15 manieren om meer mensen ertoe te brengen uw inhoud te delen

Leer hoe u het delen van inhoud kunt aanmoedigen met behulp van verschillende psychologische triggers en technische optimalisaties binnen uw bericht.


Hoe u meer inhoud kunt delen

Iedereen wil dat hun inhoud viraal gaat. Je hebt tenslotte veel tijd en moeite eraan gewerkt en nu is het tijd om het aan de wereld te laten zien en de vruchten te plukken van je harde werk.

Dus wanneer u een nieuw bericht op uw blog publiceert en het op sociale media deelt, kan het een lef zijn als niemand uw spullen leuk vindt, erop reageert of ze deelt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het hebben van Twitter- en Facebook-accounts die op kerkhoven lijken, een beetje gênant is.

Het creëren van een succesvolle post die een eigen leven gaat leiden, omvat een mix van ongelooflijke inhoud, serieuze promotievaardigheden en een responsief publiek.

Klik om te tweeten

Hoewel je de eerste twee kunt beheersen, is er een kunst en wetenschap om het soort reactie dat je wilt van je publiek te stimuleren. Dit vereist twee dingen: voldoen aan de psychologische drang die een persoon ertoe dwingt om te delen, en alle vakjes aanvinken voor de meer tastbare elementen van een pagina waardoor deze er deelbaar uitziet (d.w.z. geweldige koppen, afbeeldingen en knoppen voor sociaal delen).

In dit artikel bespreek ik hoe u deze factoren kunt gebruiken om meer inhoudsshares op uw blog te stimuleren.

Wat zorgt ervoor dat iemand uw inhoud wil delen?

Laten we eerst eens kijken waarom mensen uw inhoud willen delen. Een grote reden waarom we delen wat we delen, komt neer op psychologie.

1. Mensen willen zich gelukkig voelen

Mensen delen veel vaker positieve inhoud dan negatieve inhoud. Volgens social media-wetenschapper Dan Zarella is er niemand zoals een Debbie Downer. Nadat hij 100.000 sociale accounts had geanalyseerd, ontdekte hij negatieve opmerkingen leidden tot minder volgers. Negatieve opmerkingen omvatten zaken als verdriet, agressie, negatieve emoties en gevoelens en morbide opmerkingen.

mensen delen content waar ze blij van wordenMensen delen vaker content waardoor ze zich gelukkig voelen.

2. Mensen willen zich geïnspireerd, verrast en geamuseerd voelen & versteld staan

Mensen delen ook graag inhoud die ontzag inboezemt. Internet marketeer Noah Kagan heeft verder onderzoek om dit te ondersteunen – hij bracht de top 10.000 van de meest gedeelde artikelen op internet in kaart met een emotie, waaronder amusement, ontzag en verdriet. De drie belangrijkste emoties die verband hielden met de meest gedeelde artikelen waren: ontzag (25%), gelach (17%) en amusement (15%).

3. Mensen willen het leven verrijken van de mensen om wie ze geven

Negen op de tien mensen delen inhoud online om iemand te helpen een positieve ervaring te hebben (of een negatieve te vermijden), en bijna evenveel (89%) deelt om anderen te helpen geld te besparen.

De Consumer Insight Group van de New York Times heeft een aantal van de meest definitieve bewijzen verzameld waarom mensen online delen. De groep hield persoonlijke interviews, organiseerde een deelpanel van een week en ondervroeg 2500 zware online delers als onderdeel van haar onderzoek. Het vond de primaire motivatie achter waarom mensen inhoud delen is om het leven van degenen om wie we geven te verbeteren, waarbij 94% van de respondenten zegt “de waarde en bruikbaarheid te overwegen die de informatie die ze delen voor de ontvanger (s) zal hebben”.

4. Mensen willen zichzelf definiëren

De New York Times-onderzoekers ontdekten ook dat 68% van de mensen deelt om zichzelf te definiëren, zowel voor anderen als voor zichzelf, en vaak helpt delen hen om ‘een geïdealiseerde online persona te cultiveren’.

Verder bleek uit de studie dat delen gebaseerd was op een sterk verlangen naar validatie. Voor veel respondenten ging het delen van inhoud vooral over het anticiperen op en genieten van de reactie. Een respondent merkte op dat delen zonder feedback te krijgen hetzelfde is als ‘een toespraak houden waar niemand klapt’.

