6 Petua Pinterest untuk Perniagaan Kecil

Petua Pinterest yang boleh anda gunakan untuk mengembangkan platform media sosial yang berkesan untuk pemasaran melalui kandungan visual. Bagaimana Pinterest dapat memberi keuntungan kepada perniagaan kecil anda.


Petua Pinterest untuk pemula

Sekiranya gambar bernilai seribu perkataan, maka Pinterest tidak ternilai harganya. Anda mungkin sudah biasa dengan laman media sosial yang berfokus pada gambar yang digunakan orang untuk menyiarkan dan berkongsi idea, dari cara menghiasi semula ruang tamu mereka hingga petikan dari penulis kegemaran mereka. Perniagaan dapat memanfaatkan kekuatan rangsangan visual melalui Pinterest dengan menyiarkan bahan pemasaran, kandungan web, dan foto syarikat ke akaun mereka.

Dengan menggunakan Pinterest, adalah mungkin untuk memperoleh jangkauan yang luas dengan menyebarkan gambar yang berkaitan dengan jenama anda di seluruh web – dan pengguna Pinterest melakukan banyak kerja. Apabila orang melihat pin anda di Pinterest, atau gambar di laman web anda, mereka dapat “menyematkan” atau mempostingnya semula ke akaun mereka sendiri. Data dari Pusat Penyelidikan Pew menunjukkan bahawa 41 peratus orang akan menyiarkan semula gambar yang mereka dapati di web ke laman media sosial. Ini seperti rangkaian pemasar kandungan anda sendiri – atau, seperti yang disebut oleh Pew Research Center, kurator.

Sebab lain untuk menggunakan Pinterest untuk perniagaan kecil anda:

Apa yang menjadikan Pinterest sebagai platform yang kuat adalah hakikat bahawa ia berpusat pada gambar. Ilmu pendidikan menunjukkan bahawa 65 peratus orang adalah pelajar visual. Tweet dengan dapatkan retweet 150 peratus lebih banyak daripada yang tanpa. Sekiranya anda berada dalam permainan pemasaran, saya mungkin hanya berkhotbah kepada paduan suara, jadi saya tidak akan mengatakan lagi. Imej selalu menjadi faktor penting, dan Pinterest adalah cara untuk memanfaatkannya. Inilah cara untuk melakukannya.

Imej adalah alat yang kuat untuk bukan sahaja menjadikan jenama anda dilihat, tetapi membuat orang mengingatnya. “Kesan keunggulan gambar,” fenomena yang didokumentasikan dengan baik, adalah idea bahawa gambar lebih senang diingat daripada kata-kata.

Klik untuk Tweet

Petua 1: Isi Semula Kandungan Sedia Ada

Sekiranya anda baru menggunakan Pinterest, anda mungkin berfikir, “Oh, tidak, platform lain yang harus saya buat untuk membuat kandungan baru. Saya tidak mempunyai masa! ” Tunggu sebentar. Anda ingin sebahagian kandungan Pinterest anda unik, sehingga anda dapat menarik pengunjung ke halaman anda yang mencari sesuatu yang segar. Pada masa yang sama, anda juga dapat mengambil kandungan dari platform media sosial anda yang lain, laman web anda, dan blog anda dan menggunakan semula untuk platform yang berfokus pada gambar. Contohnya, anda boleh mengambil tweet mengenai produk anda dan membuat infografik; anda boleh mengambil halaman “Perihal” anda di laman web anda dan mengubah maklumat tersebut menjadi grafik inspirasi. Gunakan kreativiti anda untuk memanfaatkan sepenuhnya kandungan yang sudah anda miliki.

Petua 2: Gunakan Pin Jejak untuk Penyelidikan Pasaran

Seperti platform media sosial yang lain, setelah anda mempunyai beberapa aktiviti di akaun anda untuk sementara waktu, anda perlu melihat sejauh mana keberhasilan penggunaan Pinterest anda. Pinterest mempunyai yang tersendiri penyelesaian pengukuran untuk membantu perniagaan mengetahui bagaimana Pinterest menolong mereka berkembang. Alat ini bukan sahaja memberi anda gambaran menyeluruh mengenai aktiviti penyematan, tetapi juga memberi anda akses ke statistik seperti kesetiaan jenama, keterlihatan, dan penukaran.

Selain mendapatkan nombor yang sukar, pertimbangkan untuk mengambil pandangan antropologi dengan melihat profil orang yang berinteraksi dengan pin anda. Siapakah mereka? Apa minat mereka? Apa perkara lain yang anda pin? Jawapan untuk soalan-soalan ini mungkin memberi anda idea bagaimana meningkatkan kandungan Pinterest anda serta media sosial dan kandungan web lain yang anda terbitkan untuk menarik perhatian pengguna utama anda.

