Hoe u e-mailabonnees in 3 eenvoudige stappen omzet in kopers

Leer hoe u uw e-mailabonnees omzet in kopers met een eenvoudig systeem in 3 stappen dat u kunt opzetten met behulp van de koopcyclus van de klant.


Verander e-mailabonnees in kopers

E-mailmarketing is voor de meeste bedrijven een ongelooflijk effectief marketingkanaal en als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het uw verkoop verhogen.

Maar hoe kunt u van uw abonnees kopers maken?

Er is eigenlijk een eenvoudig systeem dat u kunt implementeren dat aansluit bij de koopcyclus van de klant.

Dit omvat drie belangrijke fasen: de bewustzijnsfase, waar de consument uw merk leert kennen en wat u aanbiedt; de overweging stadium, waar ze rondkijken voor andere opties en de voor- en nadelen afwegen; en de aankoopfase, waar ze de sprong wagen en op die “koop” -knop drukken.

klant koopcyclusAfbeeldingsbron

Wanneer u een strategie voor elk van deze fasen implementeert, kunt u uw e-mailabonnees snel passief maken en van hen actieve kopers maken.

SNELLE TIP: Het is belangrijk om op de juiste manier te beginnen en de juiste e-mailmarketingsoftware te gebruiken om uw abonnees te krijgen!

1. Bied vooraf waarde

Er bestaat zo veel gratis informatie die tegenwoordig op internet beschikbaar is, zodat iedereen overal informatie kan vinden. Dat betekent jou hebben om op te vallen als u een loyaal klantenbestand wilt opbouwen.

Het is van cruciaal belang dat u vooraf waarde biedt voordat de consument zich ertoe heeft verbonden u geld te geven. Dit schept niet alleen vertrouwen, maar het geeft hen ook een gratis voorbeeld van wat u kunt bieden en hoe u hen kunt helpen bij het oplossen van een belangrijk probleem dat ze hebben.

Mensen aantrekken in de bewustmakingsfase

Waarde, waarde, waarde. Dat is het belangrijkste waarop u zich kunt concentreren in de bewustmakingsfase van de koopcyclus. Dit zou kunnen komen in de vorm van:

 • Blog berichten
 • Doordachte updates voor sociale media
 • Downloadables
 • Videos
 • Handleidingen

Tijdens deze fase wilt u uw publiek informeren en een van de meest succesvolle manieren om dit te doen, is door een zogenaamde ‘lood magneet”- iets waardevols en leerzaams waarvoor gebruikers hun e-mailadres uitwisselen.

Het is een win-winsituatie. Ze krijgen geweldige gratis informatie en je krijgt hun e-mailadres op de markt.

BELANGRIJK: Het vastleggen van e-mailadressen is essentieel want, in tegenstelling tot op sociale kanalen, bezit je ze en heb je er volledige controle over.

Laten we eens kijken naar gratis, waardevolle inhoud die andere merken aanbieden om e-mailadressen vast te leggen en om mensen bewust te maken.

Voorbeeld van het aanbieden van vooraf waardeSurvival Life biedt consumenten de kans om iets te leren maken.
Voorbeeld van het aanbieden van vooraf waardeBidsketch biedt gebruikers een gratis sjabloon voor het maken van klantvoorstellen.

2. Zet een verzorgende e-mailsequentie op zijn plaats

‘Wat is een verzorgende e-mailsequentie?’ vraag je je misschien af.

Dit is wat u moet implementeren in de fase van “overweging” om uw abonnees te verzorgen en hen te laten zien waarom ze zouden moeten kopen u in plaats van uw concurrent.

Het is een reeks geautomatiseerde e-mails die worden geactiveerd om gedurende een periode van een week of twee uit te gaan nadat iemand uw gratis, waardevolle inhoud heeft gedownload.

