Het creëren van een sterke waardepropositie voor uw website

Ontdek wat een waardevoorstel is en hoe u een goede kunt creëren voor uw online bedrijf dat de websiteconversie zal verhogen & verkoop.


Een waardepropositie creëren

Als copywriter en social media-goeroe is het creëren van een duidelijke en op waarde gerichte boodschap essentieel voor elk online bedrijf. Heeft u ooit een website bezocht waar u, toen u eenmaal op de website was beland, niet zeker wist waar u eerst moest zoeken? Dit soort verwarring kan eenvoudig te wijten zijn aan een slechte website-indeling of -ontwerp, maar vaker wel dan niet, is het meestal omdat het bedrijf alles voor iedereen wil zijn.

Het begint allemaal met uw doelgroep

Heb je de bedrijfseigenaar gezien die niet alleen hoogwaardige persoonlijke verzorgingsproducten verkoopt, maar ook aromatherapie kaarsen en haarstylingproducten verkoopt? Wat is hun specialiteit? Wie weet! Door te proberen alles aan de consument aan te bieden, bied je uiteindelijk niets echt unieks aan. Je vertroebelt de boodschap die je probeert over te brengen op je site en je krijgt uiteindelijk een bouncepercentage dat door het dak gaat.

Maar ik dwaal af…. voer… de waardepropositie in!

Wat is een waardepropositie?

Veel websites communiceren niet effectief het enige ultieme argument om van hen te kopen vs. hun concurrenten. Een waardepropositie is geen promo, speciale aanbieding of slogan. Het is de reden waarom een ​​klant een relatie met jou moet opbouwen. Waarom zou iemand bij u kopen boven alle anderen? U moet dit in 20 woorden of minder communiceren.

Onthouden: Een waardepropositie is de reden waarom een ​​klant je over iemand anders moet kiezen.

Ik wil vooraf duidelijk maken dat een waardepropositie niet moet worden verward met een slogan of slogan. Ik heb onlangs schreef een artikel over dit onderwerp en gebruikte Nike, McDonald’s en Apple als voorbeelden.

EEN slogan wordt gebruikt voor campagnes of specifieke producten. McDonald’s “I’m Lovin ‘It” is een slogan. Zegt die slogan je iets specifieks over wat McDonald’s je te bieden heeft? Nee. Deze slogan werd gebruikt in combinatie met andere marketinginspanningen en een enorme advertentiecampagne. Maar scheid het uit en je hebt geen idee wat die drie woorden betekenen.

Taglines blijf voor altijd bij het bedrijf. Nike’s “Just Do It” zit voor altijd ingebakken in onze hersenen, en het maakt niet uit welk product ze promoten, die slogan blijft erbij.

Waarde voorstel – Zoals eerder vermeld, is dit de reden waarom ik u zou verkiezen boven een concurrent. Dus waarom zou ik in dit voorbeeld kiezen voor Apple versus Microsoft.

De slogan van Apple is Think Differently. Voor hun promotie van de MacBook Air was hun slogan Light Years Ahead. Toen je meer wilde weten over waarom deze MacBook het beste was sinds gesneden brood, nam Apple je mee naar hun informatiepagina waar hun waardevoorstel voor de MacBook werd gepresenteerd:

Ons doel met de MacBook was om het onmogelijke te doen: een ervaring op ware grootte samenstellen tot de lichtste en meest compacte Mac-notebook ooit.

Bovenstaande is hun waardepropositie (23 woorden!)

Waarom heb ik er een nodig??

Een sterke waardepropositie verhoogt het conversiepercentage van uw website en verhoogt de verkoop. Het helpt u om de juiste werkkeuzes te maken en u te concentreren op productieve activiteiten voor uw bedrijf, terwijl het ook uw klanten helpt de juiste aankoopkeuzes te maken. Ik genereerde alleen al $ 50.000 aan inkomsten voor slechts een van mijn klanten nadat ik met hen had samengewerkt om een ​​sterke waardepropositie te creëren! Een andere klant zei dat ze zoveel zaken begonnen te krijgen nadat ik een VP had toegevoegd, dat ze hun marketing voorlopig moesten stoppen.

