Зашто је брзина битно за СЕО

Брзина странице је фактор који мери Гоогле, а који утиче на ваше рангирање. Научите како да тестирате & побољшајте брзину веб странице како бисте били видљивији на мрежи.


Брзина странице је важна за СЕО

Многи људи мисле да је оптимизација претраживача фокусирана превасходно на коришћење правих кључних речи у вашем садржају и стварање повратних веза како би се ваша веб локација вратила на врх ранг-листе претраживача (углавном Гоогле). Међутим, постоји заиста велики број фактора и један који често долази под поглед је брзина странице. Гоогле разматра време учитавања ваше веб локације у свом алгоритму и користи то као фактор за одређивање вашег места у резултатима претраге. Од 2010. године компанија је брзину странице поставила приоритетом и била отворена у погледу свог става. То би рекао, знајући брзину странице и радећи на њеном побољшању могло би вас одвести до тог прижељкиваног горњег места.

Гледајући велику слику

За Гоогле је брзина странице важна за њен циљ побољшања интернета у целини. То је зато што компанија разуме утицај који брзина странице има на приказе страница и број посетилаца веб локације. Гоогле је једном питао кориснике да ли желе 10 или 30 резултата приказаних на страници. Они су претежно изабрали ово друго, што се у то време чинило добром идејом – осим када је Гоогле променио, промет се смањио за 20 процената. Зашто? Учитавање страница са 30 резултата трајало је пола секунде дуже. Чини се да није велика ствар, али рачуна се и пола секунде када је у питању брзина странице.

Као још један пример утицаја на брзину веб локације на посетиоце, истраживање које су обавили Акамаи и Гомез.цом показало је да веб корисници очекују да се сајтови учитају за 2 секунде или мање. Ако се не учита у року од 3 секунде, вероватно ће се преместити на другу веб локацију. Из Гооглеове перспективе, то значи да ће веб локацијама са већом брзином учитавања приступити чешће, па су тиме и релевантнији – отуда и укључивање брзине веб локације у алгоритам рангирања.

Брзина странице на мрежи: Тестирање брзине ваше странице

Срећом, Гоогле се толико брине за брзину странице да су 2011. створили алат под називом Брзина странице на мрежи што омогућава предузећима да тестирају брзину странице. Доступно као веб базиран алат и Цхроме-ово проширење, Паге Спеед Онлине даје вашој брзини учитавања веб локације укупан резултат од 100. Гоогле вам након анализе даје и корисне предлоге за побољшање брзине ваше странице. Они су рангирани као исправци високог, средњег и ниског приоритета и подељени су у категорије за мобилне уређаје и радне површине. Они могу бити прилично техничке природе, па ћете желети да поделите своје резултате са веб програмером да бисте видели које исправке је најприхватљивије применити..

Боље корисничко искуство = већа продаја

Повећање брзине ваше веб странице такође ће побољшати целокупно корисничко искуство за посетиоце ваших страница. Вријеме учитавања је изузетно важан фактор у одређивању колико и колико често ће корисници посјетити вашу веб локацију.

Брзина странице има утицаја на вашу продају и задржавање клијента. На пример, студија случаја коју је провео Радваре показали су да 51 одсто интернет купаца у САД-у неће извршити куповину ако је сајт преспор. Слично томе, друга студија аутора Чудна петља показали су да вас само одлагање једне секунде може коштати 7 посто продаје. У вашем је интересу ваше компаније да се ваша страница учита што брже.

Поуздан веб домаћин значи бржу брзину странице

Брзина ваше веб локације увелико зависи од брзине сервера вашег веб хостинга. Нису сви веб домаћини створени једнаким. Одабир јефтиног домаћина може бити краткорочно добра идеја, штеди новац на почетку, али дугорочно би вас могао коштати продаје. Домаћин који сте изабрали требало би да буде у могућности да обрађује све елементе ваше веб странице великом брзином учитавања страница.

Наше најновије истраживање о најбржим веб домаћинима открило је да је ИнМотион Хостинг пружио највеће задовољство купаца када је у питању брзина странице. Компанија има своје центре података који су стратешки смјештени на свакој америчкој обали, због чега веб странице чији је домаћин ИнМотион брже функционирају широм земље. Поред тога, њихови сервери имају ССД (ССД) меморију, која нуди скоро тренутно проналажење података и муњевиту брзину.

Остали фактори који утичу на брзину странице

Ако имате сјајну услугу веб хостинга, али и даље имате проблема са брзином учитавања веб локације, постоје неки уобичајени узроци на које могу да се позабаве ваши програмери веба. Можда је проблем број један оптимизација слике. Ако ваше ПНГ и ЈПГ слике садрже додатне податке или не садрже ДЕФЛАТЕ компресор, пуниће се спорије. Остали уобичајени узроци укључују вишак огласа, неефикасан код, гломазне теме дизајна, вишак видгета и додатака и додатака и апликација који су неспојиви са одређеним прегледачима..

Много је фактора који одређују рангирање странице. Брзина вашег сајта је та која не треба занемарити. Побољшање брзине ваше веб странице не само да ће вашу страницу приближити врху резултата претраживања, већ ће људима још више омогућити да користе вашу веб локацију. Што је боља употребљивост ваше веб странице, већа је вероватноћа да ће остати на вашој веб локацији и што је већа шанса за продају. Није ли то поента СЕО-а на првом месту?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map