Tijdens deze fase wilt u eventuele bezwaren van uw publiek over het kopen bij u beantwoorden en hun probleem aanwakkeren, zodat ze wanhopig op zoek zijn naar een oplossing.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van een verzorgingssequentie:

E-mail 1 (bewustzijn): stuur de gratis download of waardevolle inhoud en introduceer uw bedrijf.

voorbeeld van een verzorgende e-mail

E-mail 2 (overweging): de abonnee kennis laten maken met een belangrijk probleem dat ze hebben en hem naar een specifieke blogpost of meer gratis, waardevolle inhoud leiden die hem daarbij helpt.

Voorbeeld van een verzorgende e-mail

E-mail 3 (overweging): Raak eventuele bezwaren van de abonnee over uw bedrijf of product aan. E-mails met veelgestelde vragen zijn hier geweldig, net als casestudy’s of uitgebreide getuigenissen van gebruikers.

Voorbeeld van een verzorgende e-mail

E-mail 4 (aankoop): nu is het tijd om de abonnee van de bezinningsfase naar de aankoopfase te verplaatsen. Pitch uw product aan hen en bied een korting of een bonus aan als een stimulans voor hen om snel te handelen (we zullen zo dadelijk meer over deze techniek praten).

E-mail 5 (aankoop): herinner de abonnee aan hun probleem en uw oplossing ervoor, en volg het aanbod of de bonus op.

Zoals u kunt zien, sluit de volgorde aan bij het koopproces van de klant, zodat u de abonnee langzaam van de ene fase naar de volgende verplaatst, terwijl u vertrouwen opbouwt en gratis waarde creëert.

3. Gebruik de belangrijkste technieken voor copywriting

Er is een reden waarom copywriting zo’n enorme industrie is. Communiceren met je publiek gaat niet alleen over het schrijven van een paar woorden op papier (of scherm), het gaat over het aanboren van de menselijke geest en het gebruik van psychologische marketingtechnieken waarvan is bewezen dat ze werken.

U kunt deze technieken gebruiken in uw verzorgingsreeks om het proces van abonnee naar klant te versnellen, maar u kunt ze ook gebruiken om blogbezoekers om te zetten in kopers en wanneer u communiceert met uw publiek op andere platforms.

3 verschillende copywriting psychologietechnieken

1. Schaarstheorie: Mensen lopen dingen niet graag mis. Feit. Als u moeite heeft om abonnees van de overwegingsfase naar de koopfase te verplaatsen, overweeg dan om een ​​gevoel van schaarste toe te voegen door een beperkt aantal producten aan te bieden.

2. Beschrijf de voordelen NIET de kenmerken: Veel bedrijven maken de fout om de kenmerken van hun product of dienst te benadrukken, zoals hoe gemakkelijk het is om te gebruiken of de super-duper-interface waarop ze het uitvoeren. In werkelijkheid geven consumenten hier niets om. In plaats daarvan willen ze weten hoe die functies hen zullen helpen hun doelen te bereiken en hun problemen op te lossen.

Voorbeeld van copywriting psychologietechnieken‘Ik leer je rijk te worden’ gebruikt een lijst met voordelen op hun verkooppagina.

3. Verkoop of bied een stimulans: Mensen houden meer van waar voor hun geld. Als ze zien dat ze een geweldige deal krijgen met een extra bonus of een aantrekkelijke prijsverlaging, zullen ze eerder kopen.

Je kunt dit in je pitches injecteren door een tijdelijke korting aan te bieden voor nieuwe abonnees of door een paar waardevolle bonussen toe te voegen als ze snel kopen.

Voorbeeld van het gebruik van technieken voor copywritingpsychologieWarriorPlus gebruikt een combinatie van tijdelijke prijsverlagingen EN schaarste voor maximale impact.

WarriorPlus gebruikt een combinatie van tijdelijke prijsverlagingen EN schaarste voor maximale impact.

Van uw abonnees klanten maken, hoeft geen kwestie van slaan en hopen te zijn.

Als u eenmaal weet wat elke fase van het koopproces van de klant inhoudt, kunt u uw inhoud en correspondentie daarop afstemmen om ze daarop af te stemmen en ze naadloos van de ene fase naar de volgende te verplaatsen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map