Revizuirea blocurilor

Blocsapp.com Review


blocuri (versiunea actuală 3.4.2) – este un software folosit pentru a crea site-uri web în Mac OS (10.10 Yosemite și mai mare). Acesta este un produs de nișă unic, al cărui obiectiv principal este de a oferi utilizatorilor Mac un instrument de construcție web premium. Nu există o versiune separată de produs pentru Windows. Publicul țintă este doar pentru utilizatorii Mac.

Blocs este un software descărcabil folosit pentru a crea site-uri web promo, pagini de destinație și portofolii. Ideologia Apple este la baza produsului: conform ideii majore, un utilizator trebuie să obțină plăcere estetică de la a lucra cu aplicația. Calitatea și funcționalitatea extinsă a programului contribuie la acest obiectiv.

Când vine vorba de poziționarea Blocs, apar primele impresii și experiență ale utilizatorilor. Majoritatea utilizatorilor înțeleg că, în cazul în care designerii web au investit în mod special în dezvoltarea designului de interfață, restul funcțiilor vor fi furnizate și la un nivel decent. Această afirmație poate fi aplicată blocurilor? Încă nu este clar. Deci, să facem acum analiza detaliată pentru a afla asta.

1. Ușor de utilizat

Software-ul a evoluat de la lansare. Versiunea Blocs 3 a devenit și mai ușor de utilizat și intuitiv din punct de vedere al utilizării. Desigur, începătorii vor avea nevoie de ceva timp pentru a înțelege cum funcționează sistemul, în timp ce accesul la editarea atributelor CSS va necesita unele cunoștințe tehnice.

Pe de altă parte, procesul de construire a devenit mult mai ușor în comparație cu versiunile software anterioare. Un utilizator obișnuit ar putea avea nevoie de aproximativ câteva zile pentru a crea un site web gata de drum cu toate funcțiile necesare incluse. Blocurile combină elemente gata făcute și bibliotecile de blocuri pentru a fi ajustate la o pânză web goală.

Utilizatorii vor avea acces la o colecție de elemente de pagină care includ anteturi, formulare, imagini și multe altele, pe lângă blocuri de structură personalizate care includ coloane goale, spații din pagină pentru imagini și conținut de text, etc. Mai mult, noua versiune vine cu suport pentru HTML5 rezervând mult spațiu pentru codificatori profesioniști și designeri web pentru a crea machete de site unice.

Noțiuni de bază

În timp ce Blocs este aplicația de construire a site-urilor web, aceasta este sub formă de software descărcabil. Pentru a avea acces la funcțiile sale, trebuie să cumpărați o licență completă sau să optați pentru o versiune de încercare gratuită. În ambele cazuri, sistemul solicită să furnizeze câteva informații personale. Când procesul de semnare va fi finalizat, veți putea descărca și instala o versiune software aleasă.

Înregistrarea blocurilor

Procesul de editare a site-ului web

După cum am menționat anterior, software-ul oferă pânzele sale gata făcute, ușor de modificat și de schimbat. Utilizatorii pot adăuga coloane goale, precum și spații pentru imagini și texte. Un alt mod este să folosiți bibliotecile de blocuri și elemente. Aici veți găsi colecții de elemente de pagină și secțiuni care trebuie adăugate cu un clic. Blocs 3 oferă funcționalitate drag-and-drop, ceea ce face ușoară schimbarea poziționării elementelor.

Noutățile despre noua versiune de software sunt că acum aveți întreaga ierarhie a site-ului indicată în bara laterală din stânga. Puteți ajunge cu ușurință la orice secțiune sau element în loc să comutați între diferite ecrane așa cum a fost în versiunea anterioară. La fel se întâmplă cu aruncarea cărămizilor noi pe pagină. Pur și simplu alegeți-l și trageți-l în spațiul necesar. Aici avem cutii de conținut cu file, galerii de imagini, playere audio, anteturi, formulare de contact, butoane de social media, etc.

Platforma vine cu editorul clasei CSS. Utilizatorii sunt liberi să modifice stiluri de blocuri și elemente, asigurându-se că funcționează excelent pe diferite dispozitive, în ciuda dimensiunii ecranului. În plus, sistemul oferă control total asupra codului sursă al paginii, pe lângă suportul pentru HTML5. Codificatorii experimentați vor aprecia flexibilitatea programării, în timp ce începătorii pot beneficia de funcții precum controalele ScrollFX. Vom discuta amândoi un pic mai departe în recenzia noastră.

