De ce psihologia culorilor ar trebui să vă influențeze designul web

Aflați mai multe despre știința culorilor în designul web & modul în care culorile pe care le alegeți pentru site-ul dvs. web / brand pot influența psihologic gândurile și acțiunile utilizatorilor.


Utilizarea științei culorilor în designul web

Undeva în peisajul larg al psihologiei comportamentale, există știința complicată și aparent arbitrară a psihologia culorilor. Deși cercetarea în acest domeniu nu poate fi etichetată drept „știință exactă” datorită influenței subiective și personale a individului, culoarea, fără îndoială, joacă un rol profund în comportamentele, percepțiile și obiceiurile noastre atunci când este asociată cu marca unei afaceri..

ȘTIAȚI? Consumatori durează mai puțin de 90 de secunde să ia o decizie despre un produs și 62 până la 90% decizia respectivă se bazează numai pe culoare!

Ar trebui să fie clar acum că brandul dvs. este judecat fără milă într-o clipă dintr-un ochi, mai ales datorită culorilor pe care alegeți să le reprezentați. Atunci, site-ul dvs. web trebuie să afișeze o paletă de culori care să țină cont de modul în care utilizatorii vor percepe marca dvs. Psihologia culorilor poate fi un instrument puternic în modul în care modificați percepția și motivați acțiunea. De exemplu, o anumită utilizare inteligentă a culorii poate influența deciziile de navigare ale utilizatorilor pe baza ratelor de conversie și a ușurinței lor de navigare pe site-ul dvs..

Influențe generale despre culoare asupra percepției noastre

Să aruncăm o privire acum la spectrul luminos și să vedem cum caracteristicile distinctive ale fiecărei culori pot afecta în mod diferit psihologia utilizatorului.

roșu

Psihologia culorilor de roșu în design web

Roșul este o culoare care inspiră urgenţă, vigilenţă, pasiune, și supravieţuire. În special în cultura occidentală, culoarea roșie avertizează oamenii asupra avertismentelor vitale; transmite clopote de alarmă; comandă atenția. Nu este de mirare atunci că roșul este una dintre cele mai eficiente culori pe care să le folosești pentru acțiuni stimulante – acum! Cu excepția cazului în care întregul site web este deja roșu (în general nu este recomandat), punerea unui element de un ton roșu izbitor oriunde pe pagina ta va atrage cu siguranță atenția utilizatorului asupra acestuia.

Sfaturi utile

 • Cunoscut pentru a crește ritmul cardiac. Folosiți responsabil.
 • Folosit pentru a convinge cumpărătorii impulsivi. Vânzările de autorizare „Etichetă roșie” creează un sentiment de urgență.
 • Crește pofta de mâncare. Folosit în restaurante și pe site-uri web din industria alimentară.
 • Culoarea de Netflix și YouTube-Probabil pentru că stimulează un utilizator să urmărească proactiv mai mult conținut, în timp ce o culoare mai subtilă ar avea efectul opus.
 • Nu este o alegere bună pentru companiile aeriene, finanțele sau alte companii în care încrederea și liniștea sufletească sunt importante.

portocale

Psihologia culorilor de portocaliu în designul web

Portocaliu combină urgența roșului cu veselia galbenului, rezultând o culoare care este entuziast, distracţie, reconfortant, și încrezător. Utilizarea portocaliei este o alegere bună pentru butoanele de apelare la acțiune sau orice element care necesită atenție – poate într-un mod mai bun decât roșul, deoarece este mai prietenos și mai primitor.

Sfaturi utile

 • Creează un sentiment de distracție, emoție și minune copilărească. Adesea folosit în domeniul sporturilor și jocurilor. De asemenea, uită-te Nickelodeon!
 • Inspiră încrederea în butoanele de apel la acțiune.
 • Propune accesibilitate și economii. Folosit de companii precum Plateste mai putin, Amazon, Depozit, și NameCheap.

Galben

Psihologia culorilor de galben în designul web

Galbenul este adesea numit cel mai fericit culoare. Ea evocă entuziasm, prietenie, și optimism. Galbenul ridică spiritele unei persoane și oferă inspirație. Psihologii spun că oamenii asociază deseori amintirile fericite cu culoarea galbenului, astfel că unele companii folosesc această culoare pentru a valorifica sentimentele vesele.

