5 ugodnih mest za pridobitev logotipa po meri

Pridobite logotip za svoje spletno mesto & posel, tako da se naučite, kam lahko poiščete & najeti profesionalne storitve oblikovanja logotipov & paketov na proračun.


Kje dobiti logotip po meri

Morda ni večjega pokazatelja identitete vaše blagovne znamke kot njen logotip. Poenostavljeno, simbolično in nepozabno – vaš logotip je prvi kritični vtis, ki ga ustvarijo občinstvo. Kot javni obraz vaše blagovne znamke in vrednot mora vaš logotip vzbujati vse, kar lahko piše o tem, kdo ste, kaj ponujate in komu služite – in to mora storiti na način, ki je nedvomen in je takoj prepoznan v njeno sporočilo.

Kako je s toliko vprašanjem, kako zagotovite, da vaš lastni logotip ustreza tem visokim pričakovanjem? Za večino lastnikov podjetij oblikovanje lastnega logotipa preprosto ni izvedljivo ali priporočljivo (razen če ste oblikovalec ali umetnik neke vrste). Za nalogo boste morali nameniti dovolj sredstev, da boste najeli storitev oblikovanja logotipa ali jo igrali varčno in zaupali proračunsko osredotočenega freelancerja. V tem članku bom razpravljal o nekaterih najboljših krajih, ki jih lahko kupite za nakup logotipa za vaše podjetje, da se boste lahko odločili, kaj je primerno za potrebe vašega podjetja in koliko ste pripravljeni vložiti.

Kje dobiti profesionalni logotip?

Izvedite kakršno koli internetno iskanje po “oblikovanju logotipov po meri” in soočili se boste z več sto tisoč možnostmi samooklicanih podjetij za oblikovanje logotipov in samostojnih podjetnikov po vsem svetu. Nekateri od njih so morda vredni vašega časa; večina jih ni. Divja blaznost lačnih oblikovalcev tam lahko naredi preobsežen proces, da se preseje in izbere dobre. Na srečo smo sestavili ožji seznam krajev, ki bi morali biti vaš prvi postanek pri iskanju pravega oblikovalca za to delo. Vsak ima svoje prednosti in razloge za razmislek; zato bi se morali z malo detektivskega dela odločiti, katera prodajna mreža je najboljša za vaše podjetje.

1. 99 modelov

Najboljše mesto za pridobitev logotipa po meri # 1 - 99Dizajni

Največja uporaba 99-ih dizajnov za zunanje izvajanje logotipa je veliko število možnosti, ki so vam na voljo, odjemalec. Njihova storitev deluje na zanimiv način: namesto da izberejo enega oblikovalca, ki vam morda ne bo priskrbel logotipa, boste dobili na desetine potencialnih, gotovih logotipov s strani oblikovalcev, ki vsi hitijo za vaše odobritev . Število ponujenih možnosti in njihova raven kakovosti sta odvisna od tega, v kakšno cenovno stopnjo ste pripravljeni vložiti.

Za vsestranski vir pri razvijanju logotipa vaše blagovne znamke je to fantastična storitev. 99designs z velikim skupom oblikovalcev z vsega sveta poenostavlja postopek najema in tako zagotavlja, da se pravi logo najde v vaših očeh. Njihovi strokovni sodelavci nudijo celo posvetovanje o oblikovanju, če potrebujete pomoč pri določanju smeri za obliko vaše blagovne znamke. In z garancijo za vračilo denarja je težko iti narobe pri iskanju kakovostnega in dragocenega dela.

Kako deluje

V bistvu ustvarjate enodnevni natečaj za oblikovanje, v katerem posredujete informacije o svojem podjetju in o tem, kaj iščete, nato pa oblikovalci vlijejo in predložijo svoj logotip. Ves teden lahko ocenjujete, komentirate in dajete predloge v zvezi s temi prispevki, dokler ni oblikovan popoln logotip. Oblikovalec, odgovoren za zmagovalni logotip, nato odnese domov vnaprej dodeljeno denarno nagrado, vi pa se odpravite z novim logotipom.

