9 skäl till varför din webbplats behöver Live Chat (och hur man lägger till den)

Vill du lägga till en livechatt på din webbplats för att förbättra dina kundrelationer? Lär dig hur du integrerar livechatt på din webbplats och hur du använder den.


Hur man lägger till en livechatt

Live chat har blivit ett populärt och kraftfullt verktyg för kundtjänstrelationer. Många stora företag med varumärken använder livechatt på sina webbplatser. Livechatt kan dock vara ett utmärkt verktyg för småföretag också.

Siffror ljuger bara inte. Millennials och över hälften av alla kunder säger att de föredrar livechat över telefonsamtal eller e-post.

Klicka för att Tweeta

I den här guiden diskuterar vi allt du behöver veta om att få en chatbox inställd och kör på din webbplats.

Ett exempel på en livechattlåda som är installerad på Ahrefs, använder Intercom. Programvaran kan användas för att svara på alla frågor som besökare kan ha och eventuellt ombord dem till kunder.

Varför ditt företag ska ha livechatt?

Livechatt kan vara en mycket fördelaktig funktion att ha på din webbplats och något som kan förbättra dina relationer med besökare och kunder. Tänk på dina egna tidigare erfarenheter på andra webbplatser. Hur många gånger har du hittat en livechatt användbar? Nedan följer några anledningar till att du vill lägga till en chatbox på din webbplats.

1. Förbättrar konverteringsgraden

Den proaktiva uppsökningen som livechatt erbjuder har visat sig hjälpa till att konvertera besökare till leads. Om du har en onlinebutik är detta ett viktigt steg för att generera mer försäljning. Studier har visat att besökare som använder livechatt är tre gånger mer benägna att köpa. Bara genom att nå ut och ge hjälp kan du omvandla en besökare till en ledare och förhoppningsvis till en kund. Den direkta anslutningen som livechat tillhandahåller hjälper besökare att tänka sig. En medlem av säljteamet kan också hjälpa till att övertyga kunder som är på staketet om att köpa. Möjligheterna är mycket konkreta i detta avseende.

2. Hanterar kundfrågor snabbt & Effektivt

Det genomsnittliga stödmedlet kan hantera upp till tre chattar samtidigt. Det betyder att de kan hjälpa tre gånger så många kunder som med ett telefonsamtal eller e-post. I själva verket ger livechat en mycket snabbare interaktion än dessa andra kontaktformer. Kommunikation görs enklare, snabbare och effektivare.

3. Ger dig en kant mot din tävling

Att använda livechatt kan också ge dig en fördel mot tävlingen. Mindre än tio procent av alla webbplatser använder för närvarande livechatt. Du kan inte bara erbjuda bättre kundservice med livechatt, men du kan också fängsla kunderna. Andra företag som inte har integrerat livechatt kan inte tävla och kommer att förlora kunder till din överlägsna tjänst.

4. Kvalificerar Leads

Besökare på din webbplats som initierar en livechatt är ofta nyfiken på om din tjänst / produkt är rätt passform för dem eller inte. Du kan använda livechatt för att direkt kvalificera dina leads genom att ge dem omedelbara frågor och svar.

5. Utökar marknadens räckvidd

Sist men inte minst kan livechatt hjälpa dig att utöka din marknadsräckvidd. Kunder litar bättre på att göra affärer med företag som de enkelt kan komma åt. Att bara ha en webbplats med en webbutik räcker inte för att övertyga dem att köpa. Men med livechatt kan nya besökare göra förfrågningar och efterföljande köp med ett enkelt klick. Du kan till och med börja ta emot frågor och kunder från hela världen.

6. Ansluter & Byggar förtroende

Som nämnts tidigare hjälper levande chatt med att odla interaktion och förbättra kundupplevelsen. Dessa två faktorer hjälper också till att bygga förtroende. Kunder vet att de kan räkna med att ditt företag ska ge hjälp när de behöver det. När en kund aktivt söker svar och får dem, kommer de att vara tacksamma. De kommer också att börja se ditt företag som pålitligt.

Att bygga förtroende och upprätta kundlojalitet kan skapa scenen för dina kundrelationer. Om en prospekt kom in på din webbplats för att köpa eller få information och hade en positiv upplevelse kommer de sannolikt att återvända. När du sätter dina kunder först och ger omedelbar hjälp med livechatt kommer de att komma ihåg det. På det här sättet stärker du banden mellan ditt företag och dina kunder. Detta är något som ger bättre och längre kundrelationer.

7. Förbättrar din information

Det är viktigt att notera vad besökare regelbundet frågar om. Om du upptäcker att besökare fortfarande frågar om pris eller policy, ta det som en möjlighet att uppdatera din webbplats. Livechatt är också ett bra sätt att få feedback. Du kan använda denna feedback konstruktivt för att fylla hål i information. Allt företag kan dra nytta av lite kundperspektiv.

