5 pași pentru a vă ajuta să începeți cu bloggingul

Ghidul unui începător care conține 5 pași simpli pentru dezvoltarea unui blog de succes pentru afacerea dvs. Aflați unde, cine și cum să începeți să publicați conținutul.


Începând cu bloggingul

Un blog pentru afacerea dvs. este un mod minunat de a aduce o creștere nouă, împreună cu multe alte beneficii. Cu toate acestea, bloggingul nu este o sarcină ușoară și va necesita o mare dedicație. Iată câțiva pași cheie pentru a vă ajuta să începeți.

Pasul 1: Determinați unde să vă găzduiți conținutul

Primul pas este să vă decideți unde ar trebui să mergeți blogul dvs. Site-ul tau? Pagina ta de Facebook? Pe o platformă separată precum WordPress.com? Aici se pot confunda lucrurile … dar nu se tem. Este de fapt mai ușor decât pare.

Întotdeauna urmărește să-ți pui blogul pe site-ul tău

Dacă aveți un site web, adăugați întotdeauna blogul acolo. Evident, doriți ca conținutul dvs. să fie văzut de cât mai multe persoane. Dacă vindeți produse sau generați oportunități de vânzare pe site-ul dvs. web, lucru pe care îl veți face cel mai probabil, atunci veți dori să conduceți și traficul dvs. pe site-ul dvs. web. De obicei, este ușor să adăugați un blog pe site-ul dvs. web existent. Dacă utilizați un sistem de gestionare a conținutului, precum Joomla sau WordPress, adăugarea unei secțiuni de blog durează doar câteva clicuri.

Opțiuni alternative

Dacă nu aveți un site web, va trebui să vă găzduiți blogul în altă parte. Iată cele mai frecvente alternative:

 • Pagini de social media: aceste platforme pot fi un loc minunat pentru a vă posta conținutul. Există o audiență încorporată și nu necesită nicio abilitate tehnică. Cu toate acestea, trebuie să urmați regulile lor despre conținut și format. Și atunci când conținutul dvs. este apreciat și / sau partajat, acesta este limitat numai la utilizatorii acelei platforme. În cele din urmă, în mod obișnuit, predați drepturile asupra conținutului dvs. Pentru unele companii, acest lucru poate pune o problemă serioasă.
 • Platforme dedicate de blogging: pentru cei care nu au un site web și poate că nu există social media activă, serviciile precum Typepad sau Tumblr oferă un instrument simplu și gratuit de blogging, fără a duce capul creării unui site web complet. Este o opțiune excelentă pentru simplitate, dar nu presupuneți că „dacă o construiți, vor veni”. Va trebui să luați în considerare modul de generare a „globilor oculari” pentru conținutul dvs..
 • E-mail: dacă aveți o listă mare de e-mailuri, poate doriți să vă concentrați pe acest lucru ca un canal autonom pentru blogul dvs. (cunoscut și prin e-mail). Există servicii bune, complete, precum iContact și Benchmark, care pot satisface toate nevoile dvs..

SFAT RAPID: În cele din urmă, doriți ca cititorii dvs. de blog să devină clienți. Asigurați-vă că există o cale perfectă de unde vă citesc conținutul și până unde vă pot cumpăra produsul!

Pasul 2: Faceți primul mesaj

Chiar dacă nu sunteți scriitor, ar trebui să scrieți încă prima intrare pe blog. Aceasta necesită să vă gândiți ce să spuneți (conținut) și cum să o spuneți (ton & voce). Acest lucru este esențial, chiar dacă angajați un scriitor pentru intrările ulterioare. Sunteți expertul în materie. Punctul dvs. de vedere este unic și sunteți de folos unic pentru clienții dvs. Indiferent cine scrie blogul tău, acesta trebuie informat prin expertiza ta.