Going Live

Aplicația Blocs 3 a fost dezvoltată ca site web și creatorul de pagini. Nu oferă facilități de găzduire. Va trebui să ai grijă de tine. Vestea bună este că noua versiune este susținută de unele platforme CMS simple și populare. Acestea includ Cushy, Pulse, octombrie și altele. Acesta asigură integrarea perfectă a fișierelor site-ului web cu sistemul de gestionare a conținutului, precum și cu baza de date a acestuia.

2. Caracteristici & Flexibilitate

Aplicația Blocs ar putea fi un pachet bun atât pentru noii care încep doar să-și dea seama cum funcționează sistemul, cât și pentru codificatorii profesioniști care caută o șansă de a-și crea machete unice. Caracteristicile software pot fi, de asemenea, împărțite în două grupuri majore. Primul grup este destinat utilizatorilor care nu doresc să se afunde adânc în procesul de editare. Cea de-a doua este destinată persoanelor cu gândire mai creativă.

Construit pe Bootstrap 4

Programatorii și codificatorii ar fi încântați să afle că noua versiune Blocs a fost dezvoltată pe Bootstrap 4. Cadrul vine cu suport pentru diferite dispozitive, inclusiv smartphone-uri și tablete. Utilizatorii sunt liberi să implementeze diferite dimensiuni pentru fiecare element sau secțiune, ceea ce face să arate bine pe diferite tipuri de dispozitive, în ciuda dimensiunilor de afișare, a purtătorilor, etc..

Asistență pentru HTML5

Software-ul a fost modificat pentru a sprijini atributele HTML5. Acesta face posibilă crearea de straturi de informații fără a trata de fapt bazele de date. Nu trebuie decât să alegeți un bloc sau un element și să adăugați atributele necesare folosind panoul Inspector. În timp ce majoritatea constructorilor de pagini și site-uri web nu garantează niciodată rularea site-urilor impecabile în cazul în care implementați propriile atribute, Blocs 3 are un mod de previzualizare pentru a verifica modul în care creațiile HTML, PHP sau JavaScript vor arăta mincinoase atunci când vor fi live.

Controluri ScrollFX

Am spus deja câteva cuvinte despre această caracteristică. A fost conceput pentru începătorii care doresc să facă site-urile lor un pic mai cool. Ideea este să adăugați efecte diferite la unele dintre elementele site-ului web atunci când derulați pagina în jos. Acestea pot include efecte de decolorare sau animare. Panoul de control vă permite să implementați fiecare dintre ele cu ușurință. Pur și simplu alegeți elementul de care aveți nevoie și alegeți modul în care va arăta atunci când derulați în jos.

Caseta de selectare Styling

Blocarea casetei de control Styling

Această cărămidă particulară ajută utilizatorii avansați să introducă bucata codului HTML. De acum, utilizatorii Blocs 3 vor avea șansa de a schimba modul în care arată caseta. În afară de o versiune tradițională, există și un mod mobil care are ca rezultat un aspect modern. În plus, puteți seta fie stivuirea verticală sau orizontală a căsuței de selectare.

Previzualizare rețea locală

O caracteristică excelentă pentru toți utilizatorii Mac care beneficiază de o conexiune la rețea locală. Vă permite să previzualizați aspectul site-ului dvs. în diferite dispozitive conectate la aceeași rețea ca laptopul alimentat de Mac. Nu numai că veți putea previzualiza toate paginile, dar veți edita unele dintre elementele lor chiar în browser.

Editor de pictograme

Editorul de pictograme pentru blocuri

Utilizatorii obțin controlul deplin asupra pictogramelor cu șansa de a le schimba datorită unei cărămizi Icon nou dezvoltate. În primul rând, trebuie să alegeți dintr-o selecție de blocuri de icoane gata făcute. Apoi, puteți înlocui pictograma prestabilită cu propria dvs., precum și să ajustați 5 dintre fonturile disponibile pentru a face să pară mai atrăgător.

