Како претварати претплатнике путем е-поште у купце у 3 једноставна корака

Научите како да претплатнике своје е-поште претворите у купце помоћу једноставног система у 3 корака који можете успоставити користећи циклус куповине клијента.


Претворите претплатнике путем е-поште у купце

Маркетинг путем е-поште је невероватно ефикасан маркетиншки канал за већину предузећа и ако се правилно користи, може повећати вашу продају.

Али како своје претплатнике можете претворити у купце?

Заправо постоји једноставан систем који можете успоставити у складу са циклусом куповине купаца.

Ово обухвата три кључне фазе: фаза свести, где потрошач упознаје вашу марку и шта нудите; тхе тхе фаза разматрања, где купују друге опције и одмерују предности и недостатке; и тхе фаза куповине, где ударају и притисну дугме за куповину.

циклус куповине купцаИзвор слике

Када имплементирате стратегију за сваку од ових фаза, претплатнике брзо можете преместити од пасивних и претворити их у активне купце.

БРЗИ САВЕТ: Важно је кренути правом ногом и употребити прави софтвер за маркетинг путем е-поште како бисте привукли своје претплатнике!

1. Понуди унапред вредност

Постоји тако много бесплатних информација доступних на интернету ових дана да било ко може било где да нађе информације о било чему. Што значи и ти имати да се истакнете ако желите да изградите лојалну корисничку базу.

Понуда вредности унапред пре него што се потрошач обавезао да ће вам дати било какав новац, је од виталног значаја. Не само да ово гради поверење, већ им даје и бесплатан преглед онога што можете понудити и како им можете помоћи да реше кључни проблем који имају.

Привлачење људи у фази свести

Вредност, вредност, вредност. То је најважније на шта се можете фокусирати у фази свести циклуса куповине. Ово би могло доћи у облику:

 • Блог постс
 • Промишљена ажурирања на друштвеним мрежама
 • Преузимање
 • Видео
 • Водичи са упутствима

Током ове фазе желите да едукујете своју публику, а један од најуспешнијих начина за то је пружање онога што је познато као „оловни магнет“- нешто драгоцено и едукативно за које корисници размењују своју адресу е-поште.

То је ситуација „вин-вин“. Добијају сјајне бесплатне информације, а ви добијате њихову адресу е-поште на тржиште.

ВАЖНО: Снимање адреса е-поште је витално јер, за разлику од друштвених канала, ви их поседујете и имате потпуну контролу над њима.

Погледајмо неки бесплатан, вредан садржај који други брендови нуде за снимање адреса е-поште и за едукацију људи у фази свести.

Пример понуде унапред вредностиЖивот преживљавања нуди потрошачима шансу да науче како нешто направити.
Пример понуде унапред вредностиБидскетцх нуди корисницима бесплатан образац за креирање предлога клијената.

2. Поставите храњиву секвенцу е-поште на место

„Шта је неговање секвенце е-поште?“ можете питати.

Ово је оно што требате да имплементирате у фази „разматрања“ да бисте дотјерали своје претплатнике и показали им зашто треба да купују ти уместо свог конкурента.

То је низ аутоматизованих порука е-поште које се покрећу у недељу или две након што је неко преузео ваш бесплатан, вредан садржај.

Током ове фазе желите да одговорите на било какве примедбе које ваша публика може имати око куповине од вас и да се изнервирате због њиховог проблема тако да очајнички желе решење..

Погледајмо узорак неговања:

Емаил 1 (свест): пошаљите бесплатно преузимање или вредан садржај и представите своје пословање.

пример неговања е-поште

Емаил 2 (разматрање): упознајте претплатника са кључним проблемом који може имати и упутити их према одређеном посту на блогу или слободнијем, вреднијем садржају који им помаже у томе.

Пример неговане е-поште

Адреса е-поште 3 (разматрање): додирните било какве примедбе које претплатник може имати о вашем предузећу или производу. Е-маил стилови ФАК-а су овде сјајни, као и студије случаја или проширени кориснички прикази.

Пример неговане е-поште

Емаил 4 (куповина): сада је време да се претплатник пребаци из фазе разматрања у фазу куповине. Накажите свој производ на њих и понудите им попуст или бонус као подстицај да брзо делују (о овој техници ћемо причати у трену).

Емаил 5 (куповина): подсетите претплатника на њихов проблем и ваше решење за то, и пратите понуду или бонус.

Као што видите, редослед се поклапа са поступком куповине купца, тако да полако прелазите претплатника из једне фазе у другу, истовремено градећи поверење и пружајући бесплатну вредност.

3. Запослите кључне технике копирања

Постоји разлог зашто је копирање тако огромна индустрија. Комуникација са вашом публиком није само спуштање неколико речи на папир (или екран), већ о томе пробијање у људски ум и коришћење психолошких маркетиншких техника за које је доказано да делују.

Можете користити ове технике у свом негованом низу да убрзате претплатнике на купца, али можете их користити и за претварање посетилаца блога у купце и када комуницирате са својом публиком на другим платформама.

3 различите технике психологије копирања

1. Теорија оскудице: Људи не воле пропустити ствари. Чињеница. Ако се трудите да пребаците претплатнике из фазе разматрања у фазу куповине, размислите о додавању осећаја недостатка нудећи ограничен број производа.

2. Нацртајте предности које НЕ представљају карактеристике: Много предузећа прави грешку истичући карактеристике свог производа или услуге, попут лакоће употребе или супер-дупер интерфејса на којем се покрећу. У стварности, потрошаче то не занима. Уместо тога, желе да знају како ће им те функције помоћи да достигну своје циљеве и реше своје проблеме.

Пример техника психологије писања текста„Научићу вас да будете богати“ користи листу погодности на њиховој продајној страници.

3. Надоградите или понудите подстицај: Људи воле више рибе за свој долар. Ако виде да добијају велику понуду са додатним бонусом или атрактивним снижењем цена, вероватније ће да купе.

То можете убацити у своје парцеле нудећи ограничен временски попуст за нове претплатнике или додавањем неколико вредних бонуса ако брзо купују.

Пример коришћења техника психологије копирањаВарриорПлус користи комбинацију ограничења смањења времена и недостатка за максималан утицај.

ВарриорПлус користи комбинацију ограничења смањења времена и недостатка за максималан утицај.

Претварање претплатника у купце не мора бити случај ударања и наде.

Једном када сазнате шта подразумева свака фаза процеса куповине купца, можете да преусмерите свој садржај и преписку на њих тако да се ускладе с тим, премештајући их из једне фазе у другу..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map