9 razlogov, zakaj vaše podjetje potrebuje blog

Vodnik za odločitev, s pomočjo katerega bodo lastniki malih podjetij razumeli, zakaj naj začnejo blogati in kako lahko je blog koristen za njihovo poslovanje.


Zakaj bi vaše podjetje moralo blogati

Če vaše spletno mesto nima spletnega dnevnika, vaše podjetje zamudi več priložnosti. Bloganje je lahko koristna tržna priložnost, ki bo pritegnila potencialne iskalnike in socialna omrežja. Če ste razmišljali o spletnem dnevniku in se ne morete odločiti, ali je vredno vašega časa in truda, je nekaj razlogov, ki bi morali dokončno sprejeti vašo odločitev.

1) Privabite vodilne in iskalnike

Preden se lotimo drugih ugodnosti, začnimo z dodatnim prodajnim potencialom. Navedeno pravilno, objave na spletnem dnevniku so kot hrana za iskalnike. Bolj avtoritativna in kakovostna vsebina, ki jo objavite na svojem blogu, bolj organski promet. Bloganje je pozitiven znak za iskalnike, da je vaše spletno mesto aktivno in posodobljeno.

Upoštevajte, da to ne pomeni, da bi morali izpuliti kakršno koli vsebino na spletnem dnevniku. Bolje je imeti eno kakovostno objavo kot 10 nizkokakovostnih objav. Ne pozabite pisati tudi o vsebini, povezani z vašim podjetjem. Vsaka objava mora biti koristna in ustrezna. Obstaja pomembna razlika med ustvarjanjem vsebine samo zato, da ima vsebino v primerjavi z ustvarjanjem vsebine, da bi nekomu pomagali. Vsebina nizke kakovosti ima lahko nasproten učinek in škodi vidnosti vašega iskalnika. Zato bodite opozorjeni!

2) Pokažite svoje znanje potencialnim in trenutnim strankam

Ker internet še naprej raste, se vaša konkurenca povečuje. Eden od načinov za izstopanje od konkurentov je, da kupcem pokažete, da ste strokovnjak v tej panogi. Bloganje je eden od načinov za posredovanje strokovnega znanja brez sestankov in telefonskih klicev. Ne pozabite, da uporabniki iskalnikov običajno iščejo odgovore na svoja vprašanja. Ko odgovorite na ta vprašanja z verodostojnim glasom s samostojnim pozivom k dejanju, s prodajnih lijaka pripeljete potencialne potencialne iskalnike..

Kot strokovnjak morate vedeti, kaj kupci iščejo, in to lahko uporabite za pisanje objav na spletnem dnevniku. Recimo, da ste krokar in ideje o možganskih viharjih so za vas težka faza bloganja. Katera vprašanja postavljajo vaše stranke, ko pokličejo? Katera je značilna težava, ki jo vidite pri vsakodnevnem delu? Katere odgovore lahko ponudite svojim strankam? Možno je, da stranka ne more popraviti strehe, vendar poizveduje Google o informacijah o puščanju in pogostih težavah. Napišite vsebino na podlagi te teme in kvalificirane stranke boste usmerili neposredno v mapo »Prejeto«.

3) Dolgoročni napor s stalnimi koristmi

Čeprav lahko pisanje kakovostne objave na blogu traja nekaj časa, bo vaša objava še naprej koristila. Ko bo objavljen in začne razvrščati na spletnih iskalnikih, bo lahko še naprej gonil promet več mesecev in mesecev. Ne pozabite, da članek občasno preverite, ali je to potrebno, in ga posodobite. Google Analytics lahko uporabite za merjenje vedenja in uspešnosti uspešne objave na spletnem dnevniku, vendar to ni pogoj, če nimate časa.

4) Blogging ustvari pogovor s svojimi strankami

Objava v blogu odpira pogovor in pušča priložnost, da se vaše stranke odzovejo. Če ste že kdaj videli uspešno objavo na spletnem dnevniku, ima pogosto številne komentarje obiskovalcev. Vsak obiskovalec lahko odgovori tudi na druge pripombe, vi pa lahko tudi odgovorite. Z drugimi besedami, samo ena objava bloga lahko povabi obiskovalce, da komentirajo in začnejo sodelovati z vašim spletnim mestom. Komentarji niso vedno pozitivni, vendar lahko uporabite povratne informacije za ustvarjanje drugih objav v spletnem dnevniku. Povratne informacije lahko dajo tudi vpogled v vaše stranke in kaj pričakujejo od vaših storitev in izdelkov.

