9 učinkovitih načinov za izboljšanje stopnje obiskov spletnega mesta

Imate visoko stopnjo obiskov ene strani? Tu je nekaj stvari, ki jih lahko storite, da obiskovalce obdržite na svojem spletnem mestu in hkrati izboljšate optimizacijo konverzij.


Kako izboljšati stopnjo obiskov ene strani

Začetek spletnega podjetja zahteva veliko časa in potrpljenja. Morate se osredotočiti na gradnjo učinkovite komunikacije z zaposlenimi, zagotoviti, da bodo obiskovalci spletnega mesta imeli veliko uporabniško izkušnjo, paziti na svojo analitiko in toliko drugih dnevnih opravil.

Vendar se veliko trgovcev in lastnikov spletnih podjetij spopada z analitiko in s specifičnimi statistikami, ki jih vsebujejo podatki spletnega mesta. Ena izmed njihovih največjih bolečin je stopnja obiskov spletnih strani na njihovi spletni strani.

KAJ JE STOPNJA ZA BOUNCE? Na kratko, stopnja obiskov ene strani je odstotek uporabnikov, ki so zapustili vaše spletno mesto po obisku ene same strani.

Visoka stopnja obiskov ene strani pomeni, da manjkate možnosti pretvorbe. Prav tako si ne boste mogli ustvariti odlične poti s strankami, če obiskovalci spletnega mesta odidejo, še preden vidijo, kaj imate v ponudbi.

Kaj je dobra stopnja obiskov ene strani?

Visoka stopnja obiskov ene strani pomeni, da uporabniki ne brskajo po vašem spletnem mestu. Preprosto pristanejo na vašem spletnem mestu in odidejo, ne da bi pregledali vaše druge strani.

Recimo, da imate blog in vaš cilj je, da ljudje preberejo več člankov. Na enak način, če imate spletno stran podjetja, želite, da uporabniki presežejo vašo domačo stran in nato preverijo, kaj imate v ponudbi.

Torej, kakšna je dobra stopnja obiskov?

Nekateri se strinjajo, da je imeti 80-odstotno stopnjo obiskov škode odlično, medtem ko drugi menijo, da je to škodljivo. Kljub temu bo dobra stopnja obiskov ene strani odvisna od ciljev vašega podjetja.

Kliknite za Tweet

Ne glede na to, večina lastnikov spletnih mest in upraviteljev želi zmanjšati to težavno število, kolikor lahko. Ker stopnja obiskov ene strani služi kot kazalnik uporabnosti spletnega mesta, kar lahko vpliva na uvrstitev vašega iskalnika.

Prav zato se morate naučiti, kako izboljšati stopnjo obiskov. V tej objavi se bomo podrobneje seznanili z devetimi učinkovitimi načini, kako lahko izboljšate stopnje obiskov svojega spletnega mesta:

Pospešite svojo spletno stran

Hitrost vašega spletnega mesta igra pomemben dejavnik pri odločanju, ali bodo potencialni potencialni uporabniki na vašem spletnem mestu ostali. Pravzaprav lahko povzroči eno sekundo zamude lahko pomemben vpliv na prodajo. Na primer, veliko podjetje, kot je Amazon, lahko izgubi več kot milijardo dolarjev za eno sekundo zamude.

Večina uporabnikov pričakuje hitro in čisto izkušnjo. Če torej niste prepričani, ali je vaše spletno mesto enako ali ne, morate to razmisliti: Uporabniki pričakujejo, da se bo spletno mesto naložilo v dveh sekundah. V nasprotnem primeru bo večina odšla in se pomerila s svojimi tekmeci.

Obstajata tudi dve glavni področji, na katere se morate osredotočiti, če želite pospešiti svoje spletno mesto: medijski elementi in animacije.

Medijski elementi vključujejo video posnetke in slike. Za slike zmanjšajte njihovo velikost, ne da bi zmanjšali njihovo kakovost. Tukaj je nekaj spletnih orodij, ki vam lahko pomagajo:

Kar zadeva videoposnetke, jih ne gostite na strežniku. Namesto tega jih naložite na Vimeo ali YouTube in jih preprosto vstavite na svoje spletno mesto.

