Bilakah Naik Taraf dari Sharing Web Hosting

Adakah laman web anda melebihi rancangan hosting bersama? Pelajari tentang meningkatkan rancangan hosting web anda untuk mendapatkan prestasi yang lebih baik dan yang boleh anda tingkatkan.


Naik taraf dari hosting web bersama

Adakah laman web anda tidak dimuat secepat yang biasa? Sekiranya laman web anda dihoskan pada akaun hosting bersama, mungkin sudah waktunya untuk peningkatan. Hosting bersama sering menjadi ukuran sementara ketika memulakan dengan hosting web. Ini memberikan banyak kelebihan kepada pengguna baru yang ingin memulakan laman web dengan cepat dan mampu. Walau bagaimanapun, akhirnya perlu ditingkatkan kerana laman web anda semakin besar. Hosting bersama dimaksudkan untuk menangani laman web kecil yang tidak padat sumber dan mempunyai lalu lintas yang sedikit. Apabila laman web berkembang, laman web ini akan terus memperoleh lebih banyak trafik dan secara bertahap memakan lebih banyak sumber pelayan, akhirnya melebihi akaun hosting web bersama.

Bagaimana Saya Tahu sudah tiba masanya untuk Meningkatkan?

Sudah waktunya untuk meningkatkan rancangan hosting anda apabila anda melihat masalah prestasi berterusan, seperti “masa tindak balas” atau “masa pelaksanaan” yang buruk. Laman web seperti Pingdom dapat memberitahu anda berapa banyak masa pemuatan anda disebabkan oleh masa yang diperlukan oleh pelayan untuk memberikan respons, dan berapa banyak masa yang diperlukan untuk melayani fail atau menjalankan JavaScript yang diperlukan agar halaman berfungsi. Sekiranya laman web anda telah dioptimumkan sepenuhnya dengan segala cara yang mungkin dan masih berusaha, ini menunjukkan bahawa masalahnya adalah tuan rumah anda. Pada akhirnya, hosting bersama tidak dirancang dengan mempertimbangkan penggunaan yang berat, melainkan untuk laman web baru dengan lalu lintas yang ringan.

Memeriksa Sumber Pelayan

Sebilangan besar hos web membolehkan anda memeriksa penggunaan sumber pelayan anda. Pastikan anda memeriksa penggunaan CPU dan memori anda. Ini adalah kawasan popular yang sering mencapai had kapasiti maksimum pada pelayan.

CPU – Ini adalah kawasan di mana hosting bersama sering menghasilkan kemacetan. Apabila aplikasi web berjalan di pelayan anda, aplikasi akan menggunakan bahasa pengaturcaraan seperti PHP dan pangkalan data seperti MySQL, yang keduanya akan menggunakan CPU pelayan. Oleh kerana persekitaran hosting dibagi, penggunaan CPU dibagi antara semua pengguna pelayan. Walaupun dengan lebar jalur yang tidak terhad, jika cukup orang yang mengakses laman web pada waktu tertentu penggunaan CPU akan meningkat, berpotensi mencapai batas yang dikenakan oleh host dan mengakibatkan 500 kesalahan untuk pengguna. Anda mungkin juga menghadapi ralat “Masa pelaksanaan maksimum 30 saat terlampaui”, yang pada dasarnya bermaksud bahawa barisan atau jumlah orang yang serentak mengakses laman web ini begitu lama, CPU tidak dapat bekerja cukup cepat untuk mengikuti. Banyak host menyediakan grafik penggunaan CPU, yang akan membantu dalam menentukan sama ada anda memaksimumkan kemampuan anda.

Ingatan Sekiranya anda menjalankan aplikasi web seperti WordPress dan mula menemui ralat seperti “Kesalahan maut: Ukuran memori yang dibenarkan sebanyak 33554432 byte habis”, dan host anda tidak memberikan kemampuan untuk meningkatkan memori yang dapat digunakan oleh akaun anda, peningkatan mungkin merupakan pilihan untuk dipertimbangkan. MySQL juga dapat menghabiskan memori, dan seiring dengan bertambahnya ukuran pangkalan data, begitu juga dengan keperluan memori dan CPU.

Apa yang Perlu Saya Naik Ke?

Beberapa host web menawarkan rancangan hosting bersama lanjutan yang dapat anda tingkatkan. Sebagai contoh, Web Hosting Hub menawarkan 3 rancangan hosting bersama yang berbeza (Spark, Nitro, & Dynamo) yang kedua-duanya menawarkan tahap prestasi yang berbeza. Ini adalah laluan termurah untuk peningkatan dan biasanya perbaikan sementara. Walau bagaimanapun, peningkatan yang paling popular dari akaun hosting bersama adalah ke akaun VPS (Virtual Private Server). Akaun VPS menawarkan prestasi yang jauh lebih baik dan dilengkapi dengan lebih baik untuk menangani jumlah lalu lintas yang lebih besar. Malangnya, akaun VPS jauh lebih mahal, tetapi prestasinya dapat menebusnya. Lihat senarai host VPS yang disyorkan yang menawarkan prestasi terbaik.

Pemikiran Akhir mengenai Peningkatan

Penting untuk memilih host web yang menawarkan pelbagai rancangan yang dapat ditingkatkan untuk masa depan, seperti pelbagai VPS dan rancangan hosting khusus. Host web yang menawarkan penyelesaian hosting sepenuhnya dapat membantu anda berkembang dengan laman web anda dan menghilangkan sebarang migrasi laman web yang mengecewakan ke host web lain. Sekiranya hos web semasa anda tidak menawarkan akaun hosting VPS, kami mengesyorkan beralih ke satu. InMotion Hosting adalah hos web perkhidmatan penuh yang menawarkan pelbagai rancangan web hosting dan merupakan pilihan terbaik untuk menaik taraf ke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map