5. Mensen willen groeien & Voed hun relaties

Vier op de vijf mensen die deelnamen aan het onderzoek van The New York Times zeiden dat ze informatie met anderen deelden als een manier om verbonden te blijven terwijl ze anders geen contact zouden houden. En drie op de vier (73%) deelt inhoud online om hen te helpen contact te leggen met anderen die hun interesses delen.

6. Mensen willen zichzelf vervuld voelen

Mensen delen graag waardevolle informatie met anderen – en krijgen er de eer voor. Zoals een persoon die deelnam aan het onderzoek van The New York Times, zei: ‘Ik vind het leuk om opmerkingen te ontvangen dat ik geweldige informatie heb gestuurd en dat mijn vrienden deze zullen doorsturen naar hun vrienden omdat het zo nuttig is. Ik voel me waardevol. ‘

Het online delen van inhoud helpt mensen ook om zich verbonden te voelen met de mensen om hen heen, waarbij 69% van de mensen zegt dat ze door het delen van informatie zich meer betrokken voelen bij de wereld.

7. Mensen delen om goede doelen te steunen

Vier op de vijf mensen delen informatie over oorzaken en merken waar ze om geven, en verschillende mensen die deelnamen aan de studie van The New York Times zeiden dat sociale media hen kracht hadden gegeven bij het verspreiden van het woord over de oorzaken waarin ze geloofden..

Content maken die kan worden gedeeld

Content maken die deelbaar is

Nu u de psychologische factoren kent die ervoor zorgen dat mensen willen delen, gaan we naar de technische optimalisatie op uw pagina, zodat mensen deze gemakkelijk kunnen delen.

8. Maak het voor mensen heel gemakkelijk om uw inhoud te delen

Als bezoekers op uw site vijf minuten moeten klikken om een ​​bericht te delen, is de kans groot dat ze het opgeven. Maak het dus zo gemakkelijk mogelijk voor mensen om uw inhoud te delen door sociale deelknoppen, links, tweets, citaten en zelfs Pinterest-knoppen in afbeeldingen op te nemen. Plaatsingspositionering hiervan is ook belangrijk en vereist mogelijk wat testen. Over het algemeen is het het beste om knoppen voor sociaal delen boven, onder en / of aan de linkerkant van uw inhoud te plaatsen.

Voeg social share buttons toeDoor knoppen voor sociaal delen toe te voegen aan de boven-, onder- en linkerkant van uw berichten, kunnen mensen deze gemakkelijk en gemakkelijk delen.

Het toevoegen van knoppen voor sociaal delen aan de linkerkant (zoals weergegeven in het bovenstaande diagram) krijgt veel aandacht omdat de knoppen continu zichtbaar zijn terwijl de lezer over de pagina scrolt. Aangezien mensen van links naar rechts lezen, moet u uw knoppen aan de linkerkant toevoegen. Voor mobiele apparaten met kleine schermen kan dit echter te veel ruimte in beslag nemen en kan het het beste worden uitgeschakeld. Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat het net zo gemakkelijk is om uw inhoud op mobiele apparaten te delen als op uw desktop.

Ga niet overboord met uw plaatsingen op sociale deelknoppen. Te veel kunnen zich verdringen & de gebruikerservaring negatief beïnvloeden.

Klik om te tweeten

Zie je wat we daar net hebben gedaan? De “tweets” -inhoud hierboven krijgt doorgaans 200% meer tweets dan het gebruik van onze standaard deelknop onderaan. Als u WordPress gebruikt, zijn er verschillende ‘klik om te tweeten’-plug-ins. Degene die we hierboven gebruiken, is de TweetDis WordPress-plug-in, die heel gemakkelijk te gebruiken is en er geweldig uitziet. Dit maakt het voor lezers erg gemakkelijk om te tweeten door gewoon te klikken!

9. Vraag mensen om uw inhoud te delen

Mensen gewoon vragen om uw inhoud te delen, heeft een krachtig effect. Lezers zijn misschien helemaal bereid en open voor het delen van uw inhoud, maar dat doen ze niet, tenzij u daarom vraagt. Bel na uw bericht tot actie door hen rechtstreeks te vragen om te delen met hun sociale netwerken. U kunt een specifieke reden voor delen voorstellen, zoals ‘opnieuw posten als u akkoord gaat’ of ‘delen met uw vrienden die van X-product houden’, of u kunt ze gewoon een algemene uitnodiging geven. Het is een ongevaarlijk verzoek dat hen eraan herinnert dat anderen baat zouden kunnen hebben bij het lezen van uw inhoud (en hen er later voor kunnen bedanken).

