Čeprav ima Webs tudi nekaj edinstvenih funkcij, kot so povečevalnik prometa in lokalni oglasi, po funkcionalnosti in prilagodljivosti zagotovo zaostaja za Weeblyom.

Lokalni seznam spletnih mest

3. Dizajni

Primerjalna shema oblikovanja

WeeblySplet
Število tem:55750
Teme po meri:&# x2714; DA✘ NE
Cena tem:prostprost
Vizualni urejevalnik:&# x2714; DA&# x2714; DA
Sprememba teme:&# x2714; DA✘ NE
Urejanje kode CSS:&# x2714; DA✘ NE
 • Weebly. Weebly teme so res lepe. Večina jih ima osupljive ozadje na celotnem zaslonu, moderne postavitve in rafinirane pisave. Obstajajo tako minimalistični kot drzni modeli. Vsaka tema ima več barvnih različic. Teme lahko kadar koli spremenite.

  Prilagoditev oblikovanja ni omejena le na urejanje pisav, ozadja in postavitve, ampak vključuje tudi napredne možnosti: teme Weebly lahko spremenite z vgrajenim urejevalnikom HTML / CSS in celo izvozite svojo temo.

  Če uporabljate katero od novih tem Weebly, vam ni treba skrbeti za mobilni videz svojega spletnega mesta. Weebly zdaj proizvaja samo odzivne modele. Za tiste, ki uporabljajo stare teme, obstaja vgrajen urejevalnik za mobilne naprave. Če želite preseči tisto, kar je ponujeno v uradni knjižnici, lahko kupite prilagojeno temo Weebly ali najamete strokovnjaka, ki ga bo oblikoval za vas.

  Predloge za Weebly

  Obstajajo agencije in posamezni oblikovalci, ki ustvarjajo teme posebej za to oblikovalce spletnih strani. Poleg tega obstaja možnost, da naložite svojo temo, če katera koli od razpoložljivih možnosti ustreza vašim potrebam po spletnem oblikovanju.

 • Splet. Zbirka spletnih predlogov trenutno vključuje več kot 750 brezplačnih in vrhunskih mobilnih modelov, ki sodijo v 20 industrij. Glede na bogat izbor modelov se možnost iskalnega filtra, ki jo ponuja graditelj spletnih mest, izkaže za zelo priročno in prihrani čas. Kakovost tem pa je povprečna. Izgledajo zelo zastarele, kar ni nič čudnega, če upoštevamo čas njihovega razvoja (pred približno 5-10 leti). Enako je pri možnostih prilagajanja oblikovanja – pri ustvarjanju spletnega mesta ne bi smeli pričakovati svobode dejanj.

  Predloge spletnega mesta

  Predloge spletnih strani so čedne, vendar so njihove pisave in postavitve vsebine zastarele. Dobra novica je, da lahko temo kadar koli spremenite, dokler ne najdete prave – vaša vsebina bo samodejno preoblikovana v novo predlogo. Prav tako lahko spremenite postavitev vsake strani: na voljo je 6 različic postavitve vsebine + 6 stolpcev pripomočkov, ki jih lahko povlečete na stran iz ‘dok’.

  Webs Mobile

  Izdelovalec spletnega mesta ne ponuja nobenih naprednih urejevalnikov HTML / CSS, zato ste omejeni na ustvarjanje svojega spletnega mesta s pomočjo priloženih pripomočkov, vsebinskih blokov in možnosti prilagajanja. Vendar lahko tukaj elemente svojega spletnega mesta preprosto dodate, izbrišete in preuredite in si ogledate, kako bo videti videti pripravljen projekt na vaših mobilnih napravah.

Weebly proti Websu. Ko govorimo o oblikovnem vidiku, je Weebly jasen zmagovalec. Celo priložnostni pogled kaže, da so njegove predloge lepše in modernejše. Poleg tega ponujajo veliko globlje možnosti prilagajanja, ki so neprecenljive za tiste, ki morajo ustvariti resnično edinstveno, prilagojeno spletno mesto.

4. Podpora strankam

 • Weebly. Weebly ponuja obsežen center za pomoč, e-pošto, telefon in klepet v živo, ki je na voljo vsem. Obstaja veliko video vadnic, ki zajemajo različne vidike graditelja Weeblya. Weebly je precej aktiven tudi na družbenih medijih. Še več, ustvarjalec spletnega mesta ponuja več pojavnih oken in namigov, ki jih najdete na nadzorni plošči in poenostavijo postopek razvoja spletnega mesta, zlasti za prve uporabnike.

