6 dokazanih načinov za povečanje zaslužka kot samostojni pisatelj

Radovedno, kako visoko plačani pisci zaslužijo svoj dohodek? Naučite se, kako zaslužiti s pisanjem denarja na spletu s temi 6 strategijami, ki jih uspešni pisci uporabljajo za rast svobodne kariere.


Zaslužite s pisanjem denarja na spletu

Neprijetni zvoki vašega alarma vas odvrnejo od mirnih sanj. Prevrnete roko in tretjič pritisnete na gumb dremeža. Z dolgim ​​bolečim stokanjem končno spoznate, da je čas, da vstanete. Vsaj petek je, se prepričate. Ko bo danes konec tedna, boste imeli vikend, da si rešite razum. To je seveda, dokler se v ponedeljek spet ne nadaljujejo dolgočasje in drogiranje.

Nekoč ste sanjali, da bi živeli po svojih lastnih pogojih, uživali v hrepeneči svobodi biti “bojni prenosnik.” Toda kaj se je zgodilo s temi cilji? Kaj vas je odvrnilo od zasledovanja nomadskega načina življenja samostojnega pisatelja? Morda vas je nagajiv glas v glavi prepričal, da se samostojno pisanje nikoli ne more spremeniti v trajnostno kariero. Torej namesto tega ste izbrali lažne ugodnosti in varnost podjetja, odločitev, ki vas vsako jutro muči, da se vaš alarm izklopi.

Tukaj vas lahko preseneti: samostojno pisanje ne more biti le donosno prizadevanje; lahko vam ustvari veliko večji dohodek od tistega, kar bi lahko kdajkoli upali zagotoviti 9-5 delovnih mest. Z osredotočenostjo, vztrajnostjo in jasno postavljeno strategijo je življenje obilnega pisatelja gotovo izvedljivo. Ta članek vam bo pokazal, kako je to storjeno.

6 načinov za zaslužek več kot samostojni pisatelj

Obstaja veliko denarja, da se lahko kot pisatelj postavimo na prosto mesto. Ne glede na to, ali se osredotočite na to kot stranski vrvež ali z namenom, da se zaposlite ves čas, tukaj je šest temeljnih strategij, ki vam lahko pomagajo povečati višje stopnje in zagotoviti več dela kot profesionalni pisatelj za najem.

1. Razvijte svoje pisateljske spretnosti

Prvi korak k temu, da postanete dobro plačan samostojni pisatelj, se začne z razvijanjem veščin in spretnosti, potrebnih, da vaše stranke dosežejo rezultate, ki jih potrebujejo.

Niste prepričani, na katere veščine bi se morali osredotočiti? Začnite s svojimi strastmi. Kaj že preživite v raziskovanju? Kaj ste strokovnjak in ali bi to znanje lahko zlahka delili z občinstvom?

Veliko lažje je postati avtoriteta, če si zaljubljen v tisto, o čemer pišeš. To vam bo seveda pomagalo pri boljšem delu, vendar je to le polovica enačbe. Da bi se resnično izkazal kot denar za ustvarjanje denarja, mora vaša izbrana strast izpolnjevati tudi ti dve zahtevi:

 1. Vaš pisni naslov obravnava potrebo trga. Ali obstaja praznina, ki jo lahko zapolni vaše znanje in glas? Ali se dovolj ljudi poteguje za rešitve ali nasvete, ki trenutno ostajajo nedostopni?
 2. Vaše pisanje ponuja vrednost. Ko določite potrebo na trgu, ali vam pisni prispevek ponuja rešitev, za katero so ljudje pripravljeni plačati denar?

Preprosto povedano: Bodite manjkajoča povezava do težave, ki je dovolj boleča, da bi ljudje morali rešiti denar.

Bodite natančni

Nihče ne trpi zlata kot generalist – bogastvo je v nišah. Odločiti se za preprosto pisatelja je preveč nejasna ideja; namesto tega razmislite, kakšen pisatelj želite biti, in panogo, v kateri boste primarno služili.