Sfaturi utile

 • Folosit în multe produse pentru bebeluși, după cum arată cercetările, este prima culoare la care sugerează reacția la copii.
 • Culoarea soarelui. Asociat cu multe mărci în aer liber și energizante.
 • Folosiți-l puțin: se cunoaște prea mult galben pentru a crea un sentiment de anxietate.
 • Anumite nuanțe de galben pot duce din greșeală la sentimente de greață …

Verde

Psihologia culorilor verde în design web

Verde este o culoare care inspiră seninătate, echilibru, bogatie, și conexiune la natură. Dacă marca dvs. este într-un mediu ecologic, ecologic sau ecologic, atunci verde este alegerea evidentă pentru dvs. Interesant este că verdele este folosit și mai ales în lumea tehnologiei. Nuantele mai inchise sunt asociate cu banii si finantele. În punctul exact al mijlocului curcubeului, verdele este armonia atât logică cât și emoțională; prin urmare, este o culoare extrem de versatilă.

Sfaturi utile

 • Folosit în magazine pentru relaxarea și calmarea clienților.
 • Inspiră creativitatea.
 • Are foarte puține conotații negative în comparație cu alte culori.
 • Reprezintă creșterea și prosperitatea, ceea ce face o alegere evidentă pentru sectorul financiar.

Albastru

Psihologia culorilor de albastru în design web

Poate cea mai populară culoare din societatea noastră, instilul albastru productivitate, încredere, și calm. În timp ce roșul sporește simțurile cu un sentiment de urgență fizică, albastrul afectează mai mult starea mentală cu un sentiment de pace și seninătate. Este o culoare neinvazivă, așa că nu prezintă riscul de a fi exagerat de puternic sau neobișnuit cum ar putea fi unele dintre cele mai strălucitoare culori. Albastrul creează un sentiment de încredere și încredere și, prin urmare, este utilizat în principal în instituții financiare, corporații sau domenii în care transparența este importantă.

Sfaturi utile

 • Cea mai plăcută culoare universală – chiar și de cei care sunt orbi!
 • Folosit în jurul locului de muncă pentru a crește productivitatea.
 • Nu este recomandat pentru mâncare, deoarece scade pofta de mâncare.
 • Folosiți-o pentru a spune: „Încetiniți. Relaxa. Totul e fain. ”

Violet

Psihologia culorilor de violet în designul web

Culoarea violet evocă mister, imaginație, rafinament, și succes. În multe culturi este adesea asociat cu spiritualitatea și magia, precum și cu regalitatea și luxul. Multe articole de înaltă calitate, cum ar fi bijuteriile și produsele de înfrumusețare, folosesc violetul pentru eleganța și clasicitatea ei, precum și pentru a se adapta publicului feminin. Purpura inspiră gânduri noi și creativitate; îl vei vedea folosit de companii care pun în valoare înțelepciunea, imaginația și introspecția.

Sfaturi utile

 • Una dintre cele mai apreciate culori de către femei; una dintre culorile cel mai puțin plăcute de bărbați.
 • Inspiră bogăția, devenind o altă culoare preferată industriei financiare.
 • Nu este un motivator excelent pentru elementele de apel la acțiune – utilizatorii vor ajunge probabil să mediteze în univers, mai degrabă decât să facă clic pe un buton.

Roz

Psihologia culorilor roz în design web

Rozul este o culoare rară folosită care creează compasiune, romantism, și tinereţe. Cel puțin în cultura occidentală, rozul este complet complet de către bărbați; din acest motiv este utilizat exclusiv la mai multe mărci feminine. Rozul este o culoare emoțională, adesea folosită pentru a stârni romantismul și jucausul. Calitatea sa hrănitoare o face o alegere bună pentru terapeuți, organizații de caritate sau produse destinate copiilor.

Sfaturi utile

 • O alegere excelentă pentru alimente decadente precum bomboane, cupcakes, înghețată sau bomboane de ciocolată.
 • Se adresează unui public specific feminin.
 • Creează o atmosferă liniștitoare și grijulie.
 • Folosiți-vă puțin: prea mult roz poate scurge și poate da un sentiment de imaturitate.

