Lage et forslag til sterk verdi for nettstedet ditt

Lær hva et verdiforslag er, og hvordan du oppretter en god en for din online virksomhet som vil øke konvertering av nettsteder & salg.


Lage et verdiforslag

Som tekstforfatter og guru i sosiale medier er det viktig å lage en tydelig og verdifokusert melding for enhver online virksomhet. Har du noen gang besøkt et nettsted der du først var usikker på hvor du først skulle se når du landet på den? Denne typen forvirring kan rett og slett skyldes en dårlig utforming eller design av nettstedet, men oftere er det ikke fordi virksomheten ønsker å være alt for alle.

Det hele begynner med din målgruppe

Har du sett bedriftseieren som ikke bare selger avanserte personlig pleieprodukter, men også selger aromaterapilys og hår stylingprodukter? Hva er spesialiteten deres? Hvem vet! Ved å prøve å tilby alt til forbrukeren, ender du opp med å tilby noe virkelig unikt. Du gjør sølet beskjeden du prøver å formidle på nettstedet ditt, og du ender med å få en avvisningsfrekvens som er gjennom taket.

Men jeg kler av…. legg inn … verdiforslaget!

Hva er et verdiforslag?

Mange nettsteder kommuniserer ikke effektivt det eneste argumentet du kan kjøpe fra dem kontra konkurrentene. En verdiproposisjon er ikke en promotering, spesialtilbud eller tagline. Det er grunnen til at en kunde skal utvikle et forhold til deg. Hvorfor skal noen kjøpe fra deg over alle andre? Du må kommunisere dette med 20 ord eller mindre.

Huske: Et verdiforslag er grunnen til at en kunde skal velge deg over noen andre.

Jeg vil klargjøre på forhånd at en verdiproposisjon ikke bør forveksles med et slagord eller tagline. Jeg har nylig skrev en artikkel om nettopp dette emnet og brukte Nike, McDonald’s og Apple som eksempler.

EN slagord brukes til kampanjer eller spesifikke produkter. McDonalds “I’m Lovin’ It ”er et slagord. Forteller det slagordet deg noe spesifikt om hva McDonald’s har å tilby deg? Nei. Dette slagordet ble brukt i forbindelse med annen markedsføringstiltak og en enorm reklamekampanje. Men skille det ut, og du har ingen anelse om hva disse tre ordene betyr.

taglines bli med selskapet for alltid. Nikes “Just Do It” er alltid innlemmet i hjernen vår, og det spiller ingen rolle hvilket produkt de reklamerer for..

Verdivurdering – Som nevnt før, er dette grunnen til at jeg ville valgt deg fremfor en konkurrent. Så i dette eksemplet, hvorfor vil jeg velge Apple mot Microsoft.

Apples tagline er Think Differently. For deres markedsføring av MacBook Air var slagordet Light Years Ahead. Når du ønsket å lære mer om hvorfor denne MacBook-en var den beste tingen siden skiver brød, tok Apple deg med til informasjonssiden deres der deres verdiforslag for MacBook ble presentert:

Vårt mål med MacBook var å gjøre det umulige: utvikle en opplevelse i full størrelse til den letteste og mest kompakte Mac-bærbare noensinne.

Ovennevnte er deres verdiforslag (23 ord!)

Hvorfor trenger jeg en?

Et sterkt verdiforslag vil øke nettstedets konverteringsfrekvens og øke salget. Det hjelper deg å ta de riktige arbeidsvalgene og fokusere på produktive aktiviteter for virksomheten din, samtidig som de hjelper kundene dine med å ta de riktige valgene. Jeg genererte $ 50 000 i inntekter alene for bare en av kundene mine etter å ha jobbet med dem for å lage et sterkt verdiforslag! En annen klient sa at de begynte å få så mye virksomhet etter at jeg la til en VP, de måtte stoppe markedsføringen sin for nå.

Rask merknad: Et sterkt verdiforslag vil øke salget. Jeg genererte $ 50 000 millioner i inntekter alene like etter å ha lagt til en VP for klienten min!

Hvorfor ikke mange bedrifter utvikler et verdiforslag?

Som det sies, hvis det var enkelt, ville alle gjort det. Mange virksomheter utvikler ikke et verdiforslag fordi de ikke tror de trenger det, eller de antar bare at de allerede har en klar på plass. Å utvikle et forslag til sterk verdi betyr imidlertid å grave dypt for å bestemme hva den ene tingen er, den “IT” -faktoren, som du kan tilby og få deg til å skille deg fra hverandre. Når du har bestemt hva det er, vil det påvirke all markedsføringsinnsatsen din.

Huske: En verdiproposisjon tar mye tid og krefter på å utvikle seg!

Kan du alltid utvikle et verdiforslag?

Dessverre ikke. Her er et eksempel. En av de tøffeste bransjene å utvikle en verdiproposisjon for er Executive / Business Coaching-bransjen. Dette er en ENORM industri og ekstremt konkurransedyktig. Når disse fagfolkene kommer til oss for å utvikle deres verdiforslag, oftere enn ikke, ender vi opp med å skrive en veldig generell en, eller vi lar dem få vite at det ikke gir mening å gå gjennom prosessen. Vi jobbet med en klient der vi foreslo henne å begrense nisjen sin, slik at hun virkelig hadde noe unikt å tilby (for eksempel målrette kun fraskilte kvinner som søker en annen karriere), men hun var bekymret for at det ville være for smalt. Tvert imot, dette er et enormt marked og likevel et veldig spesifikt og unikt publikum å målrette mot. Poenget mitt er, ikke vær redd for å begrense målgruppen.

Hvordan utvikles et verdiforslag?

