6 motive pentru a lua în considerare un forum de discuții pentru site-ul dvs. web

Căutați să faceți o legătură mai puternică cu publicul dvs.? Aflați de ce forumurile de discuții își croiesc drum în lumea comerțului electronic.


De ce să ia în considerare un forum de discuții pentru site-ul tău

Angajarea cu clienții online este o necesitate pentru afacerea dvs. de comerț electronic. Datorită rețelelor de socializare, oricât de mare este un brand, companiile pot interacționa și vorbi cu clienții lor. Cu toate acestea, consider că platformele de socializare pot fi, de asemenea, locuri ocupate, care distrag atenția, ceea ce ar putea să te concureze pentru atenția clienților tăi.

Angajamentul clienților este la fel de important ca serviciul pentru clienți. Formează încredere & relații pe termen lung.

Faceți clic pe Tweet

Nu mă înțelege greșit. Social media este un canal minunat pentru a interacționa cu clienții și un lucru pe care trebuie să îl faci și tu. Dar în acest articol, vreau să vorbesc forumuri de discuții (cunoscut și sub numele de placi), care vă oferă aceeași oportunitate de a vă conecta cu utilizatorii dvs., în timp ce operați într-un mediu semi-exclusiv. Și, în timp ce utilizatorii pot să tweet, să arunce sau să eticheteze branduri în conținutul inimii lor, interacțiunea cu clienții dvs. prin intermediul unui forum permite o conversație mai profundă și mai interactivă – una care poate fi pusă la punct pentru a construi relații și pentru a obține informații suplimentare asupra mentalității consumatorilor. Și acesta este doar începutul.

Ce este un forum de discuții?

Un forum de discuții este în esență o formă de chat online în care oamenii – în acest caz, clienții dvs. – pot comunica între ei. Acestea diferă de camerele de chat, prin faptul că toți participanții pot vedea întreaga conversație, decât să fie o conversație privată între două persoane. Acest lucru le permite oamenilor să intre și să scoată, să pună întrebări comunității în general și să solicite sfaturi de la alți clienți cu privire la produse.

Un forum de discuții poate arăta așa:

Un exemplu de captură de ecran a unui forum de discuțiiUn exemplu de captură de ecran al forumului de discuții eBay, unde utilizatorii eBay pot posta întrebări și pot face parte din comunitatea eBay.

De ce să adăugați un forum de discuții?

În acest articol în 6 puncte, voi discuta despre numeroasele avantaje ale forumurilor de discuții online și motivele pentru care ar trebui să luați în considerare instalarea unuia pe site-ul dvs..

Forumurile oferă sfaturi reale & recomandari de la oameni adevarati carora le pasa destul de mult afacerea ta.

Faceți clic pe Tweet

1. Permiteți audienței dvs. echipa dvs. de cercetare

Este posibil să nu aveți bugetul sau resursele necesare pentru a angaja o echipă de cercetare pentru a analiza publicul țintă. Cu toate acestea, a învăța și a înțelege cine este publicul dvs. și ce caută într-un brand devine din ce în ce mai important în marketingul digital.

Am înțeles că este posibil să nu aveți timp să vorbiți individual cu fiecare dintre utilizatorii dvs., dar adăugând un forum pe site-ul dvs. web, utilizatorii dvs. vor face acest lucru pentru dvs..

Prin crearea unui forum interactiv, vă încurajați utilizatorii să vorbească între ei într-un mod natural, sincer. Acest lucru vă lasă capabil să citiți, să analizați și să răspundeți la ceea ce credeți sincer audiența, fără a fi nevoie să întrebi.

Ai grijă la:

 • Vârsta, sexul și cultura utilizatorului dvs. obișnuit
 • Ceea ce primește cele mai multe răspunsuri
 • De ce ori sunt activi utilizatorii dvs.
 • Ce referințe la cultura pop apar în conversație
 • Tipul de limbaj utilizat.