Čeprav je zagotovo plus, če že imate izkušnje s pisanjem, razmislite, kako lahko svoje talente uveljavite tako, da bodo stranke gledale kot na dragoceno naložbo. Zgovorna proza ​​in impresiven besednjak bi vas morda naredili za boljšega romanopisca, vendar ne pomenita nič, če ga ne prevedeta v eno absolutno: dobiček.

Podjetja plačajo visok dolar za pisatelje, ki lahko prinesejo prodajo. Napisniki, ki se osredotočajo na pretvorbo, na primer podjetjem pomagajo prenašati svojo vrednost na potrošnike na privlačen način, ki spodbuja ukrepe (in sicer nakup). Predstavljajte si, kako dragoceni boste svojim strankam, če ste strokovnjak za njihovo nišo, veste, kako govoriti s svojim občinstvom in lahko prepričljivo pišete z natančno nastavljenimi besedili.

KLJUČNI POTEK: Če se lahko osredotočite na tisto, kar imate radi, na določenem področju z velikimi težavami, pri zagotavljanju storitve, za katero bodo ljudje plačevali denar – potem boste imeli zelo plodno kariero kot samostojni pisatelj.

2. Zgradite svoj portfelj

Ena stvar je, če se pogovarjamo; drugo je, da dejansko hodiš na sprehod. Preden lahko pričakujete, da boste imeli visoke stopnje, se morate najprej izkazati kot spreten pisatelj. Edini zanesljiv način za to je, da svojemu delu omogočite, da govori sam zase.

Izdelava impresivnega portfelja je ena najpomembnejših ovir za začetnika pisatelja. Medtem ko je začetek 22 pomemben ulov – da bi morali najprej delati, morate najprej delati – to ne pomeni, da iz te luknje ne najdete kreativnih poti.

Brezplačni vzorci

Če se trudite najti priložnost, je morda čas, da si jo ustvarite sami. Srbenje pisanja člankov o osebnih financah? Ne čakajte, da vas nekdo najame za to; napišite vzorčni kos in ga objavite sami. V upanju, da bo pisatelj prodajnih pisem na zahtevo? Kot večina veščin lahko tudi s prakso dosežete strokovno raven. Popolnitev vašega zgodnjega portfelja z lastno ustvarjenim delom je odličen način, da dokažete drugim – in kar je najpomembneje tudi sebi -, da boste imeli odrezke, da pišete tekmovalno.

Drug način za pridobitev prakse je ponudba storitev strankam brezplačno. Čeprav se ne priporoča, da bi delali neplačano mimo prvega ali drugega koncerta, ima ta pristop več prednosti: ob hkratnem pridobivanju izpostavljenosti boste zaslužili izkušnje, zato bo vaš začetni “testni zagon” s stranko verjetno vodil do dolgoročnega plačila dela, če bodo zadovoljni z rezultatom. Pazite le, da svoje vrednosti ne podcenjujete, če ostanete v neplačanem aranžmaju dlje, kot je potrebno.

Napotki & Pričevanja

Končni del izločitvenega portfelja je vaš pričevalni del. Rave ocene in napotnice so vrhunska valuta; če lahko pokažete, da ste blago dostavili drugim, bo vaše naslednje delo bistveno lažje pristati. Lep portfelj in dolgo življenjepis je lepo imeti, a vse potencialne stranke resnično skrbijo rezultati. Dokažite, da jih lahko dobite in Ramen nikoli več ne boste jedli za večerjo.

3. Blog o gostujočih spletnih mestih

Z bloganjem gostov zaslužite na spletu

Bloganje gostov je še en odličen način za pridobivanje izpostavljenosti, dodajanje v svoj portfelj in ustvarjanje občinstva. Včasih bodo odmevna spletna mesta, za katera pišete, celo ponudila skromno nadomestilo za vaše pisanje – čeprav to običajno znaša približno 100 USD. Glede na čas in energijo, ki sta potrebna za izdelavo visokokakovostnega dela, hkrati pa se držite tudi strogih uredniških smernic publikacije, se boste morda z gostujočim bloganjem hitro odvrnili od zaslužka.

