5 eenvoudige manieren waarop u video kunt gebruiken om leads vast te leggen

Ontdek hoe u de kracht van video kunt gebruiken om leads van uw website te genereren en uw bezoekers in abonnees of klanten te veranderen.


Video lead generatie

Leadgeneratie is zo’n belangrijk onderdeel van het runnen van een bedrijf – misschien zelfs wel de belangrijkste onderdeel, en wanneer video is verantwoordelijk voor meer dan 80% van al het webverkeer in 2018, het is een goed idee om uw publiek vast te leggen met beeldmateriaal.

Trends voor het delen van video's

Waarom video gebruiken als hulpmiddel voor het genereren van leads?

Om te zien hoe effectief video is voor het genereren van leads, hoeven we alleen maar naar het koopproces van de klant te kijken.

Volgens onderzoek bijna de helft van de consumenten bekijkt 30 minuten of meer video tijdens het onderzoek, terwijl 72% van de B2B-kopers bekijkt overal video’s hun hele weg naar aankoop, waaruit blijkt hoe belangrijk deze sleuteltechniek is in de verkooptrechter.

Bovendien bouwt video vertrouwen en loyaliteit op bij uw publiek, waardoor ze hun gegevens eerder aan u zullen overhandigen en uiteindelijk bij u kunnen kopen.

En aan de zakelijke kant zien marketeers die video gebruiken voor het genereren van leads 19% lagere kosten per lead dan degenen die dat niet doen.

Gegenereerde inkomsten uit video

Dus hoe kunt u beginnen met het vastleggen van die uiterst belangrijke leads met video?

1. Video casestudy’s

Met uw expertise en autoriteit binnen uw branche pronken is een snelle en gemakkelijke manier om een ​​publiek op te bouwen en een aanhang te genereren.

Zodra je je expertise hebt gestold en mensen kunt laten zien dat je je spullen kent, zullen ze je aanbevelen aan hun vrienden, familie en collega’s – en als je het niet wist, is mond-tot-mondreclame nog steeds de meest waardevolle vorm van marketing.

Hoe u casestudy’s voor video gebruikt:

Stel verhalen van eerdere kopers samen en deel ze in een videoformaat – of dat nu is via een animatie of een pratende foto.

WatchGuard-videokofferreeksWatchGuard biedt video-casestudy’s van eerdere klanten

Hoe video-casestudy’s leads genereren:

Mensen willen bewijs voordat ze zich aanmelden of bij u kopen. Door casestudy’s met hen te delen, geeft u ze gemoedsrust, vooral als ze kunnen zien hoe goed uw product iemand anders heeft geholpen die op een bepaald moment in een vergelijkbare positie verkeerde als zij.

2. Webinars en live workshops

Webinars zijn om verschillende redenen een geweldig hulpmiddel voor het genereren van leads.

Ten eerste stellen ze je in staat je publiek echt te leren kennen terwijl je live met ze communiceert, en ten tweede zorgen ze ervoor dat je publiek in realtime met je in contact kan komen en vragen kan stellen. Nogmaals, dit versterkt je autoriteit, toont je authenticiteit en verstevigt die verbinding.

eLearning Guild video-webinarDe eLearning Guild gebruik webinars om hun publiek te informeren

Hoe webinars te gebruiken:

Bedenk een belangrijk onderwerp waar uw publiek mogelijk meer over wil weten of waarmee ze worstelt, en stel een workshop of training van een uur samen die hen enkele hulpmiddelen en acties geeft.

Dit is een inleiding op uw betaalde aanbod, dat u aan het einde van uw webinar kunt pitchen.

Hoe webinars leads genereren:

Naast het feit dat mensen liefde gratis live trainingen, een webinar fungeert ook als een live-actiefase in uw trechter.

Denk aan het klantproces waar we het eerder over hadden?

Een webinar vinkt een aantal fasen in dat proces af. Het creëert bewustzijn van uw onderwerp, introduceert een koud publiek op een warme manier en voert ze authentiek in een pitch voor uw betaalde aanbod.