2. Logojoy

Najboljše mesto za pridobitev logotipa po meri # 2 - LogoJoy

Logojoy za izdelavo logotipa vaše blagovne znamke uporablja sam. No … nekako. Da, vi boste edina gonilna sila pri določanju celotne estetike vašega logotipa – toda dejansko dvigovanje v težkem položaju opravijo oblikovalci nekoliko… umetne raznolikosti. Roboti, torej. V redu, morda ne gre za robote, ki jedo človek, znanstveno fantastiko – vendar je podoba vaše blagovne znamke zagotovo v rokah umetne inteligence, ne pa v organski intuiciji oblikovalca mesa in kosti.

Prihodnost je zdaj. Tehnologija se združi z umetnostjo, da ustvari storitev, ki lastniku podjetja omogoča zabavno prevzem nadzora nad svojim postopkom oblikovanja logotipa. Logojoy uporablja napredne algoritme in tehnično čarovništvo za izdelavo neštetih logotipov za vas na poti, kamor se lahko nato odpravite s končnim izdelkom za pod sto dolarjev. Za malo dodatnega denarja lahko v enourno posvetovanje o oblikovanju vključite celo ljudi iz resničnega življenja. Na splošno je to dokaj nov pristop k opolnomočenju mladih, ki jih je mogoče narediti sam, in takšen, ki lahko (včasih) prinese impresivni rezultati.

Kako deluje

Začnete z navedbo imena vašega podjetja. Da bi algoritmi oblikovanja vedeli, kje začeti, vam najprej predstavijo številne obstoječe primere logotipov in morate izbrati pet ali tako, da najbolje utelešajo estetiko, ki jo iščete. Po tem vam takoj dajo na desetine na desetine že pripravljenih možnosti. Priljubite tiste, ki so vam všeč; ignoriraj tiste, ki jih nimaš. Postopek se nadaljuje z nadaljnjim odstranjevanjem pravega oblikovanja z izbiro pisave, ikone in barve. Nato vam predstavijo svoj svetleč novi logotip skupaj z vsemi potrebnimi sredstvi – vse po dostopni ceni!

3. Upwork

Najboljši kraj za pridobitev logotipa po meri # 3 - Upwork

Največja spletna freelancing platforma na svetu za storitve, ki segajo od kopiranja do spletnega razvoja, Upwork gosti na stotine tisoč oblikovalcev logotipov. Nadgradnja je v bistvu prehod, s katerim lahko v samostojnem delovnem razmerju povežete samostojne strokovnjake. Vse plačilne transakcije in pravne stvari se izvajajo prek platforme Upwork; po tem je odvisno od vas, ali se odločite, kaj želite porabiti za logotip, kdaj želite, in kdo bo prava oseba za to delo, ki temelji na njihovem portfelju in ponudbi.

Kako deluje

Najprej se prijavite za račun stranke, v katerem lahko nato objavite toliko delovnih mest storitve potrebuješ izpolnjeno. V opisu delovnega mesta se prepričajte, da ustrezno opišete zahteve zasnove in vse ostalo, kar bo samostojnikom pomagalo poslati čim bolj podrobne predloge. Odločite se za določeno številko vašega proračuna, če želite plačevati urno ali pavšalno ceno in ali želite v službo pritegniti začetnike, vmesnike ali strokovnjake. Navsezadnje bodo natančne podrobnosti pogodbe razdelane med vami in svobodnjakom, ki ga izberete. Običajno boste prejeli od 20 do 50 predlogov za koncept oblikovanja logotipa, v katerem lahko nato prek integriranega glasovnega in besedilnega sistema intervjujate najboljše kandidate.

Ko izberete svojega oblikovalca, se pogodba začne in nato počakate, da samostojni delavec odda svoje delo. Najboljše izkušnje izhajajo iz dobre komunikacije, zato bodite prepričani, da ste tam, da lahko takoj odgovorite na vsa vprašanja, ki jih ima oblikovalec. Ko oblikovalec predloži logotip v vašo odobritev, se lahko odločite, da bo delo sprejelo takšno, kot je, ali nadaljeval postopek z revizijami. Ko so vsi zadovoljni, se pogodba konča in plačate dogovorjeni znesek za logotip. Na koncu napišete kratek pregled samostojnega sodelavca, ki šteje za njihovo javno oceno, ki lahko pomaga ali ovira prihodnja naročila dela. Kljub temu bodite pozorni, da samostojni delavec piše tudi pregled nad vami – zato sta ves čas postopka pomembna strokovnost in vljudnost, saj lahko negativne ocene vplivajo na vašo sposobnost, da ponovno oddate delo na platformi.

