5 једноставних начина помоћу којих можете снимити видео записе

Сазнајте како можете користити снагу видео записа да бисте генерирали потенцијалне клијенте са ваше веб странице и претворили своје посетиоце у претплатнике или купце.


Генерација видео водича

Генерација олова је тако важан део вођења предузећа – можда чак тхе тхе најважнији део и када видео је постављен да представља више од 80% цјелокупног веб промета у 2018. години, није паметно да публику привучете визуелним материјалима.

Трендови дељења видеа

Зашто користити видео као алат за генерирање олова?

Да бисмо видели колико је видео ефикасан за генерирање олова, само морамо погледати поступак куповине купца.

Према истраживањима, готово половина потрошача прегледава 30 минута или више видео записа док истражују, док 72% Б2Б купаца гледа видео записе широм цео њихов пут до куповине, што показује колико је ова кључна техника важна у продајном лијаку.

Штавише, видео гради поверење и оданост међу вашом публиком, чинећи их вероватнијим да вам предају своје детаље и, на крају, купују од вас.

А с пословне стране, трговци који користе видео за генерирање олова виде 19% нижу цијену по потенцијалном потенцијалу од оних који не.

Приходи од видеа

Па како можете започети са снимањем тих најважнијих трагова видео записом?

1. Видео студије случаја

Показивање своје стручности и ауторитета у вашој индустрији је брз и једноставан начин за стварање публике и генерирање следећих.

Након што учврстите стручност и покажете људима да знате ваше ствари, почеће да вас препоручују својим пријатељима, породици и колегама – а ако нисте знали, усмена је реч и даље највреднији облик маркетинга.

Како се користе видео случајеви:

Саставите приче претходних купаца и поделите их у видео формату – било да је то анимација или снимак главе.

Серија видео записа ВатцхГуардВатцхГуард нуди видео случајеве прошлих клијената

Како генерирају студије случајева видео записа:

Људи желе доказ пре него што се од вас пријаве или купе. Дијелећи с њима студије случаја, дајете им тај мир, поготово ако могу видјети колико је ваш производ помогао некоме другом који је у једном тренутку био у сличном положају као и они..

2. Вебинари и радионице уживо

Вебинари су одличан алат за стварање олова из неколико разлога.

Прво, омогућавају вам да заиста упознате своју публику док комуницирате с њима уживо, а друго, омогућавају вашој публици да се с вама сарађује у стварном времену и поставља питања. Опет, ово повећава ваш ауторитет, показује вашу аутентичност и учвршћује ту везу.

Видео вебинар цеха еЛеарнинг ГуилдТхе еЛеарнинг Гуилд користе Вебинаре за едукацију своје публике

Како се користе Вебинари:

Осмислите кључну тему о којој ће ваша публика можда желети више знати или се борити са њом и саставите једночасовну радионицу или обуку која ће им пружити неке алате и акције.

Ово делује као увод у вашу плаћену понуду, коју можете ставити на крају свог вебинара.

Како Вебинари стварају потенцијалне резултате:

Поред чињенице да људи љубав бесплатни тренинг уживо, вебинар такође делује као фаза уживо у вашем току.

Сјетите се процеса купца о којем смо разговарали раније?

Вебинар започиње низ фаза у том процесу. То ствара свест о вашој теми, представља вам хладну публику на топли начин и уноси их аутентично у висину ваше плаћене понуде.

3. Видео курс

Видео курсеви вам дају прилику да поделите информације о вашој индустрији са вашом публиком на начин који неприметно води у продајни ток. Али, да бисте са њима створили потенцијалне прилазе, потребно је да своје видео записе проверите иза понуде за пријаву.

Када људи добију другу страну (а.к.а. након што вам дају своје детаље), биће дочекан са одличном вредношћу на курсу или изазову.

Како се користе видео курсеви:

Створите између три и пет видео лекција које решавају кључни проблем са којим се суочава публика у вашој индустрији. Промовишите курс на својој веб локацији, друштвеним медијима и било где другде где се публика дружи и саставите одређену одредишну страницу за људе на који ће се пријавити.

Како генеришу видео течајеви:

Опет људи љубав бесплатан, вредан садржај који решава проблем који имају. Ако ваш видео курс има довољно вредности, прави људи ће се пријавити да би чули више од вас.

4. Додајте видео на одредишну страницу

Одредишне странице су креиране посебно за покретање конверзија, али прво морате привући пажњу читатеља – тешко када је већ толико садржаја који привлачи пажњу, тачно?

Прегледајте поуздани видео.

Вероватноћа је да ћете гледати видео записе 12 пута него за читање текста, што их чини савршеним, атрактивним додатком вашој одредишној страници.

Пример одредишне странице видеозаписа ЦразиЕггЦразиЕгг користи видео на једној од својих одредишних страница

Како се користи видео на вашој одредишној страници:

Не морате детаљно да објашњавате шта је ваша понуда у видеу. Једноставно треба да вам пружи занимљив увод у вашу марку и производ и поделите зашто гледаоца би требало да буде заинтересовано.

Кључно место овде је привлачење, ангажовање и спречавање да се кликну.

Како додавање видеа на вашу одредишну страницу генерише потенцијалне потенцијале:

Након што привучете пажњу своје публике привлачним видео снимком, на крају можете да им додате одређени позив на акцију (ЦТА). Ово ће их позвати да предузму следећи корак, попут регистрације, преузимања нечега или куповине код вас.

5. Користите Видео на друштвеним медијима

У протеклих неколико година, све велике пушке на друштвеним медијима додале су видео у свој арсенал.

ИоуТубе, Фацебоок, Перисцопе, Снапцхат и Инстаграм имају уграђене видео опције, укључујући и живе и не-живе алтернативе. Они граде поверење са вашом публиком зато што сте лично, разговарате с њима у тренутку или им пружите људскију страну вашег посла.

Како се користи видео на друштвеним медијима:

Нека ствари буду кратке и аутентичне. Ових дана људи имају краће време пажње и мирисом могу осјетити мирис високополиране маркетиншке поруке.

Да бисте постигли најбоље резултате, делите видео иза кулиса у свом послу или једноставно урадите епизоду лицем у камеру на нечему на чему радите, попут нове понуде.

Пример објављивања видеа на друштвеним мрежамаКористите козметику редовно домаћин видео снимке уживо на Фацебооку

Како води видео на друштвеним медијима:

На крају ваших видео снимака уживо или кратких, аутентичних емисија на друштвеним медијима, позовите људе да се пријаве или их подстакните да предузму одређену акцију. Људи имају већу вероватноћу да ће нешто предузети након гледања видеа, тако да искористите ту тактику.

Закључак

Као што видите, постоји неколико кључних начина на које можете да укључите видео у свој процес генерирања олова. И док корачамо ка будућности видео наклоњенијем, чини се да је то најбољи начин да се води и претвори хладне канале у купце.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map