Vraag mensen om te delenIn plaats van aan het einde alleen knoppen voor sociaal delen te vermelden, vraag je mensen om te delen met een bericht. “

Dan Zarella ook bestudeerde de impact van het vragen van mensen om te delen. Na 10.000 tweets te hebben geanalyseerd, ontdekte hij dat degenen die de uitdrukkingen “alsjeblieft retweet” of “alsjeblieft rt” gebruikten, veel vaker werden geretweet. De langere zin “retweet alstublieft” trok vier keer meer aandelen.

10. Moedig mensen aan om commentaar te geven

Als mensen ergens een bijdrage aan hebben geleverd, voelen ze zich er meer in geïnvesteerd. Het gebruik van prompts aan het einde van uw berichten, zoals het stellen van een vraag over de inhoud van het bericht, zal lezers aanmoedigen om een ​​opmerking achter te laten, waardoor ze zich meer gedwongen voelen om met vrienden te delen.

Moedig mensen aan om een ​​opmerking achter te latenHoewel het moeilijk is om mensen te laten reageren, kun je ze dat aan het einde van je bericht vragen.

Opmerkingen kunnen de waarde en relevantie van een artikel voor veel lezers vergroten. Aarzel dus niet om mensen in je sociale netwerken of zelfs invloedrijke gastposters te vragen om een ​​reactie achter te laten. Sommige mensen kijken er echt naar uit om het commentaargedeelte van een bericht te lezen, dus interessante toevoegingen aan het gesprek kunnen hen ertoe aanzetten het artikel opnieuw te plaatsen.

11. Gebruik altijd afbeeldingen

Afbeeldingen maken inhoud toegankelijker en berichten met afbeeldingen krijgen meer aandelen. Door afbeeldingen in een post op te nemen (of zelfs een zeer visueel stuk inhoud te publiceren, zoals een infographic), kan iedereen die over de post of afbeelding kijkt snel de basiskennis krijgen van waar het over gaat. Volgens psycholoog Jerome Bruner van de New York University, mensen onthouden slechts 10% van wat ze horen en 20% van wat ze lezen, maar ongeveer 80% van de mensen onthouden wat ze zien en doen. Zorg ervoor dat u afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruikt die relevant zijn voor uw onderwerp.

SNELLE TIP: Op Facebook krijgen posts met afbeeldingen 104% meer reacties, een 84% betere klikfrequentie en 54% meer likes!

12. Schrijf sterke koppen

De kop is het eerste dat lezers zien wanneer ze uw inhoud beginnen te lezen – en voor ongeveer 80% van hen is dit het enige dat ze zullen zien.

De overgrote meerderheid van de lezers komt nooit voorbij de kop omdat het ze niet pakt. Denk goed na over uw doelgroep en de aantrekkingskracht van de inhoud voordat u uw perfecte kop maakt.

SNELLE TIP: Headlines moeten een emotionele connectie maken met de lezer. De meeste lezers hebben dit nodig om door te kunnen gaan met lezen en betrokken te blijven bij uw inhoud en deze vervolgens te delen. Vergeet niet om een ​​van de psychologische elementen die we hierboven bespraken in je kop te gebruiken!

Overweeg dit te gebruiken Headline Analyzer van het Advanced Marketing Institute, die de emotionele impact van je kop bepaalt. Er zijn ook tools zoals CoSchedule en KingSumo Headlines waarmee u uw koppen kunt optimaliseren.

13. Publiceer een verscheidenheid aan verschillende soorten inhoud

Inhoud publiceren betekent niet automatisch dat u berichten of artikelen publiceert. Dus als u iemand bent die moeite heeft om de juiste woorden voor uw inhoud te vinden, gebruik dan het medium dat voor u werkt. Dit kan iets visueels zijn, zoals een infographic of iets tastbaars zoals een video.