Ikke over natten, det kan jeg fortelle deg. Dette er ikke for å lokke deg på noen måte, men det er en metode for galskapen og det tar fokus og tålmodighet.

Trinn 1 – Omfattende spørreskjema

Det første trinnet i å utvikle et verdiforslag er å svare på følgende:

 1. Hva er målet for nettstedet ditt?
 2. Hvilke behov møter du i samfunnet? Hva er dine tjenester / produkter? Hvorfor startet du virksomheten din?
 3. Hva er dagens trender i din bransje?
 4. Hva er din ideelle kunde, og kan du beskrive dette i detalj.
 5. Hvorfor skal din ideelle kunde leie eller kjøpe fra deg i stedet for andre alternativer, inkludert å ikke gjøre noe? Hva gjør deg unik? Hvis du kjørte en $ 1 million dollar reklame med bare ett skudd for å lykkes, hva ville være din viktigste grunn til at jeg skulle velge deg?

Hvert spørsmål bør kreve mye tanke og refleksjon rundt virksomheten din. Spørsmål nr. 5 har en tendens til å være den største utfordringen for de fleste kunder. Jeg vet at det er vanskelig å tro, men jeg kan ikke fortelle deg hvor mange ganger klienter svarer på dette spørsmålet med “Fordi vi er de beste i bransjen!” Um, forteller det meg hvilken verdi du tilbyr med produktet eller tjenesten din? Nei. Forteller det meg hvorfor du er unik? Nei. Du må virkelig gi disse spørsmålene dypt tanke.

Trinn 2 – Evaluering av nettstedet ditt & Konkurrentene dine

Dette er i det minste et virkelig opplysende trinn i verdiforslagsprosessen. Det kan være ganske lærerikt å se på nettstedet ditt sammen med valg av konkurrenter. Sammen med kundene mine skal jeg undersøke viktige salgspunkter, generell webdesign, hovedbudskapet som formidles på nettstedet og brukervennlighet (brukeropplevelse).

Hovedhensikten med en konkurransedyktig analyse er å unngå å bygge nettstedet ditt basert på hva konkurrentene gjør, men snarere å finne hvor konkurrenter mangler og bestemme hvordan du utmerker eller kan være eksklusiv. Noen ganger mislykkes markedsføringstiltak fordi bedrifter kopierer hverandre eller ikke klarer å differensiere.

Trinn 3 – Identifisere de 5 viktigste verdikravene du foreløpig gir din ideelle klient

Basert på svar på spørreskjemaet og konkurrentanalysen, kan du bestemme hvilken “verdi” du kan tilby kundene dine. Jeg bruker disse spørsmålene med mine egne klienter for å vurdere disse verdikravene i henhold til anke og eksklusivitet basert på markedsførers intuisjon (en rangering fra 1 til 5). Hvis de har et tiltalende og eksklusivt tilbud, kan det utvikles en verdiproposisjon.

Trinn 4 – Beviserklæringer eller bevis

Til slutt må du fremlegge bevis for at du kan støtte din verdiproposisjon. Hvilket bevis eller bevis har du for at du kan oppfylle tjenester, oppfylle behov eller gi fordeler? Et resirkuleringsfirma kan for eksempel hevde å hjelpe miljøet, og beviset er at de nylig oppdaterte all transporten sin for å inkludere hybridbiler som rangerte nr. 1 for beste hybrid-SUV-er i følge US News. De kan også ha vokst konsekvent i tre år, fra å eie en lastebil til å eie 12 som flytter hundrevis av tonn søppel daglig.

Tips til hvis du blir fast

Prøver å være alle ting for alle mennesker. Å begrense målgruppen (ideell klient) er avgjørende for et sterkt verdiforslag. Når du prøver å appellere til for mange grupper kjøpere, kan det være begrensende for verdiproposisjonen.

Tunnelsyn. Du er den beste eiendelen for et vellykket prosjekt fordi du vet mest om selskapet ditt. Imidlertid kan du også være så nær prosjektet at det kan hindre et vellykket resultat. Noen få av de viktigste veisperringene vi møter med nettstedseiere er:

 • Begrensende synspunkt (ikke åpen for nye ideer eller andre måter å gjøre ting på eller “kopikatere” konkurrenter)
 • For bedriftsfokusert (for eksempel at du vil at firmaets navn blir pusset ut over hele nettstedet)
 • Mangel på design (det du synes er estetisk akseptabelt er ikke alltid tiltalende generelt)
 • For forfiltrert i detaljer for å komme videre (dvs. fast i en “loop” som ikke er relevant for det store bildet)
 • For teknisk (en del av appellens nettsted er en lettfattelig melding)

Takeaway

For å gjenta, er et verdiforslag ikke et fengende slagord, tagline eller overskrift. Det svarer på spørsmålet, “Hvis jeg er din ideelle klient, hvorfor skal jeg velge deg kontra konkurrenter?” For å være mest effektiv, må din verdiproposisjon ha høy appell til den ideelle klienten og høy eksklusivitet til selskapet ditt. Det er hovedgrunnen til at kunder innleder et forhold til deg. Hvis verdiforslaget ditt er for generelt, vil kopien også være for generell. Videre er det mindre sannsynlig at du skiller seg ut fra mengden.

Jeg har funnet at mange av klientene mine forventer at et verdiforslag skal være som et salgssted eller en overskrift. I stedet skrives en verdiproposisjon på hverdagslig saklig språk. Ingen fluff.

Nå som du vet hva et verdiforslag er og hvordan du utvikler et, er det på tide å begynne å jobbe på egen hånd! Et sterkt verdiforslag vil øke salget og bringe virksomheten til suksess. Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor eller kontakt meg hvis du trenger hjelp til å lage en.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map