După ce ați făcut acest lucru, veți fi mai bine echipat pentru a decide următoarele:

 • Indiferent dacă îl scrieți singur sau angajați un scriitor
 • Cum să alegeți subiecte relevante care sunt de interes pentru cititori
 • Lungimea optimă a unui post
 • Investiția de timp și bani necesară pentru un rezultat optim

SFAT RAPID: Scrie pentru clienți, nu pentru tine. Scrieți despre industria în care se află afacerea dvs. & nu e treaba ta. Nu vindeți, ci creați ceva util. Pentru a începe, întrebați-vă „ce au nevoie clienții mei sau doresc să știe înainte să facă afaceri cu mine?”

Pasul 3: Sursa de conținut

Cine va produce conținutul? Acesta este un apel important. Conținutul incorect se reflectă slab asupra afacerii dvs. și poate fi mai rău decât niciun conținut. Iată câteva dintre opțiunile dvs.:

 • DIY (fă-o singur): Aceasta este cea mai simplă opțiune cu costuri mai mici. Cu toate acestea, fiți atenți la cât timp v-a durat să scrieți prima dvs. postare pe blog. Deși este gratuit, timpul dvs. costă un cost … fie costul de oportunitate al lucrurilor pe care altfel le puteți face, fie costul real al timpului angajatului pentru a vă reumple timpul pierdut. De asemenea, dacă altcineva scrie mai repede fără a compromite calitatea, este posibil ca metoda DIY să nu fie cea mai bună alegere. Mai mult, autocritica cinstită este o trăsătură rară. Obțineți feedback obiectiv, nemodificat de la prieteni și clienți.
 • Angajații tăi: Mulți proprietari de afaceri consideră că este util să-și înscrie angajații pe blog. Reacțiunea este că angajații sunt deja pe salarii și sunt experți în materie. Dezavantajul este că v-ați angajat angajații pentru abilitățile lor … și scrierea poate să nu fie printre ei. Dacă aveți mulți angajați, experimentați pentru a găsi cei cu talent și motivație.
 • Scriitori / agenții de blog contract: Aceasta este probabil cea mai bună opțiune pentru conținut de înaltă calitate, dar și cea mai scumpă. Asigurați-vă că le revizuiți lucrările anterioare. Există multe resurse bune, dar și unele „magazine de transpirație” care tratează conținutul ca pe o marfă pură, favorizând costurile reduse și transformarea rapidă a calității. Căutați agenții care au personal superior cu experiență editorială și cifră de afaceri redusă în rândul personalului scris.

SFAT RAPID: Amintiți-vă vechea zicală „Există repede, sunt bune și sunt ieftine. Alege două. ” Puneți o calitate superioară și găsiți un echilibru între actualitate și cost.

Pasul 4: Elaborați un plan de sindicalizare

Nu limitați vizibilitatea blogului dvs. la site-ul unde a fost găzduit. Este simplu și ușor de „sindicat” conținutul blogului dvs. în diverse puncte de vânzare. Dacă blogul dvs. este pe site-ul dvs. web, veți dori probabil ca conținutul dvs. să fie publicat în locuri precum:

 • Conturi de social media: după ce ați postat un blog, în cele mai multe cazuri trebuie doar să plasați adresa URL pe pagina dvs. de socializare și acesta va afișa automat titlul, imaginea și primele rânduri ale blogului dvs..
 • Buletinele de e-mail: puteți trimite un link către pagina dvs. HTML sau chiar pagina în sine încorporată într-un e-mail.

Există, de asemenea, modalități de automatizare a procesului. Multe servicii de socializare oferă integrare care vă permite să publicați conținut de la o platformă la alta, automat. Așa că îl postați o dată și apare în mai multe locuri. Puteți chiar inversa modelul și aveți posibilitatea ca feedul dvs. de social media să apară automat pe site-ul dvs. web.

Unele servicii, cum ar fi Tampon și HootSuite, acționează ca un tablou de bord de sindicalizare central în care poți posta conținut într-un singur loc și să controlezi exact unde și când va fi publicat.

Bufferul poate programa pentru a posta conținutul

Permutările sunt interminabile, dar principiul dvs. de ghidare ar trebui să fie maximizarea numărului de globuri oculare care lovește conținutul dvs. (și să vină pe site-ul dvs.) în toate modurile posibile.

SFAT RAPID: Nu puteți avea o audiență prea mare. Fii mereu în căutarea de noi locuri pentru a-ți publica conținutul.