Številni avtorji nekoliko nasprotujejo intuitivnemu zaslužku, da bi svoje delo objavili na odmevnih spletnih mestih, vendar pogosto ne dobijo niti denarja s strani. Kako torej zaslužijo svoj denar? Ali ti pisci nekako varajo sistem? Seveda ne! Zaslužijo z nečim, ki se imenuje povratne povezave.

Povratne povezave

SEO je zlati hit moderne dobe. Uvrstitev visoko v algoritme iskalnikov je ponavadi glavni cilj vsakega donosnega spletnega mesta – in povratne povezave so ena izmed teh top 3 dejavniki Google uporablja za te uvrstitve. Zato so mnoga podjetja bolj pripravljena plačati avtorjem visoko premijo za gradnjo povratnih povezav, namesto da bi jih neposredno napisala na spletnem mestu.

Povratna povezava je takrat, ko spletno mesto kaže na ustrezen članek, ki obstaja na drugem spletnem mestu. Čim višja je avtoriteta spletnega mesta, večji bo zagon SEO, ki ga bo povezano spletno mesto dobilo. Če torej kiropraktik želi povečati spletni promet do svojega spletnega mesta, bo neposredna povezava do njega iz članka New York Timesa o kiropraktiki podobna darilu, poslanemu z neba. Tako srečno tekmo, kot je ta, je morda nekoliko fantastično; v resnici bo treba nekaj avtorstva in odločnosti, da se avtor in podjetje povezujeta medsebojno.

Za pisatelje je iskanje pravih podjetij, ki potrebujejo povratne povezave, dolgotrajen postopek, ki pogosto vključuje dneve neposrednih dosežkov in hladne e-pošte. Čeprav je to en pristop, obstaja tudi veliko enostavnejša metoda za povezovanje avtorjev z ustreznimi spletnimi mesti, ki potrebujejo povratne povezave – in obe strani enako koristita.

Samostojni pisci, ki lahko prispevajo članke o gostih na kakovostnih spletnih mestih, lahko uporabljajo svoje pisanje, da ustvarijo povratne povezave za podjetja, v nekaterih primerih pa zaslužijo do 1000 USD za izgradnjo ene povezave.

Kliknite za Tweet

Uporaba delovnih mest platformo, kot je Povezava omogoča avtorjem nišnih blogov, da se povežejo in zaslužijo veliko plačila od ustreznih podjetij, ki aktivno iščejo povratne povezave do svojega spletnega mesta. Na primer, za gradnjo ene povezave bi lahko zaslužili od 200 do 1000 dolarjev. Ulov je, da morate na kakovostnih spletnih mestih pridobiti svoje lastne priložnosti za bloganje gostov. Ko pa vseeno sestavite več takih dogovorov za povezave, ki jih običajno vsebujejo v svojem članku, je enostavno videti, kako je lahko prodaja povratnih povezav izjemno donosen postopek za samostojne pisce! Lepota tega posla je, da bo podjetje dobilo dragocen SEO spodbudo, vi pa boste zaslužili fantastične prihodke – plus možnost, da zgradite svoj portfelj in še bolj uveljavite avtoriteto pisatelja. To je brez možganov!

4. Ustvarite svoje spletno mesto ali blog

Seveda ni smisla imeti portfelja, če ga nekje ne obstaja! Imeti lastno spletno mesto je bistveno poslovno orodje za vsakega samostojnega strokovnjaka, še posebej pisateljev. To je več kot le vaša klicna kartica; je platforma za vaše misli, glas in ustvarjalnost, da bi lahko služili globalnemu občinstvu.

Tudi če vam primanjkuje tehničnih znanj, je danes na srečo dokaj enostaven postopek naredi sam. Graditelji spletnih strani so neprecenljivo orodje za hitro postavitev spletnega mesta; če potrebujete pomoč pri odločanju, kateri je najboljši za vas, preberite naš članek tukaj.

Preprosto povedano, imeti lastno spletno mesto je neprecenljiv del vašega spletnega poslovanja. Brez tega vam bo vzpostavilo vašo verodostojnost ali olajšalo, da bodo bodoči kupci lažje našli vas. Vendar to, ker imate spletno mesto, še ne pomeni, da bo prineslo zajamčen dohodek, kar nas bo vodilo do naše naslednje teme:

5. Unovčite svoje spletno mesto

Zdaj, ko ste nastavili svoje spletno mesto, ne podcenjujte njegovega potenciala zaslužka kot celotnega podjetja. Gradnja priljubljenega nišnega bloga z izjemnimi članki je res le polovica bitke; vaš naslednji korak pri vzpostavljanju donosnega spletnega mesta je ugotoviti, kaj lahko prodajate prek njega.