Snelle notitie: Een sterke waardepropositie zal de verkoop verhogen. Ik genereerde alleen al $ 50k aan inkomsten kort nadat ik een VP voor mijn klant had toegevoegd!

Waarom niet veel bedrijven een waardepropositie ontwikkelen?

Zoals het gezegde luidt: als het gemakkelijk was, zou iedereen het doen. Veel bedrijven ontwikkelen geen waardepropositie omdat ze denken dat ze deze niet nodig hebben of omdat ze ervan uitgaan dat ze al een duidelijke propositie hebben. Het ontwikkelen van een sterke waardepropositie betekent echter diep graven om te bepalen wat dat ene ding is, die “IT” -factor, die u kunt bieden en waarmee u zich onderscheidt. Als u eenmaal heeft bepaald wat dat is, zal dit al uw marketinginspanningen beïnvloeden.

Onthouden: Een waardepropositie kost veel tijd en moeite om te ontwikkelen!

Kunt u altijd een waardepropositie ontwikkelen?

Helaas niet. Hier is een voorbeeld. Een van de moeilijkste industrieën om een ​​waardepropositie voor te ontwikkelen, is de Executive / Business Coaching-industrie. Dit is een ENORME bedrijfstak en uiterst concurrerend. Wanneer deze professionals bij ons komen om hun waardepropositie te ontwikkelen, moeten we vaak een heel algemene schrijven, of we laten ze weten dat het geen zin heeft om het proces te doorlopen. We werkten met één klant waar we haar voorstelden om haar niche te verkleinen, zodat ze echt iets unieks te bieden had (bijv. Alleen op gescheiden vrouwen die een tweede carrière zoeken), maar ze was bang dat het te smal zou zijn. Integendeel, dit is een enorme markt en toch een heel specifiek en uniek publiek om te targeten. Mijn punt is, wees niet bang om je doelgroep te beperken.

Hoe wordt een waardepropositie ontwikkeld?

Dat kan ik niet van de ene op de andere dag zeggen. Dit is niet om je op geen enkele manier te ontmoedigen, maar er is een methode voor de waanzin en het vereist focus en geduld.

Stap 1 – Uitgebreide vragenlijst

De eerste stap bij het ontwikkelen van een waardepropositie is het beantwoorden van het volgende:

 1. Wat is het doel van uw website?
 2. Aan welke behoeften voldoet u in de gemeenschap? Wat zijn jullie diensten / producten? Waarom bent u met uw bedrijf begonnen??
 3. Wat zijn de huidige trends in uw branche?
 4. Wat is uw ideale klant en kunt u dit in detail beschrijven?.
 5. Waarom zou uw ideale klant bij u huren of kopen in plaats van andere opties, waaronder niets doen? Wat maakt jou uniek? Als u een advertentie van 1 miljoen dollar zou plaatsen met slechts ÉÉN kans op succes, wat zou dan uw belangrijkste reden zijn waarom ik voor u zou moeten kiezen?

Elke vraag moet veel nadenken en nadenken over uw bedrijf vereisen. Vraag # 5 is voor de meeste klanten de grootste uitdaging. Ik weet dat dit moeilijk te geloven is, maar ik kan u niet zeggen hoe vaak klanten op deze vraag reageren met ‘Omdat we de beste in de branche zijn!’ Eh, zegt dat me welke waarde u biedt met uw product of dienst? Nee. Vertelt het me waarom je uniek bent? Nee. Je moet echt diep over deze vragen nadenken.

Stap 2 – Uw website evalueren & Uw concurrenten

Dit is op zijn minst een echt verhelderende stap in het proces van waardepropositie. Het beoordelen van uw website samen met uw keuze van concurrenten kan behoorlijk leerzaam zijn. Met mijn klanten zal ik de belangrijkste verkoopargumenten, het algemene ontwerp van de website, de belangrijkste boodschap die op de site wordt overgebracht en het gebruiksgemak (gebruikerservaring) onderzoeken.