4. DesignCrowd

Najboljše mesto za pridobitev logotipa po meri # 4 - DesignCrowd

Še ena velika skupnost samostojnih umetnikov, DesignCrowd je dom več kot 500.000 oblikovalcev po vsem svetu. Zelo podobno kot 99desi, ti samostojni svobodnjaki hrepenijo po možnosti, da boste izbrali njihov logotip med desetinami, ki jih boste prejeli za delo. Kadar se tukaj stvari nekoliko razlikujejo, je prožnost pri določanju cen; niste zaklenjeni na nastavljeno cenovno stopnjo, vendar se lahko odločite za določeno številko, ki ustreza vašemu proračunu. Nekaj ​​jih je pristojbine za objavljanje, vendar tako dejavnik, da v vašo skupno naložbo.

Lahko pustite oblikovalcem, da pridejo k vam, ali če se počutite proaktivni in želite sami poiskati najboljšega freelancerja, obstaja iskanje podatkovne baze portfeljev, kjer lahko povabite oblikovalca na svoje delo. Številnost predlogov, fleksibilnost cen in garancija vračila denarja naredijo DesignCrowd vredno mesto za pridobitev logotipa, ki izpolnjuje vse zahteve.

Kako deluje

Objavite svoje želje po logotipu v dizajnerskem povzetku, ki navaja, kaj potrebujete, proračun, ki ste ga namenili za to delo, in vključuje vse koristne informacije, ki bodo oblikovalcem pomagale pri pravilnem pristopu do vašega logotipa. Vloge bodo nato poplavljene in do konca 3, 5 ali 10-dnevnega natečajnega roka boste izbrali zmagovalni dizajn. Nato se izroči popolno lastništvo avtorskih pravic in oblikovalcev.

Fiverr

Najboljši kraj za pridobitev logotipa po meri # 5 - Fiverr

Ah, Fiverr. Trg brezplačnih ponudb, o katerem ste verjetno že toliko slišali. Med spletnimi skupnostmi je precej popljuval po cenah, ki so resnične zase. Nekateri se hvalijo s tem poslovnim modelom; drugi so ni tako navdušen. Kljub prepiru med svobodnjaki, ste vi, odjemalec, korist od te vrste storitev. Za podjetja z majhnim proračunom ni boljšega mesta, na katerega bi se lahko obrnili.

Ko se odločite za Fiverr, morate resnično razumeti, v kaj gre. Ne, ni vse le 5 dolarjev (nekateri logotipi vas lahko stanejo tudi do 20 dolarjev, morda celo 100 dolarjev!), Vendar je to nedvomno vir, kjer so mnogi oblikovalci pripravljeni delati za zelo nizke plače. To pomeni, da so ali neizkušeni ali pa živijo v državi, kjer 5 dolarjev presega veliko več kot v razvitejših državah. Nekateri od teh oblikovalcev vam lahko dejansko ponudijo impresivno, profesionalno kakovostno delo. Kljub temu je tukaj nekaj brezplačnega za vse, zato bodite opozorjeni, da boste pogosto prejeli točno tisto, za kar plačate. Pazite tudi na plagiatno delo, saj bodo nekateri goljufivi svobodnjaki poskušali hitro doplačati z krajo dizajnov drugih.

Kako deluje

Fiverr ponuja intuitiven in dobro zasnovan iskalnik, ki bo oblikovalce za vas hitro zožil na podlagi nekaterih izbranih parametrov. Po njihovem spletnem mestu najhitreje najdete popolnega oblikovalca, da najprej izberete slog oblikovanja logotipa, ki vam je všeč (ravno, ročno narisan, vintage itd.), Nato vnesete svoj proračunski razpon in končno, kakšen je predlagani rok. Nato vam bo predstavil obsežen seznam oblikovalcev, ki jih boste morali presejati na podlagi njihovih portfeljev. Vsak oblikovalec ima svojo stran s profili, kjer podrobno opisuje svoje cenovne pakete, ki se lahko glede na posameznika gibljejo v dobavnih rokih, številu popravkov in izvornih datotekah, ki so vključene v oblikovalsko dostavo. Ko najdete svobodnjaka, ki vam je všeč, preprosto naročite želeni paket in oblikovalec začne delati. Če gre vse v redu, vam nato izroči neverjeten (in cenovno ugoden!) Logotip, ki presega vaše najbolj divje sanje. Zdaj lahko živite srečno do konca.