Pasul 5: Construiți pentru succes

După ce aveți o sursă și un plan de distribuție, trebuie să luați în considerare câteva practici de bază care vă vor maximiza șansele de succes.

Un conținut bun va atrage o audiență. O parte din misiunea ta este să păstrezi publicul interesat și angajat. Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că publicul dvs. este în creștere și nu se micșorează.

 • Realizați (și respectați-vă) un program. Dacă faceți blog cu succes, atunci creați un public. Acest lucru poate crea o așteptare că veți continua cu aceeași frecvență. Nerespectarea așteptărilor vă poate înstrăina audiența. Și nimic nu spune că „această afacere nu poate fi de încredere”, precum un blog în care ultima intrare are doi ani. Fii pregătit să-ți tratezi blogul așa cum ai face un mic ziar. Gândiți-vă ca un editor. Stabiliți o bătaie și fiți consecvenți.
 • Asigurați-vă că este mobil prietenos. Majoritatea platformelor de site-uri web au construit un design receptiv, așa că orice lucru pe care îl publicați se va adapta mobilului. Dar, dacă nu, veți plăti un preț mare pentru credibilitatea și traficul pierdut.
 • Utilizați o imagine pentru fiecare postare. Blogul dvs. va fi adesea afișat într-un flux de știri cu multe alte conținuturi. O imagine provocatoare poate fi cheia pentru a obține clicuri sau ignorate.
 • Faceți-vă conținutul accesibil. Dacă cineva îi place conținutul dvs. și dorește să îl partajeze, ar trebui să fie simplu și evident cum se poate face cu un singur clic. Dacă nu, aceasta va frustra publicul dvs. și este posibil să pierdeți expunerea suplimentară pe care o creează distribuirea. Din fericire, există servicii precum AddThis și SumoMe, care oferă instrumente pentru adăugarea butoanelor de partajare pe site-ul dvs. Multe servicii de e-mail au, de asemenea, această caracteristică și, din fericire, toate platformele de social media au această „încorporată”, deși fiecare platformă tinde să limiteze partajarea numai către alte persoane din aceeași platformă.Faceți-vă conținutul accesibil
 • Alatura-te conversatiei. Citiți comentariile și interacționați cu comentatorii. Puteți aborda orice nelămuriri și puteți aprofunda conexiunea cu cititorii cei mai implicați. De asemenea, vă oferă un sentiment excelent asupra modului în care subiectele dvs. sunt primite și este un furaj excelent pentru ideile viitoare de pe blog.

În cele din urmă, nu uitați zicala „Nu puteți gestiona ceea ce nu puteți măsura”. În mod ideal, blogul tău va atrage atenția asupra afacerii tale. Dar este o investiție de timp și / sau bani, deci trebuie să înțelegeți randamentul. Iată câteva modalități simple de a măsura impactul:

 • Traficul site-urilor web: Configurați analize pe blogul dvs. astfel încât să puteți acorda atenție traficului. Rețineți ce postări desenează bine și care nu. Datele „site-ul de referință” ar trebui să vă spună, de asemenea, performanțele platformelor de socializare.
 • Pagini de destinație personalizate: Dacă generați oportunități de vânzare sau vânzări din traficul dvs. de blog, poate doriți să faceți o pagină de destinație personalizată pentru a prinde acest trafic. De exemplu, dacă aveți un formular pe site-ul dvs. pentru anchete de vânzări, faceți o pagină separată și un formular pentru paginile dvs. de blog. Când un cititor de blog accesează pagina și completează formularul, veți ști de unde a venit. Cu servicii de genul Optimizely și Instapage, puteți face asta cu ușurință. De asemenea, aveți în vedere să aveți un număr de telefon personalizat pentru a urmări apelurile generate de pe blogul dvs. În acest fel, veți putea măsura impactul real al blogului dvs..

Deci, acestea sunt elementele de bază. Sperăm că am acoperit suficient teren pentru a fi de ajutor pentru afacerea dvs. Vă rugăm să sariți cu comentariile și întrebările dvs. Blogging fericit!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map