Opțiuni Arbore strat

Blocuri Opțiuni arbore strat

După cum am menționat anterior, Blocs 3 prezintă ierarhia paginii cu toate elementele și secțiunile din aceeași fereastră, fără a fi nevoie să comutați între moduri. În același timp, un arbore de strat asigură o imagine de ansamblu rapidă a tuturor elementelor pe care le aveți pe pagina selectată. De acum, puteți accesa, de asemenea, diferite opțiuni pentru procesarea straturilor. Acestea includ ștergerea, prăbușirea, duplicarea și alte operațiuni, atribuind tastele de culoare și alte puncte pentru a aranja toate straturile în cel mai eficient mod.

În general, funcționalitatea Blocs este la nivel mediu. Avantajele sale majore sunt designul interesant și prezentarea originală a caracteristicilor standard. Sunt suficiente pentru a proiecta site-uri web de afaceri atrăgătoare, chiar și cele care nu acceptă plăți online. Aplicația necesită găzduire și uneori CMS care va fi compatibilă cu aceasta. Blocurile în sine nu sunt o unitate de lucru individuală. Dezavantajul principal este că software-ul este disponibil doar pentru utilizatorii de Mac.

3. Proiectare & Template-uri

Sistemul nu oferă șabloane gata făcute în mod implicit. Cu toate acestea, utilizatorii pot opta pentru șabloane plătite livrate de Blocs. În prezent, există 36 de machete disponibile în secțiunea de șabloane de pe site-ul oficial. Sunt vândute sub formă de pachete. Prețul va depinde de numărul de site-uri web pe care doriți să le creați. Fiecare temă are un mod de previzualizare și o descriere detaliată care conține data de construire, cadrul utilizat (actualmente Bootstrap 4), cerințe, cele mai recente actualizări, versiune etc.

Șablonul de blocuri

Codificatorii experimentați vor aprecia capacitatea de a crea un site din blank folosind un set de instrumente dedicate de programare despre care am discutat anterior. Tabloul de bord are un mod de previzualizare pentru a verifica cum arată site-ul pe desktop, mobil sau tablete.

Mai mult, sistemul are opțiuni de styling CSS pentru a schimba dimensiunile elementelor și pentru a le permite să răspundă cerințelor utilizatorilor de telefonie mobilă. Editorul clasei este capabil să ajusteze aceleași culori de paletă pe diferite elemente pentru a le face să arate bine și pe dispozitive diferite. Bara de navigare va fi generată automat în conformitate cu dimensiunile ecranului.

4. Asistență pentru clienți

Blocs oferă utilizatorilor un număr suficient de opțiuni de asistență pentru clienți, inclusiv forum, canal Vimeo și Centru de cunoaștere. Toate au o calitate decentă, în special întrebări frecvente și tutoriale video. Puteți contacta dezvoltatorii prin intermediul biroului de asistență online, în timp ce noutățile recente sunt disponibile pe blogul oficial sau pe canalul Twitter.

Toate tutorialele permit utilizarea opțiunii filtrului de căutare. Sunt detaliate și structurate în categorii. Calitatea suportului tehnic este în regulă. Pentru a lua legătura cu acesta, ar trebui să fiți un utilizator Blocs înregistrat. Apropo, nu există nicio opțiune de comunicare prin chat și email live aici. Nu puteți folosi decât sistemul de bilete.

5. Planuri & Prețuri

După cum s-a spus în primul paragraf al revizuirii, software-ul este disponibil ca versiune de încercare gratuită. Nu trebuie decât să indicați informațiile personale tradiționale și să accesați pagina de descărcare cu licența gratuită. Al doilea mod este să achiziționați versiunea oficială care costă în prezent 99,99 USD. Prețul se poate aplica TVA. Deci, nu vă mirați dacă costul final este puțin mai mare. Utilizatorii, care au deja versiunea anterioară Blocs 2, pot face upgrade la una mai nouă, cu o reducere de 30%.

Prețuri blocuri

În afară de licență, nu uitați că ar putea fi necesar să plătiți și pentru șabloanele software. Sunt disponibile pe bază de abonament. Utilizatorii pot alege dintre 3 opțiuni majore:

 • Un șablon costă $ 49 inclusiv actualizări și asistență de un an.
 • Toate șabloanele sunt disponibile la $ 199 de inclusiv teme viitoare care vor fi expuse.
 • Toate șabloanele + Tutoriale costă $ 299 alineatul și includeți toate temele și tutorialele Blocs într-un singur pachet.