Negru

Psihologia culorilor de negru în designul web

Absența completă a culorii, instigă negru autoritate, putere, eleganţă, și gravitate. Negrul face o afirmație îndrăzneață și, prin urmare, trebuie utilizat cu precauție. Prea mare parte din aceasta poate fi o putere excesivă sau o conotație negativă. Contrastul său ridicat cu alte culori, în special albul, îl face versatil ca fundal pentru a atrage atenția asupra altor elemente. Negrul adaugă un sentiment de lux și rafinament, și este folosit de mărci care se adaptează doar celor mai bogate dintre clientele.

Sfaturi utile

 • Folosit de mărci care se mândresc cu exclusivitate în lux. Vedea Gucci, Chanel, Lamborghini, și Jaguar.
 • O alegere bună pentru îmbrăcăminte de înaltă calitate și produse de tehnologie elegantă.
 • Nu este o alegere bună pentru alimente, finanțe sau asistență medicală.

alb

Psihologia culorilor albului în designul web

Albul este combinația tuturor culorilor la intensitate maximă, creând un sentiment vizual al perfecţiune, puritate, simplitate, și creativitate. Sincer, puteți greși cu alb? Multe site-uri folosesc alb alb din abundență, deoarece este bine să proiectați zonele cu spațiu alb pentru a oferi respirabilitate în aspect. Albul poate evoca eleganță și eleganță, folosit în vitrine și magazine de comerț electronic pentru a crea o atmosferă la modă și sofisticată (gândiți-vă la măr).

Sfaturi utile

 • Albul este o ardezie goală; inspiră idei proaspete și noi începuturi.
 • Folosiți albul pentru a renunța la design și a vă atrage atenția doar asupra produsului sau conținutului.
 • Utilizați-l pentru a deschide zone supraaglomerate pe site-ul dvs. web.
 • Prea mult alb poate crea un sentiment de izolare sau plictiseală.

Utilizarea culorii pentru conversii

Desigur, cu siguranță trebuie să existe un motiv pentru toată această atenție acordată alegerii culorilor potrivite pentru site-ul dvs. web. Deși atracția estetică a unei palete de culori cu gust își are locul în experiența generală a utilizatorului, adevăratul scop al psihologiei culorilor este de a motiva acțiunea și creșterea conversiei.

Înțelegând de ce anumite culori inspiră rezultate mai mari decât altele, puteți utiliza aceste informații pentru a planifica designul și ierarhia vizuală a site-ului dvs. web pentru a maximiza interacțiunea cu utilizatorii. Armați-vă cu aceste cunoștințe necesită adesea experimentarea cu diferite culori și testarea pentru a vedea care dintre ele funcționează mai bine, dar în cele din urmă va trebui cunoaște-ți publicul pentru a obține cele mai bune rezultate.

Gândiți-vă la ce servicii oferă brandul dvs. și la ce tip de consumator vă adaptați. Brandul tău vizează cumpărăturile impulsive sau se adaptează mai mult către cumpărătorii atenți și frugali? Încrederea și încrederea sunt pietrele de temelie importante ale declarației de misiune a mărcii dvs. sau clientela dvs. are grijă mai mult de distracție și emoție? Fiecare dintre acești factori poate fi asociat cu propria culoare, astfel încât schema de culori a mărcii dvs. ar putea fi determinată efectiv de valorile proprii și de baza de utilizator.

Preferința de gen

O indicație evidentă a publicului tău are legătură cu sexul său și nu este de mirare că bărbații și femeile diferă în preferințele de culoare. În general, femei tind să preferă culori și nuanțe mai moi, gravitând spre albastru, Violet, și verde. bărbaţi în general le plac culorile și nuanțele mai îndrăznețe, preferând albastru, verde, și negru.

A proiect de cercetare realizat de Joe Hallock arată câteva descoperiri interesante legate de preferința culorilor pe sexe:

Culorile preferate pentru bărbați și femeiCulorile preferate pentru bărbați și femei. Sursa imaginii.
Culorile cele mai puțin preferate pentru bărbați și femeiCulorile cele mai puțin preferate pentru bărbați și femei. Sursa imaginii.

Nu am idee de ce lumea adoră albastrul atât de mult, dar se pare că este un pariu destul de sigur, vei face mulți oameni fericiți, incluzându-l undeva pe site-ul tău. De asemenea, portocaliu sărac …

Sunt anumite culori cu adevărat mai eficiente decât altele?