Un forum vă va oferi informații valoroase și date de marketing despre clienții dvs..

FAPT AMUZANT: Prin adăugarea unui forum de discuții, veți crește implicarea utilizatorilor și vă veți dezvolta comunitatea online. Ascultarea și interacțiunea cu această comunitate nu numai că vă vor ajuta să vă oferi informații unice despre publicul țintă, dar va ajuta și la generarea mai multor trafic și a noilor utilizatori.

2. Promovarea relațiilor

Deși recenziile sunt un element indispensabil pentru cei care vând produse și servicii, recenzia medie nu dezvăluie atât de multe despre cine este de fapt publicul tău. În același mod în care un discurs poate fi informativ, însă lipsește intimitatea unui schimb, oamenii se conectează cu adevărat atunci când conversația merge pe ambele sensuri.

Forumurile oferă o platformă interactivă în care conținutul poate fi spontan și adesea, mai cinstit. Aruncă o privire la șirul mediu de comentarii YouTube pentru a vedea telenovela de emoții care se revarsă pe măsură ce utilizatorii interacționează. Deși recenziile pot fi valoroase, conversațiile sunt revelatoare.

Forumurile sunt un loc minunat pentru clienți să se reunească și să înceapă să creeze un sentiment de comunitate. În calitate de supraveghetor al comunității, veți putea să favorizați relațiile, precum și conversațiile mele pentru informații și date pentru clienți.

Iată un exemplu excelent de schimb unul dintre forumurile lui Etsy, discutarea ideii de lux:

Exemplu de încurajare a unei relații prin intermediul unui forum de discuții

3. Să aveți un chat

Un blog este un instrument puternic de marketing de conținut și învățarea cum să porniți un blog și să scrieți pentru mediu în mod eficient ar trebui să se afle pe agenda oricărui proprietar de afaceri online. Cu toate acestea, la fel ca recenziile despre produse, blogurile pot fi puțin unilaterale.

Când introduceți un forum publicului dvs., nu numai că vă puteți așeza și urmări utilizatorii care interacționează între ei, dar vă puteți implica și în conversație. Aceasta vă permite să urmăriți afacerea din interior și să vă asigurați că utilizatorii dvs. sunt mulțumiți de serviciul dvs..

Utilizatorii vor putea va pun intrebari și chiar faceți sugestii, în timp ce puteți orienta conversațiile, obține informații și puteți învăța cum să vindeți mai bine clienților.

Ați putea fi, de asemenea, surprins să aflați care sunt problemele și provocările pe care le aduc utilizatorii dvs. în prim plan – ați anticipat toate întrebările lor? Cineva din comunitatea de produse are un răspuns sau un „hack” mai bun decât puteți oferi dvs. sau echipa dvs. de vânzări?

4. Asigurați-vă o calitate mai bună

Oricât de harnic ești, uneori lucrurile cad pur și simplu prin fisuri. Este posibil să lipsiți de probleme cu livrarea, serviciul pentru clienți sau controlul calității. Deși este posibil ca oamenii să nu scrie despre aceste probleme în recenziile lor, este mai probabil să se împărtășească cu colegii lor prin intermediul unui forum.

Încurajați un mediu prietenos, deschis și mai ales onest în cadrul forumului dvs. și aveți grijă la orice reclamații. Forumul dvs. vă oferă o platformă excelentă pentru a vă cere scuze, interacțiune și a remedia orice probleme.

SFAT RAPID: Va trebui sa a stabilit regulile de bază ale comunității pentru forumul dvs. și asigurați-vă că este un loc sigur pentru care oamenii pot discuta. Atenție la spam-uri, troll-uri și conținut neinspirant.

5. Conținut generat de utilizator

În timp ce forumurile sunt o resursă incredibilă pentru comunicarea cu publicul dvs. și eficientizarea proceselor de servicii pentru clienți, forumurile sunt, de asemenea, o oportunitate pentru utilizatorii dvs. de a deveni creativi.

