5 Langkah Mudah untuk Membina Laman Web Pelakon yang Menakjubkan

Cara membuat laman web anda sendiri untuk meningkatkan karier lakonan anda & menarik perhatian pengarah pelakon. Belajar untuk melakukannya sendiri dengan templat laman web pelakon percuma & contoh.


Cara membuat laman web pelakon

Sebagai pelakon, sangat penting untuk anda membuat kesan pertama yang hebat di luar talian dan dalam talian. Sekiranya anda serius dalam kerjaya lakonan anda, anda memerlukan laman web untuk mempamerkan karya anda. Kedua-dua ejen dan pengarah pemeran melihat dan berkongsi laman web pelakon dan ini adalah platform hebat yang boleh anda gunakan untuk membantu membentuk reputasi dan masa depan anda. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh membuat laman web pelakon yang luar biasa sendirian, tanpa pengekodan atau pengetahuan teknikal!

Bolehkah Pelakon Membuat Laman Web Sendiri? Ya!

Mengambil pereka web profesional sering kali tidak perlu dilupakan oleh banyak pelakon kerana ini boleh menjadi jalan yang sangat mahal dan tidak perlu. Laman web yang direka khas boleh berharga lebih dari $ 2000 di mana anda boleh membuatnya sendiri secara percuma (dengan menggunakan pembangun laman web, yang akan saya sampaikan sebentar lagi)!

Anda mungkin dapat menjumpai seorang pereka web bebas dalam talian yang bersedia untuk membuat satu dengan lebih sedikit, tetapi mengapa tidak cuba membuatnya sendiri dan menyimpan wang itu untuk beberapa kelas lakonan lagi ?! Banyak pelakon yang bercita-cita membuat kesalahan dengan menganggap mereka tidak dapat membina sendiri atau merasa tertekan untuk mengambil pereka web yang disyorkan oleh ejen atau pelatih bertindak mereka. Walau bagaimanapun, membuat laman web pelakon profesional lebih mudah dan pantas daripada yang anda fikirkan.

PETUA CEPAT: Membuat laman web profesional untuk kerjaya lakonan anda adalah sesuatu yang boleh anda lakukan sendiri! Elakkan ditipu membayar ejen atau jurulatih bertindak ribuan dolar untuk pakej laman web yang mudah!

Membuat Laman Web Pelakon Anda Sendiri agar Sesuai dengan Gaya Anda

Cara terbaik bagi pelakon untuk membuat laman web sendiri adalah dengan menggunakan pembangun laman web, seperti Wix. Pembangun laman web memberi anda semua yang anda perlukan untuk membuat laman web pelakon anda sendiri dengan mudah. Ini alat yang hebat kerana anda tidak perlu mengetahui kemahiran pengaturcaraan atau pengekodan! Masih memerlukan masa dan dedikasi, tetapi boleh dilakukan sendiri dengan mudah. Saya akan mengesyorkan menonton panduan siri video penuh kami.

Beberapa Contoh Laman Web Pelakon Pantas

Wix adalah pilihan yang popular untuk pelakon, model, dan pelakon dan disenaraikan di bawah adalah beberapa contoh templat laman web pelakon yang boleh anda gunakan untuk memulakan:

Contoh Templat Laman Web Pelakon # 1
Templat ini mengikuti pendekatan yang lebih tradisional. Ia langsung, ringkas dan berkesan.

Contoh templat laman web pelakon

Contoh Templat Laman Web Pelakon # 2
Templat ini serupa dalam kandungan, namun menawarkan reka bentuk yang sama sekali berbeza.

Contoh laman web pelakon

Contoh Laman Web Pelakon Sebenar dengan Templat Tersuai
Disenaraikan di bawah adalah contoh hebat laman web sebenar yang dibuat oleh pelakon Olga Elliot. Seperti yang anda lihat, templat ini disesuaikan sepenuhnya dan dia telah melakukan tugas yang hebat untuk menjadikannya sendiri.

Contoh laman web pelakon

Anda harus bertujuan untuk melakukan sesuatu yang serupa untuk laman web anda di mana anda akan menggunakan templat yang sudah ada dan kemudian menyesuaikannya sepenuhnya untuk menjadikannya milik anda sendiri.

