5 steg för att hjälpa dig komma igång med bloggning

En nybörjarguide som beskriver fem enkla steg för att utveckla en framgångsrik blogg för ditt företag. Lär dig var, vem och hur du börjar publicera ditt innehåll.


Komma igång med att blogga

En blogg för ditt företag är ett bra sätt att få ny tillväxt tillsammans med många andra fördelar. Emellertid är bloggning ingen lätt uppgift och kommer att kräva mycket engagemang. Här är några viktiga steg för att hjälpa dig komma igång.

Steg 1: Bestäm var du ska vara värd för ditt innehåll

Det första steget är att bestämma vart din blogg ska gå. Din hemsida? Din Facebook-sida? På en separat plattform som WordPress.com? Det är här saker kan bli förvirrande … men inte rädsla. Det är faktiskt enklare än det verkar.

Sikt alltid på att lägga din blogg på din webbplats

Om du har en webbplats ska du alltid lägga till din blogg där. Uppenbarligen vill du att ditt innehåll ska ses av så många människor som möjligt. Om du säljer produkter eller genererar försäljningsledningar på din webbplats, vilket du sannolikt kommer att göra, kommer du också att vilja driva din bloggtrafik till din webbplats. Det är enkelt att lägga till en blogg till din befintliga webbplats. Om du använder ett innehållshanteringssystem som Joomla eller WordPress tar det bara ett par klick att lägga till ett bloggsnitt.

Alternativa alternativ

Om du inte har en webbplats måste du vara värd för din blogg någon annanstans. Här är de vanligaste alternativen:

 • Sociala mediesidor: dessa plattformar kan vara ett bra ställe att publicera ditt innehåll. Det finns en inbyggd publik, och de kräver ingen teknisk förmåga. Du måste dock följa deras regler om innehåll och format. Och när ditt innehåll gillar och / eller delas är det endast begränsat till användare av den plattformen. Slutligen överlämnar du vanligtvis rättigheterna till ditt innehåll. För vissa företag kan detta utgöra ett allvarligt problem.
 • Dedikerade bloggplattformar: För dem utan webbplats, och kanske inga aktiva sociala medier, erbjuder tjänster som Typepad eller Tumblr ett enkelt, gratis bloggverktyg utan huvudvärk att skapa en fullständig webbplats. Det är ett bra alternativ för enkelhet, men antar inte att “om du bygger det kommer de att komma”. Du måste överväga hur du skapar “ögongulor” för ditt innehåll.
 • E-post: om du har en stor e-postlista, kanske du vill fokusera på det som en fristående kanal för din blogg (aka e-post nyhetsbrev). Det finns bra, fullständiga tjänster som iContact och Benchmark som kan tillgodose alla dina behov.

SNARTTIPS: I slutändan vill du att dina bloggläsare ska bli kunder. Se till att det finns en sömlös väg från där de läser ditt innehåll till var de kan köpa din produkt!

Steg 2: Gör det första inlägget själv

Även om du inte är författare bör du fortfarande skriva det första blogginlägget själv. Detta kräver att du tänker på vad du ska säga (innehåll) och hur du säger det (ton & röst). Detta är avgörande, även om du anställer en författare för efterföljande poster. Du är ämnesekspert. Din synvinkel är unik och du är unikt användbar för dina kunder. Oavsett vem som skriver din blogg måste den informeras av din expertis.

När du har gjort detta är du bättre rustad att bestämma följande:

 • Oavsett om du ska skriva det själv eller anställa en författare
 • Hur man väljer relevanta ämnen som är intressanta för läsarna
 • Optimal längd på ett inlägg
 • Investering av tid och pengar som krävs för ett optimalt resultat

SNARTTIPS: Skriv för kunder, inte dig själv. Skriv om branschen ditt företag är inom & har du inte med att göra. Sälj inte, men skapa något användbart. För att komma igång, fråga dig själv “Vad behöver mina kunder eller vill veta innan de gör affärer med mig?”

Steg 3: Källa till ditt innehåll

Vem producerar innehållet? Detta är ett viktigt samtal. Dåligt innehåll speglar dåligt på ditt företag och kan vara sämre än inget innehåll. Här är några av dina alternativ:

 • DIY (gör det själv): Detta är det enklaste och lägsta alternativet. Var dock uppmärksam på hur lång tid det tog dig att skriva ditt första blogginlägg. Även om det är gratis kommer din tid till en kostnad … antingen möjlighetskostnaden för saker du annars skulle kunna göra eller den faktiska kostnaden för anställdas tid för att fylla på din förlorade tid. Om någon annan skriver snabbare utan att kompromissa med kvaliteten är DIY-metoden kanske inte det bästa valet. Dessutom är ärlig självkritik ett sällsynt drag. Få objektiv, ovarnerad feedback från vänner och kunder.
 • Dina anställda: Många företagare tycker att det är användbart att få sina anställda att blogga. Uppsidan är att de anställda redan finns på lönen och de är ämnesexperter. Nackdelen är att du anlitade dina anställda för deras färdigheter … och skrivning kanske inte är bland dem. Om du har många anställda kan du experimentera för att hitta dem med talang och motivation.
 • Kontraktsbloggförfattare / byråer: Detta är förmodligen ditt bästa alternativ för högkvalitativt innehåll, men också troligtvis det dyraste. Se till att du granskar deras tidigare arbete. Det finns många bra resurser, men också några “svettbutiker” som behandlar innehåll som en ren vara, som gynnar låg kostnad och snabb vändning över kvalitet. Leta efter byråer som har högre personal med redaktionell erfarenhet och låg omsättning bland deras skrivande personal.