Affiliate Marketing

Podružnično trženje v bistvu predstavi bralcem izdelek ali storitev, pri čemer darila uporabljate kot pisatelj, da bi ga zgradili kot nekaj nepremagljivega, nato pa dobiček, ko ga bodo vaši bralci dejansko kupili. Obstaja na tone partnerskih programov – najbolj priljubljen Amazonka—In potencial za zaslužek iz prakse je skorajda neomejen.

Očitno je, da več prometa ko vaše spletno mesto vozi vsak dan, večji potencialni znaki dolarja se bodo videli. Takšna velika pasovna širina prometa bo seveda potrebovala nekaj časa za izgradnjo – vendar je najpomembnejše, da se zdaj osredotočite na to, da občinstvu zagotovite pošteno in dragoceno pomoč.

Potisnite samo izdelke, v katere resnično verjamete in ki so idealno sami uporabljeni. Najprej ocenite, ali izdelek resnično služi vaši niši in zagotavlja nekaj koristnega. Če se vam zdi celotno bitje še najmanj primorano, ga bo vaše občinstvo izdihnilo in takoj ugasnilo. Zato imajo na splošno partnerske povezave, ki se organsko povezujejo z vašo storitvijo ali podpirajo vašo storitev, največ možnosti za začetek.

Če želite začeti s partnerskim trženjem, si omislite izdelek, ki vas zanima in zaženite iskanje v Googlu, da preverite, ali ta izdelek ponuja partnerski program ali če je del podružnična mreža. Ko najdete dobro ujemanje, opravite nekaj raziskav, da vidite, kako delujejo njegove provizije. Ko postanete podružnica, uporabite svoje moči kot prepričljiv pisatelj, da izdelek predstavite svoji publiki na privlačen, pogovoren način.

NASVET PRO: Ne pozabite, da so ljudje vedno po rezultatih preoblikovanega stanja. Če si lahko v glave narišete živo sliko, kako čudovito bo njihovo življenje po pridobitvi določenega izdelka ali storitve, bodo nato nestrpno plasirali denar, da bo to preobraženo stanje postalo resničnost.

Digitalni izdelki

Če dobite prodajo izdelkov drugih, si predstavljajte, koliko denarja bi lahko zaslužili s prodajo svojih!

E-knjige, spletni tečaji, in druge Naložljivi viri lahko zasluži pametni samostojni pisatelj nekaj zajetnega pasivnega dohodka, industrija e-učenja pa na poti do preseganja 300 milijard dolarjev. Torej bi morali le, če bi karkoli skupaj vrgli in ga vrgli na svoje spletno mesto, v upanju na najboljše? Ali obstaja sistem, ki mu lahko sledite, ki bo pomagal doseči boljše rezultate? Čeprav to ni natančna znanost, sem po nekaj letih obsežnih podjetniških raziskav ugotovil, da resnično obstaja optimalno zaporedje dejanj, ki spodbujajo boljše konverzije. To zaporedje je naslednje:

Ustvari e-knjigo

Tu ne boste nujno poskušali postati najbolj prodajani avtor knjige Kindle. Mislite na to kot na bolj razširjen članek spletnega dnevnika – največ 10.000 besed -, ki se razkraja eno tema v lahko prebavljivo vsebino, ki zagotavlja vrednost. Izberite zadevo, za katero lahko ponudite edinstveno in strokovno perspektivo, in nato učite nekaj koristnega za vaše občinstvo, ki bo usklajeno z vašo nišno storitev.

