10 grunner til at bedriften din trenger markedsføring på sosiale medier

Tror sosiale medier bare er en annen strategi blant tradisjonelle markedsføringsformer? Se hvordan markedsføring på sosiale medier kan være en fordel for bedriften din.


Hvorfor bruke markedsføring på sosiale medier

Bedrifter, spesielt de som er etablert i flere tiår, ser markedsføring på sosiale medier som bare en annen taktikk.

Det bedriftseiere ikke vet er at det er det 3,80 milliarder aktive brukere av sosiale medier i verden. Og hva er oddsen for at flertallet av målkundene dine er her?

Å markedsføre sosiale medier som en ettertanke er som å forsømme potensielle kunder. Dette kan være skadelig for bedriften din.

Når det er sagt, har vi listet opp ti grunner til at bedriften din trenger markedsføring på sosiale medier:

1. Å bygge forhold til publikum

Sosiale medier ble opprinnelig opprettet for å hjelpe mennesker til å få kontakt med sine venner og kjære som bor langt borte. I dag bruker smarte bedriftseiere denne teknologien for å skape et meningsfylt forhold til publikum og potensielle kunder.

Du kan starte med å lage og dele innhold som er relevant for dine følgere. Så hvis du eier en restaurant som selger økologisk mat, kan du bruke sosiale medier for å gi publikum beskjed om fordelene ved å ha et organisk kosthold.

Mottar du alltid vanlige spørsmål fra dine sosiale medier-følgere? Snakk om det på ditt sosiale nettverk!

En fin måte å gjøre det på er å være vertskap for et Facebook Live eller starte en YouTube-kanal der du svarer på publikumets ofte stilte spørsmål.

Hvis du vil bevise saltet for virksomheten din, samt bygge din troverdighet, må du huske at markedsføring på sosiale medier er en måte å oppnå det på.

2. For å forbedre merkevarelojaliteten

I tråd med å bygge et meningsfullt forhold til publikum, hjelper markedsføring av sosiale medier også med å forbedre merkevarelojaliteten.

Faktisk en studie publisert av Convince&Konverter avslørte det 53% av amerikanerne er lojale mot merkevarene de følger på sosiale medier.

Dette er tingen: Lojale følgere av sosiale medier engasjerer seg i virksomheten din ved å reagere, kommentere og dele innholdet ditt. For ikke å nevne at de vil kjøpe og anbefale dine produkter eller tjenester.

Så, hvordan kan du bygge merkevarelojalitet ved hjelp av sosiale medier?

 1. Lag et fellesskap av likesinnede rundt merkevaren din.
 2. Gjør dem til de første som mottar kvalitetsinnhold fra deg.
 3. Belønne dine lojale følgere av sosiale medier.
 4. Bruk sosiale medier for å tilby fantastisk kundeservice.
 5. Vær konsekvent når du implementerer strategien din.

Bare husk at å bygge merkevarelojalitet er mer enn bare å ha tusenvis av tilhengere og fans av sosiale medier. Det handler om å ha toveiskommunikasjon med publikum, samt å engasjere dem til å fortsette å gjøre forretninger med deg.

3. Å lede trafikk til nettstedet ditt

Bortsett fra å bygge meningsfulle forhold og merkevarelojalitet, kan du også bruke sosiale medier til å føre trafikk til nettstedet ditt. Og det tror vi på kl Voy Media Advertising Agency NYC.

Ellers vil trafikken på nettstedet ditt bare være begrenset til en bestemt kilde, noe som øker virksomhetens eksponering for risiko.

For eksempel er den primære og eneste kilden til nettrafikk søkemotorer. Det er mulig at trafikken vil falle etter en større algoritmeoppdatering. Derfor vil du trenge en annen kilde til trafikken (i dette tilfellet dine firmakontoer på sosiale medier) for å dempe risikoen.

En av de enkleste måtene å drive trafikk på nettet ved å bruke sosiale medier er å lage og publisere innhold på nettstedet ditt og deretter dele det på sosiale nettverk. En annen måte kan være å kjøre annonser i sosiale medier slik at du kan generere potensielle kunder for bedriften din.

4. Å lage kostnadseffektiv annonsering

Som nevnt tidligere kan du kjøre annonser på sosiale medier for å generere potensielle kunder for bedriften din. Faktisk avslørte en studie fra 2016 av eMarketer det utgifter til digital annonse ville nå 113,18 milliarder dollar i 2020.

For det første skaper digital annonsering (inkludert sosiale medier) nye annonsemuligheter for virksomheten på lokalt og nasjonalt nivå. I motsetning til tradisjonell annonsering, kan du fokusere annonsebudsjettet ditt mot å målrette mot mennesker som bor i en bestemt stat eller de som har spesielle interesser.

For det andre får du bare betale når noen klikker på annonsen din. Betydning; kan du velge om du vil øke budsjettet eller tildele det et annet sted, avhengig av hvordan annonsen din presterer.

For det tredje gir annonsering på sosiale medier muligheten til å vite mer om målkundene dine, takket være en mengde digital markedsføringsteknologi som er tilgjengelig i dag. Disse lar deg lage bedre annonsekopier, noe som kan ha en positiv innvirkning på bedriftens bunnlinje.