SNARTTIPS: Kom ihåg det gamla talesättet “Det är snabbt, det finns bra och det är billigt. Välj vilken som helst två. ” Sätt premium på kvaliteten och skapa en balans mellan aktualitet och kostnad.

Steg 4: Skapa en syndikationsplan

Begräns inte synligheten för din blogg till den webbplats där den är värd. Det är enkelt och enkelt att “syndikera” ditt blogginnehåll till olika butiker. Om din blogg finns på din webbplats vill du förmodligen att ditt innehåll ska publiceras på platser som:

 • Sociala mediekonton: När du väl publicerat en blogg måste du i de flesta fall helt enkelt placera webbadressen på din sociala mediesida och den kommer automatiskt att visa din bloggrubrik, bild och de första raderna.
 • E-post nyhetsbrev: du kan skicka en länk till din HTML-sida eller till och med själva sidan inbäddad i ett e-postmeddelande.

Det finns också sätt att automatisera processen. Många sociala medietjänster erbjuder integration som gör att du automatiskt kan publicera innehåll från en plattform till en annan. Så du publicerar det en gång och det dyker upp på flera platser. Du kan till och med vända modellen och låta ditt sociala medieflöde automatiskt visas på din webbplats.

Vissa tjänster, som Buffert och Hootsuite, fungera som en central syndikationspanel där du kan publicera innehåll på ett ställe och exakt kontrollera var och när det kommer att publiceras.

Buffert kan schemalägga för att publicera ditt innehåll

Permutationerna är oändliga, men din vägledande princip bör vara att maximera antalet ögonbollar som träffar ditt innehåll (och kommer till din webbplats) på alla möjliga sätt.

SNARTTIPS: Du kan inte ha för stor publik. Var alltid på jakt efter nya platser att publicera ditt innehåll.

Steg 5: Bygg för framgång

När du har en källa och en distributionsplan måste du överväga några grundläggande metoder som maximerar dina chanser att lyckas.

Bra innehåll kommer att dra en publik. En del av ditt uppdrag är att hålla publiken intresserad och engagerad. Här är några tips för att se till att din publik växer och inte krymper.

 • Skapa (och hålla fast vid) ett schema. Om du bloggar framgångsrikt bygger du en publik. Detta kan skapa en förväntning om att du kommer att fortsätta med samma frekvens. Underlåtenhet att uppfylla förväntningarna kan främja din publik. Och ingenting säger “det här företaget kan inte lita på” som en blogg där den senaste posten är två år gammal. Var beredd att behandla din blogg som en liten tidning. Tänk som en förläggare. Upprätta en takt och vara konsekvent.
 • Se till att det är mobilvänligt. De flesta webbplatsplattformar har inbyggd responsiv design, så allt du publicerar kommer att anpassas till mobilen. Men om det inte gör det kommer du att betala ett stort pris i förlorad trovärdighet och trafik.
 • Använd en bild för varje inlägg. Din blogg visas ofta i ett nyhetsflöde med många andra innehåll. En provocerande bild kan vara nyckeln till att få klickat kontra ignoreras.
 • Gör ditt innehåll delbart. Om någon gillar ditt innehåll och vill dela det borde det vara enkelt och uppenbart hur man gör det med ett enda klick. Om inte, kommer det att frustrera din publik och du kan missa ytterligare exponering som delning skapar. Lyckligtvis finns det tjänster som AddThis och SumoMe, som ger verktyg för att lägga till delningsknappar på din webbplats. Många e-posttjänster har också den här funktionen, och lyckligtvis har alla sociala medieplattformar denna “inbyggda”, även om varje plattform tenderar att begränsa delningen endast till andra på samma plattform.Gör ditt innehåll delbart
 • Gå med i konversationen. Läs kommentarerna och kontakt med kommentarerna. Du kan ta itu med alla problem och fördjupa anslutningen med dina mest engagerade läsare. Det ger dig också en utmärkt känsla av hur dina ämnen tas emot och är bra foder för framtida bloggidéer.

Kom ihåg slutligen ordet “Du kan inte hantera det du inte kan mäta”. Helst kommer din blogg att uppmärksamma ditt företag. Men det är en investering i tid och / eller pengar, så du måste förstå avkastningen. Här är några enkla sätt att mäta påverkan:

 • Webbstrafik: Ställ in analyser på din blogg så att du kan vara uppmärksam på trafiken. Observera vilka inlägg som ritar bra och vilka inte. Uppgifter om “referenswebbplats” bör också berätta för dina sociala medieplattformar.
 • Anpassade målsidor: Om du genererar leads eller försäljning från din bloggtrafik kanske du vill skapa en anpassad målsida för att fånga den här trafiken. Om du till exempel har ett formulär på din webbplats för försäljningsförfrågningar, skapa en separat sida och formulär för dina bloggsidor. När en bloggläsare träffar sidan och fyller i formuläret, vet du var den kom ifrån. Med tjänster som Optimizely och Instapage, du kan göra detta enkelt. Överväg också att ha ett anpassat telefonnummer för att spåra samtal som genereras från din blogg. På det här sättet kommer du att kunna mäta den faktiska effekten på din blogg.

Så det är grunderna. Förhoppningsvis täckte vi tillräckligt med mark för att vara till hjälp för ditt företag. Hoppa in med dina kommentarer och frågor. Glad blogging!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map