Zdaj, ko končate, da omejite te elemente medijev, je čas, da se premaknete na animacije. Morate imeti čim manj. Več skript, ki jih mora vaše spletno mesto naložiti, počasneje bo postalo.

Uporabite animacije in elemente, ki so samo v HTML5. Izogibajte se tistim, ki uporabljajo Flash ali Java. Poskrbite tudi za hitro spletno gostiteljico.

Objavite kakovostno vsebino

Drug učinkovit način za povečanje časa, ki ga uporabnik preživi na strani, je ustvarjanje visokokakovostne vsebine.

Ker je ustvarjanje vsebine še vedno popolnoma drugačna tema, “kakovostna” vsebina pomeni, da ustvarjate vsebino, ki jo uporabnik išče. V idealnem primeru bi moralo biti pomembno za njihovo iskanje in bi moralo rešiti določeno bolečinsko točko ali težavo v njihovem življenju.

Drugi preprosto iščejo preprost odgovor na svoja vprašanja. Če bi to lahko rešili in jim zagotovili vrednost, potem je verjetno, da se bodo vrnili in se držali.

Upoštevajte tudi svoje vsebinske vrzeli in konkurente, tako da boste imeli predstavo o vrsti vsebine, ki jo želi vaša publika, vendar ni na voljo.

HITRO NASVET: Ko boste še naprej dodajali več vsebine in ustvarjali večjo vrednost za svoje občinstvo, boste kmalu ugotovili, da se bodo stopnje obiskov ene strani verjetno zmanjšale.

Naj bo vaše spletno mesto mobilno prijazno

Verjetno je, da bo večina uporabnikov vaše spletno mesto gledala iz množice naprav. Ali ste optimizirali vsebino spletnega mesta, da ustreza tem različnim zaslonom?

Če je odgovor ne, potem morate.

V povprečju ljudje telefon vzamejo približno 58-krat na dan. V zvezi s tem, 62 odstotkov dostopati do interneta s svojimi mobilnimi telefoni.

Ker narašča število ljudi, ki vsako leto dostopajo do interneta s svojimi mobilnimi napravami, neuspešno optimiziranje spletnega mesta za mobilne naprave je tako, da praktično prosite uporabnike, da odskočijo na vaši strani in iščejo drugje.

Vaše spletno mesto mora imeti odziven dizajn, ki bo obiskovalcem vaših mobilnih strani omogočil odlično uporabniško izkušnjo.

Maksimizirajte uporabniško izkušnjo

Vsakemu, ki pristane na vašem spletnem mestu, morate zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo. Pomeni, da je vaše spletno mesto:

 • Relativno lahka za navigacijo
 • Enostaven za branje
 • Ustrezno njihovim potrebam
 • Zelo personaliziran

Elementi, ki bi jih obiskovalci morali videti na vaši strani, bi morali odražati tisto, kar veste o njih.

Recimo, da je uporabnik že obiskal vaše spletno mesto. Ponudite lahko vsebinske predloge na podlagi njihovih prejšnjih interesov.

Imeti visoko relevantno CTA

Na enak način bi morali biti natančni tudi pri dejanjih, ki jih uporabniki želijo izvajati na vaši strani, potem ko zaužijejo vse vsebine, ki jih ponujate.

Ko že veste, kaj želite, jih lahko pozovete k ukrepanju, tako da zagotovite jasno in natančno CTA ali poziv k dejanju..

Toda več CTA-jev, ki jih postavite na stran, bolj boste zmedli vaše možnosti in jih preplavili.

Čeprav je na eni strani veliko CTA-jev in uporabnikom zaupate, da jih ocenijo, preden ukrepajo, se to ne zgodi pogosto.

Uporabnik bi moral brez napora poiskati CTA in ukrepati brez težav. Torej, ne pretiravajte z zagotavljanjem ducat CTA-jev.

