6 redenen om een ​​discussieforum voor uw website te overwegen

Wil je een sterkere connectie maken met je publiek? Ontdek waarom discussieforums hun weg vinden naar de wereld van e-commerce.


Waarom zou u een discussieforum voor uw website overwegen?

Online contact maken met klanten is een must voor uw e-commercebedrijf. Dankzij sociale media, ongeacht hoe groot een merk is, kunnen bedrijven communiceren en met hun klanten praten. Ik heb echter het gevoel dat sociale mediaplatforms ook druk kunnen zijn en plaatsen kunnen afleiden, waardoor u misschien om de aandacht van uw klanten moet strijden.

Klantbetrokkenheid is net zo belangrijk als klantenservice. Het vormt vertrouwen & langdurige relaties.

Klik om te tweeten

Begrijp me niet verkeerd. Social media is een geweldig kanaal om met uw klanten te communiceren en iets dat u ook moet doen. Maar in dit artikel wil ik het hebben discussie forums (ook bekend als boards), die u dezelfde mogelijkheid geeft om verbinding te maken met uw gebruikers, terwijl u in een semi-exclusieve omgeving werkt. En hoewel gebruikers naar hartenlust kunnen tweeten, porren of taggen, zorgt interactie met uw klanten via een forum voor een diepere, meer interactieve conversatie – een die kan worden benut om relaties op te bouwen en meer inzicht te krijgen in de mindset van de consument. En dat is nog maar het begin.

Wat is een discussieforum?

Een discussieforum is in wezen een vorm van online chat waar mensen – in dit geval uw klanten – met elkaar kunnen communiceren. Ze verschillen van chatrooms doordat alle deelnemers het hele gesprek kunnen zien, in plaats van dat het een privégesprek tussen twee mensen is. Hierdoor kunnen mensen in- en uitstappen, vragen stellen aan de gemeenschap in het algemeen en advies inwinnen bij andere klanten over producten.

Een discussieforum kan er ongeveer zo uitzien:

Een voorbeeld screenshot van een discussieforumEen voorbeeld van een screenshot van het discussieforum van eBay waar eBay-gebruikers vragen kunnen stellen en deel kunnen uitmaken van de eBay-gemeenschap.

Waarom een ​​discussieforum toevoegen??

In dit 6-punts artikel bespreek ik de vele voordelen van online discussieforums en de redenen waarom u zou moeten overwegen er een op uw website te installeren.

Forums bieden echt advies & aanbevelingen van echte mensen die genoeg om uw bedrijf geven.

Klik om te tweeten

1. Laat uw publiek uw onderzoeksteam zijn

Mogelijk beschikt u niet over het budget of de middelen om een ​​onderzoeksteam in dienst te nemen om uw doelgroep te analyseren. Leren en begrijpen wie uw doelgroep is en wat ze zoeken in een merk, wordt echter steeds belangrijker in digitale marketing.

Ik begrijp dat u misschien niet de tijd heeft om individueel met elk van uw gebruikers te spreken, maar door een forum aan uw website toe te voegen, zullen uw gebruikers dit werk voor u doen.

Door een interactief forum op te zetten, moedigt u uw gebruikers aan om op een natuurlijke, eerlijke manier met elkaar te praten. Hierdoor kunt u eerlijk lezen, beoordelen en reageren op wat uw publiek denkt, zonder te hoeven vragen.

Kijk uit voor:

 • De leeftijd, het geslacht en de cultuur van uw gemiddelde gebruiker
 • Wat krijgt de meeste reacties
 • Hoe vaak uw gebruikers actief zijn
 • Welke popcultuurreferenties komen ter sprake in gesprek
 • Het type taal dat wordt gebruikt.

Een forum biedt u waardevolle inzichten en marketinggegevens over uw klanten.

LEUK WEETJE: Door een discussieforum toe te voegen, ZAL je de betrokkenheid van gebruikers vergroten en je online community vergroten. Door te luisteren naar en te communiceren met deze community, krijgt u niet alleen unieke inzichten over uw doelgroep, maar krijgt u ook meer bezoekers en nieuwe gebruikers..

2. Relaties bevorderen

Hoewel recensies een must zijn voor degenen die producten en services verkopen, onthult de gemiddelde recensie niet zoveel over wie uw publiek eigenlijk is. Op dezelfde manier dat een toespraak informatief kan zijn, maar de intimiteit van een uitwisseling mist, verbinden mensen echt wanneer het gesprek beide kanten op gaat.

Forums bieden een interactief platform waarin inhoud spontaan en vaak eerlijker kan zijn. Kijk maar eens naar de gemiddelde reeks YouTube-opmerkingen om de soap over emoties te zien stromen terwijl gebruikers met elkaar omgaan. Hoewel recensies waardevol kunnen zijn, zijn gesprekken onthullend.

Forums zijn een geweldige plek voor klanten om samen te komen en een gemeenschapsgevoel op te bouwen. Als opziener van de gemeenschap zul je relaties kunnen koesteren, evenals mijngesprekken voor klantinzichten en gegevens.

Hier is een geweldig voorbeeld van een uitwisseling op een van Etsy’s forums, het idee van luxe bespreken:

Voorbeeld van het onderhouden van een relatie via een discussieforum

3. Maak een praatje

Een blog is een krachtig hulpmiddel voor contentmarketing en het leren hoe u een blog kunt starten en voor het medium kunt schrijven, moet hoog op de agenda van elke online bedrijfseigenaar staan. Net als productrecensies kunnen blogs echter een beetje eenzijdig zijn.