Având în vedere șansa, publicul tău ar putea ajuta cu adevărat să-ți conturezi conținutul, strategia de social media sau produsele tale reale – pur și simplu fiind încurajat să se exprime în forumul tău. Pentru a ajuta acest lucru, va trebui să creați o comunitate online în jurul mărcii dvs.: una cu care utilizatorii dvs. se vor bucura să se angajeze.

Gândiți-vă la Reddit.

In esenta, Reddit este un forum imens care cuprinde multe subiecte și conversații diferite. Tot conținutul este generat de utilizator, creativ și, de obicei, foarte amuzant.

Spune-le utilizatorilor să vorbească, oferă-le un bun punct de plecare, apoi valorifică cunoștințele mulțimii. Veți vedea rapid cum lucrurile se escaladează și decolează cu impuls.

Iată un exemplu din AskReddit:

Exemplu de forum de discuții despre conținut generat de utilizator

6. Transcrieți relația Trader-Client

Până acum, am vorbit doar despre ceea ce pot face utilizatorii dvs. de forum pentru dvs., dar ar trebui să ne gândim cu adevărat ce poți face pentru ei.

Nu numai că conținutul forumului vă permite să intrați în lumea clienților dvs., vă ajută să remediați problemele din interior și vă ajută să vă conduceți strategia de marketing, dar forumul dvs. ar putea fi locul ideal pentru a vă permite clienților să vadă partea umană a mărcii dvs..

SFAT RAPID: Autenticitatea este una dintre calitățile de top care atrag clienții către un brand. Când clienții își împărtășesc experiențele cu dvs., vă învață cum să vă îmbunătățiți produsele, serviciile și afacerile.

Construiți o relație autentică cu clienții dvs., făcându-i să știe cine sunteți și ce vă interesează. Într-un mediu de afaceri în care există mii de mărci care ne atrag atenția, există o valoare inestimabilă vorbind cu utilizatorii dvs. de îndată și construind relații.

Luați în considerare începerea unui fir obișnuit de „întrebări și răspunsuri”, permițându-le utilizatorilor să afle mai multe despre brand și persoanele din spatele acestuia sau să partajeze o postare mai personală pe blog și invitați utilizatorii să discute conținutul prin intermediul forumului.

Cum să adăugați un forum pe site-ul dvs. web

Acum că știți de ce un forum este un atu atât de puternic pentru afacerea dvs., poate doriți să începeți sarcina de a adăuga unul pe site-ul dvs. web. HostGator oferă un tutorial video excelent despre cum puteți face acest lucru folosind acest lucru phpBB, un software de forum gratuit și open source. Aș recomanda instalarea noului forum într-un subdomeniu al site-ului dvs. web și să-l numesc ceva de genul „forum.mywebsite.com”. Folosind orice program de instalare automată pe care îl oferă gazda web ar trebui să faciliteze instalarea forumului pe site-ul dvs. rapid și ușor.

Concluzie

După cum am discutat, forumurile ne permit rarele oportunități de a avea o interacțiune pe două fețe cu clienții noștri. Profitați la maxim și permiteți-vă utilizatorilor să vă cunoască. La urma urmei, este mult mai ușor să ai un sentiment de loialitate față de o persoană decât o companie fără chip.

Când vine vorba de un marketing digital de succes, să obții o perspectivă asupra publicului tău este întotdeauna o idee bună. Adăugarea unui forum de discuții pe site-ul dvs. web este modalitatea perfectă de a vă cunoaște clienții, de a vorbi cu aceștia de primă mână și de a vă asigura că serviciul dvs. pentru clienți este la standard..

Dar amintiți-vă, spre deosebire de recenzii, forumurile funcționează în ambele moduri, deci fiți dispuși să împărtășiți, să discutați și să vă conectați cu utilizatorii dvs. la nivel personalizabil. Creați un mediu onest în forumurile dvs. cu care clienții dvs. se pot conecta și relațiile dvs. utilizator-comerciant vor crește.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map