INGAT: Templat dirancang terlebih dahulu untuk membantu memberi anda titik permulaan. Gunakan kreativiti anda untuk menyesuaikannya sepenuhnya agar sesuai dengan jenama anda sendiri & gaya!

Bagaimana Bermula Dengan Laman Web Pelakon Anda!

Berikut adalah 5 langkah mudah untuk memulakan laman web anda:

1. Pilih Templat yang Betul

Langkah pertama adalah memilih templat yang baik untuk laman web anda. Ini adalah reka bentuk laman web anda. Lihat pelbagai templat laman web yang ditawarkan Wix dan cari templat bertema pelakon / model. Pilih yang sesuai dengan keperibadian dan gaya kreatif anda. Kemudian sesuaikan dengan foto, kekili, teks dan banyak lagi. Perlu diingat bahawa templat ini dapat disesuaikan sepenuhnya dan dengan sedikit kreativiti – anda boleh menjadikannya unik dan merancangnya agar sesuai dengan keperibadian anda sendiri.

2. Daftarkan Nama Domain

Seterusnya, anda ingin mendaftarkan nama domain dan memautkannya ke laman web anda. Nama domain anda adalah alamat laman web anda. Tetapi ia juga lebih banyak. Mempunyai domain anda sendiri adalah cara untuk membina jenama dalam talian anda, mendapatkan nama anda di luar sana, dan membezakan diri anda. Semasa memilih satu, cubalah berpegang pada nama atau nama pentas anda sendiri. Contohnya, johndoe.com. Sekiranya versi .com dari nama anda sudah diambil oleh orang lain, anda selalu boleh mencari .me atau TLD lain. Juga, jika nama anda panjang atau sukar dieja, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk membuat versi yang lebih pendek. Sebaik sahaja anda menemui nama domain yang sesuai untuk diri sendiri, beli dan simpan! Secara teknikal, anda tidak dapat membeli nama domain (anda menyewanya untuk jangka waktu yang ditetapkan), tetapi pastikan anda tidak membiarkannya hilang. Ini adalah bahagian dari penjenamaan anda sekarang!

3. Buat Alamat E-mel Perniagaan

Setelah nama domain anda didaftarkan dan dipautkan ke laman web anda, anda ingin membuat alamat e-mel perniagaan dengannya. Contohnya adalah seperti [email protected] Anda boleh membuat alamat e-mel baru anda dengan mudah di Wix dengan pergi ke “domain & mel ”. Walaupun anda harus selalu menyenaraikan maklumat hubungan ejen anda untuk pengarah pemeran, anda mungkin lebih suka memberitahu orang lain bagaimana mereka dapat menghubungi anda secara peribadi. Mulai sekarang, anda akhirnya boleh berhenti menggunakan alamat e-mel Gmail lama anda dan menggunakan alamat perniagaan baru anda!

4. Tambahkan Kandungan Penting ke Laman Web anda

Seterusnya, anda perlu mengisi laman web anda dengan kandungan yang relevan. Ini bermaksud semua maklumat berkaitan yang anda mahukan pengarah pemeran, ejen, dan orang lain untuk melihat. Ingat, laman web anda adalah salah satu platform terpenting untuk mempamerkan karya anda dan membentuk reputasi anda — dan untungnya, ini adalah sesuatu yang anda kendalikan sepenuhnya. Pastikan anda memasukkan gambar kepala terbaik, demo reel, resume, bio, foto, video dan banyak lagi.

5. Optimumkan Laman Web Baru Anda untuk Mesin Pencari

Sekarang kerana laman web anda sudah selesai, anda mahu laman web ini muncul di Google & Bing ketika orang mencari nama anda. Untuk mewujudkannya, anda perlu mula melakukan SEO (pengoptimuman mesin pencari) di laman web anda.

Kesimpulannya

Dan itulah 5 langkah mudah untuk membina laman web pelakon yang luar biasa! Sebagai profesional dalam bidang kreatif, anda memerlukan laman web yang benar-benar menggambarkan siapa anda dan apa yang anda lakukan. Ingatlah untuk menyesuaikan templat anda dan merancangnya agar sesuai dengan keperibadian anda. Nasib baik, salah, maksud saya “patah kaki” dengan laman web baru anda!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map