5) Ni vam treba biti poklicni pisatelj

Pisanje je lahko zahtevna naloga, vendar vam ni treba biti profesionalni pisatelj! Morate biti samo strokovnjak na svojem področju. Glede na to, bodite pozorni, da ne objavite slabo napisane vsebine, saj lahko to zruši vaša prizadevanja za SEO in vaše podjetje naredi neprofesionalno. Če pisanje resnično ni nekaj, kar lahko storite, lahko vedno zahtevate od urednika, da popravi slovnico in črkovanje. Uporabljate svoje lastno sporočilo in strokovno znanje, medtem ko uredniku dovolite, da zahteva strokovno pisanje in tako zagotovi, da ima objava kakovostno vsebino.

6) Osrednja pristajalna točka za socialno trženje

Morda ste že slišali, da naj bodo družbena omrežja del vašega trženja. Mnogi lastniki podjetij ne vedo, kje začeti, kaj tvitniti ali kaj objaviti na svoji Facebook strani. Z blogom lahko delite svojo vsebino na platformah družabnih medijev, da boste neposredno pripeljali promet na svoje spletno mesto. Skupna raba strokovnih objav v spletnih socialnih medijih je odličen način, da se poleg spletnih iskalnikov tudi izpostavite.

7) Blogging vzdržuje vaše spletno mesto na tekočem z novicami industrije

Večina lastnikov podjetij piše blog o trendih na njihovem trgu in najnovejših novicah v panogi. Ta vrsta vsebine ponuja iskalnikom svežo vsebino, ki še ni nasičena. Svoje spletno mesto tudi sproti dopolnjuje z najnovejšimi novicami in trendi, ki lahko zelo koristijo vašim strankam. Ko pišete vsebino na podlagi najnovejših novic, na spletno mesto pripeljete več prometa in imate manj konkurentov. Zimzeleno vsebino je dobro imeti!

8) Vaše spletno mesto ni videti zapuščeno in gradi zaupanje

Ste že kdaj naleteli na blog, ki ni bil posodobljen mesece? Ima občutek, da je mesto zapuščeno. To še posebej velja za lastnike spletnih mest, ki vsebine svojih spletnih mest ne posodabljajo. S spletnim blogom uporabniki vedo, da skrbiš za svoje podjetje in skrbiš za svojo spletno prisotnost. Pokaže, da se želite povezati s strankami, in gradi zaupanje. Zaupanje je pomemben dejavnik spletnega trženja. Na stotine tekmovalcev lahko izbirajo, obiskovalci želijo vedeti, da imajo opravka z zaupanja vrednim strokovnjakom.

9) Zabavno je!

Nikoli ne veste – morda boste dejansko uživali v bloganju. Potrebno je delo in ima nekaj krivulje učenja, a ko ga enkrat obesite, vam bo morda všeč. Nekateri lastniki podjetij celo pišejo, da pišejo terapevtsko, zato je to lahko za vas osebno in ne samo profesionalno.

Katere so slabosti bloganja?

Bloganje ima svoje prednosti, lahko pa ima tudi svoje pomanjkljivosti. Ni vsaka panoga blogerskega občinstva. Če vaša povprečna baza strank ne uporablja interneta ali pa jih preprosto ne zanima, bloganje verjetno ni vredno vložiti truda. Ne pozabite imeti v mislih svoje stranke.

Začeti je enostavno

Če že imate spletno mesto, večina spletnih gostiteljev ponuja odlične platforme za bloganje popolnoma brezplačno. Če nimate spletnega gostitelja, si oglejte Majhna pomaranča. To je spletni gostitelj, zasnovan za mala podjetja. Samo prijavite se in se prijavite v svoj račun. Na nadzorni plošči cPanel kliknite ikono Softaculous, da izberete, katero platformo za bloganje želite in jo nato namestite..

Namestitev bloga podjetja Softaculous

Small Orange podpira številne platforme za pisanje dnevnikov, vendar so pred kratkim priporočili, naj poskusijo novi lastniki spletnih dnevnikov Duh, ki je trendna in lahka platforma za bloganje, ki poenostavi celoten postopek.

Platforme za bloganje, ki so na voljo na spletnem mestu Small Orange

Zaključek

Ne glede na to, katero blog platformo uporabljate, je lahko bloganje vreden del vaše marketinške strategije. Upamo, da ste ugotovili zgornje razloge v pomoč pri odločitvi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map