Prețuri blocuri

6. Pro și contra

Avantajul principal al blocurilor este designul și prezentarea unică a editorului vizual. Definirea distinctă a publicului țintă – utilizatorii Mac – contribuie la beneficiile serviciului. Este clar că aplicația a fost creată de la zero, fără copierea serviciilor externe. Evident, principiile structurale de bază și mijloacele de interacțiune cu un editor WYSIWYG sunt păstrate. Vom evidenția următoarele avantaje ale utilizării blocurilor:

 • O oportunitate de a crea un număr nelimitat de șabloane de site-uri web;
 • Compatibilitatea șabloanelor cu mai multe CMS;
 • O oportunitate de a salva temele paginilor web separate;
 • O opțiune de editare a caracteristicilor claselor de elemente din interfața grafică (Panoul Manager de clase);
 • Proiectare responsabila a modelului;
 • Simplitatea comparativă a utilizării editorului;
 • Interfață elegantă;
 • Întrebări frecvente de calitate.

Există și alte avantaje, care sunt mai puțin semnificative sau mai evidente. De exemplu, a apărut mecanismul poziționării bric-urilor cu un singur clic – acesta nu este chiar glisant, ci doar un singur clic. Ceea ce ne-a plăcut și noi este un set de efecte și comoditate de a le folosi. Există multe caracteristici pozitive aici. Cu toate acestea, dezavantajele blocurilor sunt, de asemenea, aparente. Acestea includ:

 • Cost ridicat al unui site web publicat;
 • Schema de publicare a site-urilor web complicate pentru începători;
 • Absența managerului FTP integrat;
 • Eficiență aproape completă a utilizării programului fără CMS.

Simplitatea utilizării este, de asemenea, discutabilă, întrucât nu există șabloane gata pregătite furnizate implicit. Trebuie să le cumpărați sau să le creați pe cont propriu. Indiferent de simplitatea tehnică a editorului, mulți începători nu vor putea lansa un site atrăgător cu design individual aici. Aptitudinile sunt necesare pentru a face acest lucru. De aceea, utilizarea blocurilor va declanșa investiții financiare suplimentare în șabloane și CMS.

Concluzie

Blocs este un produs de nișă bun. Funcționează bine pentru lansarea de site-uri web de afaceri cu un număr mic de pagini, cum ar fi site-uri promo, portofolii și pagini de destinație. Dacă abordați procesul de dezvoltare web cu înțelepciune, site-urile web vor fi atrăgătoare și funcționale. Indiferent de interfața plăcută și de impresiile pozitive generale din procesul de lucru, această aplicație nu este cea mai bună alegere pentru un utilizator obișnuit.

Blocurile pot fi considerate un editor elegant de pagini web HTML, care necesită instrumente suplimentare pentru a publica un site web. Este incomod să-l folosești independent. Când lucrați cu CMS, situația se schimbă în bine, deși nu este posibil să apelăm la această schemă convenabilă și ieftină. Va trebui să stăpânești managerul FTP, configurarea de găzduire și CMS în sine. Este destul de copleșitor pentru o persoană dispusă să creeze primul site web, nu-i așa?

Aici se ridică întrebarea: de ce să folosim Blocuri, dacă acest lucru este atât de complicat? Poate, are sens să alegi o mai potrivit web builder și încetați să îngreunați lucrurile simple? Oricum, este mult mai simplu și mai accesibil să folosiți un constructor de site-uri cloud de calitate cu un editor WYSIWYG. Veți primi găzduire, șabloane, bonusuri (ca un nume de domeniu gratuit sau ceva de genul acesta) și, ceea ce contează cu adevărat, o singură interfață pentru întregul proces de construire web. De asemenea, este mai convenabil să efectuați plățile aici – totul se găsește în aceeași interfață.

La fel ca orice altă aplicație de construire web pentru desktop, Blocurile nu pot concura cu constructorii de site-uri web renumiți. Nu este vorba despre calitatea produsului. Este vorba despre tipul său: aplicația necesită mai multe abilități tehnice pentru a fi utilizate în avantaj în comparație cu constructorii de site-uri web și asigură, de asemenea, rezultate similare. Deci, de ce să complicăm lucrurile? Din păcate, Blocs este inițial un caz pierdut pentru cantitatea predominantă de utilizatori.

Descărcați Blocs pentru Mac

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map