6 tips för bättre hantering av kunder på sociala medier

Tips för att hantera ditt sociala mediekonto och hur du bättre kan hantera kundproblem / frågor samtidigt som du ökar kundförtroendet för ditt varumärke.


Tips för bättre hantering av kunder på sociala medier

Att trivas som företag är beroende av goda kundrelationer. Sociala medier ger nästan obunden tillgång till din kundbas. Det här kan vara en mycket positiv sak – men sociala medier måste hanteras, eller det kan ha en nettoeffekt på ditt företag.

Att driva ett socialt mediekonto tar mer än att bara posta om och marknadsföra dina produkter. Det är en möjlighet att utveckla en djupare och mer meningsfull och varaktig relation med din kundbas. Om det görs rätt kan ditt sociala mediekonto öka din försäljning, dra in nya kunder och förbättra ditt varumärkes rykte.

Det här är bara en handfull sätt du kan nå kunder med sociala medier:

 • Få snabbare svar till kunderna
 • Ge kunder en bakom kulisserna titt på ditt företag
 • Engagera användare på sociala medier med bilder och video
 • Visa ditt varumärkes stil och personlighet
 • Få insikter om din kundbas genom pågående diskussioner
 • Skapa en gemenskap runt ditt märke

Att ha en politik på sociala medier är en bra idé för att behålla ditt varumärkes rykte. Det låter dig strömlinjeforma sättet och aktualiteten som dina sociala mediekontohanterare adresserar kundkommentarer, oavsett om de är positiva eller negativa. God social praxis är också bra publicitet. Följande sex tips är viktiga för en framgångsrik politik för sociala medier. Uppdatera inte din status utan dem!

Att göra ett gott intryck på vissa kunder kan hjälpa dig att vinna andras förtroende. 71% av konsumenterna som har en bra sociala medieupplevelse med ett varumärke kommer att rekommendera det till sina kamrater.

Klicka för att Tweeta

Tips 1: Svara inom 24 timmar

När kunder postar på din sociala mediesida förväntar de sig ett snabbt svar. Låt dem inte hänga: skriv ett svar på viktiga frågor och kommentarer inom 24 timmar. Helst bör problem som behöver omedelbar uppmärksamhet, som begäran om support, besvaras mycket förr – direkt eller om det inte är möjligt inom några timmar. Det finns alltid någon tillgänglig under ordinarie timmar för telefon- och personligt hjälp, och sociala medier bör inte vara ett undantag.

Tips 2: Använd varumärkesspråk, ton och röst

Ditt varumärke har ett rykte som du har fått genom de unika produkter, tjänster och upplevelser du erbjuder dina kunder. För att ytterligare demonstrera hur ditt varumärke betjänar sina kunder, vill du göra dina sociala medias kundservice-interaktioner från varumärket – inte den enskilda sociala mediehanteraren som postar till kontot. Träna din personal till oss exakt och professionellt språk som förblir konsekvent över hela linjen.

Tips 3: Prioritera problem & klagomål

De viktigaste inläggen att svara på är de som kommer från kunder som hanterar ett problem, vare sig det är en fråga om hur man returnerar en artikel eller ett klagomål om hur en tjänst inte fungerar för dem. Dessa ska hanteras så snart som möjligt. Nästa prioritet är att svara på andra, mer allmänna frågor som inte kräver ett omedelbart svar. Låt dig också tid att regelbundet posta svar på negativa recensioner, vilket hjälper dig att spara ansikte och spara dig själv från att förlora kunder.

Tips 4: Var relatabel

Förutom att hantera kundproblem är dina sociala medier en plattform för att ansluta med kunder på en personlig nivå. Svara på så många kommentarer från din kundbas som möjligt. Att till exempel visa uppskattning för beröm och positiva recensioner kommer att uppmuntra kunder att fortsätta posta de bra sakerna. Det handlar mer om marknadsföring – precis som på alla sociala mediesidor kan det bli tråkigt att prata om dig själv hela tiden. Istället spruta lite liv i konversationen med innehåll som är relaterat till kundens behov. Bank of America kan tweeta finansiella tips, till exempel, medan Home Depot-kunder skulle hitta DIY-hur-till-videor intressanta.

Tips 5: Visa medkänsla och förståelse

Kunderna kan må bra om att göra affärer med ett företag som behandlar dem som en människa och inte bara ett nummer. För in viss verklighet i dina kundtjänstsvar – håll det professionellt, men visa också empati när kunder uttrycker frustration. De finns på din sociala mediesida eftersom de vill ha en social upplevelse och inte matas i förpackade rader. Var äkta och kom från en plats av medkänsla och förståelse när du håller fast vid företagets policyer och rutiner.

Tips 6: Ha kul och vara informativ

Primära skäl till att människor använder sociala medier är för skojs skull och för att hålla sig uppdaterade med de senaste trenderna. Håll ditt innehåll lätt och underhållande – det finns redan tillräckligt med drama på Internet. Var informativ, men på ett sätt som håller din publik engagerad och kommer tillbaka för mer. Denna statistik visar påverkan som att ha rätt inställning till sociala medier kan göra på din marknadsföringsstrategi:

Det allmänna samförståndet mellan företag är att det är värt ansträngningen att ha en närvaro på sociala medier. Det kommer att ta lite tid att se resultaten, men en fortsatt, effektiv affärsstrategi för sociala medier har potential att ändra hur du ser dina marknadsföringsinsatser.

Bygga kundförtroende och lojalitet

Att tillhandahålla kundservice och mervärde med dina sociala mediekonton kan öka kundernas förtroende för ditt varumärke avsevärt. Ur kundens perspektiv är det ultimata bekvämligheten att kunna kontakta ett företag snabbt och enkelt genom ett medium som de använder dagligen. Du kan optimera fördelarna för både dina kunder och ditt företag genom att skapa en policy för sociala medier som hjälper dina anställda att erbjuda bästa möjliga service. Att följa ovanstående riktlinjer kommer inte bara att vinna fördel bland kunderna, utan också hjälpa dig att få mer lojala följare och öka ditt totala rykte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map