Petua 3: Tetap Teratur

Akaun Pinterest yang teratur bukan sahaja menjadikan halaman Pinterest anda kelihatan baik – ia juga menjadikan jenama anda kelihatan baik. Gunakan fitur papan untuk mengatur koleksi gambar yang berkaitan dan menjadikan kandungan anda lebih mudah diakses. Sebagai contoh, anda boleh mempunyai satu papan berlabel “Cara-Cara” yang memberikan petua untuk memanfaatkan sepenuhnya produk anda. Papan lain boleh dilabel “Acara dan Jangkauan” dan termasuk foto dari penampilan syarikat dan projek sukarelawan. Setiap papan harus difikirkan secara strategik untuk meningkatkan imej perniagaan anda. Semakin baik susunan papan anda, semakin ramai orang akan senang melihatnya.

Petua 4: Gunakan Tangkapan “Aksi”

Sebilangan besar kandungan di halaman Pinterest anda kemungkinan akan menampilkan produk dan perkhidmatan anda. Menyiarkan gambar mengenai apa yang ditawarkan oleh syarikat anda akan memenuhi fakta bahawa manusia adalah makhluk visual. Sematkan gambar orang yang menggunakan produk anda, foto kepimpinan jenama anda, dan gambar wakil perkhidmatan pelanggan yang membantu orang. Semakin banyak aksi pertunjukan anda dalam foto ini, semakin menarik dan semakin baik pelanggan anda dapat membayangkan diri mereka menggunakan produk atau perkhidmatan anda.

Petua 5: Gunakan Butang “Pin It”

Jangan lupa bahawa kandungan di laman web syarikat anda juga boleh disematkan oleh orang lain. Anda perlu menyiapkan kod laman web anda untuk membolehkan pengunjung ke laman web anda menyematkan kandungan anda ke papan Pinterest mereka menggunakan butang “Pin It” pada hover. Ini adalah cara lain Pinterest melepaskan beban kerja anda apabila pengguna melakukan beberapa pengangkatan yang berat.

Pinterest Pin it buttonTambahkan butang “Pin It” ke gambar anda untuk membantu mengingatkan pengguna Pinterest untuk menyematkannya.

Pinterest mempunyai panduan langkah demi langkah untuk menjadikan butang “Pin It” muncul ketika pengguna mengarahkan gambar di laman web anda. Setelah aktif, gambar yang disematkan orang dari laman web anda akan mula membawa rujukan dari Pinterest. Walaupun pengguna dapat menyematkan gambar anda tanpa butang Pin It di hover dengan menggunakan widget penyemak imbas web, ini berfungsi sebagai peringatan yang baik bagi mereka untuk menyematkan dan membagikan konten.

Petua 6: Jangan Lupa Menggabungkan Video, Terlalu

Mempromosikan video berfungsi sedikit berbeza daripada gambar di Pinterest. Daripada menambahkan pin ke papan Pinterest anda dari laman web yang ada, anda boleh memasukkan video terus ke Pinterest. Pengguna kemudian dapat menonton video tersebut tanpa perlu meninggalkan Pinterest untuk pergi ke YouTube. Dalam tinjauan terbaru, 67 peratus orang yang disurvei mengatakan bahawa video Pinterest memberi inspirasi kepada mereka untuk bertindak. Manfaatkan juga ciri ini Program Video Promosi Pinterest yang membolehkan perniagaan beriklan dengan memaparkan pin mereka di halaman pengguna.

Menggunakan Pinterest untuk Promosi Visual

Promosi visual PinterestMenggunakan Pinterest secara visual dapat membantu mempromosikan produk anda & memperoleh pelanggan baru. Chobani adalah contoh yang indah dari ini.

Pinterest adalah platform media sosial yang sangat berkesan untuk pemasaran melalui kandungan visual. Boleh dikatakan lebih baik daripada Instagram untuk promosi jenama, kerana pengguna dapat melihat keseluruhan galeri gambar yang berkaitan sekaligus secara teratur. Ramai orang menggunakan Pinterest untuk mendapatkan idea untuk hadiah, pembaikan rumah, dan belanja peribadi. Ini adalah kaedah yang ideal untuk menjangkau pelanggan semasa dan masa depan anda dengan cara yang tidak agresif dan kolaboratif. Pinterest telah menjadikan belanja dalam talian dan pemilihan jenama sebagai pengalaman yang menggembirakan bagi pengguna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map