Möjligheten att spara och arkivera chattar innebär att det alltid finns information om detta. Även om ett företag kanske inte upptäcker ett problem omedelbart, har de fortfarande möjlighet att göra det. Smärtpunkter, som de är kända, finns alltid. Att använda livechat-arkiv aktivt för att hitta och korrigera eventuella problem hjälper företag att förbättra deras praxis. Kunderna kommer också att notera ditt företags förändringsförmåga och uppskatta det.

8. Ökar kundnöjdheten

Småföretag verkar gynnas mer av levande chattar. Inte bara får affärer större närhet till kunderna, utan de kan underhålla det lättare. Oavsett hur mycket personal de har, med hjälp av livechat kommer det att hjälpa kunderna att vara nöjda. Studier har visat att webbplatser med livechatt har en högre nöjdhetsgrad. Det betyder att fler besökare lämnar sig glada.

En högre nöjdhetsgrad ansluts direkt till en snabbare problemlösningstid. Många företag har utbildningsdokument eller videor för att hjälpa kunderna att navigera på sina webbplatser. Agenter kan ge dessa till användare för att minska sin felsökningstid. Dessutom kommer skärmdelningsförmågor att tillåta agenter att komma till roten till problemet. Sådana funktioner är inte möjliga med grundläggande ringning.

SLUTSATS: Live chat gör det mer bekvämt för besökare att köpa från ditt företag. De kan bläddra i din produkt, medan de snabbt frågar efter den extra information de behöver. De kommer inte att binda telefonen och vänta på att en agent ska hjälpa dem.

Hur man lägger till livechatt på din webbplats

Oroa dig inte, att fysiskt integrera livechatt på din webbplats är inte så svårt som du kanske tror. Faktum är att de flesta företag har gjort processen effektiviserad. Medan vissa bara använder kod föredrar andra widgetar. Det beror på din webbplats och vad du föredrar att använda.

Skärmdump av LiveChatIncLive chat är en av de mest populära chattlådorna på marknaden och erbjuder en mängd funktioner.

Live, har till exempel en mycket enkel installation.

 • Först måste du registrera dig för tjänsten. Om du vill gå en testkörning finns det en trettio-dagars rättegång.
 • Logga in på ditt konto och gå till sidan Inställningar. Under inställningar hittar du kanaler och sedan chat-widget.
 • Klicka och kopiera koden som den här sidan tillhandahåller.
 • Klistra in samma kod i din webbplats CSS innan taggen.
 • Uppdatera sidan. Om koden har lagts till framgångsrikt, bör du se livechat-widgeten längst ner på sidan.

Men om din webbplats finns på en plattform som WordPress, Bigcommerce eller Shopify, måste du följa några olika steg. Detsamma gäller för tredjepartsintegrationer. Men LiveChat har du täckt. Deras webbplats innehåller enkla att följa självstudier för installation av alla slag. Gör bara lite grävning för att hitta den nödvändiga proceduren för din webbplats.

När du har installerat din livechatt, se till att anpassa den till din webbplats för att optimera upplevelsen. Besökare kommer att känna sig mindre besvärliga med chatten om det passar bra i resten av webbplatsen. Kom också ihåg att justera dina automatiska chattinbjudningar och hälsningar. Dessa borde vara tillräckliga för att få svar, men inte irritera besökare. Slutligen, lära dig allt du kan om funktionerna för att maximera deras effektivitet.

tips & Tricks för hur du använder din livechatt

Nu när du alla har visat på livechatt och hur det kan hjälpa ditt företag finns det många saker att tänka på. Live chat är inte en magisk trollformulär. Att bara placera den på din webbplats kommer inte att öka din försäljning och service omedelbart. Du måste vara smart om dina chattinställningar för att verkligen förbättra användarupplevelsen. Kom ihåg att det ibland kommer att handla om rättegång och fel.

Chatboxens placering

En av de viktigaste sakerna att tänka på är var du kan placera din chattlåda. Även om hemsidan vanligtvis är den mest besökta sidan, kanske den inte är den perfekta platsen. Återigen vill vi inte avbryta användarupplevelsen. Detta är dubbelt sant om de ännu inte har att göra med omfattande information. Överväg att placera en chattlåda på din prissida och kontaktsida.

Dessa sidor är förmodligen där besökarna kommer att ha flest frågor. Så att hoppa in för att hjälpa här kommer definitivt att vara intressant för dig. Om ditt företag erbjuder en testtjänst kan du lägga till alternativet för chatten på den sidan också. Besökare kan vara mer benägna att starta en kostnadsfri testversion när de ser att det kommer från ett användarvänligt företag. Om de är nöjda med rättegången kan det också vara samma anledning till att de fortsätter att betala för tjänsten.