5. For å enkelt skaffe nye kunder

Apropos å generere potensielle kunder, markedsføring av sosiale medier lar deg enkelt skaffe nye kunder til bedriften din.

Du kan gjøre dette organisk ved å snakke om hvordan produktene eller tjenestene dine kan hjelpe dine potensielle kunder på sosiale medier.

Si at du eier et lokalt treningsstudio. I stedet for å vise frem utstyret ditt, kan du snakke om hvordan cardio-programmet ditt var i stand til å hjelpe en av dine lånetakere å føle seg trygg på seg selv.

I mellomtiden kan du kjøre en annonse på sosiale medier for å markedsføre treningsstudioet ditt. Og den beste måten å tiltrekke seg nye kunder som bruker denne taktikken, er å tilby rabatter for nye medlemmer.

Hvis du selger produkter som treningsstudioutstyr eller tilskudd, derimot, kan du dra nytte av Facebooks butikkfane. Denne funksjonen lar deg legge til en slags e-handelsfunksjonalitet på bedriftssiden. Du kan til og med koble den med en chatbot slik at du kan automatisere noen deler av online kjøpsprosessen.

Dette kan også komme til nytte når du kjører en remarketingkampanje eller ønsker å be om anmeldelser og anbefalinger på sosiale medier.

6. Å øke konverteringen

Når du gjør det riktig, kan du ta med massevis av kvalifiserte kundeemner til virksomheten din, som du kan bli til betalende kunder. Som et resultat kan du øke konvertering og salg.

Og for å gjøre markedsføring på sosiale medier riktig, må du huske på at sosiale medier er der virksomheter blir og oppfører seg som mennesker.

Betydning, ikke bare lage og dele innhold på sosiale medier. Samhandle med folk som vil legge igjen en kommentar på innleggene dine. Enda bedre, legg ut noe som vil be dem om å legge igjen en kommentar.

Ikke bare stol på chatboten din for å svare på kundespørsmål. Ta deg tid til å sjekke henvendelser på sosiale medier og svare på dem personlig. Mer er det, hvis det er så unikt at chatboten din ikke kan dechifisere den.

7. Å øke salget

Med økningen i konvertering kommer selvfølgelig økningen i salget. Husk deg, 74% av kjøperne sa at sosiale medier hadde påvirket kjøpsbeslutningen deres.

Her er andre markedsføringsstatistikker på sosiale medier som du må huske på:

 • 71% av forbrukerne vil sannsynligvis kjøpe et produkt basert på henvisninger i sosiale medier. (Hubspot)
 • 31% av forbrukerne bla gjennom nye produkter å kjøpe på sosiale medier. (Aimia)
 • Et merkes innlegg i sosiale medier kan påvirke 78% av forbrukernes kjøpsbeslutninger. (Forbes)

Så, hva betyr det for deg? Du må bygge en solid mediemarkedsføringsstrategi for at denne plattformen kan hjelpe deg med å øke virksomhetsinntektene.

8. For å komme foran konkurrentene

Hvis du eier en oppstart eller en liten bedrift, er det mindre sannsynlig at du kan konkurrere mot et stort selskap eller et selskap. Det er fordi de har penger til å drive en landsomfattende markedsførings- og reklamekampanje.

Sosiale medier hjelper deg med å ha et jevnt spillfelt mot så store merkevarer.

Javisst, kaffebaren din er relativt liten sammenlignet med Starbucks, men du kan null i samfunnet ditt med lojale lånetakere. For ikke å nevne at du kan fokusere din innsats på å markedsføre virksomheten din til en spesifikk demografisk.

Til slutt har du kanskje en annen historie å fortelle om kaffebaren din sammenlignet med Starbucks.

9. For å tillate målretting og målretning på nytt

Det fine med markedsføring på sosiale medier, nærmere bestemt Facebook-markedsføring, er at du kan kjøre en målrettet kampanje ved hjelp av annonsepiksler.

En piksel er et stykke kode som du kan legge inn på nettstedet ditt for å hjelpe deg med å optimalisere annonsekampanjene dine ved å forstå nettstedets besøkende online oppførsel.

Si at du eier en nettbutikk, og at mange av nettstedets besøkende har en tendens til å legge til varer i online handlekurven uten å gå videre til kassen. Gjennomføring av en målrettet annonsekampanje lar deg målrette mot disse besøkende med en annonse som vil lokke dem til å fullføre kjøpet.

Dermed kommer du til å berge det som kunne vært savnet muligheter.

10. For å få verdifull kundeinnsikt

Annet enn å koble til publikummet ditt, gjøre dem om til kunder og forbedre inntektene dine, lar deg markedsføring på sosiale medier også lære mer om dem.

Du kan bruke lytteverktøy på sosiale medier som lar deg få vite hva folk sier om deg og bedriften din på nettet. Ved å gjøre det kan du hoppe over muligheter der du kan vise frem ferdighetene dine innen din nisje.

Si at du er en trener og du snubler over noens status om hva du skal spise hvis han vil gå ned i vekt. Du kan delta i samtalen, gi den personen noen eksempler, og du kan bygge et meningsfylt forhold derfra.

Enkelt sagt kan sosial lytting bidra til å utvide virksomheten din.

Bruker du sosiale medier for å markedsføre virksomheten din og øke salget? Hvordan har det kommet deg? La oss høre historien din i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map