Cilj ni zaslužiti s prodajo te e-knjige; namesto tega je izpostaviti in zgraditi naslednje. Želite si ogledati nagrado – zato jo ponudite brezplačno in pokažite na njeno stran za prenos po vsem spletnem mestu in na platformah družbenih medijev. Razlog, da ga podarite za nič, nima veze z naslednjim korakom:

Sestavite e-poštni seznam

Da bi nekdo prenesel vašo e-knjigo, mora navesti svoj e-poštni naslov. Zakaj? Nabiranje e-poštnih sporočil je eno najmočnejših dejanj, ki jih podjetje lahko sprejme, zlasti za pisce.

To je vaša priložnost, da neposredno govorite s svojim občinstvom in vzpostavite povezavo. Študije kažejo, da je e-pošta dosegljiva skoraj dvakrat učinkovitejši kot objave v družbenih medijih pri pridobivanju in zadrževanju vozil. E-pošta je platforma, na katero so ljudje redno pozorni, zato boste želeli čim prej sestaviti seznam naročnikov v svojem podjetju. Ko bo prišel čas za prodajo novega izdelka ali storitve po spletu, bodo vaši zaupljivi e-poštni naročniki nedvomno predstavljali veliko večino prodaje.

Naročite vrednost svojim naročnikom

Ljudje, ki ostanejo na vašem e-poštnem seznamu, so resnični ljubitelji tega, kar morate povedati, zato se ne bojite z njimi redno govoriti. Dajanje doslednih nasvetov in znanja gre daleč na poti k vzpostavljanju zaupanja in verodostojnosti. Vsak dan malo in kmalu boste imeli legijo super oboževalcev.

Ni nujno, da je vsako e-poštno sporočilo prodajna točka ali spodbuda za naložbe v vaše storitve. Če vaše sporočilo izvira iz pravega mesta pomoči, bo vaše občinstvo prepoznalo in ceni občutek. Tu gre res za sajenje semen. Ko boste skrbeli za svoje sadike in skrbeli za svoje mlade sadike, bo sčasoma prišel čas za obiranje pridelka.

Povejte jim vaš spletni tečaj

Zdaj se je udvaranje izplačalo. Čas je, da razgrnete velike predmete za vstopnice: spletne tečaje, ki lahko prodajo za 4 ali celo 5 figuric popa.

Za najbolj predane bralce, ki požrejo vsak nasvet, ki ste ga do zdaj delili, bodo mnogi željni in pripravljeni plačati visoke dolarje, da bi nadaljevali svoje usposabljanje z nekom, ki mu zaupajo.

Podrobni podatki o ustvarjanju uspešnega spletnega tečaja ne presegajo tega članka, vendar za zdaj upoštevajte: cena, ki jo bodo ljudje plačali za tečaj, je v neposredni povezavi z vrednost zagotavlja jih, ne nujno tudi proizvodnih vrednosti. Vaš prvi spletni tečaj ni treba biti popoln. Prav tako vam ni treba biti največji prepisovalec ciljne strani na svetu; Pomembno je le, da lahko nekoga naučite, da ustvari svojo uspešno ciljno stran, za rezultate pa bo z veseljem plačal najvišji dolar.

Kaj pa oglasi?

Na koncu bi morali na kratko govoriti o zanašanju na prihodke od oglasov kot na dober način za zaslužek na vašem spletnem mestu. Medtem Lahko sem pristranski v mojem neprijetnosti do oglasov kot nadomestka smiselne vsebine je dejstvo, da se potrošniki vse bolj motijo ​​s sramotno taktiko slaba reklama.

Čeprav so oglasi s pasicami lahko tudi nevidni, obstaja še bolj prepričljiv razlog, zakaj verjetno niso vredni vašega časa: preprosto ne boste zaslužili dovolj denarja, da bi jim bilo pomembno. Če ne naletite na stotine tisoč ogledov na dan, boste realno grabili v le delcih dolarja prihodka od oglasov. V primerjavi s tistim, kar je mogoče doseči s podobnimi marketinškimi partnerji, naredite svetu uslugo in se oglašajte.

6. Poiščite pisanje delovnih mest na freelancing platformah

Nekateri profesionalni pisci se lahko zasmilijo ideji, da bi šli skozi brezplačno platformo za kakovostno delo. Njihov argument je, da večina strank, ki so tam, iščejo samo najnižje ponudnike – in po eni strani so njihove domneve žal pravilne. Vendar bi moral vsak svobodni pisatelj, ki upa, da bo povečal svoj zaslužek, razmisliti o načinih, kako lahko na teh platformah dobro zaslužijo, ko bo razumel, kako sistem uporabiti v svojo korist.