Kaj storitev storitve oblikovanja logotipov običajno stane?

Oblikovanje logotipa po meri

To je vprašanje, ki vas verjetno najbolj skrbi – in težko je določiti, kakšna naj bo vrednost logotipa. Stroški trženja in oblikovanja lahko potencirajo precej visoko, zato je to pogosto področje, na katerem pametni lastniki podjetij skušajo poseči po kotih ali jih narediti sami. V nekaterih primerih je to mogoče storiti, vendar ne dovolite, da vas logotip nagajivo preprosto naravo prevari: veliko razmišljanja in skrbi je namenjeno oblikovanju dobrega. Ne pričakujte, da bo največji logotip na svetu le nekaj dolarjev. Lahko pa tudi zadihate, če veste, da je na voljo skoraj logotip za skoraj vsakogar.

Skupno gledano je povprečna cena za dober logotip kjer koli 200-1000 dolarjev.

Nič manj kot to in lahko tvegate, da boste končali z nečim, kar za vašo blagovno znamko naredi več škode kot koristi. Vse več kot to in lahko bi pošteno porabili, če ste le majhno podjetje.

ALI SI VEDEL? Znameniti Logotip Nike swoosh je bilo naročeno leta 1971 za slabih 35 dolarjev. Toda kaj je storil Pepsi plačati za njihovo prenovo logotipa leta 2008? En milijon dolarjev!

Koliko časa je potrebno narediti?

Tam je veliko oblikovalcev, zlasti Fiverrja, ki obljubljajo, da vam bodo v manj kot 24 urah lahko dvignili končni logotip. Čeprav to ni nujno nemogoče, bi moral za vas verjetno dvigniti rdečo zastavo. Kakšno raven kakovosti lahko pričakujete od tako hitrega preobrata? Oblikovanje logotipov ni nekaj, kar bi lahko odvrnili v nekaj minutah. Oblikovalec mora raziskati in razumeti vaše podjetje. Seznaniti se morajo z vašim trgom. Sprejeti morajo izobraženo odločitev o tem, katere barve, simboli in pisave bodo najbolje vzbudili bistvo vaše blagovne znamke. To ni majhen podvig.

Ne pričakujte, da vam bo tudi vaš oblikovalec pri prvem poskusu uspel. Revizija je nujna za vsa ustvarjalna dela, predvsem pa oblikovanje logotipa zahteva nekaj zelo natančne prilagoditve. Logotipi po naravi niso nič drugega kot simboli. In v simbolih je velika moč – vizualno, psihološko in podzavestno. Upoštevajte to med postopkom revizije: najmanjša sprememba simbola lahko popolnoma spremeni njegov pomen, zato si vzemite potreben čas, da zagotovite, da je pomen vašega logotipa jasen in namenjen.

Ko sem rekel vse to, 1-2 tedna je verjetno dovolj časa, da se omogoči zasnovo dokončanega logotipa. Če traja dlje kot en mesec, se boste morda želeli prijaviti in se prepričati, da vaš oblikovalec ne spi na delovnem mestu …

SPODNJA ČRTA: Vsak lastnik podjetja želi prihraniti denar, kjer lahko – in naročanje logotipa ne bi smelo popolnoma zlomiti banke. Je pa pomembno za vašo blagovno znamko! S toliko pozornosti, da boste pravilno predstavili svoje podjetje, ne pozabite, da ne boste varčevali s to naložbo. Ne hitite ali zanemarjajte postopka in ne spreglejte njegovega pomena. In prosim: NE kupujte logotipa 5 USD. Samo ne.

Zaključek

Internet je popolnoma spremenil pokrajino oblikovanja logotipov. Podjetjem ni treba več iskati velikih marketinških agencij za izdelavo logotipa svojega podjetja; Skupina talentov in viri so vam zdaj zlahka na voljo – in pogosto boste prišli neposredno k vam, da sprejmete klic. Še vedno lahko plačate premijske cene, če vam je ljubše, toda tam je dobesedno na milijone sposobnih freelancerjev, ki lahko za vas pripravijo vreden logotip po dostopni ceni. In s petimi viri, ki smo jih našteli zgoraj, je postopek naročanja vašega logotipa zdaj čim bolj preprost in zanesljiv.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map