Kako vaše obstoječe stranke spremeniti v prodajalce

Tukaj je opis, kako pridobiti nove stranke od starih. Preberite, kako lahko z nekaj ključnimi tehnikami obstoječe stranke spremenite v svoje najboljše prodajalce.


Pretvarjanje obstoječih kupcev v prodajalce

Cilj vsakega podjetja je pridobiti več strank – ker brez kupcev nimate podjetja.

Vendar je velika napaka veliko podjetij osredotočen izključno na pridobivanje novih strank. Poskušajo vse, kar je v njihovi moči, da ustvarijo nove potencialne ponudbe, bodisi prek socialnih medijev, SEO ali tradicionalnih oglaševalskih metod, vendar spregledajo eno resnično pomembno in uspešno tehniko.

Če se pravilno ravnajo, so lahko vaše stranke največji prodajalci.

Potrošniki danes niso tako pasivni kot nekoč, in manj in manj so navdušeni nad tradicionalnimi marketinškimi metodami, ki jih uporabljajo ogromni marketinški oddelki.

Namesto tega želijo vzpostaviti povezavo z blagovno znamko in kupiti nekaj pristnega, zato lažje prisluhnejo drugim strankam, kot pa izmišljene kampanje, ki si jih zamislite sami.

V redu, super, razmišljaš. Kako pa lahko privabim stranke, da prodajo svoje izdelke?

Ko ste zagotovili odlično storitev ali izdelek, je ključno, da svoje stranke še naprej pritegnete in jih obravnavate kot zveste, ki jim sledijo. Tukaj je nekaj načinov, kako to storiti.

1. Nastavite referenčno kampanjo

To so trenutno vsi besi. Posel veste – če napotite prijatelja, dobite bon v vrednosti 10 USD ali kakšno drugo nagrado.

primer kampanje za napotniceDropboxov napotitveni program je odličen primer, ki je z uporabo obstoječih povečal nove stranke za 3900%.

Dropboxov napotitveni program je eden najbolj znanih primerov, zakaj so akcije napotitve odlične za prodajo več izdelkov. Ko so sprostili svojo kampanjo, so v obdobju 15 mesecev porasli iz 100.000 registriranih uporabnikov na 4 milijone registriranih uporabnikov – 3900% rast, če želite hladen, trd odstotek.

ALI SI VEDEL? 65% novih poslov prihaja iz referenc.

Zakaj torej napotitvene kampanje delujejo?

No, v skladu z a študija Nielsen, 92% potrošnikov zaupa priporočilom ljudi, ki jih pozna, in ljudje imajo 4-krat večjo verjetnost, da bodo kupili nekaj, ko ga napoti prijatelj.

Trženje iz ust na usta je še vedno ena najuspešnejših oblik trženja, saj ljudje pogosteje poslušajo svoje prijatelje kot marketinški oddelki..

2. Vsebina, ki jo ustvari uporabnik

Uporabniško ustvarjena vsebina je vsebina, ki jo ustvarijo vaše stranke ali uporabniki. To so lahko stvari, kot so fotografije na določenem hashtagu družbenih medijev ali pregledi na spletnih mestih, kot je TripAdvisor.

Pridobiti stranke, da ustvarijo vsebino, ki jo ustvari uporabnik, ni enostavno, a tudi to ne bo težko.

Številne blagovne znamke izvajajo tekmovanja, kjer uporabnike prosijo, naj predložijo fotografijo pod točno določeno hashtago ali delijo svoje izkušnje s svojim izdelkom, da osvojijo kaj drugega.

Primer vsebine, ki jo je ustvaril uporabnikStarbucks-ova kampanja #WhiteCupContest v letu 2014 je odličen primer vsebine, ki jo ustvari uporabnik, kupce spodbuja k skupnemu oblikovanju in povečanju prepoznavnosti blagovne znamke. Vir slike

Leta 2014 so Starbucks začeli svojo #WhiteCupContest kampanjo, v kateri so stranke prosili, naj sami oblikujejo skodelico in jo predložijo pod hashtag na družbenih medijih. Zmagovalni dizajn je bil postavljen na pokale.

Kot lahko vidite, je pri vsebini, ki jo ustvari uporabnik, odlična stvar, da ni treba ustvariti ničesar. Ljudje radi sodelujejo v stvareh (poimenujete jih tekmovalna narava ljudi) in z dodajanjem nagrade ponujate dodatno spodbudo.

ALI SI VEDEL? 86% podjetij uporablja vsebino, ki jo ustvarijo uporabniki, kot del svoje marketinške strategije.

Mnenja so tudi odličen način, da svoje stranke spodbudite v vlogo prodajalcev. Po raziskavah se 71% potrošnikov po raziskavi mnenj, ki jih ustvari uporabnik, počuti lažje kupiti izdelek. Ponovno je to povezano z uspešno naravo trženja ust od ust, ker ljudje pogosteje poslušajo, kaj mora povedati druga stranka, kot tisto, kar je marketinški oddelek uredil za prodajo.

Zakaj vsebina, ki jo ustvari uporabnik, deluje?

Splošno znano je, da ljudje radi preizkusijo, preden kupujejo, toda pri večini stvari, ki so nemogoče – razen seveda, če jih praktično “preizkušaš” prek nekoga drugega.

Potrošniki lahko dobijo vse informacije, ki jih potrebujejo od prejšnjih kupcev, da se lahko odločijo za nakup. Uporabniško ustvarjena vsebina je pravzaprav tako uspešna, da 93% potrošnikov se mu zdi koristno pri odločitvi o nakupu.