Wanneer u een forum voor uw publiek introduceert, kunt u niet alleen achterover leunen en kijken hoe uw gebruikers met elkaar omgaan, maar u kunt ook deelnemen aan het gesprek. Hierdoor kunt u uw bedrijf van binnenuit in de gaten houden en ervoor zorgen dat uw gebruikers tevreden zijn met uw service.

Gebruikers zullen in staat zijn stel je vragen en zelfs suggesties doen, terwijl u gesprekken kunt sturen, inzicht krijgt en leert hoe u uw klanten beter kunt verkopen.

Het zal u misschien ook verbazen welke problemen en uitdagingen uw gebruikers op de voorgrond brengen – had u al hun vragen verwacht? Heeft iemand in de productgemeenschap een beter antwoord of “hack” dan u of uw verkoopteam kan bieden?

4. Zorg voor betere kwaliteit

Hoe ijverig je ook bent, soms vallen dingen gewoon door de kieren. Mogelijk mist u problemen met levering, klantenservice of kwaliteitscontrole. Hoewel mensen in hun beoordelingen niet over deze problemen schrijven, is de kans groter dat ze deze via een forum met hun leeftijdsgenoten delen.

Stimuleer een vriendelijke, open en vooral eerlijke omgeving binnen uw forum en kijk uit voor eventuele klachten. Uw forum biedt u een uitstekend platform om eventuele verontschuldigingen aan te bieden, te communiceren en problemen op te lossen.

SNELLE TIP: Je zal moeten stel gemeenschappelijke basisregels vast voor uw forum en zorg ervoor dat het een veilige plek is waar mensen kunnen praten. Pas op voor spammers, trollen en niet-inspirerende inhoud.

5. Door gebruikers gegenereerde inhoud

Hoewel forums een ongelooflijke bron zijn om met uw publiek te communiceren en uw klantenserviceprocessen te stroomlijnen, bieden forums ook een kans voor uw gebruikers om creatief te worden.

Als je de kans krijgt, kan je publiek je inhoud, je socialemediastrategie of je daadwerkelijke producten helpen vormgeven – simpelweg door aangemoedigd te worden om zich te uiten op je forum. Om u hierbij te helpen, moet u een online community rond uw merk creëren: een community waar uw gebruikers plezier aan zullen beleven.

Denk aan Reddit.

Eigenlijk, Reddit is een enorm forum dat veel verschillende threads en gesprekken beslaat. Alle inhoud is door de gebruiker gegenereerd, creatief en meestal erg grappig.

Laat uw gebruikers praten, geef ze een goed startpunt en maak gebruik van het inzicht van de massa. U zult snel zien hoe de zaken escaleren en met vaart vooruit gaan.

Hier is een voorbeeld van AskReddit:

Discussieforumvoorbeeld van door gebruikers gegenereerde inhoud

6. Overstijg de relatie tussen handelaar en klant

Tot nu toe hebben we alleen gesproken over wat uw forumgebruikers voor u kunnen doen, maar eigenlijk moeten we erover nadenken wat je voor ze kunt doen.

Foruminhoud laat u niet alleen de wereld van uw klanten binnen, helpt u problemen van binnenuit op te lossen en helpt uw ​​marketingstrategie te leiden, maar uw forum kan de ideale plek zijn om uw klanten de menselijke kant van uw merk te laten zien.

SNELLE TIP: Authenticiteit is een van de topkwaliteiten die klanten naar een merk trekt. Wanneer klanten hun ervaringen met u delen, leren ze u hoe u uw producten, services en bedrijf kunt verbeteren.

Bouw een echte relatie met uw klanten op door hen te laten weten wie u bent en waar u om geeft. In een zakelijke omgeving waar duizenden merken om onze aandacht strijden, is er onschatbare waarde in uit de eerste hand met uw gebruikers spreken en relaties opbouwen.

Overweeg om een ​​reguliere vraag-en-antwoord-thread te starten, zodat uw gebruikers meer te weten kunnen komen over het merk en de mensen erachter, of deel een persoonlijkere blogpost en nodig uw gebruikers uit om de inhoud te bespreken via het forum.

Hoe u een forum aan uw website kunt toevoegen

Nu u weet waarom een ​​forum zo’n krachtige troef is voor uw bedrijf, wilt u misschien beginnen met de taak om er een aan uw website toe te voegen. HostGator biedt een geweldige video-tutorial over hoe u dit kunt doen met phpBB, een gratis en open source forumsoftware. Ik zou aanraden om je nieuwe forum op een subdomein van je website te installeren en het zoiets als “forum.mijnwebsite.com” te noemen. Met behulp van een auto-installatieprogramma dat uw webhost biedt, moet het installeren van uw forum op uw website snel en gemakkelijk zijn.

Conclusie

Zoals ik heb besproken, bieden forums ons de zeldzame mogelijkheid om een ​​tweezijdige interactie met onze klanten te hebben. Haal hier het beste uit en laat uw gebruikers u leren kennen. Het is tenslotte veel gemakkelijker om een ​​gevoel van loyaliteit jegens een persoon te hebben dan een gezichtsloos bedrijf.

Als het gaat om succesvolle digitale marketing, is het altijd een goed idee om inzicht te krijgen in uw publiek. Het toevoegen van een discussieforum aan uw website is de perfecte manier om uw klanten te leren kennen, uit de eerste hand met hen te spreken en ervoor te zorgen dat uw klantenservice op peil is.

Maar onthoud, in tegenstelling tot recensies, werken forums in beide richtingen, dus wees bereid om uw gebruikers op een persoonlijk niveau te delen, te bespreken en te verbinden. Creëer een eerlijke omgeving in uw forums waarmee uw klanten verbinding kunnen maken en uw relaties tussen gebruikers en handelaars zullen groeien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map