Oglejmo si najbolj priljubljeno platformo tam, Upwork. Ali velika večina delovnih mest išče dno stopenj sodov? Ja. Ali je mogoče odvračati od iskanja pisalnih delovnih mest, ko stranke, ki prosijo za zlato in so pripravljene plačevati samo za umazanijo, ne morejo odkriti? Veš da. Zakaj torej sploh šteti, da je Upwork uspešen denarni podvig? Ker v senci skriva majhen odstotek vrednih strank, ki so vam pripravljene plačati urno postavko svojih sanj. Če želite pridobiti te cenjene stranke, jih morate tako kot čebele privabiti v med.

Čeprav osebno ne posvečam veliko časa Upwork-u, sem kljub temu zaslužil solidne 5-mestne prihodke od strank na platformi. Zanimivo je, da je manj kot 10% tega denarja prišlo iz delovnih mest, na katera sem se neposredno prijavila; raje od strank, ki so me namesto tega poiskale. Verjeli ali ne, veliko vrhunskih strank aktivno išče kandidate, ki ustrezajo njihovim potrebam, ali pa bodo plačali Upwork pristojbino, da bi našli te svobodnjake. Kako torej zagotovite, da se prikažete pri iskanju? Vse je v vašem profilu.

Presenečeni so nad številnimi pisateljevimi profili, ki jih vidim na Upwork. Ti svobodnjaki se nadaljujejo na svojih osebnih potovanjih, ko so postali pisci ali zakaj tako radi pišejo, da pogosto pozabijo govoriti o tem, kaj je najpomembnejše: stranki. Še enkrat ne pozabite, da so stranke najbolj pomembne pri rezultatih. Ko bodoči odjemalec bere vaš profil, mora takoj in jasno razumeti, kako lahko ustrežete njihovim potrebam in kako bodo rezultati, ki jih boste dobili, ustvarili zelo zaželeno preoblikovano stanje.

Izdelava popolnega profila vključuje veliko istih strategij, ki smo jih opisali zgoraj. Tukaj je opisano, kako jih lahko uporabite za privabljanje odličnih strank v Upwork:

 • Generalisti so tisti, ki se zataknejo v nizko plačanih koncertih. Če želite s sanjskim odjemalcem zadeti pravi živec, morate svojo storitev omejiti na določeno ponudbo znotraj nišnega polja.
 • V razdelku »Spretnosti« je treba navesti pomembne ključne besede, ki združujejo vašo strast s tržno potrebo, za katero so ljudje pripravljeni plačati.
 • Z naslovom obljubite rezultate. Ne zapravljajte tega prostora na splošnem delovnem naslovu; strankam natančno povejte, kaj lahko storite za njih v natančno opredeljenem aktivnem stavku.

Na koncu naj še enkrat poudarim, da je resnično mogoče zaslužiti dober denar na spletnih mestih za zbiranje ponudb, kot je Upwork. Ne ostanite na pameti pomanjkanja, ki pesti veliko svobodnjakov tam. Nastavite visoke cene in ne bojte se jih držati. Delo za omamno stranko lahko negativno vpliva na samo vaš dohodek; lahko spodbudi ponos, ki ga imaš nad svojimi talenti, kar pisatelj ni nikoli dobro mesto.

Zaključek

Kdor verjame, da samostojno pisanje ne more plačati računov, preprosto ni bil pozoren na nedavne spremembe v panogi. Priložnost za zaslužek ne le zadostnega dohodka, ampak bogastvo nikoli ni bilo tako dostopno za odločnega pisatelja. Ne glede na to, ali želite potopiti nožne prste v svet svobodnega uvajanja ali pa ste se pripravljeni sprijazniti in se odpovedati dnevnemu delu, upamo, da vam ta članek daje jasnost in zaupanje, da prevzamete nadzor nad svojo pisarsko kariero in si prizadevate za velike zaslužki.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map