3. Gremo v dodatno miljo

Nadaljnja kilometraža vedno deluje. Razmislite o tem na ta način: kolikokrat ste od podjetja prejeli darilo presenečenja ali malo posebnega dotika, zaradi katerega ste želeli povedati prijateljem, družini in sledilcem o tem?

Vidiš, stvar je v tem, da je večja verjetnost, da bomo naredili nekaj za nekoga, če prej nekaj stori za nas. Ko blagovna znamka ponuja dodatno darilo ali storitev za stranke, se nam zdi, da bi morali iti ven, da bi o tem obvestili ljudi..

Vzemite na primer Firebox, ki je v svoje naročila dodal malo dodatkov, kot so majhni zavitki kislega bombona. Kupce je presenetil in ugotovili so, da ima za posledico dodatne posodobitve Tweeta in Facebooka.

Zakaj gre še dodatna milja?

Poleg dejstva, da je pomembno, da vedno ravnate s strankami, kot da so njihove posebne, se dodatna kilometra dela, ker bodo potem vaše stranke daleč več milj za vas.

Dragi predmeti, ki vas kot podjetje ne stanejo, so za kupca nov in jih spodbujajo k omembi drugih ljudi.

4. Moč trženja e-pošte

Trženja po e-pošti ne smejo podcenjevati poslov. Imate direktno linijo v sveti prostor prejetih sporočil vaših strank, kar vam omogoča, da zgradite odnos in povezavo.

To je ključno, če želite kupce spremeniti v prodajalce in na več načinov lahko s svojimi e-poštnimi sporočili spodbudite stranke, da svoje izdelke pomirijo pred prijatelji, družino in sledilci.

Ne samo, da so e-poštna sporočila odlična za akcije zvestobe (v 2015 Študija stanja trženja, Kampanje za zvestobo po e-pošti so se pojavile kot ena najuspešnejših e-poštnih sporočil, ki jih boste poslali, saj jih 72% tržnikov oceni kot izjemno učinkovite), hkrati pa vam nudijo tudi priložnost, da vaše stranke spremenijo v prodajalce.

Kako to storiš? Z dodajanjem dragocenih in denarno varčnih vsebin bodo naročniki želeli posredovati svojim prijateljem in družini.

Zakaj deluje trženje po e-pošti?

Tako ali tako bi morali redno pošiljati e-pošto strankam in naročnikom, če pa želite začeti postopek pretvarjanja kupcev v prodajalce, si omislite kampanjo, ki jo lahko nastavite, da bodo lahko delili s prijatelji in družino in imeli koristi od.

Ljudje si aktivno želijo deliti stvari, ki jim bodo všeč njihovi prijatelji in družina, saj se v njih dobro počutijo.

5. Ponudite kupcu prvi popust

Podobno kot pri trženju po e-pošti, če kupcem, ki so že kupili od vas, ponudite popust, bodo kupci, ki so jih že kupili od vas, pogosteje delili s prijatelji in družino.

Ker ponujate enkratni popust, stranke, ki so že kupile od vas, ne morejo več dostopati do njega. To ne pomeni, da bodo pozabili na to. Pravzaprav ravno obratno. Svojim prijateljem in družinam bodo želeli povedati popust, tako da jih lahko izkoristijo tudi ljudje, ki jih poznajo in imajo radi.

Zakaj ponuditi kupcu prvi popust deluje?

Proti intuitivno se zdi, da bi prvim kupcem ponudili popust, če želite, da ljudje, ki so že kupili od vas, prodajo vaše izdelke, kajne?

Vendar pa ljudje, podobno kot pri kampanji zvestobe za trženje e-pošte, radi delijo stvari s svojimi prijatelji in družino, zaradi česar so videti dobro. Če bodo lahko na družinskem žaru ponudili 50-odstotni popust, ki ga ponujate novim strankam, bodo, ker bodo postali najljubši družinski član.

Prehod vaših kupcev iz kupcev v prodajalce

Zgoraj smo razpravljali o številnih različnih načinih, kako svoje kupce sprejeti od kupcev do prodajalcev, tako da preprosto damo promocijsko moč v njihove roke.

Preden pa sploh začnete s tem, morate imeti svoje podjetje ustanovljeno tako, da bodo stranke želele deliti to in biti del vašega uspeha.

To vključuje preverjanje:

 1. Imejte odličen izdelek – boste svoje kupce borili, da prodajo karkoli, če so razočarani nad nakupom ali če vaš izdelek ni tisto, kar so iskali.
 2. Naj se ljudje počutijo kot del nečesa – obstaja razlog, zakaj je Apple tako uspešen. Okoli svojih izdelkov ustvari skupnost – v resnici toliko, da jo včasih opisujejo kot kult. Ko se bodo ljudje počutili kot del nečesa, je večja verjetnost, da bodo to promovirali drugim.
 3. Zagotovite odlično storitev za stranke – želite, da je celotna nakupna izkušnja za vaše stranke neverjetna. To ne bo samo zagotovilo, da se bodo vaše stranke verjetno vrnile še več, ampak tudi pomeni, da bodo bolj verjetno, da vas bodo napotile k prijatelju.
 4. Bodite verodostojni – ljudje kupujejo od blagovnih znamk, ki jim zaupajo, kar pomeni, da morate svojim strankam zagotoviti pristno izkušnjo, ki gradi povezavo in spoštovanje.

Medtem ko boste morda porabili na stotine časa in prišli do novih in vznemirljivih načinov za pridobivanje več strank, ne spreglejte najdragocenejšega orodja, ki ga že imate – ljudi, ki so že kupili od vas in lahko potrdijo, da je vaš izdelek super.

Ko dajete prodajno moč v roke svojim strankam, se zatečete v svet trženja od ust do ust in se prilagajate novi dobi potrošnikov; kjer so aktivni namesto pasivnih posod za trženje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map