Pomislite na uporabnikovo namero in kako bi te strani lahko dosegle ali dosegle svoj cilj. Nato vključite ustrezen in jasen poziv k dejanju, ki vam bo pomagal dokončati delo.

Uporabite pojavne okna

Uporaba pojavnih oken lahko porast stopnja obiskov strani vašega spletnega mesta Zakaj? No, po večini pop-upi motijo ​​in frustrirajo veliko ljudi.

Po drugi strani pa obstaja še ena kategorija, ki se imenuje pojavna okna v obsegu izhoda. Znano je, da ti pojavni okni znižujejo stopnjo obiskov ene strani.

Ampak kako? No, za razliko od tistih nadležnih pojavnih oken, se pojavna okna pojavijo le, ko se nekdo odloči zapustiti stran ali spletno mesto.

Ker ta oseba že odhaja, potem nimate česa izgubiti, ko vržete pop-up.

Uporabite vključevanje večpredstavnostne vsebine

Znane so tudi slike in videoposnetki, ki povečujejo privlačnost spletnega mesta. Prav zato se objave na Facebooku, ki vsebujejo slike, delijo 2,3x več kot tiste, ki še niso.

Če dodate ustrezne visokokakovostne slike, boste uporabnike spodbudili, da se v celoti ukvarjajo z vašo vsebino, navadili jih bodo, da izvejo več o vaši blagovni znamki in dosežejo zdravo stopnjo obiskov.

Ne pozabite dodati teh slik, ne da bi pri tem škodovali hitrosti nalaganja strani na vašem spletnem mestu. Upoštevajte tudi vrsto datoteke, ki jo želite uporabiti, da ne bo poškodovala splošnih stopenj obiskov vašega spletnega mesta.

Povezava do sorodnih objav in člankov

Če se želite izogniti uporabnikom, da bi odskakali z vašega spletnega mesta, potem razmislite o povezavi vaše vsebine z drugimi stranmi na vašem spletnem mestu.

To je precej podobno kot notranje povezovanje. Toda s tem pristopom ponujate določene objave, ki bi jih obiskovalci radi obiskali naslednjič.

Na primer, lahko dodate povezane objave na konec svoje objave v blogu. Tako bodo uporabniki nekaj prebrali, ko bodo prebrali vašo objavo.

Vtisnite obiskovalce s čudovitim dizajnom

Druga stvar, ki bo ljudi spodbudila, da zapustijo vaše spletno mesto, je slab dizajn spletnega mesta. To pojasnjuje, zakaj poudarjamo pomen odličnega spletnega oblikovanja za naše stranke Sytian Productions.

Vrnite se v neverjetno oblikovanje spletnega mesta in obiskovalci vaše spletne strani ne bodo pomagali, ampak se bodo držali lepila.

Če je torej oblikovanje vašega spletnega mesta v redu, je skrajni čas, da investirate v prenovo spletnega mesta. S tem bo vaše spletno mesto izstopalo in s tem lahko zmanjšalo stopnjo obiskov.

Nazaj k tebi

Tu ga imate. Kot ste morda ugotovili, obstaja več načinov, ki vam lahko pomagajo zmanjšati stopnjo obiskov spletnega mesta. Upoštevajte le, da je vsako spletno mesto drugačno.

Pri ugotavljanju, ali je stopnja obiskov ene strani previsoka ali ne, morate upoštevati tudi svoje omejitve in ciljno publiko..

Ko se vaše podjetje razvija, boste začeli prepoznavati tudi specifične bolečinske točke vaše ciljne publike. Tako boste uporabnikom zagotovili izkušnjo, ki jih bo ob začetku klika iz rezultatov iskanja ohranila na vašem spletnem mestu veliko dlje.

Ko se to zgodi, se bo stopnja obiskov ene strani znižala in število angažiranih uporabnikov bo naraščalo. Torej, kateri od teh nasvetov boste najprej uporabili na svojem spletnem mestu?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map