Het belangrijkste doel van een concurrentieanalyse is om te voorkomen dat u uw site bouwt op basis van wat uw concurrenten doen, maar om te achterhalen waar concurrenten ontbreken en te bepalen hoe u excelleert of exclusief kunt zijn. Soms mislukken marketinginspanningen omdat bedrijven elkaar kopiëren of niet differentiëren.

Stap 3 – Identificatie van de top 5 waardeclaims die u momenteel aanbiedt aan uw ideale klant

Op basis van uw antwoorden op de vragenlijst en analyse van de concurrentie, kunt u bepalen welke “waarde” u uw klanten kunt bieden. Ik zal deze vragen met mijn eigen klanten gebruiken om deze waardeclaims te beoordelen op basis van aantrekkingskracht en exclusiviteit op basis van de intuïtie van de marketeer (een beoordeling van 1 tot 5). Als ze een aantrekkelijk en exclusief aanbod hebben, kan een waardepropositie worden ontwikkeld.

Stap 4 – Bewijsverklaringen of bewijskrachten

Ten slotte moet u kunnen aantonen dat u uw waardepropositie kunt ondersteunen. Welk bewijs of bewijs heb je dat je diensten kunt vervullen, aan behoeften kunt voldoen of voordelen kunt bieden? Een recyclingbedrijf kan bijvoorbeeld beweren het milieu te helpen, en het bewijs is dat ze onlangs al hun transport hebben bijgewerkt met hybride vrachtwagens die volgens US News nummer 1 zijn voor de beste hybride SUV’s. Ze zijn mogelijk ook gedurende drie jaar consistent gegroeid, van het bezit van één vrachtwagen tot het bezit van 12 die dagelijks honderden tonnen rommel vervoeren.

Tips voor als je vastloopt

Ik probeer alle dingen voor alle mensen te zijn. Het verkleinen van uw doelgroep (ideale klant) is van cruciaal belang voor een sterke waardepropositie. Wanneer u te veel groepen kopers probeert aan te spreken, kan dit zich beperken tot de waardepropositie.

Tunnelvisie. Je bent de beste aanwinst voor een succesvol project omdat je het meeste weet van je bedrijf. U kunt echter ook zo dicht bij het project staan ​​dat het een succesvol resultaat kan belemmeren. Enkele van de belangrijkste obstakels die we tegenkomen bij site-eigenaren zijn:

 • Beperkend standpunt (niet openstaan ​​voor nieuwe ideeën of andere manieren om dingen te doen of concurrenten te ‘kopiëren’)
 • Te bedrijfsgericht (zoals willen dat uw bedrijfsnaam over de hele website wordt gepleisterd)
 • Gebrek aan oog voor design (wat je esthetisch acceptabel vindt, is in het algemeen niet altijd aantrekkelijk)
 • Te vastgelopen in details om vooruit te gaan (d.w.z. vast te zitten in een “lus” die niet relevant is voor het grote geheel)
 • Te technisch (een deel van de aantrekkingskracht van een website is een gemakkelijk te begrijpen bericht)

De afhaalmaaltijd

Nogmaals, een waardepropositie is geen pakkende slogan, slogan of kop. Het beantwoordt de vraag: “Als ik uw ideale klant ben, waarom zou ik u dan concurrenten kiezen?” Om het meest effectief te zijn, moet uw waardepropositie een hoge aantrekkingskracht hebben op de ideale klant en een hoge exclusiviteit voor uw bedrijf. Het is de belangrijkste reden waarom klanten een relatie met u beginnen. Is uw waardepropositie te algemeen, dan is de kopie ook te algemeen. Bovendien onderscheid je je minder snel van de massa.

Ik heb gemerkt dat veel van mijn klanten verwachten dat een waardepropositie een verkooppraatje of een kop is. In plaats daarvan wordt een waardepropositie geschreven in alledaagse, zakelijke taal. Geen pluis.

Nu u weet wat een waardepropositie is en hoe u deze kunt ontwikkelen, is het tijd om alleen te gaan werken! Een sterke waardepropositie verhoogt uw omzet en brengt uw bedrijf tot een succes. Laat hieronder een reactie achter of neem contact met me op als je hulp nodig hebt bij het maken ervan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map