Agențiile de marketing tind să se piardă în detalii odată cu testarea A / B. Prin studii de caz privind experimentarea schimbărilor de culoare pe site-urile web și măsurarea diferențelor în ceea ce privește ratele de conversie, mulți marketeri se grăbesc să afirme că anumite culori sunt pur și simplu mai eficiente decât altele în creșterea acțiunii utilizatorilor. Asta duce la declarații îndrăznețe ca un „Buton portocaliu mare” este viitorul butoanelor de apelare la acțiune – ca și cum orice altă culoare este și pentru totdeauna ar fi inferioară atotputernicului BOB.

Nenumăratele afaceri nu mai fac parte rezultate extatice de la modificarea culorilor la creșterea conversiilor. Așa că de multe ori auzim afirmații uluitoare precum „vânzările au crescut cu 175% trecând de la un buton verde la unul galben!” Cu toate acestea, este într-adevăr simplul schimb de culoare care este responsabil pentru schimbarea uriașă a succesului – sau există și alți factori psihologici în joc?

Exemplu de conversie psihologie colorButonul CTA verde original de pe VegasSlotsOnline.com a fost schimbat în galben, ceea ce au pretins conversia crescută cu 175%.

Analizând exemplul de mai sus, pare puțin observat să săriți în sus și să profesați puterile miraculoase ale culorii galbene pentru întreprinderile de pretutindeni. Ar fi o greșeală să presupunem că această simplă schimbare a culorii poate oferi rezultate universale pentru site-urile web de pe Internet folosind încă butoane verzi. Deși culoarea specifică pe care o alegeți invariabil are importanța sa, este de asemenea vital să observați contextul în care sunt folosite aceste culori.

Contrastul face o diferență

Contrastul poate afecta percepția utilizatorului la fel de mult ca și tonul culorii. Din nou, priviți exemplul de mai sus și încercați să deduceți poate de ce un buton galben ar motiva o acțiune mai mare a utilizatorului în comparație cu unul verde. Pe baza fundalului verde al bannerului și, probabil, în tot restul paletei de culori a site-ului web, un buton CTA verde se pierde doar în uniformitate. Se pare că este doar o copie suplimentară, care nu oferă nimic atrăgător de atenție care comandă „Hei! Faceți clic pe mine! ” O nuanță galben-auriu este alegerea perfectă în acest context: se asortează bine cu fundalul verde și, cel mai important, apucă ochii utilizatorului și îi invită să îți arate cursorul peste el..

Când suntem absorbiți în aceeași culoare de ceva vreme, ochii noștri caută în mod natural opus culoarea ca pauză vizuală. Aceste culori complementare se evidențiază unul față de celălalt cu cel mai mare contrast și, prin urmare, sunt cele mai eficiente pentru elementele site-ului, cum ar fi butoanele CTA, alături de textul principal. Prin urmare, este înțelept să luăm în considerare contrastul cu schema de culori a propriului site web – mai degrabă decât să urmărim în mod orbește avantajul unei alte mărci cu rezultatele lor uimitoare de schimbare de culori.

SFAT RAPID: Ochii noștri merg în mod natural la cea mai strălucitoare culoare. Albastrul, verdele și cyanul au tendința de a se retrage atunci când sunt așezate alături de culori mai calde precum galbenul, portocaliu sau roșul. Folosiți discreția atunci când doriți ca o anumită culoare să direcționeze atenția utilizatorului.

Concluzie

Culorile site-ului dvs. web spun multe despre valorile și clientela brandului dvs. Alegeți-le pe cele potrivite și vă veți bucura de conversii îmbunătățite și de interactivitatea utilizatorului. Alege-i totuși pe cei greșiți și îți poți izola publicul sau îi vei lăsa confuzi și inactivi. Deciderea schemei tale de culori înseamnă mai mult decât să alegi culorile care „arată frumos”. Există semnificații profunde psihologice și subconștiente în spatele fiecărei culori – și, în unele moduri, vă pot influența audiența într-un grad și mai mare decât calitatea produsului sau serviciului dvs..

Dacă conținutul este rege, atunci culoarea este cu siguranță regină.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map