När du använder konserverade meddelanden eller förprogrammerade meddelanden, kan du vara försiktig så att du inte använder dem för mycket. Målet med att använda livechat är att ge kundupplevelsen en personlig touch. Om kunderna känner sig bombarderade med meddelanden från en robot kommer de inte att uppskatta det. Konserverade meddelanden kan vara till hjälp men i små doser. Tänk på vilka sidor på din webbplats som skulle dra nytta av dem.

Innehåll och timing

Programmering av chatbot-interaktioner är en komplex process och det är viktigt att du investerar lite tid och ansträngning i att göra det rätt. Du kan antingen hyra en författare av hög kvalitet på sajter som Lita på mitt papper, att planera dina interaktioner ordentligt eller ha en levande människa för att göra kommunikationen åt dig.

När agenter är online, i din affärstid, är de gratis att hjälpa. Att skicka en prompt som visar att agenter är online kommer att få ett bättre svar. Ibland är det bara bekvämligheten med att känna till hjälp där kunden upplever mycket. Om besökare har frågor, är de mer benägna att nå ut.

Även om det inte finns någon ‘perfekt’ tidsram för att be en chatt, kan du göra sätt att prova olika metoder. I allmänhet, ju mer tid en användare tillbringar på en sida desto fler frågor kan de ha. Kom ihåg att besökarna vill ha sina liv förenklade. Komplicera inte konversationen för mycket. Använd enkla hälsningar för att inleda konversationen.

Var uppmärksam på mätvärden

Det finns också spårnings- och analyssidan för livechatt. Du kan inte bara hålla konversationer utan du kan också mäta hur många besökare som deltar i dem. De flesta tjänster låter dig se hur många chattförfrågningar som ignoreras eller accepteras. Denna information hjälper dig att förbättra dina livechattjänster. Dessutom kan det hjälpa dina agenter viss insikt i deras tjänst också.

Spårningsfunktioner hjälper dig också att förbättra din webbplats som helhet. Med dessa funktioner kan du mäta trafik för att se var besökare kommer ifrån. Information som denna kan hjälpa dig att anpassa användarupplevelsen. För att inte nämna, kommer du att kunna utforma bättre marknadsföringsstrategier med denna information till hands. Dessa verktyg hjälper dig att växa och förbättra din onlinetjänst som helhet.

Slutsats

Kort sagt, det finns många positiva resultat som kan komma från att lägga till livechatt på din webbplats. Det viktigaste är att du kan förbättra dina kundrelationer. Bättre kundrelationer skapar kundlojalitet. Alla företag, särskilt småföretag, litar på lojala kunder. När du levererar kommer du att tjäna och behålla kundens förtroende.

Att analysera din webbplats och fylla i eventuella luckor i information är en nödvändig biprodukt av livechatt. Att visa din kundbas som du är villig att ändra och förbättra tar dig långt. Inget företag är perfekt, men att visa att du kan växa skiljer dig från resten. Denna benägenhet för förändring kommer också att bidra till att bygga kundförtroende. Kunderna ser dig vara på sin sida och inte bara leta efter ekonomiska vinster.

Det finns dock gott om ekonomiska vinster med livechatt. Verkligheten är att denna online-interaktion är det som hjälper till att förvandla besökare till leads. Den subtila skillnaden kan vara vad som gör eller bryter en försäljning. Om en besökare funderar över ett köp och sedan blir tillfrågad med en chatt, kan deras acceptans av den chatten vara den avgörande faktorn. Många företag har ökat sin försäljning genom att implementera livechatt.

Förutom att öka försäljningen kan du sänka dina kostnader. Tänk på lägre telefonräkningar och färre agenter som behövs för kundservice. Om kunder vet att de kan använda livechatt föredrar de det framför långa utdragna telefonsamtal. Det betyder färre telefoner som ringer, men fler kunder får hjälp. Agenter kommer att kunna hjälpa fler än en kund åt gången och minska sin väntetid.

Således finns det massor av upsides som kan komma från att lägga till livechatt på din webbplats. För mindre företag kommer förbättring av kundrelationer och kundupplevelse att betala sig på ett enormt sätt. Minskande kostnader på vägen till det finns en extra bonus. Att öka försäljningen är dessutom det viktigaste ditt företag kan få av livechatter. Så snälla, skjut inte bort det längre.

Dina kunder blir lyckligare och litar mer på ditt företag. Chansen är stor att du också kommer att vara ett steg före dina konkurrenter, vilket är ett plus. Ta lite tid att utvärdera företag som erbjuder livechattjänster och se vilka som är mest tilltalande för dig. Utvärdera din nuvarande webbplats och bestäm hur du kan integrera livechatt i den. Ta inte för lång tid att bestämma eftersom internet väntar på ingen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map