3. Videocursus

Videocursussen geven u de kans om informatie over uw branche met uw publiek te delen op een manier die naadloos leidt tot een verkooppraatje. Maar om met hen leads te genereren, moet je je video’s achter een aanmeldingsaanbieding plaatsen.

Wanneer mensen de andere kant krijgen (ook bekend nadat ze je hun gegevens hebben gegeven), worden ze begroet met een uitstekende waarde in een cursus of uitdaging.

Videocursussen gebruiken:

Maak drie tot vijf videolessen die een belangrijk probleem oplossen waarmee uw publiek in uw branche wordt geconfronteerd. Promoot de cursus op uw site, sociale media en overal waar uw publiek rondhangt, en stel een bestemmingspagina samen waar mensen zich kunnen aanmelden.

Hoe videocursussen leads genereren:

Nogmaals, mensen liefde gratis, waardevolle inhoud die een probleem dat ze hebben oplost. Als je videocursus voldoende waarde heeft, zullen de juiste mensen zich aanmelden om meer van je te horen.

4. Voeg video toe aan uw bestemmingspagina

Bestemmingspagina’s zijn speciaal gemaakt om conversies te genereren, maar eerst moet u de aandacht van de lezer trekken – moeilijk als er al zoveel opvallende inhoud is, toch?

Cue de betrouwbare video.

Video’s worden 12 keer vaker bekeken dan dat er tekst wordt gelezen, waardoor ze de perfecte, aantrekkelijke aanvulling zijn op uw bestemmingspagina.

Voorbeeld van CrazyEgg-video-bestemmingspaginaCrazyEgg gebruikt een video op een van de bestemmingspagina’s

Video gebruiken op uw bestemmingspagina:

Je hoeft niet in detail uit te leggen wat je aanbieding is in de video. Het hoeft alleen maar een boeiende introductie te zijn van uw merk en product en te delen waarom de kijker moet geïnteresseerd zijn.

De sleutel hier is om ze aan te trekken, te betrekken en te voorkomen dat ze wegklikken.

Hoe het toevoegen van video aan uw bestemmingspagina leads genereert:

Zodra je de aandacht van je publiek hebt getrokken met een boeiende video, kun je aan het einde een specifieke call-to-action (CTA) naar ze gooien. Dit nodigt hen uit om de volgende stap te zetten, zoals aanmelden, iets downloaden of bij u kopen.

5. Gebruik video op sociale media

In de afgelopen jaren hebben alle grote wapens op sociale media video aan hun arsenaal toegevoegd.

YouTube, Facebook, Periscope, Snapchat en Instagram hebben allemaal ingebouwde video-opties, inclusief zowel live als niet-live alternatieven. Deze bouwen vertrouwen op bij uw publiek omdat u persoonlijk bent, op dit moment met hen spreekt of hen een meer menselijke kant aan uw bedrijf biedt.

Video gebruiken op sociale media:

Houd het kort en authentiek. Mensen hebben tegenwoordig een korte aandachtsspanne en ze kunnen mijlenver een sterk gepolijste marketingboodschap ruiken.

Voor het beste resultaat deel je een video van achter de schermen in je bedrijf of doe je een face-to-camera aflevering over iets waar je aan hebt gewerkt, zoals een nieuwe aanbieding.

Voorbeeld van het plaatsen van video op sociale mediaBenefit Cosmetics organiseer regelmatig live video’s op Facebook

Hoe video op sociale media leads genereert:

Aan het einde van je live video’s of korte, authentieke shows op sociale media, nodig mensen uit om zich aan te melden of moedig ze aan om een ​​specifieke actie te ondernemen. Mensen ondernemen eerder actie na het bekijken van een video, dus profiteer optimaal van die tactiek.

Conclusie

Zoals u kunt zien, zijn er een aantal belangrijke manieren waarop u video kunt opnemen in uw leadgeneratieproces. En naarmate we op weg zijn naar een meer op video gerichte toekomst, lijkt het erop dat dit de beste manier is om leads te genereren en van koude leads kopers te maken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map