Verschillende soorten inhoud spreken verschillende soorten mensen aan. Dus wanneer u de volgende keer overweegt wat voor soort inhoud u op uw site wilt publiceren en delen, houd dan rekening met de 6 verschillende soorten leerstijlen:

 • Visueel: Visuele leerlingen geven de voorkeur aan grafieken, afbeeldingen en diagrammen.
 • Aural: Auditieve leerlingen leren het beste door naar informatie en gesprekken te luisteren, maar ook door naar muziek te luisteren.
 • Verbaal: Verbale leerlingen houden van het geschreven woord en leren het beste door te lezen en te schrijven.
 • Fysiek: Fysieke leerlingen voelen zich het prettigst bij het fysiek doen van een taak of wanneer ze bewegen.
 • Logisch: Deze mensen hebben een wiskundige geest en leren door logica, redenering en systemen.
 • Sociaal: Sociale leerlingen leren het beste door middel van praten en groepswerk.

Het beste aan het maken van een verscheidenheid aan inhoud die mensen met verschillende leerstijlen aanspreekt, is dat u uw site toegankelijker maakt voor een breder publiek en ervoor zorgt dat uw inhoud kan worden gedeeld op elk sociaal netwerk.

Als je een archief met oude inhoud hebt, is het ook de moeite waard om je inhoud opnieuw te gebruiken. Dit betekent dat berichten in lange vorm in e-boeken moeten worden omgezet, video’s in podcasts moeten worden aangepast en nieuwe manieren moeten worden gevonden om bestaande inhoud te publiceren. Buffer heeft een geweldige gids om aan te zetten hoe je oude inhoud nieuw leven inblaast.

14. Voeg Open Graph Meta Tags toe & Optimaliseer ze om te delen

Het gebruik van aangepaste titels, beschrijvingen en afbeeldingen kan uw betrokkenheid op sociale mediaplatforms aanzienlijk vergroten. Waarom? Omdat wanneer een persoon uw link kopieert en plakt om te delen op zijn favoriete sociale netwerk, zal dit doorgaans de standaardtitel en metabeschrijving van uw pagina oproepen. Vaak ontbreekt de afbeelding of is deze niet relevant.

Door toe te voegen open grafiek metatags aan uw bericht en het optimaliseren van de basismetadata, kunt u de informatie instellen die u wilt weergeven en bepalen wat gebruikers zien op hun sociale feeds.

Voeg sociale metatags toeDoor meta-tags voor open grafieken toe te voegen, kunt u bepalen wat er wordt weergegeven wanneer iemand uw inhoud deelt. Facebook doet dit normaal gesproken standaard goed, maar het is nog steeds een goed idee om toe te voegen.

15. Zorg dat je timing goed is

Terwijl mensen 24/7 sociale media over de hele wereld gebruiken, zijn er piekmomenten wanneer meer mensen – en met name uw doelgroep – vaak online zijn. Als u uw inhoud tijdens deze piektijden plaatst, krijgt u meer weergaven en deelacties.

 • De beste tijden om op Facebook te posten, zijn op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 9.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur.
 • De beste tijden om te tweeten zijn woensdag, 15.00 uur, 17.00 uur en 18.00 uur.
 • De beste tijden om op Instagram te posten zijn op maandag en donderdag om 02.00 uur, 08.00 uur en 09.00 uur en 17.00 uur.

Het is vermeldenswaard dat deze tijden algemeen zijn, dus gebruik ze als richtlijn en doe je eigen onderzoek naar het gedrag van je specifieke doelgroepen. De beste plaats om te beginnen is Google Analytics, waar u aangepaste rapporten kunt maken om de beste dag en tijd te bepalen om uw inhoud op sociale media te delen en uw resultaten te meten.

LAATSTE TIP: Vergeet niet om uw resultaten bij te houden met tools zoals Google Analytics, zodat u kunt leren wat wel en niet werkt en in de loop van de tijd wijzigingen in uw inhoud kunt aanbrengen.

Conclusie

De tijd nemen om fantastische inhoud te maken die mensen ertoe dwingt uw inhoud te delen, kost veel werk, maar het loont de moeite wanneer uw inhoud op grote schaal wordt gedeeld en u feedback krijgt over hoe geweldig het is.

Het is de moeite waard om de tijd te nemen om je posts te optimaliseren, zodat je content gemakkelijk te delen is. Voeg altijd afbeeldingen en een waardige kop toe en overweeg om uw inhoud opnieuw te gebruiken, zodat u altijd iets nieuws heeft om te delen.

Heeft u tips of vragen over het delen van inhoud? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map