 • Slabe cene

 • Splet. Možnosti za podporo strankam na spletu so precej vsestranske in informativne. Ne glede na kakršno koli vprašanje ali težavo, s katero se srečate pri delu s sistemom, ga boste zagotovo lahko rešili tukaj. Takoj po postopku prijave vam bomo ponudili izčrpen video o osnovah uporabe sistema. Druge možnosti podpore so na voljo v razdelku za pomoč na nadzorni plošči. Sem spadajo interaktivni pojavni pojavni asistent za klepet na NanoRep, kjer lahko vtipkate svoje vprašanje in počakate na odgovor, ki ga ne bo čakal. Poleg tega boste dobili dostop do video vadnic, zbirke znanja, razdelka s pogostimi vprašanji. Naročniki Premium Plan dobijo tudi dostop do podpore za e-pošto, telefona in klepetanja v živo.

 • Cene spletnih strani

Weebly proti Websu. Oba graditelja spletnih mest ponujata dovolj možnosti za podporo, da lahko uporabniki hitro in priročno obvladajo sisteme. V nasprotju z Websom pa Weebly brezplačno ponuja klepetanje v živo, e-pošto in telefonsko podporo. To je pomembna prednost za vse uporabnike sistema.

5. Cenovna politika

 • Weebly. Weebly je storitev freemium. Osnovno različico lahko uporabljate brezplačno, dokler potrebujete. Zanimivo je, da Weebly na svoje brezplačna mesta umešča resnično drobne oglase – nahajajo se v nogi in niso zares opazni. Brezplačna spletna mesta pomenijo uporabo poddomene Weebly.

  Najnižje plačana različica Weeblyja znaša 8 USD / mesec, kar za gostovanje v resnici sploh ni veliko. Za to ceno lahko povežete svojo domeno, objavite neomejene strani, odstranite oglase, prodate do 10 izdelkov in uporabite svoj lastni favicon. Načrti Pro, Business in Performance odklenejo možnosti članstva in razširijo druge funkcije.

 • Splet. Podobno kot Weebly tudi Webs sledi modelu freemium in ponuja tri premije računov. Paketi v spletu (Zaganjalnik, izboljšani in pro) v razponu od 5,99 USD / mesec do 22,99 USD / mesec (razen prodajnih predlogov). Ti paketi so na voljo z brezplačnimi imeni domen. Izdelovalec spletnega mesta ponuja 30-dnevno garancijo za vračilo denarja za tiste uporabnike, ki so kupili premium naročnino, vendar so bili iz določenih razlogov nezadovoljni s pogoji ali funkcionalnostjo.

Weebly proti Websu. Načrti Websa so le nekoliko cenejši od načrtov Weeblyja (5,99 $ / mesečno v primerjavi z 8 USD / mesečno in 22,99 USD / mesečno v primerjavi s 25 USD / mesečno), vendar ima Weeblejev osnovni načrt veliko več razpoložljivih možnosti. Poleg tega nima omejitev prostora za shranjevanje, poleg tega pa omogoča dostop do več funkcij in orodij, ki jih mora strokovno spletno mesto nujno uporabljati.

Spodnja črta

Izbira med Weeblyom in Websom verjetno ne bo preveč zapletena, če veste, kaj točno pričakujete v postopku spletnega oblikovanja in kakšen rezultat želite doseči na dolgi rok. Oba ustvarjalca spletnih strani sta cenovno dostopna in oba imata ciljno ciljno skupino.

WeeblyWeebly – je eden najbolj priljubljenih sistemov v niši spletnega oblikovanja in je vsekakor vreden pozornosti. Izdelovalec spletnih strani ima močan poudarek na e-trgovini, kar omogoča zagon majhnih do večjih spletnih trgovin. Platforma je cenovno dostopna in dovolj obremenjena, da lahko oblikujete visoko kakovostne projekte z naprednimi zmogljivostmi. weebly.com

SpletSplet – je ustvarjalec spletnih mest v oblaku, ki je večinoma osredotočen na ustvarjanje spletnih mest za mala podjetja. Sistem ima nabor funkcij, ki deluje dobro za razvoj in nadaljnje upravljanje projektov za podjetnike. Vendar pa ji primanjkuje prožnosti in definitivno zastarelega, kar se kaže v izboru šablon in kakovosti, nizu funkcij in svobodi prilagajanja oblikovanja. Webs.com

Ko izbirate med Weeblyom in Websom, morate najprej upoštevati parametre projekta, ki ga nameravate razvijati. Če potrebujete funkcijsko spletno mesto s kakovostnimi odzivnimi predlogi in naprednim urejevalnikom, potem je Weebly vsekakor sistem, ki ga je treba uporabiti. Izdelovalec spletnih mest se uvršča visoko na področju izdelave spletnih strani e-trgovine, poleg tega pa je v njem tudi orodje in funkcije, ki lahko vaš projekt pripeljejo na povsem novo raven.

Weebly vs Webs: Primerjalni grafikon

WeeblySplet
1. Enostavnost9 od 109 od 10
2. Značilnosti9 od 107 od 10
3. Oblikovanje9 od 106 od 10
4. Podpora10 od 107 od 10
5. Cene10 od 108 od 10
Na splošno:9.4 od 107,0 od 10
Poskusite sedaj Poskusite sedaj
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map